Yükleniyor . . .

10 MADDE İLE ASTROLOJİ

10 Maddede Astrolojiyi Öğrenin!

1.Pozitif ve Negatif Burçlar

Burçların sınıflandırılmasında, pozitif – negatif olarak yapılan ayrımı kesinlikle olumlu – olumsuz şeklinde değerlendirmemelisiniz. Ateş grubunun enerjik, hevesli burçları ile Hava grubunun konuşkan, akıllı burçları dışa dönük ve daha hareketli olmalarından dolayı “Pozitif Burçlar” olarak nitelendirilirler. Pratik, sakin Toprak grubu ile etkileyici, duygusal Su grupları ise daha içine kapanık ve duygusal olmalarından ötürü “Negatif Burçlar” olarak sınıflandırılırlar. 

Pozitif; Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay, Kova

Negatif; Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak, Balık

2.Eril Burçlar ve Dişil Burçlar

Burçların eril ve dişil ayrımında pozitif burçlar “eril”; negatif burçlar ise “dişil” burçlar olarak ayrılırlar.  Eril- dişil ayrımının, toplumdaki kadın- erkek ayrımı ile karıştırılmaması gerekir. Herkesin doğum haritasında eril ve dişil etkiler mevcuttur. 

Ateş ve Hava grubuna ait burçlar; ilk hareketi başlatan, inisiyatif alan, cesur, hareketli, meraklı, enerjik “eril” burçlarındandır. 

Telaşsız, güvenliğini düşünen, uyum sağlayan, fedakâr, risk almayan, durağan, harekete geçmek için dışarıdan motive edilmeye ihtiyaç duyan Toprak ve Su grupları ise “dişil” burçlardır.

Eril; Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay, Kova 

Dişil; Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak, Balık

3.Öncü (Baş) Burçlar

Mevsimleri başlatan burçlar öncü burçlar olarak adlandırılırlar. Bu burcun insanları, ilgilendikleri konu ne olursa olsun, öncü olmaya meyillidir. Her alanda ilerlemeyi başlatan ve bitirenler, girişimciler ve kitleleri peşinde sürükleyen liderler genellikle öncü burçlardan çıkar. Koç ve Terazi; şimdiki zaman ile, Yengeç ve Oğlak ise geçmiş zaman ile ilgilenirler.

Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak

4.Sabit Burçlar

Sabit burçlar, mevsimlerin ana karakterlerini oluşturan burçlardır. Toplumsal ve etik kuralları belirleyen, toplumun devamlılığını sağlayan, sağlamlığını koruyan ve üstün bir odaklanma yeteneği olan bu burçlar şunlardır; 

Boğa, Aslan, Akrep ve Kova 

5.Hareketli (Değişken) Burçlar

Mevsimleri bitiren ayların temsil ettiği burçlar, “hareketli” burçlardır. Bu gruba ait burçlar çok yönlü, rutinden hemen kurtulan, değişime direnmeyen, topluma esneklik kazandırıp iletişimi kolaylaştıran özelliklere sahiptirler.

İkizler, Başak, Yay ve Balık

6.Verimli ve Verimsiz Burçlar

Ay verimli burçlarda olduğu zaman ekilen tohum, dikilen bitki çabucak olgunlaşıp, yeşerir; başlanılan yeni bir işten ise daha fazla verim alınır. Ayrıca, verimli burçlardan biri, yıldız haritasında 5.eve düşerse kişinin fazla sayıda çocuğu olabilir.

Ay verimsiz burçtayken ise başlanılan, girişilen konulardan istenilen verim alınmayabilir. Bu burçlardan biri yıldız haritasında 5.eve girmişse kişinin az sayıda çocuğu olma ihtimali fazladır.  

Verimli burçları su grubunun üyeleri Akrep, Yengeç, Balık oluşturur.

Verimsiz burçları İkizler, Aslan, Başak ve Kova temsil eder.

7.Çift Karakterli Burçlar

Çift karakterli burçlar değişken bir yapıya sahip olmalarının dışında oldukça da şanslı ve çift kısmetli burçlar olarak anılırlar. İçlerinde çift karakter taşıyan bu insanlar, değişken ruh haline sahiptirler.

İkizler, Yay ve Balık

8.Kuzey ve Güney Burçları

Gökyüzü çemberinin alt kısmında kalan burçlar kuzey; çemberin üst yarısında bulunan burçlar ise güney burçlar olarak ikiye ayrılırlar. 

Kuzey Burçlar: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan ve Başak

Güney Burçlar: Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık 

9.Doğu ve Batı Burçları

Kuzey ve Güney burçları gibi kesin çizgilerle belirtilemeyen Doğu ve Batı burçları, doğum anına göre çıkartılan bir haritada sol taraf Doğu, sağ taraf ise Batı olarak kabul edilir. 

Doğu burçlarını: 1., 2., 3.,10., 11. ve 12. evler 

Batı burçları: 4., 5., 6.,7., 8. ve 9. evler 

10.Gündüz ve Gece Burçları

Sabah erken kalkanlar, sabahları daha verimli olanlar, gündüz saatlerinde olukça enerjik olan, gece erken saatlerde yatmayı seven burçlar gündüz burçları; 

Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan ve Başak’tır.

Sabah afyonu patlamayan, erken kalkmakta zorlanan, geceleri daha süratli ve verimli çalışan, gündüzleri pek verimli olamayan gece burçları;

Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık’tır.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

26.01.2013 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Diğer İçerikler