Yükleniyor . . .

MARS YENGEÇ BURCUNDA (23 NİSAN 2021)

Mücadele Gezegeni Dünya Denizlerine Gölgesini Düşürecek

Tarihler 23 Nisan’ı gösterdiğin Mücadele gezegeni Mars; Yengeç burcuna geçiyor. Savaş gezegeninin sulara teslim olması ‘’2021 Var Olmak’’ kitabında bulunan denizlerdeki mücadelelerin; önemli bir safhasını oluşturuyor.

Neleri Konuşacağız?

Gökyüzü, Dünya’nın önemli geçiş konumuna sahip boğazlarının masaya yatırılacağını işaret ediyor. Özellikle petrol ithalatı ve ihracatı bakımından İran’ın sahip olduğu Hürmüz Boğazı’nı konuşuyor olacağız. İran’ın Çin ile yaptığı 25 yıllık iş birliği antlaşması vasıtasıyla Çin’in; ‘’Bir Yol bir Kuşak’’ projesi kapsamında ne kadar yol ilerlediğini göreceğiz. Astrolojik veriler; İran- Çin anlaşmasının imzalandığı günlerde gökyüzü desteği olmadığını işaret ediyor. Çünkü Çin Halk Cumhuriyeti Merkür - Terazi Retro’sunda kuruldu, ayrıca 1 Nisan 1979'da İran İslâm Cumhuriyeti Devleti kurulurken Merkür - Balık Retro’su var. Her iki ülkenin de kuruluşunda Merkür Retro’su olması birbirlerinin dünyaya açıklamadıkları işlerde imza atacaklarının habercisi olacak.  Özelikle birlikte nükleer başlık çalışmaları geleceğin en büyük derdi olmaya adayken şimdilik kimsenin gözüne takılmayabilir.  Satürn’ü Başak, Güneş’i Koç olan İran ile yaptıkları anlaşma 25 yıl sürmeyecek, ama İran’ın rejim değişikliğine Çin’in büyük bir öncülük yapacağından hiçbir şüpheniz olmasın. Tarih tekerrür etmeyecek ama Mars’ın Yengeç burcuna geçişi ülkemizin yükselen burcunda konumlanacak; ülkemizin denizleri ile ilgili alacağı kararlar özelikle Yunanistan ve Fransa’yı yakından ilgilendirecek.

Süper Gücün Süper Sınavları Kapıda.

Mars, Yengeç burcuna teslim olduğunda Çin’in İran’da ekonomik ve siyasal emellerine ulaştığını ve Arap ülkeleri ile diplomatik temaslarını artırdığını göreceğiz. Çin’in doğu Akdeniz’de ve körfezde bulunan limanlara nasıl tesir etmeye başladığını gerçek taşlar o zaman oynayacak. 4 Temmuz 1776’da Merkür Yengeç’te geri giderken kurulan ve ‘’ Süper Güç’’ olan ABD’nin nasıl süper güç kaybettiğini egemenlik alanın daralmasından anlayacağız. Mars-Yengeç burcunda süzülürken Çin’in kendi coğrafyasında yaptığı ‘’serbest ticaret antlaşmalarının’’ yansımaları da ABD’de görülmeye başlanacak.

  • İran’ın mevcut rejiminde gerçekleştirilecek yapısal değişimlerin ön ayağı Çin olurken, İran serbest pazarı Çin Devleti’nin tekeline geçecek.
  • Türkiye’ye ve İran’a büyük paralar hibe eden Çin sizce iç siyasetinde zorluk yaşamayacak mı? Yaşayacak. Komünist partinin içindeki fısıltı sesler büyüyecek.
  • Çin devletini 2012’den bu yana yöneten devlet başkanı bu döngüde iç siyasette provokasyonlara maruz kalacak. 15 Haziran 1953 doğumlu Mars’ı Yengeç transitinde doğmuş Şi Çinping için bu dönem olabildiğince yorucu olacak.
  • Çin’in iç politikasını karıştıracak diğer bir olaysa Dünya Sağlık Örgütü’nün Çin ile ilgili yapacağı açıklamalar olacağını vurguluyor.
  • Rus medyasında ve Çin medyasında “cyborglar” konuşulacak. Çöllere kurulan tekno şehirler ’in videoları dünya gündemine yine bu dönemde sızabilir.
  • Yeni denenen silahlar ve balistik füzelerin alt yapısını oluşturan gelişmelere de bir anda kavuşabiliriz.

Değerli Maden Altın, Değerini Kanıtlayacak

Mars- Yengeç’in tam gaz ileri dedirtecek diğer astrolojik seyri ise Jüpiter’in Balık burcuna geçmesi olacak. 14 Mayıs’tan sonra Jüpiter; Altın ticaretinin dünyanın yeni gündemi olacağını işaret ediyor. Altın rezervi konusunda ABD’nin rekorunu kırmaya çalışan Çin’in altın ithalatı konuşulacak. Donbass bölgesindeki belirsizlik Rus- ABD üzerinden ekonomimizi etkilerken Çin ile yapacağımız ekonomi konulu diplomatik temaslar önemli bir etkide olacak. 25 Ocak 1978 doğumlu Volodimir Zelenski bu döngüdeki Türkiye- Ukrayna temasını yönetebilir mi derseniz? Hayır. Mars - Yengeç seyri ise bunu 11 Haziran’a kadar göreceğiz diyor.

Denizler Köpürüyor

Boğazlarda ve denizlerde küresel bir güç olma mücadelesinin artık azınlık aktörlerden ziyade birçok aktörün ortaya çıktığını ve mücadelenin artığını fark edeceğiz. Karadeniz’in kuzeyinde, Doğu Akdeniz’de ve Ege denizinde savaş gemileri stratejik bir biçimde yerleştirilirken Navtex alanları, tatbikatlar, son teknoloji askeri donanımlara şahitlik edeceğiz. Birbirine misilleme yapan, nota ve ültimatom veren devletler yarışacak. 23 Nisan tarihinden 12 Haziran’a kadar Mars’ın su burcunda olması ile Karadeniz’de Rus, ABD ve İngiliz hareketliliğine şahit olacağız. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin İstanbul ve Çanakkale Boğazları üzerinden çokça tartışıldığı bir siyasi ortam hepimizin sıcak bir yaza giriş yaptığını gösterecek.

TSK Boğazlardaki Hâkimiyetini Pekiştirecek

Boğazlarımızdaki Egemenliğimiz konu iken; TSK daha çok ön plana çıkacak 3 Mayıs 1920’de kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Plüton’u Yengeç. Mars’ın Yengeç burcu seyri ile TSK; sürpriz tatbikatlar yapabilir. En çok hava ve deniz birliklerimiz desteklenmesi ile iaşe ve ikmal seviyelerinin yükseltilmelerine şahit olacağız. İHA ve SİHA teknolojisinin gemilerimiz üzerinde konuşlu olması güven verecek. Ülkemizin Mısır Dışişleri ile yapacağı diplomatik temaslar Yunan- İsrail savunma antlaşmasına bir misilleme niteliği taşıyabilir.

15 Mayıs Gününe Dikkat!

Mars’ın su burcundaki en aksiyonlu günleri ise; 15 Mayıs’ta 13 derece ile yaşanacak. Mars ve Satürn 13 derecede 150 ‘lik yaparken;  Akdeniz’de denizaltılar gözlemlenecek. Ülkemiz bir takım casusluk olayları ve ajanların varlığını deşifre edecek. Mars’ın Su burcunda hareketi, Jüpiter’in Balık burcuna inmesi artık Dünya’nın tüm denizlerinin konuşulacağı anlamına geliyor. Yerleştirilen stratejik savunma amaçlı askeri yığınakların masa başında diploması ve siyaset ile tartışıldığına şahitlik edeceğiz. Son dakika haberleri ile boğulmuş bir gündem bizi bekliyor olacak.    

“Kitaplarımı okuyanlar bilir; 2019 kitabımda ‘’Mersin’e askeri yeni bir üs kurulur’’ sözüm bu döngünde kanıtlanabilir. Bununla beraber ABD’nin bazı birliklerini taşıma açıklamalarına bir yenisi daha eklenecek.”

‘’Aşı’’ Bol Bol Tartışılacak

Mars’ın su burcuna geçmesi ile ana gündemimiz olan Salgın’ın yavaşladığını ve iklim hastalığı yolunda tam gaz ilerlediğini fark edeceğiz. İlaç sektörünün Covid- 19 ile etkin mücadele edecek ilaçlarını piyasaya sürdüğünü göreceğiz. İlaç firmalarının ürünlerinin reklamını yaparken birbirleri hakkındaki karalamalarına şahit olacağız. Aşılar ile ilgili çıkan sansasyonel haberler gündemi dolduracak. Aşının içerdiği yan etkisi bulunan maddeler tartışılmaya açılırken dünyanın daha önce hiç görmediği dört bir elden dünyayı aşılanmasına ses çıkaran tepki veren birçok insana tanıklık edeceğiz. Aşı yaşı, aşıların, spreylerin çocuklara inmesi onlara yan etkisi yine bilgi kirliliğinin içinde kaybolmamızı sağlayabilir. Gök Kubbe aşı karşıtı insanların sosyal medyada öyle ya da böyle seslerini duyurmaya çalışacaklarını işaret ediyor. Dünyanın karantinadan çıkmak için sokaklara dökülen sivil itaatsizlik gösterilerinin birçok ülkede ses getireceğini de işaret ediyor. Mars’ın su yolculuğu Dünya’nın daha hızlı dönmesini sağlarken, sulardan bulaşan hastalıklar bu sefer yorgunluğumuza yorgunluk katan raddeye getirebilir.  

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

22.04.2021

Günün Ruh Hali
Ay, sabah saatlerinde Aslan burcuna geçiş yapıyor. Kendimizi ön plana alırken, değişiklik ihtiyacımız artabilir. “Para insana neler yaptırıyor? sorusunu kendimize soracağız.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...