Yükleniyor . . .

MARS OĞLAK BURCUNDA (2022)

MARS OĞLAK BURCUNDA (2022)

Mars, insanoğlunun günlük hayatta kendini koruma isteğini, hırsını ve tutkularını temsil eder. Bir liderin haritasında sabrı, tutumu ve inisiyatifini ne yönde kullandığını Mars’ı sayesinde buluruz. Bir ülkenin haritasına baktığınızda ise hangi yönde savaştığını yine Mars’ı anlatır.

Savaş gezegeni Mars, 24 Ocak’ta başlayıp 6 Mart’a kadar Oğlak burcunda hareket edecek. Mars Oğlak burcunda yücelir. Yani bütün gücünü tam anlamıyla ortaya koyar.

  • Eğer Marsınız Oğlak burcunda ise eski enerjinizi geri kazanacak, daha disiplinli bir tutum sergileyecekseniz.
  • Eğer Marsınız Oğlak burcunda ve yönetici konumunda olan birisiyseniz, işlerinizde yaşadığınız sıkıntıları geride bırakacak ve rayına oturan işlerinizi büyütmek için harekete geçeceksiniz.

“Mars, her ne kadar gündelik hayatta mücadelemizi, performansımızı ve tuttuğumuzu koparan tavrımızı betimleyip ifade etse de dünya ve ülkeler bazında sınırları, toprakları, askeri, savaşı ve gücü temsil eder.”

Yapılar Birleşiyor!

Yeni Trend: Kolektif Anlayış

Ülkemizde TOBB, TESK gibi çok sayıda farklı meslek gruplarının zorunlu olduğu kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları bulunmakta. Her bir kurumun anayasamızda da bulunan kuruluş kanunları vardır. Yer yer TOBB, TESK ve buna benzer yapıların birlikte hareket ettiğini görsek de artık daha fazla gözlemleyeceğiz, kendi boyunduruğunu ilan eden ve bağımsız hareket eden yapılar 2022’nin gökyüzü serüveninde kendine yer bulmuyor. İster hızlı karar alan isterse kararlarında gecikmeler olan yapılar bir noktada ortak noktada buluşacak diyor gök kubbe. Tüm illerimizde bulunan meslek odaları, esnaf ve sanatkârlar ortak bir federasyon altına alacağı kararlarla kolektif bir Türkiye’nin ilk adımlarını atacaklar.

Oğlak Stelyumu’nda Ülkemizde Neler Konuşulacak?

  • 24 Temmuz 1923 Mars’ı Yengeç olan Lozan Anlaşması
  • 20 Temmuz 1936’da imzalanan Mars’ı Yengeç olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi
  • İlk defa 24 Ocak 1994 yılında fırlatılan Mars’ı Oğlak olan Türkiye İletişim Uydusu
  • 10 Nisan 1845’te kurulan Mars’ı Oğlak olan Polis Teşkilatı

Dünyada Neler Konuşulacak?

  • 14 Şubat 2005’te kurulan ve Mars’ı Oğlak olan Youtube
  • 15 Haziran 1987’de Mars’ı Yengeç olan Novavax
  • 17 Nisan 1946’ta kurulan ve Mars’ı Yengeç olan Suriye
  • 1 Mayıs 1707’de kurulan ve Mars’ı Yengeç olan İngiltere

Dengeler Değişiyor!

Mars’ın Oğlak seyri, yeni dünya düzeninin nereye doğru gittiğini ifade ederken belki de “2022 Sıfırdan” kitabımı hatırlatan bir başlığı önünüze getirecek. Dünya, 3. Dünya Savaşı’na mı hazırlanıyor sorusunu, Mars Oğlak burcunda konumlanırken daha çok sormaya başlayacağız. Konjonktürdeki değişiklik, komşularımızın ne yöne gittiğini anlamamız zaman alacak. İçerisinde bulunduğumuz birtakım sınavlar, bu bölgedeki dengelerin, 6 Mart’a kadar tamamen değişeceğini işaret ediyor. Peki, bu döngüdeki dengelerin değişmesinde toprak burcunda hareket eden Mars’ın gücü yeter mi? Aslında hayır ama kavuşumlarla evet. Mars ile birlikte birçok gezegenin de Oğlak burcunda konumlanması, savaş gezegeninin gücünü daha da artıracak.

Takke Düştü Kel Göründü

Birlikten kuvvet doğar sözünü gökyüzünde gezegenler Oğlak burcunda oluştururken, yeryüzünde bize yüzleşmek ve harekete geçmek düşecek. Tüm Dünya gözlerini daha da Kazakistan’a çevirmiş olacak. 16 Aralık 1991’de Mars Yay döngüsünde bağımsızlığını ilan eden Kazakistan, yine Mars Yay döngüsünden geçerken, yönetiminin istifa etmesi ne tesadüf değil mi? Mevcut durumu Mars Yay yazımda bahsettiğim “Kişiler Gider Kurumlar Kalır” sözünü hepimize hatırlattı. Mars bu sefer Oğlak burcunda seyr-i aleme dalmakla kalmayacak. Bir dizi de kavuşumdan geçecek. Önce Retro halindeki Venüsle sonra da geri giden Merkür ve Plüton ile yakınlık kurması, 30 Ocak 2022 tarihini tekrar tekrar hafızalarımıza kazıyacak. Dünya, Rusya’nın Kazakistan’daki destek birliğine kafa yorarken, Rusya’nın Akdeniz’deki üslerini artırmaya çalıştığını da gözlemleyeceğiz. Yani bir taşla iki kuş vurmak isteyen Putin’in hızına birçok analist yetişemeyecek.

İyicil ve hızlı hareket eden gezegenlerin (Ay ve Venüs) Oğlak burcunda konumlanmasının yanı sıra malefik gezegenlerin de (Plüton ve Mars) burada konumlanması, Kazakistan’da yaşananların sadece bir ayaklanmadan ibaret olmadığını, darbe ve kalkışmanın arkasında hangi ülkelerin, hangi örgütlerin olduğunu öğrenmemizi sağlayacak.

Gökyüzündeki hareketlilik yeryüzündeki yüzleşmelerin kapısını araladığını,

Önce isimler üzerinden fark edeceğiz.

Putin’in Hikayesi Nereye Kadar Uzanacak?

Dünya her ne kadar şu günlerde COVID virüsünün yeni varyantları ile uğraşıyor olsa da Kazakistan’da yaşanan travmaların Avrupa ülkelerine de yayıldığını öğrenebiliriz. Başta Rusya’nın olmak üzere bir başka Kuzey ülkesi Belarus’un sınırları da başka bir gündem haline gelebilir. Mars, Putin’in hikayesinin nereye kadar ulaşabileceğini ve neler yapmaya çalıştığına ışık tutacak. Rusya’nın kaç cephede oyun kurduğunu, kimleri silahlandırıp, kimlere destek verdiğini en önemlisi de ülkemizin arkasından neler çevirdiğini Mars Putin’in Chiron’u ile kesiştiğinde öğreneceğiz.

Kazan Kaynıyor!

Mars Yay yazısında, 25 Ocak 1978 doğumlu Mars Retro’sunda dünyaya gelen Volodimir Zelenski’nin köşeye sıkışacağından bahsetmiştim. Rusya ile Ukrayna arasında bir süredir devam eden ve gündemden eksik olmayan Donbas bölgesi, Mars Oğlak seyrinde de iki ülkenin gündemi olmaya devam edecek. Her ne kadar iki ülke arasında ateşkes olduğuna dair haberler çıkmış olsa da bu ateşkesin çok da uzun süreli olmayacağına tanıklık edebiliriz. Zelenski’nin çabalarının Putin nezdinde karşılık bulmayacağını hep birlikte göreceğiz. İki ülke arasında devam eden gerilim, Mars’ın toprak burcundaki seyrinde artış göstererek devam edecek.

Avrupa’nın Sıkıştığı Günler Kapıda…

Toprak burcunda hareket eden gezegenler, ülkelerin toprak ve kıta sahanlığı konularına kafa yormamızı isteyecek. Mars Retrosu’nda dünyaya gelen Sergey Lavrov’un açıklamaları sadece eski dış işleri bakanlarının değil, görevdeki birçok bakanı da harekete geçirecek. Ülkeler, kendi iç meselelerine odaklanırken, Polonya’nın sınır bölgesindeki hareketlilik ise tırmanacak. Silahlanma çabaları ve yeni stratejik ortaklıkları Mars’ın Oğlak seyrinde öğrenebiliriz. Polonya Belarus sınır kapısı Bruzgi’de göçmenlerle başlayan olaylar, Mars Oğlak seyri ile birlikte tırmanışa geçecek. Kavganın şekli büyürken, sınırdaki paralı askerlerin de ortaya çıktığını göreceğiz. Kişilerin gerçekten göçmen olup olmadığına ise Mars Oğlak seyri yanıt verecek. Kazakistan’dan başlayan olaylar, Rusya’dan, Belarus’a ve Polonya’ya kadar uzanabilir.

Buz Dağının Görünmeyen Kısmı Su Yüzüne Çıkıyor

Kova Çağı’nda üretim her ne kadar dünyanın en önemli gündemlerinin başında gelse de ham madde de bir o kadar önemli bir başlık durumunda. Ham maddesi olan ülkeler, ilgi odağı olmuş durumda iken, ham madde krizi görünen yüzün sadece bir kısmı. Bundan 2 yıl önce Hürmüz Boğazı’nı kitaplarımda kaleme alırken, yine Mars Oğlaktaydı. O günden bugüne ise şekillenen bölgesel savaşların iyice ham madde üzerine kurulu olduğunu bu Mars seyrinde yaşayarak öğreneceğiz.

Çin’in aktif bir politika izlemek istediği Akdeniz Bölgesi’nde Rusya ile kurduğu stratejik ortaklık, Avrupa ve Amerika’nın dertlerinin artmasına sebep oldu ve olmaya da devam edecek. Rusya ve Çin her ne kadar birbirinden haz etmese de iki ülkenin ham madde talepleri ve güç arzusu, 2022 yılında bu bölgedeki dengeleri sıfırdan kuracak.

Planlar Hayata Geçirilecek Mi?

25 Mart 1972 doğumlu ve Mars’ı Boğa olan İsrail’in 1 yılık lideri Naftali Benet, Filistin ile ilgili konularda yine gündeme gelecek. Her ne kadar sular şimdilik sakin gibi görünse de Mars’ın Oğlak seyrinde İsrail’in 6 Mart’a kadar Filistin’e müdahale ettiğini görebiliriz.

Oğlak Stelyumu’nda Hangi Konuları Kafamıza Takacağız?

Oğlak Stelyumu, devam ettiği sürece göçmenler en çok konuşulan konuların başında gelecek. Sınırlar arasında sıkışan insanlık dramına toprak burcunda konumlanan mücadele gezegeni ile bir kez daha tanıklık edeceğiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden tutun da birçok ulusüstü kurum ve derneğin ne kadar siyasi konjonktürün arkasına takıldıklarını göreceğiz. Samimi olmadıklarına, belli çerçeveler ve politikalar şekillenmeden yardım elini uzatmadıklarına dair haberleri, birçok farklı mecradan okuyacağız.

Mars Oğlak Seyrinin Zor Günleri

14 Şubat, 16 Şubat, 17 Şubat, 18 Şubat, 20 Şubat, 21 Şubat, 22 Şubat, 23 Şubat

Mars Oğlak Seyrinin En Tehlikeli Tarihleri

2 ve 3 Mart. Bu tarihlerde gökyüzünde gerçekleşecek olan iki malefik gezegen Mars ve Plüton’un gerçekleştireceği kavuşum, mevcut gündemin daha da derinleşeceğini işaret ediyor. (Buralarda savaş çağrısı yapanları göreceğiz.)

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz.

10.01.2022

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...