Yükleniyor . . .

MARS AKREP BURCUNDA (2021)

MARS AKREP BURCUNDA (2021)

Mars - Akrep’in Çığı Düşüyor

30 Ekim 2021 tarihinde mücadele gezegeni Mars, Akrep burcunda konumlanıyor. Bu konum 2022 yılının da koordinatlarını içinde barındırıyor. Artık 2022’nin ayak seslerini duymaya başlayacağız. Sert bir döngünün ortasına düştüğümüzü, insanlığın agresif tavırlarından anlayacağız. Size önerim sakinliğinizi korumanız ve kelimelerinizi seçerek konuşmanız.

Bütün Dünya kendine 2022 meşalesini yakmak için kıvılcım arıyor. Bireyler, kurumlar ve devletler kendi çizdikleri sınırları birbirlerine kabul ettirmeye çalışacak. İnsanların fikirlerinin dağlardan aşağı yuvarlanan küçük çakıl taşıyken, nasıl çığa dönüştüğünü göreceğiz. Bu çığ; bir ilişkinin bir anlaşmanın, bir mutabakatın ya da bir devletin üstüne düşebilir.

Mars- Akrep döngüsü 2022 maçına erken başlamaya çalışanların hikayesini anlatacak.

Mars, kendi yönettiği su burcundaki Akrep’e 2 yıl aradan sonra misafir oluyor. Bu güçlü ve baş döndürücü günler, en çok bizi ilgilendiriyor. Savaş gezegeninin kendi yönettiği burçta hareket etmesi hepimize farklı bir itiş gücü olacak.

Ne Kadar Sürecek?

Bu döngü 30 Ekim 2021 ile 13 Aralık 2021 tarihleri arasını kapsıyor.

  • Ülkemiz ekonomisinin sıkışıklığı nedeniyle kurum ve kuruluşların farklı tedbirler aldığını göreceğiz. Özellikle hammadde ithal eden şirket ve fabrikalar gündem maddesi olabilir.
  • 8 Kasım 2021’de Mars, 6 derecede Akrep burcundan geçerken, 11 Haziran 1930’da kurulan Merkez Bankası’nın haritasındaki Mars ile karşıtlık yapacak. Merkez Bankası’nın yönetiminde değişiklikler olabilir. Ekonomik veriler eşliğinde Türkiye Merkez Bankası’nın 18 Kasım’da açıklayacağı Para Politikası Kurulu Toplantı Kararı ile Türk lirasının değerinin kurtulması için verilen mücadelenin yetersiz kaldığını öğrenebiliriz.

Statüler Değişiyor

Mars- Akrep döngüsünde; devletlerin mevcut statülerini değiştirmeye başladığını ve 2022 yılına hazırlık yaptıklarını anlayacağız. Değişimin bizi ilgilendiren kısımlarına değinmek, geleceğin nasıl bir kalıba gireceğinin bir ön sahnesi olacak. Ülkemiz sınırlarının dibinde yaşanan değişimler hepimizin merakını cezbedecek. Yalnızca ülke sınırlarında değil, diplomatik sınırlarımızda da değişikler olacak. Mars-Akrep döngüsü bittiğinde birçok konuda olumlu ya da olumsuz ilerleme kaydedilecek. Savaş gezegeni 2022 yılına giden yolların tüm kapılarını ardına kadar açacak ve gündem hızlı ilerleyecek.

  • Ülkemiz içindeki devlet kurumlarının ve kişilerinin isimlerinin hitabının değiştiğine şahit olabiliriz.
  • Suriye’de TSK kontrolündeki bölgeler ve üsler dönemsel olarak artabilir.

Gezegenlerin Gölgesi Eşliğinde Bir G20 Zirvesi

Kasım ayına Dünya ekonomisini büyük ölçekte belirleyen G20 zirvesiyle başlayacağız. Mars-Akrep geçişinin yaşandığı 30 Ekim’de yapılacak zirve, Türkiye’yi yabancı yatırımcıların önemi açısından ilgilendirecek. Biden-Erdoğan görüşmesinin şahsi ya da kurmaylarının üzerinden yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu olacak. Türkiye, Dünya’nın 20 büyük ekonomisinin katıldığı zirvede kendisine mali yük oluşturan mülteci sorununa geniş yer verecek. Ülkemiz tek başına bırakıldığı bu sorununa ortak arayacak. Orta Doğu’da terör örgütlerine maddi destek sağlayan ülke ABD hedefte olan ülke olabilir. 1954 yılında Satürn-Akrep döngüsünde doğan Erdoğan ile 1942 yılında Mars Akrep döngüsünde doğan Biden iletişimsizliğinin, iki ülkenin zararına olduğu yaptıkları konuşmalar ile anlaşılacak. Basına açıklanmadan yapılan görüşmelerin detaylarını ise 2022 yılının palazlandığı aylarda öğrenebiliriz.

  • Ülkemizin piyasasına yeni giriş yapacak firmaların isimleri ortaya çıkacak.
  • 10 Kasım’da gerçekleşecek akıllara ziyan Merkür, Mars kavuşumu sırasında aklın savaşa çalıştığı günlere gireceğiz. Türkiye, Rusya ve Esad rejimi, arasında sıkışan PKK/YPG/PYD gibi terör örgütlerinin hareket alanları iyice daralacak. 
Mars'ın Geçit Vermediği Bir Gökyüzüne Tabiyiz

18 Kasım 2021’de Mars, Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. ABD ve Türkiye arasında var olan F-35 probleminin yanı sıra F-16’nın alımı konusunda da net adımlar atıldığını göreceğiz. S-400 hava savunma sistemlerini alması nedeniyle Türkiye’yi kendinden uzaklaştıran ABD, F- 16’lar ile bu havayı biraz dengelemeye çalışacak. Birleşik Devletleri’nin Suriye ve Kuzey Irak politikalarında gündem maddesi haline gelecek.

  • 2004’te Ay Düğümleri Boğa – Akrep aksında kurulan, YPG’nin PYD ve ABD ile olan ilişkilerine farklı bir perspektiften bakıldığını göreceğiz. ABD’nin bu konudaki tavrı belirli bir süre değişmeyecek. 
  • 3 Mayıs 1920 kuruluşlu Ay burcu Akrep olan, TSK’nın bölgeye yapacağı operasyon ile radikal terör örgütü unsurlarına büyük darbeler vurulabilir. Çünkü Mars – Akrep TSK’nın Ay burcu ile iletişim kuracak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Sınırları Şekillendiriyor

ABD’nin insan haklarını ve hukuka aykırılığı diline dolaması bölgeden çekileceğinin alt metni olabilir. Türkiye oluşturulmak istenen terör koridoruna hiçbir şart altında izin vermeyecek. Terörü destekleyenlerin insan haklarını ağzına alması ise Mars-Akrep döngüsünde şaşıracağımız konulardan olacak. Rusya’nın YPG ile olan görüşmeleri, aklımızda tükenmek bilmeyen soru işaretleri oluşturmaya devam edebilir. Sınırlarımız içerisinde yakalanan Rus ajanlarının ise hangi amaçları taşıdığı ortaya çıkacak. Türkiye'nin, Orta Doğu’da mevcut statüsünü korumak için büyük ölçekli sınır ötesi operasyonlar yaptığına şahit olacağız. Ayn İsa, İdlib ve Münbiç gibi bölgelerin mevcut durumu TSK’nın yakın gözleminde olan yerlerden olacak. Türkiye; terör örgütlerini ve Esad rejim askerilerini M4 karayolunun güneyinde tutma isteğini yineleyecek. Kamuoyuna açıklanmayan Putin-Erdoğan görüşmesinin detayları da anlaşılmış olacak. Ukrayna-Türkiye ilişkileri, Rus dışişleri düzeyinde eleştiri alabilir. Ukrayna’ya yapılan SİHA satışları çerçevesinde Rusya ile olan ilişkilerimize zaman zaman soru işareti düşecek.

  • Güney illerimizin politik ve coğrafi konusu bölgeye yapılan yatırımlar açısından tartışma konusu olacak.
  • Suriye rejimi ile Türkiye arasında düşük ölçekli ilk diplomatik temaslar yaşanabilir.

Çok Yönlü Asker Sevkiyatları Söz Konusu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Hareketliliği yalnız güney sınırlarımızda aktif olmayacak. İran sınırında yaşanan Azerbaycan ve İran gerginliğinde de etkin olacak. Uranüs’ü Akrep olan İran, Pakistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin yanı sıra iç karışıklıklar arasında sıkıştığına şahitlik edeceğiz. İran hükümetinin savurduğu tehditler medyamızda büyük yankı uyandıracak. Azerbaycan’ın güney sınırlarında hareketli dakikalara şahit olabiliriz. Bölgedeki askeri tatbikatların sayısı artacak. Pakistan-Türkiye bu olay üzerinden yakınlığını artıracak. Askeri teknolojiler anlamında iş birliklerinin ilerlediğini görebiliriz. Türkiye Pakistan ile oldukça iyi bir düzeye çıkan ilişkilerine dayanarak Hindistan-Pakistan arasındaki Keşmir sorununda daha net duruş sergileyecek. Hindistan-Türkiye ilişkilerinde gerilemeler olabilir. İsrail ile iyi ilişkilere sahip Azerbaycan, Fransa’nın baskısına rağmen denizaltı modernizasyon projesini Türkiye’ye veren Pakistan arasında sıkışmış bir İran göreceğiz. Köşeye sıkışan İran manipüle edici işlere kalkışabilir. Fakat bir bataklığın içinde olduğunu ve hareket ettikçe daha da battığını göreceğiz. İran’ın ‘’bataklığa düşen ejderhaya sarılır’’ politikasına da neden mecbur olduğunu anlamış olacağız.

  • Türkiye İran sınırına yeni askeri sevkiyatlar yapabilir.
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni üretimlerini duyurabilir.

Silah Tüccarı Gibi Davranan Ülkeler Göreceğiz

25 Mart 1821 yılında Osmanlı’dan ayrıldığı günü kuruluş kabul eden Yunanistan’ın haritasında Koç stelyumu var. Mars’ın Akrep seyri bu stelyumla ilişkili. Ülke İran ile aynı kaderi paylaşabilir. Yunanistan’da 2010 yılında yaşanan protestoların tekrar demlendiğini görebiliriz. Yunan hükümetinin gelecekte başı ABD’den ve Fransa’dan kontrolsüz şekilde satın aldığı silahlar üzerinden ağrıyacak. Çünkü harcadığı paraları kaldıracak bir ekonomiye sahip olmadığını görecek. Yunanistan’ın Akdeniz’de ve Ege’deki çırpınışları başka ülkelerin desteği olmadan ‘’hiç’’ olacak. Askerden arındırılmış adalara asker çıkartarak kanun tanımazlığını ilan eden Yunanistan bir anda politikada yalnız bırakılabilir. Amerika ve Fransa gibi ülkelerin Çin, Rusya ve Türkiye gibi ülkeler ile arası bozuk olan ülkelere yoğun bir şekilde silah satarken, silah tüccarına dönüştüğünü fark edeceğiz. Amerika ile Fransa’nın Yunanistan’a görünmeyen bir silah satma yarışına girdiğini göreceğiz. 2022 Nisan ayında Mars diğer yönettiği burca geçtiğinde ise Yunan halkının sokaklara döküldüğüne şahit olacağız.

  • Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ile Yunanistan ilişkileri gerilebilir. Türkiye bu durumun yakından takipçisi olacak.
  • Yunanistan’ın silahlanma hızını artırmak istediğini F-35 uçakları üzerine gözünü dikmesinden anlayacağız.

Akdeniz Gibi Bir Deniz Daha Isınacak

6 Aralık’ta iki Malefik gezgenin iletişimi devletler arası meydan okuma egosu verecek. Kimin lafı kimden daha büyük yarışan şahit olacağız. Amerika ve Fransa’nın silah satışı konusundaki mücadelesini Avustralya üzerinden gördük. Avusturalya’nın Çin’e karşı etkili bir güç olmasını isteyen İngiltere ve ABD’nin silah satışlarını artırdığını ve bu bölge pazarını iyice Fransa’ya kapattığını göreceğiz. Fransa ve ABD’nin bu konuda ters düştüğünü Mars-Akrep döngüsünde sıkça göreceğiz. Çin-ABD gerilimini, 1 Ocak 1912 yılında Venüs-Akrep döngüsünde kurulan Tayvan üzerinden tekrar alevlenmesi, iki orduyu karşı karşıya getirebilir. Tayvan’da bulunan Amerikan üsleri Mars’ın savaş haliyle kırmızı seviyeye geçebilir. Filipinler Denizi ve Güney Çin Denizi’nin aynı Akdeniz gibi ısındığını göreceğiz.

50 Günlük Tavsiye

Mars’ın Akrep burcundaki 50 günlük seyrini incelediğimizde dünyayı ısındıran bir etkiye sahip olduğunu anlayabiliriz. Mars Akrep seyrindeyken size önerim;

  • İşten ayrılmayı düşünüyorsanız bir süre Dünya’yı izleyin ve kararınızı öyle verin.
  • Eğer bir birikimiz varsa ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız, yapabilirsiniz. Çünkü piyasalar hızlanacak.
  • Eğer değerli arsa ve araziniz varsa bu dönemde satmayın.
  • Yurtdışı ile iş yapan bir şirkete sahipseniz uzun vadede size yetecek ham madde alın.
  • Otomobil fiyatları artacak. Alım-satım konusunda dikkatli hareket edin.

Astrolog Zeynep TURAN

Yazının bütün hakları saklıdır,

Kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

01.10.2021

Günün Ruh Hali
Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...