Yükleniyor . . .

BALIK BURCUNDA JÜPİTER RETROSU (2021)

BALIK BURCUNDA JÜPİTER RETROSU (2021)

Jüpiter, bolluk ve şans gezegeni, burç değiştirdikten yaklaşık bir süre sonra geri hareketine başlar. Dört aylık düzenli bir döngü diyebiliriz bu duruma. Büyüme, gelişme, mutluluk ve başarı yakalamakta sorun yaşayanlar için gerekli zamanı değerlendirmek anlamına gelir.

22 Haziran’da geri hareketine başlayacak olan gezegenlerin lordu, her şeyin yolunda olduğunu netleştirmek için fırsat oluşturacak.

Jüpiter Retro’su sorunu tanır, teşhis eder.

Şans gezegeni içine dâhil ettiği konuları ya da kişileri büyütür, genişletir, yayar, çoğaltır, sınırları aştırır. Retro dönemlerinde ise; açgözlülük, bağımlılık, bağnazlık gibi yıkıcı davranışları süzgeçten geçirmek için ideal bir imkân sunar. Her açıdan görmemiz gerekeni, kafamızda büyüttüklerimizi, abarttığımız alanlara müdahale fırsatı sunar. Jüpiter, aynı zamanda ilimi, bilimi, inançları, düşünceleri, felsefeyi, uluslararası ilişkileri, yüksek öğrenimi, adaleti, hakları temsil eder. Büyümeye müsait konuları kontrol etmek zordur. Bu alanlarda işlerin çığırından çıktığını tam da bu zamanlarda gösterir.

  • Cehalet,
  • Aşırı dincilik,
  • Tarikatlar,
  • Örgütler,  

Bu evrede müdahalelere ihtiyaç duyulan alanları temsil edebilir. Bu konuları içeren iç ve dış siyasette ise temkinli, ihtiyatlı ve serinkanlı olmak gerektiğine vurgu yapacak.  Jüpiter, 22 Haziran’da Balık burcunda geri hareketine başlıyor ve 13 Ekim’de de Kova burcunda düz seyrine girecek.  29 Aralık’tan sonra ise Jüpiter-Balık geçişine tam olarak devam edecek.

  • Dini liderler, ülkelerin konsoloslukları, ruhani isimler, Vatikan, Türkiye açısından devam eden AİHM kararları, kaçak örgüt liderleri, gündemde olabilir.

Yaşama olan etkileri nelerdir?

Özellikle ekstra gelişime ihtiyaç duyan kişiler, rahat davranışlar, doğası gereği özgürlükçü karakterler, pozitif yaklaşımlar, mutluluk peşinde koşanlar için olumlu bir dönemdir. Fikir geliştirmek, ruhsal açıdan büyümek, sosyal açıdan etik olmak, hayırseverlik, cömertlik, affedici olmak Jüpiter Retro’sunda yerini bulur. Kişisel ve ruhsal büyüme için geri hareket eden şans gezegeni iş ve eğitim gibi konularda ileriye dönük sağlam planlar yapılmasına yardımcı olur.

Jüpiter Retro’sunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Jüpiter Retro'su deyip geçmeyin! Jüpiter, Balık burcuna yeni geçmiş olsa da başlayacağı geri hareketi önemli işlerimize bekleme ve ağdalık katabilir. Jüpiter'in hem retro hali hem iki burç arası hem de bir süre boşlukta da kalacak olması, planlarımızda daha dikkatli olmamız gerektiğini bizlere hatırlatacak. Bu süreçte dikkat gerektiren konular neler diyecek olursanız;

  • Tatil hazırlıklarınızı iyice gözden geçirin. 
  • Bekleyen bir davanız varsa, süreç uzayabilir.
  • Birleşme, satın alma ve ticari anlaşmaları imzalamayın.
  • Yüksek lisans, doktora başvurularının detaylarına önem verin.
  • Din ve mezhep tartışmalardan uzak durun.
  • Vicdan sömürücülere, dolandırıcılara itibar etmeyin.

“Jüpiter Retro’sunda doğanlar; bolluk, bereket, olgunlaşma, şans ve cömert olmak için ekstra çaba harcamazlar. Bu dönemlerde işleri ve hedeflerindeki konularda başkalarına göre daha avantajlı olurlar.”

Türkiye için uyarıları olabilir.

Bankalar, bankerler, kripto para birimleri, dini liderler, Retro döneminde açığa çıkartılan büyük konuları ve çalkantılı gelişmeleri temsil edebilir. YÖK ve atama ile göreve gelen rektörler gündeme gelebilir. Uzak ve kapsamlı yolculuklar, deniz ticareti, limanlar olumlu gelişmelere açık olabilir.

Jüpiter – Balık Retro’sunun Burçlara Etkisi:

Koç: Yarım bıraktığın korkularınla, kaygılarınla farkındalığını arttırarak çözüme kavuşacaksın.

Boğa: İdeallerini paylaşırken destek göreceğin kişiler olacak. Yaşça büyük insanlardan fikir almayı önemseyeceksin.

İkizler: Olgunlaşması gereken işlerde aceleci tavrını bastırman gerekebilir. Hiç ummadığın kişilerden yakınlık görebilirsin.

Yengeç: Eğitim, bilim, seyahat gibi alanlarda hedeflerine ulaşmak için birikimlerini, bilgini kullanmak gerekebilir. Hukuki konular beklemede kalabilir!

Aslan: Kaynaklar, kredi, miras, şans getiren ritüeller, nafaka, tazminat gibi konularda istediğin akışın hızı azabilir. Geçmişe dönük bu konularda ise olumlu gelişmeler var.

Başak: Anlaşmalar, sözleşmeler, ikili ilişkiler konusunda gözlemde ve araştırmada kalabilirsin.

Terazi: Hizmet aldığın alanlarda, işte ve sağlıklı yaşamda değişim, bekleme, gözlemde kalmayı tercih edebilirsin.

Akrep: Aşk, sosyallik, dostlar, eğlence tarzın bu yaz başına kadar stabil kalmayı ve bu alanlarda biraz daha kısıtlı yaşamayı düşünebilirsin.

Yay: Ev, yuva, taşınma, yazlık, aile kavramı ve aile büyükleri konusunda incelikli ve özenli olacağın bir dönemi temsil edebilir.

Oğlak: Arkadaşlar, yakın çevren, iş arkadaşlarınla ilgili alacağın haberler ve geri dönüşler kışın yaşadığın küçük dünyandan çıkmanı sağlayabilir.

Kova: Para, güven, aile kavramı, ilişkiler açısından beklentilerini dengede tutmaya çalışacaksın. Alman gerekenleri temin ederken zorluk yaşamayacaksın.

Balık: Kendine dönmek, kişisel gelişimini yükseltmek, eğitim, kariyer açısından eksiklerini tamamlamak bu döngüyü destekleyecek.

Astrolog Zeynep Turan

03.05.2021

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...