Yükleniyor . . .

2020 MERKÜR İKİZLER BURCUNDA (11 MAYIS 2020)

Aklımızı başımıza getiriyor.

Akıl ve iletişim gezegeni Merkür 11 Mayıs’ta İkizler burcunda konumlanacak. Merkür’ün kendini iyi hissedeceği İkizler burcunda seyretmesi yüksek dinamikleri barındırıyor! Haberleşme gezegeni Merkür iletişim alanında yepyeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflerken, değişimin kaçınılmaz olduğunu, sağduyulu, öngörülü ve mantıklı davranmanın kurtarıcı etkiler barındırdığını hatırlatacak hepimize!

İlişkilerde mantık ön plana çıkıyor.

Merkür zaman zaman sorgulayıcı bir ruh haline bürünmemize neden olurken, aklımızdaki bazı soruların cevaplarını gökte ararken yerde bulacağız. Merkür içimizde dönüp duran değişimin sıkıştırıcı etkilerinden uzaklaşmak için daha somut adımlar atmamız gerektiğinin mesajlarını verebilir. Eğer kendinizi yılın başından bu yana karar veremiyor olarak görüyorsanız   hızlanıyorsunuz! İkizler burcunda başka bir gezegenin geri gittiğini de düşünürsek, aklımız önde kalbimiz sorgulamada olacak.

Diğer yandan sezgilerimizin de ivme kazanacağı bir süreçten geçebiliriz. Analitik ve çözümleyici düşünme biçimimiz olayları daha hızlı kavramamızı, pürüzleri elekten geçirmemizi ve daha pratik davranmamızı tetikleyebilir. Mantık kazanır, tutku ve heves kaybetti diyeceğiz bu dönemde!

Gezegenler hepimizin kendi korkularımızdan tanıştırdı, şimdi yürümeyi öğretiyor

2020 yılının heybeti, dünyaya bıraktığı etkiler, dünyayı öksürten hali, korkuyla tanıştırma hızı gündelik hayatımızdaki alışkanlıklarımızı bir anda   bırakma telaşı derken evlere kapanıverdik. Başka şeylere odaklandık, sıkıldık. Düşündük. Başkalarının da dertleri olduğunu öğrenmekle kalmadık hatta izledik. Merkür’ün hava hali izleyeceklerimiz bu sefer daha özel daha detay daha namahrem olacağını işaret ediyor. Sıradan gibi görünen hayatların bile içerisinde binlerce dert, tasa, olay, sıkıntıyı görmemizi sağladı ve sağlamaya devam edecek.  Ancak değişim bu kez daha hızlı olacak. Nedir bu değişimi tetikleyen? Elbette doğal ya da yapay olan her gelişme ve olay değişimin en büyük tetikleyicisi. 21.yüzyılın belki de en zorlayıcı yılından geçerken Merkür, değişmeye cesaret gösterenlerin deyim yerindeyse destekleyicisi olacak.

Önyargılarımızdan, bizi sınırlandıran ve aşağı çeken her türlü düşünceden arınıp belki de yepyeni bir iletişim dinamiği yakalamamız gerektiğini işaret ediyor.  Tırtırdan kelebek olacağız. Eski defterleri açıp sonra yakacağız. Temizli bu sefer akılda yapacağız. Unutmayı seçeceğiz. 

Üretene sahip çıkacağız. Bu döngü 2020 yılının başından bu yana devamlı bir şeyler anlatan, videolar çeken, yayınlar yapan ünlüleri ve markaları yakından ilgilendirecek. Telifler, kurallar   konuşmaları değiştirirken, eski yayınları silenler de bu dönem de olacak. Kim kimi silecek kim kimin düşmanı ile müttefik olacak göreceğiz. Ama Merkür yücelirken, eskimiş taktikler kabak tadı verecek.

Parayı, sokakları ve hızı konuşacağız.

Merkür’ün İkizler burcundaki seyriyle duygularımızı kontrol altına almamız gerektiğini fark edebiliriz. Özellikle son aylarda dünyaca evlere kapandığımız bir süreçten geçerken aşırı duygusallığın, ani çıkışların, öfkeyle alınan kararların, inatlaşmaların zarar getirmekten başka bir işe yaramadığını çoğumuz deneyimleyerek anladık. İletişim gezegeni artık daha analitik düşünmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Ancak diğer yandan Merkür, değişken tarafımızı daha belirgin hale getirebilir. Bu süreçte kararsızlığımız hat safhaya çıkabilir, düşüncelerimizde netleşemeyebiliriz.

Hepimizi ilgilendiriyor

Diğer yandan bu döngüde ‘empati, sağduyu, dürüstlük, doğruluk’ gibi kavramların insanlık için ne kadar önemli olduğunu fark edebiliriz. Aklımızın gücü, tecrübelerimizin göstergeleri ve sezgilerimizin söyledikleri gündelik yaşantımızın yardımcıları olabilir. İnsanları tanıma ve çözümleme konusunda gerçekçi çıkarsamalar yapabiliriz. Merkür her ne kadar destekleyici ve yol gösterici nitelikte olsa da yüzleşmekten, cesur davranmaktan, değişimden kaçınanları ve hayata önyargıyla, keskin fikirlerle bakanları zorlayabilir.

Merkür’ün İkizler burcundaki seyrinde bizleri neler bekliyor?

  • Geleceğimizi daha sağlam temeller üzerine kurmamız gerektiğini fark edebiliriz.
  • Kendi hayatımıza odaklanırken empati kurmaktan vazgeçmeyeceğiz.
  • Bu süreçte hiç olmadığı kadar meraklı olabiliriz. Ancak bu durumdan zararlı çıkabiliriz, dikkat!
  • İş yerinde yaşanan, bilinmeyen, gizli saklı hesaplar açığa çıkabilir. Hiç ummadığımız kişilerden itiraflar duyabiliriz.
  • Samimiyetinden şüphe duyduğumuz ilişkilerden uzaklaşabiliriz.
  • Uzun zamandır görüşmediğimiz kişilerle iletişime geçebiliriz.
  • Beklentilerimizi, hayallerimizi, sınırlarımızı yeniden belirleyeceğiz.
  • Algı ve ifade şeklimiz güç kazanabilir.
  • Ani alınan kararlardan vazgeçilebilir. Özellikle yakın bir tarihte ilişkisini noktalayanlar, ayrılanlar barışma fikrine sıcak bakabilirler.

Merkür İkizler burcundayken hızlanacak meslekler;

  • Pr’cılar
  • Dergiciler
  • Gazeteciler
  • Sigortacılar
  • Taşıma sektörü
  • Lojistik
  • Araştırmacılar
  • Yazarlar-Editörler-Çevirmenler-Dilbilimciler
  • Muhasebeciler, avukatlar, müfettişler
  • Yazılım mühendisleri.

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

Kaynak gösterilmeksizin paylaşılamaz.

05.05.2020

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...