Yükleniyor . . .

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI (30 KASIM 2020)

İKİZLER BURCUNDA AY TUTULMASI (30 KASIM 2020)

Kaoslarla dolu 2020 yılının 5. Tutulması ile karşı karşıyayız. İçine düştüğümüz 2020 yılının karmaşıklığını analiz etmeye başlıyoruz. Yılın başından bu yana gerçekleşen tutulmalarda dünya eşzamanlı durma noktasına geldi. Bu tutulmada ise birçok toplumun bu durgunluğa başkaldırışına şahit olacağız. Tutulmalar gündelik hayatın akışını değiştirecek şekilde etkiler uyandırır. Bu etkileri 30 Ekim itibari ile hissetmeye başladık. 

  • Ay değişken burçta yerini aldığında yeniliği tetikler.
  • Farklılık ararız, güven isteriz.
  • Duygularımızı belli alanlara yönlendirirken kendimizden emin hareket ederiz.
  • Konuşkan ve paylaşımcı yanımız ön plana çıkar.  
  • İçsel olarak tasarladığımız düşüncelerimiz açıklığa kavuşur.
  • Tutulmada düşünce ve duygu uyumu her şeyden çok daha kıymetlidir.

Kasım ayı bitmeden bir gün önce Dolunay ekranında Ay tutuluyor olacak. Hava burcunun değişkeninde meydana gelen tutulma, Dünya’nın ışığını kırdığı noktada oluşurken ayrıntıları ifade edecek ve uyarıcı etkide olacak.

Ne Zaman Gerçekleşiyor: Dünya saatine göre 30 Kasım saat 11:31’de 8 derecede başlayacak.

Nerelerde Görülecek: Ayın gölgesi dünya üzerinde; Okyanusya’ya, Amerika’ya, Doğu ve Güneydoğu Asya’ya ve Kuzey Avrupa’ ya düşecek.  Bu saydığımız kıta ve bölgelerde Ay Tutulması çıplak gözle görülebilecek.

Sıkışmadan Kurtulacak Burçlar: Koç Burcu, Yengeç Burcu, Terazi Burcu, Oğlak Burcu

Evdeki Hesabı Çarşıya Uymayacak Burçlar: İkizler Burcu, Başak Burcu, Yay Burcu, Balık Burcu

Başa Gelen Çekilir Diyecek Burçlar: Boğa Burcu, Aslan Burcu, Akrep Burcu, Kova Burcu

Görünüş Aldatır

Tutulmalar aslında gerçekleri görmemizi sağlar. Tasarılarımızı daha rahat şekillendirdiğimiz gibi unuttuğumuz, arka plana attığımız konuları da öne çıkartır. Ayrıntıları kontrol etmek ve en iyisini başarmak için değişken burçtaki tutulma her açıdan önemli olacak. İkizler-Yay eksenli tutulmalar 2020’den 2021 Aralık’a kadar ara dönemlerde meydana gelecek. Astrolojideki bu zamanlama sürecin hemen bitmeyeceğini ifade edecek. Hava burcundaki Ay Tutulması, özellikle iletişim ve ulaşım sistemlerimizde, hayatımızın yapılandıran konularında kusurları ve ayrıntıları farkındalık yaratarak arttırabilir.

  • Kim olduğumuzu sorgulayacağız.
  • Gizlediklerimiz ortaya çıkıyor.
  • Gizem ve göz boyamalar deşifre oluyor.

Mükafatları Alacağız

Gök kubbe; 2020 yılının başından bu yana verdiğimiz yaşam mücadelesinin mükâfatını alacağımızı işaret ediyor. 2020’yi bir nevi değerlendireceğiz. Aklımızda olmayan hayat planlarına girdiğimizi fark edeceğiz. Tutulma hayatta yaşadıklarımızın sonuçlarını daha derinlemesine görmek için değerli bir fırsat sunuyor. En savunmasız noktalarımızdan yakalayan hava burcundaki Ay tutulması; koruma içgüdümüzü harekete geçirerek, sevdiklerimizi güvenli olanlara teşvik etmemizi sağlayabilir. Bilge, bağımlı tavırlarımızı da olumlu yönde değişimler olabilir.

  • Bizi önemseyenlere karşı şükran duygumuz gelişecek.
  • Kasıtlı yapılan düşmanlıkların nedenlerini görebileceğiz.
  • Acıları yarıştırmanın bir sonuca vardırmadığını fark edeceğiz.
  • Kırgınlıklarımızın çocukluğumuza dayandığını itiraf edeceğiz.
  • Kendimizi çevremize karşı savunmasız hissedebiliriz.

Gökyüzü Sahneyi Ayarlıyor!

Duygularımız yükselirken, bu konudaki eleştirilerden kaçamayabiliriz. Bu döngünün içeriğinde yas tutmalarımız, öfke duymalarımız, öğüt vermelerimiz var. Bilinçaltımızla yüksek sesle konuşabilir, yardım taleplerine gözümüz kapanabilir.  Gökyüzü sahneyi ayarlıyor, çünkü yaklaşık iki hafta sonra bir de Güneş tutulması var bu nedenle 2020 yılını kolay kapatmayacağız. Gökyüzü; bu yüzden hem kendimize hem de sevdiklerimize karşın acımasız olmamamız gerektiğini vurguluyor. Endişelerimizin ortak olduğunu bu döngüde daha net görebiliriz. Dünyanın bir ucundan diğerine sağlık sorunlarının, geçim sıkıntısının, otoriter baskıların yanında çaresizlik, kısıtlanmalar ve doğal yaşamın uzağında kalmak herkesi yormaya devam edecek. En başta ise dünyanın her köşesinde eğitim pandemi kelimesinin derinliğinde kaybolmaya devam edecek. Dünya’nın her yerinde okullar kapılarını kapatırken ülkemizde de kapanışı gündeme gelecek.

Doğumlardan, Düğünlerden, Cenazelerden Esirgendiğimiz Bir Yılı Bitirmeye Çalışıyoruz.

Yılın 5. Tutulmasında; dost eli uzatmak, yakınlarımızı düşünmek, nazik davranmak, anlayışlı olmak, endişe etmek genelimizin ruh halini temsil edebilir. Yaşam ve ölüm arasındaki çizginin ne denli ağır olduğunu yakın ya da uzak tecrübeler ile hissedeceğiz. Solunum sistemi, bronşit, akciğerler, kılcal damarlar, omuzlar ve eller bu dönemde en hassas bölgelerimiz arasında olabilir. Ekstra bakım yapmak, iyi beslenmek, korunmak, korunaklı bir yaşam biçimi geliştirmek bu yıl biterken ne denli önemli olduğunu son iki tutulmanın etkileri ile yansıtacak.

Kimler Öne Çıkıyor?

Özellikle iletişim merkezli bir kişiyseniz; tutumlarınız, ifadeleriniz, jestleriniz, çalışmalarınız ve hareket kabiliyetiniz önem arz edecek. Tutulma; kişisel tatminden alı koyan, kalıpları yıkmak için mücadele etme zamanı olduğunu işaret edecek. Medya, eğitim, editörlük, gazete, ulaşım, istihbarat, yazarlar, psikologlar, finans, politikacılar, reklamcılar, yardım kurumları öne çıkan meslek grupları arasında yer alıyor. Bu alanda çalışıyorsanız iş alanınız genişleyebilir. Aynı zamanda bu alanlarla ilgili bir çok değişikliklerde önünüze gelebilir. Özellikle farkındalık mottosuyla nefes alan hava burcundaki Ay tutulması, eksiklikleri ve kusurları gösterirken önemli bir döngünün yaşamlara etkisine vurgu yapacak.

Kâinatın Enerjisini Serbest Bırakmalıyız!

Tutulmalar duygusal ihtiyaçları keşfetmek için fırsat sağlar. İlişkiler bu açıdan önemli ölçüde etkilenebilir. Karşı taraftan beklentilerinizi tespit ederken bazı fedakarlıklarda da bulunabilirsiniz. Tutulma kaos olmadan yeni başlangıçlara adım atmanın imkânsız olduğunu gösterebilir. Hava burcundaki tutulma yıl bitmeden kendimizle yüzleşmenin bir neticesi olacak. Benzer derecede tutulma; 29 Kasım 1993 yılında ve 29 Kasım 1974 yılında meydana gelmişti. İkizler-Yay ekseninde meydana gelen tutulma kümelenmesi Aralık 2010 ile Mayıs 2013 arasında olmuştu. Bu belirtiğimiz yıllarda yaşanan belirgin temaları bu tutulma evresinde de görebiliriz.

Yılın 5. Tutulması Neler Getiriyor?

2020 yılının son iki tutulması, Kasım ayı biterken meydana geliyor. Hava elementinde aktif olan tutulma, yaz günlerinden bugüne taşıdığımız hassas konuların gündemimize taşınmasına neden olabilir. Tutulma hiç tahmin edilmeyen sonuçlara şahit olacağımızı işaret ediyor.  Asla yan yana gelmez dediğimiz siyasetçiler ve Türkiye’de az rastlanır hesaplaşmalar gün yüzüne çıkabilir. Ülkemiz yeni bir oluşum ya da yeni liderler takibinde kalırken sınır bölgelerinde hareketlilikler önem kazanabilir. 30 Ekim günü gerçekleşen İzmir depreminde yaşanan önemli bir gelişmeyi de not düşmek isterim; Deprem esnasında Samos Adası’nda Meryem Ana’nın Göğe Kabulü Kilisesi yıkılmıştı. 2020 yılının en büyük zorbalığının semavi dinleri durdurabileceğini ‘’Şifreler Çözülüyor’’ kitabımda kaleme almıştım. Kısacası bu yılı kontrol etmek hiçbirimizin harcı olmadı.

  • Bu günleri yönetebilen siyasetçiler, sanatçılar unutulmayacak.
  • Bu düzen içinde kaybolup giden isimler olacak.
  • Büyük kurumlar kriz durumlarında dahi birlikte hareket edemeyecek.

Nabzımız Sürekli Artacak!

Türkiye açısından önemli günler. Çünkü astroloji haritasında Ay burcu İkizler ve aynı burçta 30 Kasım’da gerçekleşecek yılın 5. tutulması hava elementinde aktif olacak yanı sırada Türkiye Natal haritasındaki ay düğümleri ile iletişim kuracak. Bu nedenle toplumumuzun hassas olduğu konularda önemli gelişmeler yaşanacak. Ay, şahsi haritada duyguları, ülke haritasında ise mecazi olarak ‘’yumuşak karnı’’ temsil eder. Türkiye’nin Natal haritasında Ay’ın tutulacağı bölüm sorunun ana kaynağını gösterirken, korktuğumuz başımıza mı gelir? Sorusuyla karşılaşabiliriz. Bunca zorluğun içinde yeniden bir operasyon sınır ötesi konuları tetikleyebilir. 

  • 2020 yılının en yüksek tutulması; Türkiye - İdlib arasında yaşanan ama bilinmeyen olayları dökebilir. 
  • Sınır kapılarının ardından sadece Suriyeli sivillerin değil, cihatçıların da sızdığını öğrenebiliriz.
  • Suriye’nin kaderini tutulma aksında izleyebiliriz.
  • Sağlık ve salgın konuları sadece bizleri değil yine tüm dünyayı kasıp kavurabilir.
  • Meclis, milletvekilleri gündeme gelebilir.
  • Medya, yurtdışı bağlantılı ticaret, din insanları, politikacılar, popüler kimlerden akla gelmeyecek sonlar ya da başlangıçlar duyabiliriz.
  • Türk lirasının değeri ve doların yükselişi ağır gidişatın sinyalini verebilir.

 

Astrolog Zeynep Turan

26.10.2020

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Günün Ruh Hali
Ay Akrep burcunda. Hafızamızı tazeleyebilir, sık sık geçmişe yolculuk yapabiliriz. Yalnızlar, artık kalplerini dolduracak bir aşk isteyebilirler.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...