Yükleniyor . . .

2019 MARS ASLAN BURCUNDA

2019 MARS ASLAN BURCUNDA

2 Temmuz itibari ile Mars, Aslan burcuna geçip sahnede yerini alıyor ve Güneş tutulmasına destek oluyor. Bu sefer kendisine çok daha farklı bir misyon yükleyen mücadele gezegeni hayatlarımızdaki etkisini de artırmayı hedefliyor. Öncelikle Mars’ın, Güneş tarafından yönetilen Aslan burcuna geçişini asla küçümsememeliyiz. Duygularımızı inişli çıkışlı bir hâle getirecek, durduk yere bizi eskileri düşünmeye itmekle kalmayıp bir de kaygılarımızı artıracak olan ta kendisi!

Mars’ı hatırlayalım.

Eski Romalıların “Savaş Tanrısı” Mars astrolojide; cazibe, savaş ve mücadele yıldızı olarak nitelendirilir. Bir nevi savunma mekanizmamız olan Mars; savaş, kavga, fetih, mücadele, cesaret, atılganlık, fiziksel enerji, askerlik, silahlar ve hırsın hayat bulduğu bir gezegen olarak hayatımızı etkiler. Bu gezegen dokunduğu burcun insanına, zor durumlarda çevresindekilere önderlik edebilecek dayanıklılığı ve kararlılığı verir. Her ne kadar ateş etkili ve buna bağlı olarak yıkıcı bir gezegen olarak görülse de insanlar için gerekli olan mücadele hırsını ve gerekli azmi kişiye vererek, kişilerin ileriye dönük hamleler yapmasını sağlar. Bu yıldızın etkisindekiler aceleci, sabırsız, çabuk sıkılan ama yeri geldiğinde inatçı bir ruh haline sahiptir. İç gücün, iradenin baskınlığını temsil eder. 

18 Ağustos’a kadar sürecek olan bu hareket bize neler anlatmak istiyor?

Ateş grubunun en cömert, egosu en yüksek burçta seyri aleme çıkan Mars, kibir duvarlarının da yükselmesine neden olacak. Hepimiz en iyi, en doğru, en dürüst olduğumuzu iddia edeceğiz. Rekabetimizi etrafımızı sarıp sarmalarken sinirler de biraz gergin olacak. Tüm bu süreçlerde tutulmaları ve Merkür geri hareketini de hatırlatmak isterim. Evet, hepimiz gergin olacağız ancak bu gerginliği hafife almamalı ve iç kontrolümüzü kaybetmemeliyiz. Belki hiç olmadığımız kadar cesur olacağız fakat bu cesaretimizi yanlış kişilerde, yanlış konularda kullanmanın da bedelini ödeyebiliriz.

Her konuda sorunlarla mı karşılaşacağız?

Hayır. Bu sürecin bizlere olumlu etkileri de olacak. Eğer sektör değiştirmeyi düşünüyorsanız ya da iş yerinizden ayrılacaksanız ve bir süredir karar veremiyorsanız, Mars’ın seyri ‘hadi şimdi zamanı’ mesajını verecek. Mutsuz olduğumuz, artık tahammülümüzün kalmadığı durumlara bir set çekeceğiz. Önce ben demek hiç bu kadar anlamlı olmadı dahi diyebiliriz.

Mars'ın gücünü olumlu anlamda hayatımıza geçirmenin bizim elimizde olduğunu hatırlatmalıyım. Mars’ın ateş burcuna geçişi sırasında kendimize olan güvenimiz artacak. Beklediğimiz iş fırsatları ile karşılaşabilir hatta ve hatta kendi işimizi dahi kurabiliriz. İçimizdeki güç potansiyel olarak ortaya çıkarken, adeta gizli bir el bizi sırtımızdan itecek. Aman artık uğraşamayacağım dediğimiz konularsa mücadeleci yönümüz ortaya çıkacak. Engeller karşısında direnç gösteren, dayanıklı kişiler olacağız.

İkili ilişkiler adına neler olacak?

Mars’ın özellikleri arasında cesaret ve mücadelenin yanında tutku da vardır. Mars'ın Aslan burcundaki seyri boyunca yeni ve heyecanlı bir ilişkiye başlayabilir, var olan ilişkimizde daha tutkulu ve romantik bir duygu yoğunluğu içine girebiliriz. Mars bize ulaşmak, sahip olmak istediğimiz şeyi hangi şekilde, hangi yeteneğimizle elde edebileceğimizi anlatır.  Mars'ın Aslan burcunda olduğunu göz önünde bulundurursak ateş grubundaki burçlar aşkları için savaşacaklar, mücadeleye girişecekler, sahip olmak için fiziksel güçlerini ve önderlik özelliklerini kullanacaklar.

Mars'ın Aslan burcundaki yolculuğu sırasında iki tutulmaya eşlik edeceğini unutmayın. Bu da yorgunların yükünü indirmek istediği bir dönemi işaret derken, günahlarını veya pişmanlıklarını bilenlere de vicdan muhasebesi yaptıracak. Örneğin; benim eşim bunca emekten sonra bunu hak etmiyor diyenleri insafa getirtecek Mars, kırk yıl düşünsem bu bunu yapmazdı diyeceklerin sayısını artıracak. Siyah ile beyazın birbirine karışacağı günlerde, beklemediğimiz şeyler göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Astrolog Zeynep Turan

24.06.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

 

Günün Ruh Hali
Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.Çift ruhlu bir gün. Memnun olmakta zorlanabileceğimiz bir gün. Kafamıza taktığımız konulara bahane değil de çare aramak isteyeceğiz.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...