Yükleniyor . . .

2024 HAZİRAN AYINDA NELER OLUYOR?

Bilgi akışının en üst seviyede olacağı Haziran ayında değişen dengeler, herkesin düşüncesini etkileyecek türden olacak. Kontrol mekanizması herkes için farklı olsa da hassasiyet noktasında benzer davranışlar ile karşılaşacağız. Haziran ayı milletlerarası anlaşmalardan uluslararası görüşmelere kadar birçok alanda kritik sayılabilecek olayları gündeme taşıyacak. Ticari sermayenin ulusal sınırların dışındaki akışının şekillendirilmesi, değişen konjonktürde nasıl bir şekil alması gerektiği de masaya yatırılacak. Bu da Haziran ayında belli başlı kurumları gündeme getirecek;

  • BRICS (2009)
  • OPEC (1960)
  • APEC (1989)
  • IEA Uluslararası Enerji Ajansı (1974)
  • OECD Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (1960)

Uluslararası iş birliklerinin veya örgütlerin tüzüklerinde büyük değişiklikler olacak. Uluslararası yapıları dile getiren siyasetçiler gündeme gelirken, ayrılma sinyalleri veren ülkeleri de duyacağız.

Birbirine ambargo uygulayan ülkeler, yeniden gündeme gelecek. Tabi bu kadar tantana sadece Güneş ve Ay’ın Merkür ile kavuşmasından tantana kopmayacak, 11 yıl aradan sonra Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi, kararları yeniden masaya yatırtacak. Kim kimin hasmı biz günlük hayata göremesek de bir şeklide öğreneceğiz.     

Koyun Kurtla Gezerdi, İç Hesapları Olmasa…

Ülkemizin ticaret politikasından, gümrüklere kadar ilgili düzenlemeler Haziran ayının gündemini oluşturacak. 6 Haziran tarihinde ülkemizin Ay burcunda etkili olacak Yeniay, uluslararası arenada yapılacak yeni anlaşmaları da beraberinde getirecek. Ülkemizde son yıllarda uygulanan gümrük vergileri yeniden düzenlenecek. Ülkemizde ticaret yapan yabancı yatırımcılar ve vatandaşlık başvuruları sayısındaki düşüş konuşulurken, ülkemizin bazı bölgelerinde yabancıya satışı engelleyecek torba yasalar da konuşulacak. Deniz ticaretinin öneminin her zamankinden daha çok konuşulması ise Neptün’ün 29 derecelerde hareket etmesi ve ülkemizin büyük liman şehirlerini gündeme getirecek. Haziran ayında savaşların yayılmacı hali sınırlara veya denizlere taşsa da ticaretin daha sert bir savaş olduğunu öğreneceğiz.

  • Ticaret antlaşmaları revize edilecek.
  • Gümrük vergilerinde oranlar değişecek.
  • Denizcilik ve hava limanlarında kaçak yollarla ticaretin önüne geçilecek.

Tarihler Değişse de İnsanlar Değişmiyor

Gelişmekte olan ülkelerde insanlık karın tokluğuna razı gelmeye zorlanırken pazarlanan refaha ulaşmanın daha da uzaklaştığı hissi elinde telefonu olan ve sosyal medya kullanan herkesin bilincin de yankılanacak. İnsanlık sanki dev bir göçü başlatmış lakin nerden nereye kendini taşısa da “Dante'nin Cehennem Katları” gibi bir katın içinde döndüğünü fark edecek. Tüketim çıkmazlara girerken lüksünden ödün verenler her geçen gün artmaya devam edecek. Bu konuda ilk adımın global markalardan geleceğini işaret ediyor 2024 Haziran! Firmaların küçülmeye gidişi toplu işten çıkarmalarla birlikte, protestolar ülkelerin birbirine vatandaşına özelikle turizm gibi kısa süreli organizasyonlarda nasıl ikinci tarife uyguladıklarını göreceğiz.  Neptün derinlikleri, tanımlarken, insan gibi özel bir canlının ne kadar sığlaştığını görmemizi istercesine son derecelerde salınacak. Ta ki 1 Temmuz’a kadar. Bu da ekonomik kriz ile birlikte dünyada birçok ülkenin eş zamanlı toplumsal hareketleri başlatacağı anlamına da gelmektedir. Boykotlar, bir salgın hastalık gibi her köşeyi saracak.

Merkür, Haberleşme ile İlgili Bir Gezegendir

Haberleşme gezegenin yanında Jüpiter ve Venüs’ün de eşlik edeceğini düşünürsek, uluslararası haber ajanslarında yönetim değişiklikleri, birçok habercinin dikkatini çekecek. Eş zamanlı ise uluslararası haber ajanslarının dilinin bir anda değiştiğini de fark edeceğiz. Dünyada savaşı başlatan devletlerin, sosyal devlet anlayışını sık sık dile getirmesine şaşıracağız. Ama önce kendi içlerinde suçlularını toplumların önüne atarak Haziran ayını başlatacaklar. Tabi bu çevremizde yaşanan savaşlar bitiyor mu, diplomasi mi kazanacak, soruları tarihi karelerin ortaya çıkmasını sağlayacak.

  • Savaş suçluları listesi ulus üstü kurumlar tarafından Haziran ayında oluşturulacak.
  • Reformist çıkışlar gündeme gelse de toplumda karşılığı çok fazla olmayacak.

İnsanlar Nefreti Öğrenerek Doğmaz, Nefret Yaşanarak Öğrenilir

7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail Filistin savaşında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uyguladığı soykırım onun sonunu hazırlarken, sadece bir kişinin fikri gibi gösterilmek de istenecek. ABD’de Columbia Üniversitesi’nde başlayan Filistin’e destek eylemleri, dünya geneline yayılacak. Netanyahu hükümetine karşı hem İsrail’de hem de diğer ülkelerde yapılan protestolar, global markaların İsrail’e olan desteğinin de azalmasının yansımalarının İsrail ekonomisine azımsanmayacak zararını ise İsrail meclisindeki birkaç bakana kesecek. Tabi Mars Koç burcunda başlayacak Haziran ayı, dünyada erken seçimleri gece yarısı operasyon gören devlet ve askeri rütbelileri sadece İsrail de görmeyeceğimizi işret ediyor. 9 Haziran’da Mars Boğa burcunda hareket etmeye başladığında Zelenski’nin de Putin’in de kendine düşen faturaları dünya kamuoyunda ödeyeceğini işaret ediyor.  

Haziran ayı, bilgi ve pratikliğiyle dünya siyasetinde ılımlı bir havayı temsil etse de Mars Uranüs kavuşumu erken açan çiçek misali dünyadaki savaşın şeklini yönetenlerin ismini ve alanını değiştireceğini işaret ediyor.

Haziran Ayının Gündeme Getirecekleri

  • 17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kamuda Tasarruf ve Verimlik Paketine yeni bir ek paket daha açıklanacak olması…
  • 28 Şubat davası hükümlüleri için çıkarılan af kararının devamı
  • Yeni anayasa çalışmaları kapsamında partiler arası görüşmelerin   sekteye uğraması
  • Kamuda görev değişiklikleri ve yeni atamalar

14 haziranda güneş Merkür’ün kalbinden geçerken ülkemizin haritasında Merkür ve Satürn ile eşleşecek. İletişim hızlanırken, haber kanallarını ve habercileri de konuşacağız. Bu da ülkemizin gündemin de yeni başlıklar ekleneceği anlamına gelmektedir.

Konuşulacaklar;

  • TSK
  • Borsa İstanbul
  • NETAŞ
  • Cezaevleri
  • Hava sahalarında sınır ihaleleri
  • Hazine arazilerini satışı
  • E - Devlet
  • EBA

İkizler burcunda bu dizilim daha önce 22 Mayıs 2013’te meydana gelmiştir. Bu tarihlerdeki dizilim ise benzer olayların yaşanacağı anlamına gelmez. Astroloji de hızlı hareket eden gezegenler ortalama 11 yılda bir, bir araya gelebilir. Astroloji de tarihin tekerrür etmesi ise ortalama 28 yılda birdir.  11 yıl aradan sonra Jüpiter ikizler seyrine eşlik edecek gezegenler, daha büyük ve düşünülmeyen bir köşeden gündemi belirleyecek.

Haziran Ayı Teması Aylık Burç Yorumlarında Burcunuza Özel Detaylı Şekilde Kaleme Alınmıştır. Buradan Ulaşabilirsiniz.

 

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

17.05.2024 tarihinde kaleme alınmıştır.

 
 

 

 

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri
Günün Ruh Hali
Ay, sabit fikirli burçta. Yüksek duygular, davranışlarımıza da yansıyor. İsimsiz kaygıları geride bırakanlar, ruhunu beslemek için yeni adımlar atacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...