Yükleniyor . . .

2024 EYLÜL AYINDA NELER OLUYOR?

2024 Eylül ayı Uranüs Retrosu ile başlıyor. Gök günlüğüne göre insanlık, en trajik yüzleşmeleri yaşarken, yeni göçler ile tanışacak. Zamanın büküldüğü, toplumların yeni bir evreye taşınırken verdiği savaşın hem eksilerini hem de artılarını tahlil edeceğimiz bir ay olacak. Eylül ayında Plüton burç değiştirirken yeryüzü ekonominin ezici gücüyle karşılaşacak. Ülkemizde ise en çok Türk askerini konuşacağız. Askerlerimizin bulunduğu Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Somali, Libya ve Lübnan’ın dışında başka coğrafyalarda da yer alabileceği dile getirilecek.

Yeni Trend Paralı Askerlik

2024’ün son çeyreğinde, askerlik kavramının profesyonel bir meslek haline geldiği gerçeği ile bizleri tanıştıracak. Dünyada paralı askerlik kavramının daha yaygın hale geleceğini işaret ediyor. Uluslararası arenada askerlik ile ilgili düzenlemeler daha fazla yer almaya başlamasına da yine yeraltı gezegeni Plüton’un Oğlak burcuna geri gelmesi ile ilişkilendirilecek. 2018 yılında Satürn ve Plüton Oğlak burcunda güç birliği yaparken, bedelli askerliğin ülkemizde kalıcı hale gelmesi ile ilişkilidir. Dünyada da bu tarihlerde profesyonel ordu anlayışı hakim olmaya başladı. Plüton, yarım kalmış işini bitirmeden önce uluslararası “think tank” (Düşünce kuruluşu) kuruluşları, askerliğin popülaritesini artıran haber akışını olgunlaştıracak. Uluslararası arenaya servis edilecek gerek maddi gerekse de manevi destekler ile ülkelerin içe döndüğü bu dönemde askerliğe çağrı gibi algılanacak. Ayrıca ulusüstü profesyonel ordular da kurulacaksa bu tarihlerden itibaren olgunlaştırılmaya çalışılacak.

  • Askeri stratejide kara gücüne yatırım
  • Geniş çaplı hava lojistiği yatırım
  • Hava kuvvetlerine alım

Dünya İki Kapılı Han’dır!

Sınırlarda asker konuşlandırılması, her geçen gün daha da yoğunlaşırken, azınlık yapıların da bu döngüde birleştiğini duyacağız. Erkeklerin orduya katılmasını daha cazip hale getirmek için yeni opsiyonlar da gündeme gelecek. Askerlik mesleğini İsrail ordusunda kadınları er olarak alması, bir şekilde yaygınlaşacak. Diğer ülkelerde de kadınların askerlik yapabileceği, askeri meslekler edinebileceği alanlar olgunlaştırılacağını da işaret ediyor Eylül ayındaki Plüton geçişi.

  • Yazılım kullanımı ve tekniker personel sayısının askeri ordularda artışı,
  • Teknoloji ve Drone kullanımı için askeri personel alımı,
  • Askeri Hastanelerin kurulumu,

Dilin Cirmi Küçük, Cürmü Büyük

Çip krizi, büyük teknoloji göçünü başlatırken, çiplerin ömrünü uzatacak yalıtım malzemeleri dünyanın aradığı yeni envanter haline gelecek. Bu döngüyü bir simülasyon gibi de düşünebilirsiniz. Özellikle de bankalar nezdinde. Eş zamanlı birçok ülkede bankaların ekonomik buhranı ve iflası ülke ekonomilerine boğulma etkisi yaratacak. 18 Eylül’de yılın son Partikal Ay Tutulması, üretimin çok farklı ülkelere ve alanlara taşınacağını da göreceğiz. Teknoloji göçünün yanı sıra ülkelerdeki serbest bölgelerin sayısı artacak.

  • Türkiye
  • Suudi Arabistan
  • Dubai
  • Irak

Her Çok, Azdan Alır!

Eylül ayı, dünyada demokrasinin üzerinde kara bulutların dolaşacağın da altını çiziyor. Şöyle ki kartografi haritasına göre Afrika ve Asya kıtasındaki ülkelerde yapılacak seçimlerin, demokrasinin gölgesinde kalacağını işaret ediyor. Deyim yerindeyse bu bölgedeki toplumların iradelerinin yağmalandığına dünya basınından okurken anlamlandıracağız. Halkın sözünden çok birtakım çete ve örgütlerin siyasete nasıl yön verdiğini, demokrasiyi nasıl alt ettiğini de gözlemleyeceğiz. 2024 Eylül ayında bu bölgede yaşanacak askeri ve siyasi darbelerin, tarihte yerini alacağının altını Plüton Oğlak seyri ve Balık burcundaki Ay tutulması çiziyor.

Eylül Ayında Neler Konuşulacak?

  • Dünya, tıpkı 2008 yılında Amerika’da olduğu gibi mortgage sistemi çöken ülkelere ev sahipliği yapabilir.  
  • ABD’de seçim kampanyalarındaki spekülasyonlar gündeme gelecek.
  • Dünyada muhafazakârların agresyon dozajının arttığını gözlemleyeceğiz
  • Siber güvenlik yasalarına dair ülkelerin atacağı adımlar gündeme gelecek.
  • Şirketler arası ortaklıklardan, birbirini satın alan şirketlerin haberlerini de duyacağız.
  • Sosyal medya platformları ağır para cezaları öderken erişim kesintileri yaşanacak.

Diken Battığı Yerden Çıkar

Dünya diline doladığı sürdürülebilir projeleri bu döngüde aslında nasıl devamlılığını sağlayamadığını tek tek ortaya koyacak. Eylül öyle bir ay ki siyahla beyazı içinde barındırdığını uluslararası yapıların fikir değişiklikleri ile ortaya koyacak. Avrupa’da doğan ve dağıtılan fonlar 2024 yılında tekrar değişecek. Ham maddeden tutun da gıda fiyatlarına kadar olan fiyat artışı özellikle 22 Eylül’de Güneş’in burç değiştirmesiyle, daha netlik kazanacak. Benzin ve petrole arka arkaya gelen zammı konuşacağız. 2024 tuhaf huzursuzluğu Ekinoksu bile gününden önce yaşamamıza sebep olacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

20.08.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri
Günün Ruh Hali
Huysuz gün. Hıza ayak uydurmakta zorlanırken, söylediğimiz cümlelerin nereye gideceğini kestiremeyeceğiz. Duygularımız dile gelmek istemeyecek.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...