Yükleniyor . . .

2024 ASLAN BURCUNDA YENİAY

İnsanlar, tarih boyunca birçok evreden geçti. Ay ve Güneş tutulmaları bir döngünün bitmesine diğer döngünün ise başlamasına neden oldu. Her ne kadar yaşanan gelişmeler sancılı ve içinde büyük savaşları doğurmuş olsa da insanlık karışık olan işlerin içinden bir şekilde çıkmayı başarmıştır. Tabi bu çıkışlar büyük anlaşmaları, kararları ve tecrübeleri de beraberinde getirmiştir. İnsanoğlunun yeryüzünde yaşadığı tüm süreçlere Ay şahitlik etmiştir. Hayatımızda Yeniay başlangıçlarda, Dolunaylar ise şahitliklerde yerini almıştır.

4 Ağustos’ta gerçekleşecek Yeniay’da gizli görevleri olan gezegenler, römork görevi rolünü üstlenecek. Ateş elementinde etkili olacak Yeniay, dünyanın bir yerlerinde gerçekten insanlığın nereye gittiğini bizlere bir kez daha sorgulatacak. Yeniay, insanın geceyle gündüz kadar aynı benlikte iki yönlü olduğunu ortaya koyacak.

Yeniay Ne Zaman Gerçekleşecek?

Yeniay, 4 Ağustos Pazar günü Türkiye saati ile 14:13’te, 12 derecede Aslan burcunda gerçekleşecek.

Hayat Yeni Başlangıçlara Gebe!

Yeniay, 12 derecede gerçekleşirken Jüpiter 15 dereceyle ona rehberlik yapacak. Bu yüzden de olayları her ne kadar ilk etapta soğukkanlı karşılasak bile içsel olarak kendimizi huzursuz etmemize sebep olan bir gökyüzü olayı yaşanacak.  

Yeniay, Pazar günü yaşanacak olsa bile etkisi Cuma gününden başlayacak. Bununla beraber hepimizin duygusunu, planını ve rotasını güncelleyecek. Ay ve Güneş kavuştuğu zaman Güneş’in ışığına teslim olan Ay, aslında yeniden doğmak, yeniden başlamak için yola koyulur. Yeniay, hangi burçta gerçekleşirse yenilik ateşini oradan yakar. Dolayısıyla da hepimizin hayatlarında yeni konuları getirir.

Geçmiş Geleceğin Aynası Niteliğinde Olacak!

Her ayın içine gizlenen farklı formlarda Yeniaylar vardır. Bu Yeniayların hepsi farklı bir rengi temsil eder. Astroloji dünyasında Yeniayların ve Dolunayların başrol oyuncusu olduğunu düşünürsek arkadaki oyuncuların ne yaptığıyla çokta ilgilenilmez. Lakin kişisel haritalarda ve harita okumalarında da diğer gezegenlerin izdüşümleri ve üstlendiği roller, Yeniaylar yaşanırken o kareyi bir bütün yapar. Yeniay yaşanırken gökyüzünde nadir görülen bir olaya daha şahitlik edeceğiz.

Nadir görülen gökyüzü olayı ise Plüton’un boşlukta ve Neptün’ün 29 derecede olmasıdır. Plüton’un boşlukta, Neptün’ün ise 29 derecelerde hareket ettiği en yakın zaman dilimi 1984 tarihi olmuştur.  Yeniay, 1984 yılında yaşananların benzerini dünyaya hatırlatmaya çalışırken diğer bir yandan da 1984 yılında kurulan yapılara ve kurumlara deyim yerindeyse bir güncelleme atacak. 1984 yılında ülkemizin tarihini kısaca hatırlamak gerekirse;

  • Katma Değer Vergisi deneme amaçlı 1984 yılında başlatılmış. Bu yüzden de 2024’ün Aslan Yeniay’ında yeni bir vergi modelinin deneme amaçlı başlatılabileceğini işaret ediyor.
  • 1984 yılından itibaren büyük çoğunlukla yerel seçimler Mart aylarında yapılmaktadır. Bu yüzden de önümüzdeki günlerde YSK tarafından kanun hükmünde yerel seçimlerle ilgili birtakım düzenlemeler yapılabileceğini işaret ediyor.
  • 1984 yılında Türk Parasını Koruma Kanununda yapılan değişiklikle birlikte döviz taşıma o yıl içeresinde suç olmaktan çıkmıştır. Dolayısıyla da 4 Ağustos’ta yaşanacak Yeniay ile birlikte belli kripto birimlerinin transferleriyle işlem yapabilmenin ve bunun paranın karşısında ödeme birimi olarak kullanılmasının alt koşullarının olabileceğini işaret ediyor.
  • 1984 yılının Ekim ayında Türkiye’de en son idam infazının olduğunu göz önünde bulundurarak Türkiye’de tekrar idam yasasının gündeme gelmesinin söz konusu olabileceğini bu Yeniay vurguluyor.

Yeniay Döngüsünde Nelere Şahitlik Edeceğiz?

  • Sağlık sorunu olan sanatçılarımıza,
  • Ünlülerin miras veya ev sahipliği kavgalarına,
  • İnkâr edilen ilişkilerin veya evliliklerin resmi olarak ispatına,
  • İnfluencerleri protesto eden tüketicilere,
  • Uzaktan master veya doktora yapanların sayısının arttığına,
  • Borsada danışmanlık ve hisse sektöründe yönlendirme yapanlara şahitlik edeceğiz.

Yeniay ateşin sabit fikirli burcunda gerçekleşirken anın yükseleni Akrep burcu olacak. Bu yüzden de göz hassasiyeti, göz alerjisi gibi konular gündeme gelirken Merkür’ünde geri giderken yavaşlamasına ev sahipliği yapacağız. Bu açı; dikiş, dokumacılık ve seramik gibi el sanatlarının konuşulacağını işaret ediyor.

Yeniay’ın OUT’ları

  • Eski sevgiliyle aynı ortamda karşılaşma ve hiçbir şey yokmuş gibi davranma
  • Eski iş yerine dava açma
  • Eski sağlıkçılara dava açma
  • Son yıllarda popüler olan sektörlerden uzaklaşma
  • Astroloji, yazarlık, oyunculuk ve ajans kayıtlarının iptal olacağını duyacağız

Yeniay’da Ağır Eleştirilere Tutulacak Yerler

  • Dövmeciler
  • Seslendirme sanatçıları
  • Kurumlara alt yapı ve ekipman desteği veren şirketler

Yeniay’ın Burçlara Yansıması Neler Olacak?

Koç: Yüzleşmeler yaşayabilirsiniz.

Boğa: Para konuşmaları yapabilirsiniz.

İkizler: İnatlaşma ve görmezden gelmeleriniz çoğalabilir.

Yengeç: Aile, kardeş ve bir önceki yaz aylarında yapılan planlarının bir benzerinin neden yapılmadığını sorgulayabilirsiniz.

Aslan: Kararsız kalma, karşılaştırma ve kıyaslama gibi durumlarınız artabilir.

Başak: Yeni adımlara, yeni kararlara ve daha rasyonelliğe doğru yürüyebilirsiniz. Dolayısıyla da emin olmak isteyeceksiniz ve bu durum kaygılı olmanıza neden olabilir.

Terazi: İkili ilişkilere, birlikteliklere, eşe güvenme ve güvenmeme olarak yansıyabilir.  

Akrep: Para, sağlık, üst solumun yolu hassasiyeti ve işinde bilinen biriyse de rakiplerle mücadele etme olarak etkisini görebilirsiniz.

Yay: Aynı anda birden fazla konu ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

Oğlak: Hukuksal, eğitimsel ve hayatınızdaki birçok alana değişim olarak yansıyabilir.

Kova: Çevrenizde ‘inkâr etmeler, ben demedim diyenler, ben böyle demek istemiştim’ şeklinde konuşma, birtakım sorumlulukları ve konuları reddetme olarak yansıyabilir.

Balık: Eğitim, master, doktora gibi konularınız varsa, bu konuları uzun zamandır çözümleyemediyseniz buralarda eksik evraklarla koşturmalarla ve değişen hocalarla uğraşabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

15.07.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri
Günün Ruh Hali
Ay, sabit fikirli burçta. Yüksek duygular, davranışlarımıza da yansıyor. İsimsiz kaygıları geride bırakanlar, ruhunu beslemek için yeni adımlar atacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...