Yükleniyor . . .

2022 YAY BURCUNDA DOLUNAY

2022 YAY BURCUNDA DOLUNAY

14 Haziran Salı günü Türkiye enlem ve boylamına göre 23 derecede saat 13:51’de Yay burcunda Dolunay yükselecek. Soyuttan somuta dönüşen bir döngüdeyiz. Rüya mı gerçek mi ikilemi, değişken durumları ve karakterleri, ifade edecek Dolunay döngüsünde gerçek ile hayal arasındaki ayrımı, farkındalığı hissedeceğiz. Dolunay, adaletli olmaya çağıracak. Hakları, politikayı, elçilikleri, inançları, ibadeti, nükleer silahlanmayı, savaşı, gizli ortaklıkları ve niyetleri ifade edecek. Örtülü duyguları, pandemi boyunca sıkışan sektörleri, birbirine düşen ortakları sözün özü bilinçaltındaki kaygıları tek tek harekete geçirecek. Kimiz, kim değiliz irdeleyeceğiz. Gerçekleri ve gerçek olmayanları su yüzüne çıkartacak. Tüm bunları nasıl mı fark edeceğiz; gelin bakalım.

  • Kendi gerçeğimizle yüzleşeceğiz.
  • Sosyal medya bu yüzüyle insanların farklı kimliklere büründüğünü gösterecek.
  • İşte, evde, okulda hatta sosyal medyada tek bir kişiyi, karakteri temsil etmediğinizi fark ettirecek.
  • Hayatta nasıl bocaladığımızı fark edeceğiz.
  • Aslında göründüğümüzden daha dertli olduğunuzu ifade edeceğiz.
  • Hiçbir görüntünün, şaşanın, huzurun ve güzelliğin sanılanın aslı gibi olmadığını öğreneceğiz.
  • Emekçilerin yorgun olduğunu daha net duyacağız.

Bir yandan psikolojik ağırlığı diğer yandan da öğretisi olan Dolunay döngüsündeyiz. Rüya içinde rüya gördüğümüzü, bireysel duruşun gerekliliğini de vurgulayacak. Dünya bir yandan dertlerini sıralamış, silahlanma almış başını gitmişken ülkemiz içinde kaynayan kazanlar maalesef bir bir dökülebilir.

Yay takım yıldızının dışa bakan tarafı seyahat, yolculuk hatta yurt dışı taşınmaları çok olsa da gerilmiş yanı zorlayacak.

Evren Yasaları Devreye Giriyor…

Dolunay gerçekleşirken diğer yanda Mars Chiron kavuşumu yaşanacak. Hem de ateş burcunda. Son zamanlarda farklı asteroitlere kafa yorulması, Evren yasasına göre göz ardı etiklerimizin görmemiz gereken içimizde ince bir "keşke, ama" ile tanışmamızı istiyor. Niyetlerimizi, öğrendiklerimizi, bilinç, farkındalık ve ortaya koyduğumuz realite bu yaşam diliminde ömrümüzün kalitesini, benliğimizi temsil eden tüm kavramları masaya döküp yeniden algılamamızı istiyor. Bu yüzden telefon ekranlarına sıkışan hayatları yeniden sorgulayacağız. Bireysel yaşamlardan toplumsal yaşama kadar teker teker bunları izleyebileceğiz. Sürekli tekrarlayan ancak maalesef sıradanlaşan açıların, ağrıların ve travmaların farklı bir boyut kazandığını deneyimleyeceğiz. Dünyadaki gelişmeler toplumsal yaraların benzer olduğunu ancak ülkeler açısından sosyolojik olarak yansımalarının değişkenlik gösterdiğini ifade edecek. Büyük göçü naklen izlemekten öteye geçeceğiz. Her köşede her ilde farklı göçmene tanıklık edeceğiz. Türkiye’den sonra Avrupa ülkelerinin de büyük göçten değişen demografik yapılarını konuşacağız. Gündelik hayata yansıyan olayları aynı anda viral olan videolardan izleyeceğiz. Bu Dolunay, denizleri ısıtmakla kalmayacak, sahil şeritlerinde büyük kavgaları da tetikleyecek. Kısacası 2017 yılından bu yana Araplaşan Avrupa’daki olaylar, kadınların yaşadığı sıkıntılar eş zamanlı ülkemizin plajlarından Avrupa’daki sokaklara da yansıyacak.

Bu Dolunay Cihana Sığmaz Taşar

Sanki biri düğmeye basmış da gidenler, gelenler ve göçler hepsi eş zamanlı yaşanıyormuş gibi olacak. Zaman su olup akarken, Güneş ve Ay'ın gök kubbede sanki koşarak hareket ettiğini düşüneceğiz. Ne zaman gece oldu ne zaman gündüz oldu, hangi gündeyiz gibi soruların arasında hepimiz şaşıp kalacağız. Maalesef çocuklarımıza karşı daha korumacı davranırken, doğum oranlarında inanılmaz bir patlama olduğunu rakamlarla duyacağız. Gençlerimiz sokakları değil, statları doldururken, şenlikler ve festivallerin sayısı daha da artacak. Ülkemize gelen Rus, İngiliz ve Avrupalı turistleri de bolca göreceğiz.

  • İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin Araplaşan ülkelerine daha farklı yasalar ve düzenlemeler çıkardıklarını fark edeceğiz.
  • Ülkemizde birçok kişinin Malta’ya olan ilgisiniöğrenirken, bu ülke hakkında konuşanları dinleyeceğiz.
  • Ermenistan - Türkiye ilişkilerinde de sınır kapılarındaki ticaretin hareketlendiğini okuyacağız.

Mars ile Chiron Kavuşumunu Dikkate Almalıyız Çünkü Onlar Dolunay’ın Askerleri

Savaşın, kavganın ve şiddetin bir algı operasyonu olduğunu daha çok konuşurken, Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni büyük bir operasyon için düğmeye basabilir. Unutmayın Mars savaştır, tarih kitaplarında okuduğumuz savaşların değiştiğini yine uzmanlarından öğreneceğiz.

  • Rusya-Ukrayna savaşının ittifakları, ortakları değişebilir.
  • Ukrayna Başbakanı Zelenski, Türkiye’nin bu süreçte adaletli olmadığını ima etmekle kalmayıp, dile getirebilir.
  • Savaş araç ve gereçleri gündeme gelebilir.
  • Türkiye, Rusya ile gıda ticaretini arttırabilir.
  • Dünya kıtlık, ayrışma, bölünme ve işgal ile uğraşırken, ülkemiz açısından iç siyasette farklı manevralar oluşturabilir.
  • Türkiye ve Suriye liderlerinin de görüşmesi bu döngüde denk gelebilir.
  • Ülkemizin kaosları devam ederken, yeni isimleri, yeni liderleri, çıkış yapanları ve dikkat çekenleri konuşabiliriz.
  • Ateş Dolunay’ı yılın tam ortasında semada yerini alırken, yılın ilk faiz yükseltmesi gündeme gelebilir. Ama doların yukarı seviyesini kimse anlamlandıramayacak.

Haziran Deyip Geçmeyin!

Bir türlü gelemeyen yaz, naz yaparken, Merkür yeniden İkizler burcunda yerini alacak. Bir yandan da gözler Avrupa’da olacak. Haberler, medya ajansları ekonomik krizden yaşanılan travmalara, çöken psikolojiden üretilen alternatif çözümlere göz yoracak. Buradan anlıyoruz ki uzun zamandır yaşadığımız benzer sıkıntıları Avrupa halkı aynı metanetle, bilinçle, kolektif güçle çözemeyecek. Satürn-Neptün ikilisi, 25 derecede hizalanırken, jenerasyon gezegenlerinin bu ittifakı Dolunay’da toplumsal yaraları ortaya dökecek. Devletlerin bu noktada yetersiz kaldığını, adını sanını hiç duymadığımız bakanlıkların söz konusu olacağını, yeni çözümlerin ise halktan geleceğini görebiliriz.

  • Halk kendi üretimine, paylaşımına kendi çözüm bulacak.
  • Devlete bağlı dernek, vakıf gibi kurumların yetersizliği yanında sosyal ağların gücü ortaya çıkacak.
  • Yeni akımlar, modalar, paylaşım biçimleri gelişecek.
  • İkinci el rekabeti artacak.
  • Sıfır araba, elektronik eşya vb. gözden düşecek.
  • Üretimde dönem artık kişilerin oluşturacağı platformlara bağlı olarak ilerleyebilecek.

Dünyanın neresinde olursak olalım insanın insana kulluğunu, desteğini, muhtaçlığını ve paylaşımını göreceğiz. Bu açıdan dijital platformları da çok konuşacağız. Destekleyenler arasında köstekleyenlere de şahitlik edeceğiz.

Dolunay’ın Konuşulanlar Listesinde Kimler Yok Ki!

  • Donald Trump
  • Kemal Kılıçdaroğlu
  • Ekrem İmamoğlu
  • Tuğrul Türkeş
  • Doğu Perinçek
  • Elon Musk

Neler Konuşulacak?

Savaş, nükleer bomba ve ateşli tüm silahlardan daha büyük bir güç olduğunu ise yine bu dönemde anlayacağız. Kişisel verilerin kaynak olarak kullanıldığını dünya çapında duyacağız.

  • Bir gecede çöken Instagram
  • Askıya alınan Twitter hesapları
  • Youtube’den silinen videolar
  • Facebook’taki kişisel verilerin ABD’nin en büyük alışveriş sitelerine satıldığı bilgisi dijital savaşında başladığını duyacağız.
  • Kripto dünyasında devrim başlayacak. Ülkemizde kripto çeteleri ortaya çıkarken, bahis çetelerinin de kriptosu olduğunu duyacağız. Dünyada güvenilirliğini ispat etmiş kripto çeşitleri ise 2022 yılının Kasım ayına kadar büyük hezeyana uğrayabilir diyor Ay Düğümlerinin önderliğinde gerçekleşen dolunay!

Ateş burcunda meydana gelen Dolunay, doğayı da hararetlendirebilir. Yangınlar ve yanardağların harını yükseltebilir. Petrol ve akaryakıt fiyatlarında şaşırtıcı gelişmeler söz konusu olabilir, düşebilir. Benzini, motorlu tüm taşıtların ve araçların bu süreçte harareti de artabilir. Kısacası Dolunay para harcatmak için elinden geleni yapacak.

Astrolog Zeynep Turan

19.05.2022

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri
Günün Ruh Hali
Ay, sabit fikirli burçta. Yüksek duygular, davranışlarımıza da yansıyor. İsimsiz kaygıları geride bırakanlar, ruhunu beslemek için yeni adımlar atacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...