Yükleniyor . . .

2022 MAYIS AYINDA NELER OLUYOR?

2022 MAYIS AYINDA NELER OLUYOR?

Mayıs ayı mavi dünyamızı bir başka yönüyle ortaya çıkaracak. Tıpkı sular çekilince ortaya çıkan zemin gibi, birçok gerçekle yüzleşeceğiz. Dünyanın bir ölçeği değişen politikalar karşısındaki kaygılarını gizlemeye çalışırken, diğer ölçek de kendi iç sorunlarından kafasını kaldıramayacak. Mayıs ayında “Dünya kazanı kaynıyor” diyeceğiz.

Şehir Sınırları

2022 Mayıs’ının gökyüzü gündemi, ülkeler arası gerginliğin siyasi haritalara olan yansımasına ışık tutacak. Bu nerenin sınırıydı, bu kime komşuydu, şu ülkenin diğer ülkeyle olan ilişkisi nasıl gibi sorular çokça sorulurken, dilsiz haritalar karşısında Fransız kalan kişiler azalacak. Öğrenen toplum zihniyetinin artması, kitlesel bir farkındalığın fitilini ateşleyecek. Fikir sahibi olmadığımız konularda bile gündemin peşinden gidecek, sürü psikolojisini yıkmak isteyeceğiz. İnsanlık Avrupa’nın bir yanından diğer yanına doğru ilerleyedursun, sınırları yeniden çizen gizli eller bu sefer eylemlerini açıkça belli edecek.

Ekonomik Çeşitlilik

Dünyada ve ülkemizde yatırım kolları, aşağı yukarı benzer olsa da özellikle Çin pazarından çıkan kripto para endeksleri tüm insanlığın ekonomik algılarını farklı bir yöne çevirdi. Plazasında borsa bülteni takip eden bir kişi ile sıradan bir vatandaş arasında teknik finans bilgisi dışında bir fark ise ortadan kalktı. Artık herkes kripto para piyasası takip ederken, makas aralığını kapatmak isteyen kişiler ekonomi bazlı bir gelişim gösterecek. 7'den 70'e ekonomi konuşan bir topluluk, Mayıs ayının hızlı gündemi ile beraber daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Jüpiter Zodyak’ta Yeni Bir Tura Başlıyor

Bu ayın içerisinde barındırdığı bir diğer durum ise global anlamda bir kalkınmanın haberciliğini yapması. Birimizin değil, hepimizin değişimlere kulak kabarttığı ilgilendiği ve gündemlerden takip ettiği bir dijital döngünün içindeyiz. İnsanlığın dijital dünya ile olan imtihanı birçok şirket sahibini farklı ülkelere yatırım yapmaya itecek. Geleneksel yatırımcılığı tozlu raflara kaldıracağız. Denizlerimizin altında bulunan madenler önemini Jüpiter ile hatırlayacak. Jüpiter, 11 Mayıs’ta Koç burcuna geçip yeni bir döngüyü başlatırken, denizlerimizden para kazanmaya başlayacağız. Bu olumlu etki Türkiye’de iyiden iyiye hissedildiği sırada yabancı yatırımcıların akınına da uğrayacağız.

Büyük Millet Meclisi’nin Sesi Tüm Türkiye’de Yankılanacak

23 Nisan 1920’de Mars, İkizler seyrinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mayıs ayında iddialı konuşmalara, tartışmalara ev sahipliği yapacak. Yer yer sokağın yorumları meclisten duyulacak. Gerek parti liderleri gerekse de milletvekilleri ortaya çıkaracakları gergin görüntüler ile ülkemizin gündeminden düşmeyecek. Meclis içerisindeki iletişimler, çeşitli arbedelere sebep olabilir.

Yol Değişse de Sonuç Değişmez, Gök Kubbeye Göre Birkaç Ay Atar  

Toplumların normal görünen konulardaki yorgan yakması, büyük konularda ise sessiz kalması sosyolojik olarak ne noktaya geldiğimizi yeniden gözlemlememize yol açacak. Her ne kadar sosyal medyalarda “karmalar” dan bahsedilse de bugünlerin benzerinin olmadığını önümüzdeki 4 ayın içerisinde anlayacağız. Bizler hiçbir zaman çözüm üretirken yıkan insanlar olmadık. Kaldı ki yangında, depremde ve selde el ele tutuştuk. Bugünden sonra da aynı o günlerdeki gibi yapıcı yanımızı ortaya koymaya çalışacağız. 9 Mayıs 2022’de yılın en güçlü Merkür Retro'su başlayacak. Kendi yönettiği burçta geri gidecek Merkür, bireysel değil, kitlesel konuları önümüze getirecek.

Ayrışma Bu Sefer Avrupa’nın Derdi

Tarihler 18 Mayıs 2022’yi gösterdiğinde Mars, Neptün ile kavuşuyor olacak. Bu da birçok Avrupa ülkesinin fikirlerini açıkça kamuoyuna belli etmesi ve mülteciler üzerinden yaşanan hırs oyunları Avrupa kutuplaşıyor mu sorusunu hepimize sorduracak. Zamanında insanlığın içinden geçtiği zor bir sınav olan duvar ayrımı, yeni dünyanın dijital sınırları karşısında eski etkisini hissettiremeyebilir. Sosyal medya dünyası her ne kadar haksızlığı kendine göre ortaya çıkarma ve kamuoyu yaratma gücünü elinde bulundursa da her devletin kendi yapılanması için sosyal medya manipülasyonuna başvurduğunu keşfedeceğiz.

2022’nin Mayıs’ında Aman Dikkat!

  • Ekonomide kuantum fiziğini bile zorlayacak sıçrayışlar ve düşüşler kol kola girecek.
  • Seküler bir yönetim anlayışı ön plana çıkaran naralar duyacağız.
  • Kapitalizm duvara toslamaya başlayabilir.
  • Avrupa Birliği, NATO ve bunun gibi teşkilatlar gündemde daha çok yer edinebilir.  
  • Bitmeye yüz tutmuş olan Petrolün üzerinden yapılan planlar gün yüzüne çıkacak.
  • Hibrit Otomotiv sektörü genç mühendisler için istihdam alanı oluşturacak.
  • Yasama, yürütme ve yargı kavramlarına herkesin ihtiyacı olduğunu kanıksayacağız.
  • Ülkemizdeki ve dünyadaki, pandemi üzerinden kapanmaların iyice özgürlüğe doğru açıldığına şahit olacağız. Çocukların hayatlarından maske çıkacak.
  • Yönetimlerdeki kadro değişimleri, gençleşme somut adımlarla uygulanmak istenebilir.
  • Proje kentler ile beraber prototip kasaba kavramı ile tanışacağız.
  • Dünyada gıdanın kalitesinin düşmesi, gıdaya bağlı enfeksiyonların ilk olarak çocuklarda görüldüğünü duyacağız.

16 Mayıs 2022’de gerçekleşecek Ay tutulması, yeni bir dünya kurulduğunun ayak seslerini duymamızı sağlayacak. Peki bu değişime hazır mıyız? Bunun cevabını yaptıklarımızla göstereceğiz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

06.04.2022

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...