Yükleniyor . . .

2022 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR?

2022 AĞUSTOS AYINDA NELER OLUYOR?

Global bir hareketlenmenin somut adımlara dönüşeceği Ağustos ayında, toplumumuzda farklı çözümleri beraberin de getirecek. Ekonomi savaşları, fiyat politikaları derken tencereyi sokağa dökeceğiz. Uzmanların itiraflarını zaman zaman hiddetini şahit olurken, Ağustosun eşiğinde bekleyen Mars-Uranüs kavuşumuna Ay Düğümleri de eşlik edecek. Toprak burcunun güdümünde başlayan Ağustos dip sorunlarla bizi yüzleştirecek. Bu da türlü türlü hayatlar var sözünü hepimize söylete dursun el birliği ile bazı sorunlara da yine toplumca destek vereceğiz. Güneş’in ateş burcunda başladığı ayda, dünyanın her köşesinde tuhaf yangınlara şahit olacağız. Maalesef ülkemizde de bazı yangınlar daha önce sınandığımız bölgelerin yanı sıra İstanbul çevresinde de olabileceğini işaret ediyor kartografi haritası. Tabi sosyal medya yasakları anlık gündem olsa da gerçek sorunlar için buluşacağız. Ağustos, sıcağı da görülmemiş ibreye vardıracak. Venüs Aslan, Jüpiter Koç seyirleri, Gökyüzünde gezegenlerin farklı köşelerde ateş burcunda seyrine devam etmesi sadece yangınları değil, global dünyada ekonominin de el yakmasının fitilini ateşleyecek.

Dünya Uyanıyor

Hava sıcaklıklarındaki değişkenlik, dünyayı bir uyanışa itecek. Sanayileşen ve endüstrileşen dünyanın doğaya olumsuz etkileri insanlığı bilinçli davranmak zorunda bırakacak. Hepimizin ana gündemi iklim gerçek etkileriyle yüzleşme yazı gibi gelecek.

  • Geri dönüşüm ürünleri
  • Doğaya zarar veren kurumlara verilen cezalarında artış
  • İklim sorunları ile doğru şekilde başa çıkan firmalara teşvik paketleri

Zamanın Açığa Vurmadığı Sır Yoktur

Ülkemizin en başta konuştuğu konu hiç şüphesiz hukuk olacak. Kurumları kendi çıkarlarına yöneten kişilere dair haberler gündemden ve sosyal medyadan eksik olmayacak. Geçmişte yaşadığımız olayların benzerini deneyimleyebileceğimiz ayın adı Ağustos. Yolsuzluklar karşısında ciddi adım atılırken, meclisimizde bu konu hakkında yasa tasarıları görüşülmeye başlanabilir. İç siyaseti bu ayın ortasından itibaren derinleşerek daha fazla gündeme gelmeye devam ederken, dernek ve vakıflara dair haberlere de rastlayabiliriz.

Ağustos Ayında Ülkemiz Neleri Konuşacak?

  • İstanbul Sözleşmesi
  • Ege Deniz’inde Yunanistan ile yaşadığımız gerilimlere yeninsin eklenmesi
  • Eski siyasetçilerin açıklamaları
  • Geçtiğimiz ayın son gününde sıcak saatler yaşanan Güney sınırımızda hareketlilik 
  • TSK’nın operasyon açıklamaları
  • Irak’ta bulunan büyükelçiliğimize yapılan protestoların benzeri
  • Konsoloslukların önünde artan protestolar
  • Ülkemizde mühendislerin buluşları

Üretimin Yönü Mü Değişiyor?

Dünyada devam eden sıcak savaşın yanı sıra dev firmaların birbiriyle olan kıyasıya rekabetin her geçen gün büyüdüğünü göreceğiz. ABD’nin, Çin karşısında yıpranan imajını düzeltmek için teknoloji alanında önemli atılımlara giriştiğine şahit olabiliriz. ABD’nin baskı politikası yürütmeye başlaması Çin’de bulunan üretim merkezlerinde sorunlara yol açabilir. Buda aklımıza ister istemez üretim yön mü değiştiriyor dedirtecek.

Ağustos Ayında Dünyayı Neler Bekliyor?

  • Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında tedariği konusunda kurulan “Tahıl Koridoru” atılan adımlar sonucunda seferlerin yoğunluğu…
  • İran’ın nükleer silah sahibi olmasına karşı çıkan anlaşma imzalayan ABD ve İsrail’in deklarasyonun yanı sıra farklı iş birlikleri için atılacak imzalar
  • Maymun Çiçeği virüsü, DSÖ tarafından küresel sağlık acil durumu ilan edilmiş olsa da COVID-19 virüsü gibi küresel bir salgına dönüşmeyeceği kısıtlamaların bölgesel ve kısa süreli olacağız.

Gelişmiş Teknoloji Rekabeti Körükleyecek

Ağustos ayının öne çıkan gündeminin başında teknoloji gelecek. Devletlerin birbirleri arasındaki rekabet hiç olmadığı kadar artış gösterebilir. Kamu kurumları da teknolojiden etkilenebilir ve akıllı binalara dair adımlar atılabilir. İşe alım şartlarında da teknolojiyi iyi kullanabilen kişiler, sektörde daha fazla ön plana çıkacak. Verilerin daha fazla depolanmaya başlaması kurumların içerisinde olan dengeleri de değiştirecek. Çalışan kişilerin neler yaptığına dair veriler daha kolay bir şekilde ortaya dökülecek. Siyasi kademelerde istifalar, teknolojinin getirisi olarak karşımıza çıkabilir.

Bu Ay Hangi Sektörler Öne Çıkacak?

  • Sanayi
  • Endüstri
  • Siber güvenlik
  • Hava Yolu Şirketleri
  • Bankacılık

Savaşın Yönü Değişiyor

Tayvan’a uyguladığı baskı ile gündemden hiç eksik olmayan Çin’in hedefinin yalnızca burası olmadığını bu ay içerisinde anlayacağız. Afrika Boynuzu’ndaki hakimiyetini artırmak isteyen Çin, bu topraklarda aktif bir görüntü sergileyecek. Bütün bunlar olurken, Çin karşısında ABD’de boş durmayacak. Bölgedeki ittifaklarını artırmak için başta Suudi Arabistan olmak üzere iş birliklerini ve silah ticaretini artırabilir. Tayvan’dan sonra burada da karşı karşıya gelecek iki ülkenin ideolojik davranışları hepimizin gündemi haline gelecek.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

25.07.2022

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...