Yükleniyor . . .

2021 YILINDA DÜNYA!

2021 YILINDA DÜNYA!

Şu an nasıl bir döngüdeyiz, hayatlarımız ve dünya nasıl etkileniyor?

Yaşadığımız Dünya; 2020 yılının Mart ayında başladığı, hiç kimsenin daha önce karşılaşmadığı bir düşman(covid-19) karsısında farklı imkânlarla eşit şansta mücadele veriyor. Yalnızca okullar, hastaneler ve yargı kurumları değil Dünya’nın her yeri bir sınav içerisinde. “2020 Şifreleri Çözüyor” kitabımda Jenerasyon gezegenlerin sıkışacağı zaman bahsettiğim pandemi; hepimizin bildiği ve okuduğu üzere insanları, ulus devletleri ve ulus üstü kurumları olumsuz etkiledi. Aslında yaşadığımız süreci şu şekilde yorumlayabiliriz; bir geçmiş ile gelecek köprüsü arasındayız ve geçmiş kapanıyor geleceğe de neyi taşıyacağımızı bilmiyoruz. Ancak bu geçirdiğimiz olumsuz döngünün sonunda özgürlüğümüze kavuşacağız. Bir ‘’laboratuvar virüsünün’’ nasıl ‘’iklimsel bir hastalığa’’ dönüştüğüne şahit olacağız.  

  • Devletler ticari hacimlerini güçlendirmek istiyor dolayısıyla her devlet kazanabileceği her yerde olmak istiyor. Örnek verelim; İngiltere hem Türkiye ile ilişkilerini geliştiriyor hem de Yunanistan’a silah satıyor. İsrail; hem Türkiye’ye Akdeniz gaz formu aracılığı ile açık kapı bırakıyor hem de Yunanistan ve Fransa ile ortak tatbikatlar düzenliyor.  
  • Bizim hayatlarımıza gelirsek; yeni bir dünyaya bırakılmış insanlar olarak tanımaya ve tanımlamaya çalışıyoruz. Herkesin çıkardığı anlam ve tanım farklı olabilir. Bir değil binlerce sınav veriyoruz. Veri haline gelen insanlık 2026 yılına kadar ve sonrasında ‘’siber saldırıları’’ gündemine alacak.

Önümüzdeki günlerde ya da aylarda kritik bulduğunuz bir tarih var mı?

27 Nisan’dan sonra tüm günler kritik olacak. Çünkü Akrep burcu Dolunay’ı Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Daha da açacak olursak; Su fazında gerçekleşecek Dolunay Türkiye’nin öz burcu Akrep burcuyla derece itibariyle iletişim kuracak. Önemli olay nerede olacak derseniz;

  • Akdeniz’i biliyorsunuz ki iklimi dolayısıyla sıcak bir denizdir. Fakat bu yaz daha da sıcak olacak.  
  • Ülkelerin birbirine nota ve ültimatom vermesini konuşacağız.
  • Liderlerin ekran karşısında yaptığı ateşli konuşmalar ekonomide siyasette dalgalanmalara sebep olabilir.

Değişen bir dünyaya tanıklık ediyoruz, astroloji yeni dünya düzeni için neler söylüyor?

İnsanlık; kitabımda belirttiğim üzere bir “var olma” mücadelesi veriyor. Dünya düzeni dediğimizde etkili olan bazı ulus üstü örgütlere, yapılara dikkat çekmek isterim. Dünya’nın diline dolanan 7 Nisan 1948 kuruluşlu Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) itibar kaybettiğini gördük. 4 Nisan 1949 tarihinde kurulan NATO’nun adil bir düzene sahip olmadığı ve ülke kayırdığına da şahit olduk, olacağız. Yani;

  • 21.yy Kova Çağında eski yapılar ortadan kalkarken yeni askeri yapılanmalar olgunlaşmaya başlayacak.
  • Plüton Oğlak burcundan çıkana kadar ulus üstü kurumların kime, neye, niçin hizmet etiğini göreceğiz. 
  • Yanlış yapılmış tercihlerin bir sonu başlatacağını söyleyebilirim. Tarih isterseniz de Plüton Oğlak burcundan 2023 te çıkıyor.

Salgınlar bundan sonraki yıllarda da dünyanın belirleyicisi mi olacak?

Covid- 19 Virüsü için üretilen değişik ilaçları göreceğiz ve Pandeminin temizlendiğine şahit olacağız. Salgından sonra bir takım farklı hastalıklar gündeme gelecek örneğin; kısırlık, astım gibi hastalıklalar yayınlaşacak. Covid- 19 ise; bir belirleyici olmaktan çok hatıralarımızda ‘’ne günlerdi’’ ifadesi ile kalacak.

Türkiye yeni Dünya’da nerede olacak? Öncü bir güç olacağı söyleniyor, bunu destekliyor musunuz?

Dünya bilindiği üzere çok net olmasa da ABD/Avrupa, Çin/Rusya arasında iki kutba bölündü. Türkiye ise bu iki dev kutup arasında önüne çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek. Akdeniz’in kalbi olan Türkiye’yi ne doğu ne batı kaybetmek istemeyecek.

  • Türkiye’nin yaptığı ittifakların bize kazandırdıkları değerli olacak.
  • Yaptığımız maden arama ve sismik çalışmalar elimize koz verecek.
  • Deniz üstünde ve altında yerli ve milli silahlarımız konuşulabilir. Özellikle uçak gemileri ve insansız savaş araçları ile dünya gündemi; Türkiye’yi konu edinebilir.

Korona virüs ile sınavımız ne zaman biter?

2022 tarihini net bir tarih olarak yazabiliriz. Fakat 2021 yılının son aylarına yaklaştıkça insanlık kendini sokağa atacak. Yaygınlaşan aşı ve ilaç türevleri ile de bu durum pekişecek.

Bu yıl dünyayı sarsıcı, çarpıcı bir olay bekliyor mu?

Kova çağının ilk yıları olduğu için; insanlığı ilgilendiren her yapıda köklü dönüşümler yaşanacak.  Devrim kelimesi her sektör için söz konusu oldukça değişen şartlar bizleri de değiştirecek.  Çarpıcı bir olay olarak; İnsanlığın yönetmeye ve bitirmeye çalıştığı salgın dışında aslında hiçbir şey kalmadı. Fakat bunun ötesinde;

  • Gündemde denizlerimiz ve su kaynaklarımız olacak
  • Gerçekleşmesi olası depremlerin “HAARP projesi” ile yapıldığı konuşulacak. 
  • 2022 Nisan’da önemli bir kavuşum söz konusu;  kavuşum İstanbul’u yakından ilgilendiriyor.

2021 Var Olmak Kitabınız üzerinden gidersek bu yıl hangi burçlar var olma mücadelesi veriyor ya da verecek? 

  • Boğa burcu
  • Kova burcu
  • Aslan burcu
  • Akrep burcu

Pandemi diye çıkılan yolun sonu gelecek mi?

Evet gelecek! İnsanlık kazanacak. Covid-19 kadar bizi kapatan bizi sıkıştıran bir hastalık yaşanamayacak.

Yapay et projesi ortaya atılır atılmaz deli dana vakaları ortaya çıkmaya başladı, hayvanları etkileyecek bir salgın yaşar mıyız?

Hayvanlardan bulaşan hastalık türleri bu sefer ithal ettiğimiz et üzerinden başımızı ağrıtabilir. Son yıllarda artan ithal et talebimizin geçen yıl virüsle sıkıntıya düşmesinin iç pazara ve girişimcilere yaradığı konuşulacak.

  • Bayramın hemen ardından ithal etle ilgili çıkan skandal Brusella benzeri hastalıkları gündeme getirebilir.
  • Sudan bulaşan hastalıklar da gündeme gelebilir.

Özgürlüklerimiz sonu mu geldi? Bundan sonra dijital diktatörlüklerde daha da modern köleler mi olacağız?

 Dijital diktatörlük için her yere dikilen kameraları tırnak içerisinde belirtmekte fayda var; ‘’gözler’’ artacak. Bu sürece dünya HES kodları ile zaten birer veriye dönüştü.

  • Gelecekte eğitim, hukuk da işin içine girecek.
  • Artık top tüfekten değil siber saldırılar yapılan dijital verilerimiz başımızı ağrıtacak.
  • Modern ‘’köleliği’’ 2026 da tam anlamıyla konuşacağız. Zaten Dünya’ya da bakacak olursak; hızlı bir dijitale taşınma söz konusu.

Dünya topsuz tüfeksiz bir savaşın içinde peki bildiğimiz anlamda dünyayı toplu tüfekli bir savaş bekliyor mu?

Evet bekliyor. Ancak bugün değil. 2021’in 16 Mayıs’ından sonra Akdeniz’de önemli gelişmeler yaşanacak. 2023 yılına kadar ise savaşlar topla tüfekle değil masa maşında siyaset ile olacak.  

  • 2026 yılına kadar ise Akdeniz bölgesinde askeri anlamda önemli gelişmeler olmaya artarak devam edecek.
  • Dünya’da deniz milleri, kıta sahanlığı tartışılırken gerginliğin diğer denizlerimize de sıçradığını göreceğiz.

Haberleri de izliyoruz hepimiz Karadeniz’de olup bitenlere vakıfız. Rusya’nın eskiden demir perde ülkeleri olarak adlandırdığımız Avrupa ülkelerini hâkimiyetine alma girişimi artarak devam edecek.  Türkiye’nin mevcut siyasi problemlerine değinirsek;

  • Ülkemiz S- 400 hava savunma sistemlerinden geri adıma atmayacak.
  • F-35’ler konusunda uluslararası hukuk çerçevesinde hakkını aramaya devam edecek.
  • İHA ve SİHA’nın Türkiye için ne kadar önemli bir yer tuttuğu komşu ülkelerin yaptığı ihracattan anlaşılacak.

27 Nisan’dan sonra içerde ve dışarıda hararetlenen günlere doğru ilerleyeceğiz. 16 Mayıs ile 29 Temmuz arası İstanbul’da önemli liderleri ağırlayabiliriz. ABD başkanı Biden’in 2014 yılını anımsatan Ortadoğu olaylarının benzerinden Dünya’ya yaşattığını göreceğiz. Çin ve ABD mücadelesi ipek yoluna taşınacak.

Ekonomi ne diyor? Krizler dünyayı sarsacak mı? Ülkemiz için ne öngörüyorsunuz, bu sürecin en akıllı yatırım aracı ne?

Hiperenflasyon altında ezilenler olacak. Karanlık yılı arkamızda bıraktık ancak ardımızda bıraktığımız yıl da paranın değerini yitirdiği en şiddetli enflasyon biçimini yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz.

  • 2021 yılının 2. yarısından sonra özellikle Avrupa ekonomilerinin hiç iç açıcı durumda olmadığını göreceğiz.
  • Geleneksel bankacılık ile sanal bankacılık arasındaki mücadele bütün insanlığı etkileyecek.

Maddi problemler Hepimizi arayışa itecek. Maddi olarak güvence arayışı içinde olacağız. Kimileri bankalarının yaşadığı siber saldırılar yüzünden bankalara güvenmeyecek. Kimileri Sanal para dünyasında büyük kaybedecek.

Sanal para hayatımıza girecek mi?

2026 yılına kadar ‘’Sanal Para’’ etki alanını ve geçerliliğini artıracak. Dijital paralar gündemimize siber saldırılar ile yer edinecek. Devletler bu mücadele etkin olarak dijital paraya karşı duracak. 2021’in ikinci yarısından 2022’nin Mayıs ayına kadar siber savaşların örnekleri ile karşı karşıya kalabiliriz.

Doğu Akdeniz’deki mavi vatan savunmamızda bu yıl bizi ne bekliyor?

Akdeniz’in kalbi Türkiye’de atacak. Türkiye ciddi bir savaşın içine ise düşmeyecek. Çünkü geçmiş tecrübelerimiz bize ışık tutacak. 2023 yılına kadar çıkarlarımızı savunmamız ve politikalarımız gün geçtikçe güçlenecek. Türkiye’nin diğer soydaş devletlerimiz ile ilişkileri önemli bir boyut kazanacak. Bu önemli boyutun detaylarını ise; 2021’in Ekim ayında Mars Akrep burcuna geçtiğinde görebileceğiz. Yani; dostumuzu düşmanımızı daha iyi seçebileceğiz.  Zarar edecek ülke ise 1979 yılında rejim değiştirmiş İran olacak.

Türkiye- Yunanistan ilişkilerine bir parantez açmamda fayda var. Jüpiter 16 Nisan’dan sonra Balık burcuna taşınmış olacak. Dolayısıyla; Toprak burcu olan Yunanistan ve Türkiye’ye Jüpiter karşıtlık yapacak. Yani;

  • Yunanistan artık Türkiye’yi daha fazla karşısına almak istemeyebilir ve zeytin dalını uzatabilir.
  • Doğu Akdeniz’de ise Çin’in şirketleri aracılığı ile aldığı limanlara odaklanacağız. Biliyorsunuz ki Beyrut limanı patlamıştı bölgede bu kadar çok güç sıkışmasının olması yeni tehlikelere gebe olabilir. Türkiye, İsrail ve Çin belirleyici faktör.

Sizin de kitabınızda ifade ettiğiniz gibi insanlık dünyanın sahibi gibi davrananların elinden kurtulabilecek mi? Dünya’ya ‘’reset’’ atmak isteyenler mi kazanacak, yoksa insanlık mı?

İnsanlık döngünün sahibi olduğunu kanıtlayacak. Değişen sistemler ve ardımızdan gelen Z kuşağı bunun en büyük göstergesi. Dijitale çabuk odaklanan ve onu geliştiren neslin farklı buluşlara imza atığını göreceğiz. Sağlık sektörünün tecrübe kazandığını ve bu sektörde yapılan yardımların ve yatırımların artırıldığını göreceğiz. Yaşamımızı izole ettiğimiz bir yıl oldu. Herkes artık öğrenmeye bilmeye ve araştırmaya daha çok ihtiyaç duracak. Bu da tabi ki Dünya’nın sahibi gibi davrananlarının sonunu hazırlayacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Bütün Hakları Saklıdır

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

09.04.2021

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...