Yükleniyor . . .

2019 YILININ İLK AY TUTULMASI

2019 YILININ İLK AY TUTULMASI 

21 Ocak 2019 günü Aslan burcunda Ay tutulacak. Kiminin kalbini tutacak, kiminin ise yollarına duvarlar örecek. Yaşadığımız yüzyıla damgasını vuracak tutulmalardan biri yaşanırken Ay'ın kızıl halini alması ile de Kanlı Ay Tutulması olarak da adlandırılacak.

Türkiye’den gözlemlenmeyecek Ay Tutulması insanları yönetenlere iki seçenek verecek.  Ya toplumlara kulak verecekler ya da krizin adını koyarak daha büyük bir kaosun başlangıcına imza atacaklar. Dünyayı yönetenler sizce toplumların akıbetini düşünüyorlar mı?  İşte bunu önümüzdeki 3 ay içinde göreceğiz. Bu günlerin etkisi mart ayına kadar uzanırken 90 günde yaşadığımız gezegenin sancılarını belki de bizden gizleyip kendi çıkarlarına göre karar aldıklarını göreceğiz.

Genel zaman ile 03.33-06.50 saatlerinde gerçekleşecek tutulmanın tamamı Kuzey ve Güney Amerika'dan izlenebilecek. O yüzdendir ki her Ay Tutulmasından sonra olduğu gibi gözlemlenen ülkelerde stratejik dengeler değişecek. Kurt meselesine gelince bu detayı metoforlaştırın. Eski insanlar ocak ayında görülen böyle parlak Dolunaylarda kurtların ulumalarına fazlası ile şahitlik etmişler. Peki astrolojik etkisi ne olabilir derseniz sektöründe kurt olarak bilinen, ailede kurt olarak görülen kişilerin ve kurumların ağır bir sürece tabi olması olarak yorumlayabilirsiniz. 

Kimse bugünden sonra dev değil! Çünkü dünyayı sarıp sarmalayan kriz kapıda!

Son 2,5 yıldır sabit burçlarda tutulan Ay ve Güneş kimi zaman Uranüs’ten kimi zaman ise Neptün’den destek aldı. Onlar sabit takım yıldızında dünyayı çevrelerken narsisim gündelik hayata kadar indirildi. Düşünsenize 2016 yılından bu yana neler oldu neler. Herkes kendine göre ünlü oldu. Akraba, akbaba oldu.  Liderler değişmedi ancak bakış açıları değişti.  Aslında Neptün bize soyut ile somutun savaşını gösterecekti.  Kimi gün kripto paraların itibarı kayboldu, kimi gün dolar kanser oldu. Şimdi ise ağdalanan gökyüzünde sabit burçlarda gerçekleşen tutulmanın sonuncusu en çok büyük devletlerin içindeki asıl uyumsuzluğu gösterecek. Yengeç burcu ABD, İkizler burcu Donald Trump ile anlaşacak mı? Hayır. İngiltere’nin gelinleri mi yoksa siyasi hamlelerimi daha çok konuşulur derseniz? Bunu da Aslan burcunda göreceğimiz tutulma ile anlayacağız.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde gözlemlenen, yüzyılın en uzun tutulması yine bu aksta gerçekleşirken, emin olun günü kurtaracak kararlar artık alınmayacak. Kanlı diye aklınızda kalan tutulmayı yad edecek Aslan Tutulması ülkelerin birbirini yumuşak karnından vurmasını o ateşin heybeti ile sağlayabilir. Hatta vurmaya başladığını bile görebiliriz. Örnek vermek gerekirse; Donald Trump’ın twitterda Suriye’den çekileceğine dair yaptığı paylaşımından sadece birkaç hafta içinde nereye geldiğimize bakabilirsiniz. Bu arada Mars’ın Koç burcunda seyir halinde olduğunu unutmayalım. Bunu benzer olaylar, çıkışlar ve u dönüşler bolca yaşanacak. Neler olacak derseniz; hani şu dilime düşen İngiltere halleri derim. Farkındaysanız şu aralar Rusya ile tatlı tatlı dalaşmaya doğru gidiyor.  Kaldı ki İngiltere bizim de yumuşak karnımıza dokunmaya çalışacak. Çünkü bu akstaki Ay Tutulmasının ilki 2016 yılının ağustos ayından bu yana yaşanan tutulmaların jübilesini yapacak. Haliyle İngiltere’nin 2016’dan bu yana neyi ile gündeme geldiyse emin olun çok daha üstüne çıkacak. 

Gezegenler insanlığa ne öğretmek istiyor da dünyanın bu sefer dönüşünü anlamıyoruz derseniz size sadece şu kadarını söyleyeceğim; 2016 yılında ilki yaşanan tutulmanın sonuncusunun yaşanmasına günler kala sizce eskilerden neyi yad edecek, hangi eski bilgilere ulaşacağız.  Gezegenler aks değiştirirken geçmişe dair karmaları kapatıp bilmediklerimizi öğreneceğiz, tabi dünyayı yönetenler bilmemiz gerektiği kadarını verecek.

Nefretin sahtesi olmaz.

21 Ocak 2019 günü Ay, Aslan burcunda tutulurken gökyüzünde kocaman bir Dolunay göreceğiz. Ama tutulmayı bizim ülkemizden seyredemeyeceğiz. Ay adeta Aslan burcunun kapısında tutulacak desem abartmış olmam sanırım. 0 derece Aslan burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması, Güneş’i de Kova burcunun kapısından daha içeri girerken karşılayacak. Güneş ve Ay birbirlerine meydan okurken pozisyonları 0 derecede olacak.  Güneş, Oğlak burcundan çıkarken, Ay tutulması başlayacak.  Peki diğer gezegenler ne yapıyor olacak.  Mars 13 derece Koç burcunda, Satürn 13 derece Oğlak’ta birbirlerine 90’lık yaparken güç gösterisi yapmaktan da geri kalmayacak. Peki bu transitin ucu kime dokunur haritalara sen bakmışsındır derseniz hiç yanılmadınız derim. Hatta bu akstaki 8 tutulmayı da yazdığımı yad edip size hatırlatmak için yazılarımın linklerini de yazının en alt bölümüne koyacağım. Bu detayı düştükten sonra Mars-Uranüs 90’lığının tutulma esnasında etkisine ne olura hemen döneyim. Müttefikimiz olan burcu Yengeç ABD’nin ülkemizdeki üsleri ile alakalı hareketlilik gözlemlenebilir. Ve ya büyük bir algı operasyonu gerçekleştirebilir.

Ortadoğu’da yapmak istediklerine bir türlü ulaşamamanın öfkesiyle Türkiye’ye son kazığını atmak için bir gecede büyük yaptırımlara gitmeye kalkan ABD öfkesiyle yine kendi ayağına sıkabilir çünkü tutulma ABD natal haritasında Ay düğümleri üzerinde gerçekleşecek.  Bu durum da son yıllarda dünyaya yaydığı en güçlü duyguya kendisinin dolanacağının işareti. Nefret!

Ocak ayı, bin bir kapıya açılımı olan ay niteliği taşıyor. Kadersel ve karmik tutulmaların sabit burçlarda sonuncusunu yaşarken yavaşça yanımıza yaklaşacak. Sonradan hepinizi yorumlayacağı ani ve keskin olayları ardı ardına getirebilir.  Şimdiden belirtmeliyim ki arenaya inen devlet adamları birçok tarihi olaya imza atacak. Sebebi ise dünya gündemine vakıf olan liderlerin hemen hemen hepsinin 1946 – 1959 yılları arası doğumlu olması. Bu da demektir ki natal haritalarında Plüton’u Aslan burcunda. Yani liderlerin Plüton’un üstünde gerçekleşecek tutulmanın, gördüğünüz görebileceğiz birçok lidere ne türlü kararlar aldıracak ya da birbirilerine ne tür misillemeler yapacak derken   hepimizi birer siyasetçi yapacağından hiç şüpheniz olmasın.

Aslan burcunda ki tutulmada inecek var!

1999 tutulmasına vurgu yapan sabit burçlardaki son tutulma aslında karmik konuları ele alacak.  Sebebi sadece 17 yıl aradan sonra hayatımızın 2,5 yılına mâl olan tutulmalar değil, bir de üstüne Mars, Jüpiter, Satürn ve Neptün kendi burçlarında hareket edecekler. Mealini hemen söyleyeyim. Kendi yönettikleri burçta seyri aleme dahil olurken, tıpta hem buluşlar hem de büyük bir karmaşa yaşanacak anlamına geliyor.  Bir de tabi hepimizin yakından bildiği teorik olarak gözlemediğimiz çıplak gözle seyredilen ülkelerde doğa olayları da gözlemlenebilir ve uçak kazaları söz konusu olabilir. Teknolojiyi, bilimi, ilaç sektörünü yakından ilgilendirecek günler diyor ateş tutulması.  Bu saydığım alanlarda dünya devi markalar önümüzdeki günlerde dev açılımlar yapıyor gibi gözükse de toplu çıkarımlara tabi yaparak konuşulacaklar. Özellikle ihaleleri ve büyük kredi çekecek firmaları ya da kurumların da işine çomak sokacak ateşe teslim olmuş Ay Tutulması.

Tutulmanın en iyi transiti ise Venüs-Jüpiter kavuşumu olacak.   Hem de tutulma ile aynı gün! Anlamı ise yapıcı, kurtarıcı yeni akımların başlangıcına şahit olurken, yasaların iyileştirici yanını da fark edeceğiz. 

Tutulma anında gezegenlerin dizilimi Oğlak burcunda gerçekleşirken, Türkiye’nin önde gelen kurumları büyük dönüşümlere hatta düzenlemelere tabi tutabilir. Dünyadan dalga dalga yayılan krizin ayak seslerini de duyacağız. Bunun yanı sıra ülkemizde ise devlet bankaları, 20 Mayıs 1933 kuruluşlu THY ve devlet iştirakleri yeni dünya düzenine uygun revizyondan geçirilebilir. Bundan sadece 6 ay önce yaşanan Kanlı Ay tutulmasının ardından bankacılık sisteminde düzenleme yapan ülkemiz, tutulmaların son dizilimi olan ateş tutulmasına evren teslim olurken kendi hikayesini korumak adına yaptığı düzenlemeleri tekrar revizyondan geçirebiliriz. Büyük kararların haberciliğini yapan sadece 2019 yılı olmayacak, Venüs Neptün 90’lığı kurumlara kemer sıkma politikaları uygulatacak.  Tutulmanın etkisi 2018 yılının son günlerinden itibaren zaten buralarda gözlemlenmeye başladı derseniz bende size çok daha önce 2019 kitabıma yazdım derim. ?

Gökyüzü ateş burcunda arzu endam ediyor, geleceğini düşünmeyen oyun dışı kalıyor.

Gökyüzü stratejik bir hamleyle hareket ediyor. Aritmetik bir iletişime girmiş gezegenler son yıllardaki tutulmaların hiçbirinde bu kadar güçlü değildi. Bu durum da büyük kelimeler kurmaya itiyor.   Hatta bunu size şu şekilde açıklamaya çalışayım.  Mars’ın Uranüs’e yaklaşması bir yana Uranüs 2011’den bu yana dünyanın özellikle Ortadoğu’da yangının haberciliğini bile yaptı. Şimdi yine ne yapıyor diyorsanız   devrim gezegeni Uranüs 28 derecede Koç burcunda hareket ederken tutulma anında Ceres’le iletişim kuracak. Peki birini anladık diğeri kim derseniz hemen size Ceres’i tanıtayım.  Haritalarımızda ailemiz ve çocuklarımızla ilişkilerimizi, bağlılığı ve bağımlılıkları, kayıp ve ayrılıkları, reddedilmeyi temsil eder. Bu süreçte toplumsal olarak gençlerin alışkanlıklarını, boşanmaların bu dönemde arttığını, çocukların çoğunlukta korunaksız olduğunu konuşmaya da başlayacağız. Ay tutulurken, Uranüs değişimin, dönüşümün, insanlığın öz duyarlılığını kaybettiğin de fark etmemizi de sağlayacak.  Ayrıca kolektif bilincin iyice yalnızlaştığını, iletişimin ne denli yapay olduğunu da fark edeceğiz.

Uranüs’ten korkmuyorum günahımdan koktuğum kadar!

Bu başlıkla aslında sizin dikkatinizi çekmeye çalışıp Uranüs’ün 2011 – 2018 yılları arasına çok şey sığdırdığını, gider ayak büyük uluslararası bir suikastı (Cemal Kaşıkçı) kucağımıza bıraktığı gibi başka benzer olayların da dünyanın bir yerlerinde olabileceğini hatta birkaç ülkenin   yönetim şeklini bile etkileyeceğini ifade etmek istiyorum. Uranüs bugünlerde usul usul bir şeyler yapmadan gitmesi için neden üstünde durduğumu başka bir tarihten örnekle de açıklayayım. II.  Dünya Savaşı’nın ayak sesleri 1935 yılında Uranüs Koç burcunun son derecelerindeyken başlamıştı. Bu da demektir ki belki de biz fark etmeden III. Dünya Savaşı’nın ayak sesleri de başladı.  En büyük temennim Uranüs’ün 2019 yılının mart ayına kadar Koç burcundaki seyrinde, tutulmanın da etkisiyle aklımıza gelenin yaşadığımız gezegende olmaması.

Dünya mı ayrışıyor yoksa dünyayı farklı bir senteze mi sokmak istiyorlar? 

Siyasi ve strateji planlarının yanı sıra ekonomik denklemleri de  şah mat edecek  tutulma, emin olun ki  tüm denklemleri bozacak. Tabi ön görülemeyen ise bu sefer sosyal medya olacak.  Gaf yapan liderler, attığı tweetleri silenler, basın toplantılarında yapılan gaflar, tipik Güneş’in Kova hali kakafoni yani çok sesli bir koro gibi olacağız.  Büyükten küçüğe gider yapmak tutulmanın şanından. Bu tutulma ile aşkınızın ömrünün kaç gün olduğunu ya da hangi yokluğa tahammülü olmadığını göreceğiz.

Ayrılmaz dediğimiz dünyaca ünlü isimler ayırabilecek Aslan tutulması gerçekleşirken anın yükselenini ise Oğlak yönetecek.  Bu da arabesk patlayacak, 19 yılık evliliklerini doldurmuşları ağır karmalara tabi tutacak demektir. Siz siz olun bu tutulmanın hayatınıza akıl ya da kalp tutulması haline dönüşmesine izin vermeyin. Çünkü biliyoruz ki 2019’da dünyada kader yeniden yazılacak. Ocak ayını yöneten ara kaderini güzel yazar.  Unutmayın dünya garip olaylar için dönüyor bu ara siz, size düşeni yapın.

Ay Tutulmasında Konuşulacaklar

  • 1946 – 1959 yılları arasında doğanlar
  • 1999’da büyük adımlar atanlar ya da büyük olaylardan geçenler
  • NASA
  • NATO
  • MHP
  • Suriye
  • İsrail
  • Azerbaycan
  • Devlet Bahçeli
  • Angela Merkel
  • Binyamin Netahyahu
  • Mesud Barzani
  • Papa Franciscus
  • Şi Cinping

Ay Tutulmasının Burçlara Etkileri;

KOÇ: 7 yıldır aynı sektörde ve 14 yıldır aynı iş yerinde çalışan bir Koç burcuysanız, sizi bambaşka bir süreç bekliyor. İşinizi, kariyerinizi, emeklerinizi farklı yönlere döndürebilirsiniz. Kendi işinizin patronu olmak için görüşmeler yapacağınız bir dönem olabilir. İddialı kararlarınız ailenizin ve aile büyüklerinizin de dikkatini çekebilir. Tutulma etkisi ile sizin için kariyer ve mesleki konularda dönüşüm kaçınılmaz olacak. 21 Ocak’ta meydana gelen Ay tutulması sizi bu açıdan cesaretlendirecek. Mali konularda eskisine oranla daha temkinli olacaksınız. Yatırımlarınızın yönünü değiştirebilir, ani kararlarla devre mülk satın alabilirsiniz. 1970-1984 yılları arasında doğan, Neptün’ü Yay burcu olan bir Koç burcuysanız; hayatınızı yeniden şekillendirmek için farklı yollar seçebilirsiniz. Son 3 yıldır yaşadığınız zorlukların üstesinden gelebilmek için kendinizden ödün vermeyi bırakıyorsunuz.

BOĞA: Güneş’in hava burcuna geçişiyle birlikte 21 Ocak’ta 9. ve sonuncusu gerçekleşecek bir tutuluma ile karşı karşıyasınız. Bu tutulma, özellikle yaşam alanınızdaki planlarınızı keskin bir şekilde değiştireceğini işaret ediyor.  Uranüs’ten destek alan burcunuz sizin gibi sabit hava elementi gökyüzünden cesaret alabilir. Değişime görünüşünüz, kilonuz, stilinizle başlayabilirsiniz. Ay tutulması ile ateş burcundaki Dolunay’ın yükselişi tamamen ihtiyaçlarınıza yönelmenizi sağlayacak. Daha dikkatli olacaksınız.  1970-1984 yılları arasında doğan bir Boğa burcuysanız; varsa çocuklarınız ya da kardeşlerinizin onların eğitim çevresi, arkadaş seçimleri konularındaki memnuniyetsizliğinizi çözebilirsiniz.

İKİZLER: Yılın ilk Ay tutulması 21 Ocak’ta gerçekleşecek. Bu tutulma ile yakın çevrenizi merkezinize alıyorsunuz. İletişim evinizi yakından ilgilendirmesi sizi bir adım ileriye taşıyacak. İstediğiniz her kişiye rahatlıkla ulaşacağınız bir dönem olacak. Büyük bir ilişkiyi arkasında bırakan bir İkizler burcuysanız emin olun hayat sizin için şimdi başlıyor. Aynı zamanda kardeş gibi gördüğünüz kişilerin müjdeli haberleri yüzünüzü güldürebilir. Eğer son 2,5 yıldır anne sağlığı veya anne ailesiyle ilgili sorunlardan geçtiyseniz şimdilerde güzel haberler almaya başlayabilirsiniz. Maddi olarak beklentileriniz desteklenirken gündelik sorumluluklarınız eskisine oranla artabilir. Ay tutulmasının da desteği ile öğrenmek istediklerinize ulaşıyorsunuz. Krediye başvurmak, borç almak gibi girişimlerde cesaretiniz artabilir. Bir üst model araba almak için görüşmeler yapabilirsiniz.

YENGEÇ: 1959-1962 yılları arasında doğmuş ve davaları olan bir Yengeç burcuysanız, hayatınızın bu sürecinde bazı şeyleri ikinci kez yaşayabilirsiniz. Güneş tutulmasından hemen sonra gerçekleşecek Ay tutulması 21 Ocak’ta etkili olacak. Bu da geçtiğimiz yılın yaz aylarında yaşadığınız bazı konuları tekrar gözden geçirmeniz gerektiğinizi işaret ediyor. Kolay kolay kimseye hayır demeyen, toparlayan, evinize bağlı biri olsanız da sosyal hayattan asla vazgeçmek istemeyen tarafınız bu dönem kendi kabuğuna çekilmek isteyecek. Çünkü Gökyüzü ateşe teslim olurken egosu yüksek insanların sahneye çıkması ve iş yaptığınız kişilerin bazı özelliklerini fark etmeniz sizi kabuğunuza çekebilir.  Aile evinizde babaları yakından ilgilendiren günler 21 Ocak’taki tutulma etkisiyle aktif olabilir.

ASLAN: 2019 yılının tutulmaları geçmişten gelen hukuksal konuların üstesinden gelebileceğinizi işaret ediyor. Anne ailesinden kaynaklanan miras meselelerini çözmek için destek göreceğinizi de vurguluyor. 21 Ocak’ta burcunuzda gerçekleşen Ay tutulması, almaktan ümidinizi kestiğiniz veraset, mal paylaşımı, tazminat gibi gelişmeleri hızlandırabilir. Burcunuzda gerçekleşecek son Ay tutulması ile elinize yeni kaynaklar geçeceğini görebileceksiniz.  2,5 yıldır burcunuzda gerçekleşen Ay tutulmalarının ticari uğraşlarınızda yön değiştirmenizde ve aynı zamanda stresin yaşamınızda ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Bu da ikili ilişkiler konusunda önemli dönüşümlerden geçtiğinizi anlamanızı Direkt burcunuzu hedef alan tutulmalar 19 yıl boyunca sizden artık uzak olacak.

BAŞAK: Ateş burcunda meydana gelen Ay tutulması, 19 yıllık bir döngünün bittiğinin haberciliğini yapabilir. Eğer çocukluğunuzdan veya gençliğinizden kalma travmalarınız varsa bu döngü size geçmişi hatırlatmış olabilir. Geçmişe şöyle bir geri dönerken eski aşklar, aile içindeki konumunuz, kayıplar sizi hem yaraladı hem de büyüttü. Yaşıtlarınıza göre hayatın nasırlarını önceden tecrübe ettiniz. Şimdi ise bambaşka bir döngüye işaret eden gökyüzü ile karşı karşıyasınız. 12.evinizde gerçekleşen Ay tutulması aslında hayatın sadece bir andan ibaret olduğunu gösterebilir. 19 yıl önceye dayanan karmik tutulmanın size etkisi büyük. Öyle ki eğer çocukluğunuzda büyük olaylardan geçtiğinizi düşünüyor ve bu aralar devamlı aklınıza geliyorsa emin olun tutulmanın sizi azat ettiğini hissedeceksiniz. Eğer bir türlü hayata bakış açıma uygu birini bulamıyorum bende mi sorun var diyorsanız sıkı durun ruh eşinizle hiç olmadık bir yerde tanışacaksınız.

TERAZİ: 6-21 Ocak arası yaşanan tutulmalar toprak ve hava aksında meydana gelirken sizi hayata bağlayacak gelişmeleri ardı ardına sıralıyor. Uzun vadeli planlar yapacağınızı işaret ediyor. Ayrıca 21 Ocak’tan itibaren Ay tutulması duygularınızı reform ediyor. Geçmişte yaşadığınız ilişkilerinizi şifalandırma imkânınız olacak. Kasım ayında ayrılan çiftler kendilerine yeni bir şans daha verebilir. Bir türlü açılamadığınız eski okul arkadaşınıza duygularınızdan bahsedebilirsiniz. Bitti dediğiniz hislerinizin aslında onu görünce yeniden alevlendiğini fark edebilirsiniz. Aşk konusunda hayal kırıklığı yaşayan evli çiftler ise yaşam biçimlerini yeniden formüle etmek isteyebilir.  Özgürlük alanlarını ve sınırları karşılıklı konuşmak isteyebilirsiniz. Anlaşma konusunda zorlandığınız kişilerle, Ay ve Güneş tutulmasının etkisiyle yollarınızı ayırıyorsunuz.

AKREP: 21 Ocak’tan itibaren son 2,5 yıldır burcunuzun niteliğini yakından ilgilendiren tutulmalara şahitlik ettiniz. Bugünden sonra farklı bir tutulma aksına giren gökyüzü, size önceliklerinizi hatırlatacak. Son yıllarda ben demeyi unuttuğunuzu fark edecek, uzun zamandır kendinizi boşladığınızı anlayacaksınız. Kış tatili için plan yapmak isteyebilirsiniz. Beslenme şeklinize, spor alışkanlığınıza yenilik katacaksınız. İhtiyaçlarınızı belirlerken maddi kazanımlarınız ön planda olacak. Daha rahat para harcamak isteyeceksiniz. Bu yüzden ek işler yapmak isteyebilirsiniz. İtibar konusuna eğilen Akrep burcu olarak bu döngüde davetli olduğunuz toplulukların kalitesini ölçmek isteyeceksin.

YAY: Son dört yıldır ateş burcu olarak gökyüzündeki hâkimiyetiniz dillere destandı. Cesaretinizi körükleyen ateş burcunda tutulma gerçekleşiyor. 21 Ocak’ta semada oluşan Ay tutulmasının etkisi uzun vadeli bir döneme yayılabilir. Bazı konuların üstesinden hızlıca gelmenizi sağlayacak. Size için her ne kadar güç geçmese de bu döngüden etkilenecek bir yakın çevre faktörünüz var. Dobra, özü sözü bir etki yaratacağı için içinizdeki ses dışa yansıyabilir. Aklınızdan geçenleri söylemekten çekinmeyebilirsiniz.  19 yılda bir gerçekleşen tutulma döngüsünü kapatıyoruz. Zihninizi berraklaştıracak. Son 2,5 yıldır sizi ne denli yorduğunu hatırlarsınız ancak artık gökyüzü başka sularda yüzüyor. İdare ettiğiniz, görmezden geldiğiniz, sizi zorlayan kişilerden de bu evrede uzaklaşacaksınız. Sezgilerinizi kullanmak dışında gözlemlerinizi ön planda tutacaksınız. Karşınızdaki kişilerin davranışlarına göre şekil almayı prensip edinebilirsiniz.

OĞLAK: 20 Ocak’a kadar burcunuzda hareket edecek olan Güneş ve Merkür hem hızlı düşünmenizi hem de bitmeyen gecelere maruz kalacağınızı işaret ediyor. Uzun yemekler, uzun sohbetler, reddedemeyeceğiniz uzun misafirlikler derken; 2019 yılının ocak ayı sizin için kontrol edilemiyormuş gibi görünüp, fazla paylaşımcı ve zaman zaman da kıskançlık duygularını bir anda ortaya koyan bir yıl olacağını düşündürecek. 21 Ocak’ta meydana gelen Ay tutulması 6. evde, hizmet alanlarında meşgul olmanızı sağlayacak. Sağlık ve kişisel gelişim konusunda kendinize ayırmadığınız vakti bu tarihlerde mecburen yapacaksınız. Özellikle inceleme yaptırmanız gereken testler olduğunu göreceksiniz. Omurilik ve kemik sistemiyle ilgili rahatsızlıkların üzerine eğilmelisiniz. Spor ve egzersiz bu günlerde yaşamınıza aniden dâhil olabilir. Ay tutulmasıyla birlikte evinizin düzenine, çalışma şartlarınızın iyileşmesine kafa yorabilirsiniz.

KOVA: Yeni kararlar alıp yeni girişimlerde bulunacağınız bu süreci çok iyi değerlendirilmelisiniz. Aslında son 2,5 yıldır sizi yoran, zorlayan, hayatınızda size ani kararlar aldırıp bir anda vazgeçiren tutulmanın sonuncusu gerçekleşecek. Bu tutulma aksından 21 Ocak’tan itibaren kurtulacak ve yaklaşık 18 yılınızı etkileyecek adımlar attıracak. 7.Evinizde etkili olan bu tutulma geçtiğimiz yıllarda ilişkiler konusunda sizi çok şey öğretti. Emin olmadığınız her duruma hayır dediniz. Gerek evlilik hazırlığı gerek evliliğiniz gerekse ilişkilerinizle ilgili öyle kararlar aldınız ki; geriye dönüp baktığınızda siz bile inanamıyorsunuz. Hatta zaman zaman kendinizi niye o kararı aldım niye sonrasında vazgeçtim, diye sorgularken buluyor olabilirsiniz.

BALIK: Ay tutulması 21 Ocak’ta gökyüzünde etkili olurken, bu ateş seyrinde ciddi konuşmaları, geçmişin tekrar gündeme gelmesi, yıllar geçse de birçok kişinin düşüncelerinin değişmediğini görmek sizi biraz yoracak. Aslında sessiz kalmak karşı tarafın davranışlarını kabul ettiğiniz anlamına gelmiyor.  Alışılagelmiş bir duruşunuz yok. O yüzden de Balık burçları, tüm burçlar içerisinde en dikkat çekenidir. Siz fikirlerinizi dağıtan bir burç değilsiniz. Zaman içinde her şeyin ortaya çıkacağını ve bir şekilde rüzgârın farklı bir yönden eseceğini biliyorsunuz. Her şeyi zamanın şekillendirmesini isteyen bir yapınız var ancak ateş burcundaki tutulma, bazı insanları zaman da değiştiremiyor demenize neden olacak.

 

Gördüğünüz gibi 8 tutulmayı aynı aksta kimi zaman hesaplaşarak kimi zaman dönüşerek geride bıraktık.  9. gebe olduğumuz şu günler de Güneş’in ve Ay’ın aynı yerlerde 9 kez saf tutacak olmasında büyük mesajlar var. Çünkü 9 rakamı sadece birkaç bileşen değil, insanın dünyaya gelmeden önce anne karnındaki evresidir. Belki bu tutulma yeni bir doğumun haberciliğini yapacak.  Gök kubbede 9 kez gerçekleşecek tutulmanın hikmetini yaşayarak yorumlayacağız.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...