Yükleniyor . . .

2019 YILIN İLK GÜNEŞ TUTULMASI

2019 YILIN İLK GÜNEŞ TUTULMASI

2019 yılının eşiğinde oturan 6 Ocak’taki Güneş Tutulması parçalı tutulma olarak hayatımızdan geçecek.  Peki bu parçalı tutulma 6 Ocak’ta yaşanırken bizlere neleri getirecek, neleri azat ettirecek?

2019 yılının ilk tutulmasından önce sağı solu uyarmamız gerekiyor. Sebebi mi hepimizin ruh halini değiştirecek büyük bir güce sahip olması.  Size uzun uzun tutulmayı ele alırken sadece küçük bir hatırlatma yapacağım. Ben bu tutulmayı 6 ay önce 2019 kitabım için ele aldım.  Şimdi tekrar ele almakla kalmayacak, detaylarına yani tutulmanın kalbine ineceğim.  Gelin yılın daha ilk Güneş tutulmasında olur olmazın peşine düşmeyin.  Ne yapabilirim stratejisi yapın.

Hazırsanız başlayalım.

Tutulmanın etkisi: 21 Aralık 2018’de başlayacak.

Ne zaman bitecek: 21 Ocak 2019 da bitecek.

2019 yılının ilk haftasında bizi karşılayan toprak burcundaki tutulma Türkiye’nin 7. evinde etkili olurken son 10 yıldır Türkiye’nin 7. evine konumlanmış Plüton’un da bu tutulmada aktif rol alması baş rol oyuncusu kim dedirtecek denklemi yaratıyor. Çocuklarla ilgili yine zorlayıcı konuları gündeme getirecek olan tutulma daha önce aynı yerden sınandığımız konuları gündeme getirecek maalesef. Çocuklarla ilgili yasalar keskin bir şekilde ele alınırken Türkiye’de daha önce yapılmamış bir uygulama yasalarla hayatımıza girebilir diyor gezegenler. 15 derece ile yaşanacak tutulmaya gizli desteği de 14 derecede hareket eden Neptün verecek.  o yüzdendir ki yazının devamında bağımlılıkları olanları da kaleme almak zorunda kaldım. 

Dünyamızın frekansı artık değişiyor.

Merhametin birilerinin yüreğinde var olup olmadığını düşüneceğiz.  Ancak kimde olduğunu bulmak en büyük olay! Belki de en güvendiğimiz yerden sınanacağız. Belki de büyük tövbelere buralarda gireceğiz.  Ama bilin ki yaratanın sisteminde az görünen bu kadar gezegenin yan yana gelmesi daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse Merkür-Ay-Güneş-Satürn ve Plüton’un aynı burçta aynı yöne bakarak tutulmaya eşlik etmesi az görünen gök olayı olarak da bir şeklide medyanın kalemine düşecek.

Ey Ay’ın, Güneş’in sahibi bizim kalp gözümüzü aç!

Dünya arenasında, yönetimde olan siyasetçiler yılın ilk tutulması ile büyük iddialarla karşı karşıya kalacaklar. Belki de dünyanın onların istediği gibi yalnızca bir süreliğine dönebileceğini öğrenecekler ne dersiniz? Oğlak burcunda gerçekleşecek parçalı Güneş Tutulmasının ev sahipliğini hani bize öğreten, öğrenemesek de aynı noktadan çıkmamıza izin vermeyen gökyüzünün baş öğretmen gezegeni Satürn yapacak! Tutulma, aidiyet duygularını yok etmek isteyenleri su yüzüne çıkarırken adeta kanserli bir hücre gibi tüm dünyayı sarmalayacak.  Geçmişi hortlatmaya çalışanlar aslında herkesi sindirmeye de çalışacaklar. Tarihi olan ülkeleri büyük süreçlere tabi tutmayı hedefleyen tutulma, uyuyan toplumlara ya uyanırsınız ya da kaderinizi nefsinizle yazarsınız mesajını verecek.

Dünya ne tarafa döneceğini şaşırıyor.

2019 yılının en keskin ayı Ortadoğu’yu, İran’ı, İsrail’i ve Filistin’i ilgilendirecek, kaos diye adlandırılacak bir sürecin haberciliğini yapacak. Bu süreçte doğru ve cesur adımları atan ülkeler ise 2019 yılının son ayına geldiğimizde dünyaya büyük dersler verecekler. Çünkü dünya dönecek, aylar geçecek Güneş ve Ay, Oğlak burcunda aynı şekilde tutulmada saf tutacak. Bu durumu daha önce az rastlanan 3’lü bir sıçrayış, zor bir sınav ya da çöküş gibi düşünebilirsiniz. Öyle bir denge düşünün ki sanki koca evren bir sicim ipe bağlı ve ucunda sallanıyor. Ya yeni düğümler atacak insani duyguları genişleteceğiz ya da sığ duygulara teslim olup kolektif bilinci sadece ete kemiğe teslim edeceğiz.  Ocak ayında elini taşın altına koyan herkes yılın sonunda aynı yerde aynı burçta gerçekleşecek tutulma ile kimin kimi şah-mat ettiğini görecek.

Ey Güneş gezegenimizin neresinde tutuluyorsun?

6 Ocak’ta gerçekleşecek Güneş tutulması, Oğlak burcunda meydana gelirken Türkiye’den çıplak gözle seyredilmeyecek. Ama seyredilecek ülkeler de büyük toplumsal olaylar gözlemlenecek. Nerede seyredilecek.  Çin, Kuzey Kore, Güney Kore ve Japonya…

Türkiye’nin natal haritasında toprak burçlarında hareket eden gezegen yok!

Ülkemizin natal haritasında toprak burcuna gezegen düşmemişse ve bu yıl bol bol toprak burcunda yaşanacak tutulmalara şahitlik edeceksek hepimizin aklından çoğu zaman aynı şeyler geçecek demektir. 6 Ocak’tan itibaren başlayacak toprak tutulmaları ile ülkemizin natal haritasındaki blokajlar ya da gündelik dille ifade etmek gerekirse düğümler bir bir açılacak. Ama önce geçmişte yarım bıraktığın işleri çöz, yönlendirmesiyle karşı karşıya kalacağız. Toprak burçlarında ne zaman bir tutulma olsa muhakkak bizim geçmişe dayalı iç meselelerimiz ele alınmaya başlanıyor notunu da düşmeden geçemeyeceğim.

Yerel seçim Güneş Tutulması’nın etkisi ile yön değiştirirken, dengeler değişecek.  En önemlisi ise tarih tekerrür edecek.  Neresi derseniz 2011 Oğlak burcundaki partikal tutulma etkisi ile ortaya çıkan görüntü ve kaset olaylarını bu süreçte hatırlayabiliriz diyor gezegenlerin seyri. Kısacası ülkemizdeki siyasetin daha sert ve farklı gündemlere gebe olduğunu göreceğiz. Özellikle bu tutulmadan önce veya sonraki günlerde üst üste tüzükler yayınlanırsa hiç şaşırmayın derim. Kardinal gezegenlerin bu tutulmada deyim yerindeyse cirit atıyor olması ve tutulma anında hava elementinde hareket eden hiçbir gezgenin olmaması basınca dayalı birçok sağlık sorununu, gündelik hayatımızın kalitesini etkileyecek duygu geçişlerini yaşatabilir.

İnsan ya haysiyeti ya da çıkarı için yaşar.

2019 yılının ilk ayında Satürn’ün baş rolde oynadığı tutulmanın inanın arası ya da arafı olmayacak.  Büyük ölçüde toplumlara yön veren liderleri ya da dünyaca ünlü markaları, kurumları zorlayacak. Topraktan geldik toprağa gideceksek, yaptıklarımızdan sadece bizim sorumlu olduğumuzu hatırlatacak.

Parçalı Güneş Tutulması 4 Temmuz kuruluşlu Yengeç burcu ABD’yi de etkisi altına alacak. İklimi, eyaletleri, üniversiteleri yakından ilgilendirecek.  Özellikle ırkçılık sorunları, mülteci sorunlarının önüne geçecek kadar büyük ayrışmalar duyabiliriz.  ABD’nin piyonları gitse de kalsa da asıl meselenin bitmediğini tüm dünya görecek.  17 Haziran 1946 doğumlu Donald Trump natal haritasında dinleri ayrıştıran tavırlar sergilerken, subliminal mesajlar da verecek. Plütonyen tutulma, ABD’nin Pentagon’uyla hangi ülke didişeceğini de gösterecek. Dünyayı karşısına alan ABD’nin derdini bu yıl adım adım okurken, 6 Ocak’ ta yaşanacak tutulma ile beraber 7 Haziran 1959 doğumlu Jüpiter’i Akrep burcu olan, Yeniay’da dünyaya gelmiş ve geçmişi fazla bilinmeyen Mike Pence’in de bizimle derdi bitmeyecek. Daha önceki açıklamalarının üzerine yine farklı bir yorumla ülkemiz hakkında konuşacak. Parçalı Güneş Tutulması etkisi ile doğa olaylarını, çocuklar üzerinden yürütülen ayinleri, tarikatları ve ünlülerinin görüntüleriyle konuşacağımız ABD’nin aslında kendi içinde tükenmişliğini göreceğiz.   Ülkenin derin elleri ABD’nin gündelik sorunlarından çok dünya dengelerini nasıl kendi lehine çevirmek istediğini düşündürecek. 

Ay, Güneş’e meydan okurken bir yandan da Yeniay meydana gelecek. Bu Yeniay kirli değil ancak tüm kirleri ortaya dökecek.

Bu da demektir ki Türkiye’ye mal olmuş ünlü isimler büyük olaylara karışacağı gibi saldırı olayları ya da bağımlılıkları ile gündeme gelebilirler. Buraya kadar zorladı öyle değil mi? Bir yanı karanlık bir yanı aydınlığa bakan Güneş Tutulması’nın yanı sıra Oğlak burcunda gerçekleşecek Yeniay’ın 2011’den feyz aldığını unutmayalım. Üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısı kabul edilen 2011’yılını yad edercesine güncelleyecek. Peki yasalar, yıllar sonra benzer bir tutulmayla nasıl güncellenebilir derseniz anlatayım. Bu yasa iyileştirilebilir ya da yasayla; devlet veya üniversite hastanelerinde görev yapan hekimlerin, özel hastanelerde kısmi veya belli bir titre sahip olan hekimlerin çalışma izinleri üzerinde tekrar değişiklikler yapılabileceğini işaret ediyor birbirinden el alan 2011 – 2019 tutulmaları!  Bakalım görelim neler olacak dedirten tutulmanın kalbine inmişken bu kadarla biter mi, bitmez. Ülkemizde son 29 yıldır global markaların çekildiği haberleri yeni bir dedikodu akımını da yaratacak.  Bu da nerden çıktı derseniz. Satürn tutulmada ana karakter ve 29 yıl önce yani 1989 yılında da Satürn-Oğlak burcundaydı.  Bu durum da ülkemizden gidenlerle, ülkemize gelenler olacağının haberciliğini yapacak diyor gezegenlerin seyri.

Zamanın bizi mahkûm ettiği ne varsa, saf duyarlılığı taşıyan kalplere kalacak.

2019 yılında gündelik hayata ister Pekin’den karışın isterseniz Ekvator’dan, bize atalarımızdan daha tezat bir yüzyıl yaşamak düştü. İnsanlığın ilk gününden bugüne belki ulaşım, iletişim ve bilgi bu kadar hızlı değildi ancak siyah ve beyazı ayırt etmek çok daha kolaydı. En azından insanlığın mücadele etmesi için bir sebep vardı. Dünyada insan sayısı çoğaldıkça, sıkışma artıkça birbirimizin hayatını daha da değersizleştirmeye başladık.  İşte bunu anlatan dile getiren dünya liderleri duyacağız. Yeni akımlar da bir yandan hızla büyüyecek. Saf bilince ihtiyacı olan toplumlar yeni bir rahatlama yöntemi geliştirebilirler. Yeni bir ritüel akım ya da var olan ama yorgun düşen inançlarına sahip çıkabilirler. Yılın ilk tutulması dengeleri her alanda değiştirirken savaşarak değil, anlayarak ve anlaşılır olmaya dikkat ederek hareket etmemiz gerektiğini bize fark ettirecek. Unutmayın karşı tarafın anladığı bir de dinlediği kadar varsınız.

 Bu bir Güneş Tutulması uyarısıdır.

  • Global markalar dünya piyasasında zorlanırken hepimize kelebek etkisi yaratacak. Önüne katacağı ilişkilerde gizli saklı bilgiyi ortalara dökecek.
  • Bu tutulmaya dair özel notlar tedbiri alın ama korkuya kapılmayın.
  • Çocuklarınıza özellikle büyüme yaşındaki çocuklara 2019 yılının ilk haftasında daha korunaklı davranın.
  • Yangınlar, tutulmanın ilk hedefinde! Plüton hiç olmadık yangınları tetikleyebilir. Özellikle fabrika, rezidans ya da büyük iş merkezleri…
  • Bağımlılıkları olanlara bu yazıyı okutmanızı ısrarla öneririm.  Çünkü tutulmanın tedbirlerini hayatlarına entegre edebilir be bağımlılıklarına ket vurabilirler.

 Tutulmadan etkilenecek yıllar ve konu başlıkları

  • 2001 – 2002 doğumlu çocuğunuz varsa eğitimi yön değiştirecek. 
  • 2001- 2002 yılında evlendiyseniz evliliğinizde kara bulutlar esebilir.
  • 2011’ de işe başladıysanız işinizi değiştirebilirsiniz.
  • 2011’den bu yana kendi işinizi yapıyorsanız iş yerinizi büyütebilirsiniz.
  • 2010 yılında boşandıysanız bu tutulma ile evleneceğiniz kişiyle tanışabilirsiniz.
  • 2008’de yurt dışına ya da farklı şehre taşındıysanız geri dönebilir ya da şehrinizi değiştirebilirsiniz.
  • 19 yıl önce kurulan tüm kurumlar veya yapılar   kendi karmalarından geçmeye başlayacaklar.
  • 2002’de fabrika ya da üretim alanı kuranlar, inşaat sektörüne adım atanlar küçülmeye gidebilir.

Parçalı Güneş Tutulması’nın burcunuza etkilerini aylık yorumlarda ve haftalık yorumlarda bulabilirsiniz. Eğer Kader Yeniden Yazılıyor kitabımı edindiyseniz bir kahve eşliğinde burcunuzu da okumanızı tavsiye ederim. Yazımı buraya kadar okuduysanız ayrıca teşekkür ederim.

Astrolog Zeynep Turan

01.12.2018

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...