Yükleniyor . . .

2019 NİSAN AYINDA NELER OLUYOR?

2019 NİSAN AYINDA NELER OLUYOR?

Zamana ve gündeme yetişmek bu ay çok zor olacak.

Mart ayını geride bırakırken esintisi nisan ayına geçiyor. Geçen ayın gündemine eşlik edecek bir döngüden bahsetmek yanlış olmaz. Dünya adeta çalkalanacak. Bu ayın yoğunluğunu tarif ederken birçok farklı konudan bahsedeceğim. Belki ne demek istediğimi yazının son cümlesini bitirirken bağdaştırabilirsiniz. Dönüp dönüp yeniden okumanızı da tavsiye ederim.

İnce hesapların ayı geldi çattı.

Piyasalara bu ay durgun başlayacağız. Kimlerin ne kadar gücü olduğunu ya da var olan gücü nasıl kaybettiklerini görebileceğiz. Köprüden sonraki son çıkışta hangi ülkelerin para değerine döngünün müdahale ettiğini de fark edeceğiz. Ağır yükler altında kalan bazı sektörlerin bu ay ses çıkartacağını göreceğiz. Sınıfta kalan bazı firmalar itibar yönetimi ve mali krizi çözmek için çaba sarf edeceklerini işaret ediyor nisan ayının gezegen seyri. Döngü bu süreçte hangi markaları yok edecek, hangilerini parlatacak göreceğiz. Ama bu durum daha çok hizmet sektöründe çalışan bireyleri ve işçileri ilgilendirecek. Dünya dini yapıları, tarikatları da bu evrede konuşuyor olacak.

Yüksek günler…

Âlimin de zalimin de dile geldiğini göreceğiz. Kişisel haritalara şansı getiren Jüpiter, toplumların seyrini Güneş’in desteği ile başkalaştıracak. Din, haklar, hukuk, insanlık tarihini limanına çekecek.  Büyük görevler, sorumluluklar bizleri bekler. Ayrışma da bütünleşme de kaçınılmaz olacak.

Hangi konuları gündemine taşıyor?

Jüpiter Retro’su sayesinde Vatikan’ı gündeme alabilir. Büyük entrikaları ile gelişmeler bir hayli alıp başını gidebilir. Güneş ve Jüpiter ateş burcunda hareket ederken derin devlet, dinle yönetilen ülkeler, AİHM gündeme gelebilir. Jüpiter’in rahat ettiği burçta salınması el değiştiren sistemleri, firmaları, şirketleri ele alacak. Para akışı el değiştirecek.

Afrika bölgesi dikkat çekebilir. Özellikle 1960’da bağımsızlığını ilan eden Nijerya öne çıkabilir. Müslüman halkın yaşadıklarının ve kültürel baskıların da gündeme gelebileceğini vurguluyor gökyüzü. Stratejik savaşların hangi amaçla hangi bölgelere bulaştığını bu ay deneyimleyebiliriz.

Ardı ardına aynı burçta meydana gelen Dolunay, Türkiye için önemli ve ülkemizi yakından ilgilendiriyor. Dünya’nın farklı bölgelerinde gelişen olaylara ses çıkartacağını vurguluyor.  Yeraltı zenginlikleri Güneş-Uranüs kavuşumu ile ülkeler mevziinde döngüye elçilik edecek.  Tutulmalar, Ay düğümleri (Yengeç-Oğlak aksı), Jüpiter’in ateş burcundaki gezisi son 3 yıla kafa tutan bir gökyüzü olduğunun altını çiziyor.

Güç kimin elinde?

Uranüs Boğa burcunun ilk derecelerinde; ABD psikolojisine dalarak Afrin’le ilgili fikirlerin başkalaştığını görebiliriz. Merkezine aldığı diğer ülke ise İran olabilir.  Son 7 senenin hesabını görmeye çalışan gökyüzü Ortadoğu’yu, sınırları, terörü değerlendirecek.  Yeni bir 7 yıllık döngünün içinde olduğumuzu Uranüs-Boğa geçişi ile yaşayacağız. Planlar, hedefler, ekonomi, ekoloji ve sosyolojik yapılar aniden başka bir hale dönüşebilir.

ABD ilginç gelişmelere gebe olabilir. Donald Trump’ın zor durumda olduğunun sinyalini verebilir. Tüm bunların ardından Süleyman Mabedi’nin yeniden inşası ve ardındakiler gündeme gelebilir. 1991 yılının referans alan gökyüzü 1979 yılında rejim değiştiren İran’a gözleri çevirecek. Sadece siyaseten değil halkı da açık düşmanlıklara maruz kalabilir.  Altının dalga dalga ilerlemesi bu gelişmelerin geçici olmayacağını vurgulayabilir.

Ah Nisan, vah Nisan

5-19 Nisan günleri arasında hesaplaşmalar ağır olacak. Ancak bor ve enerji sektörü bu döngüde bu alanlara şans tanıyacak. Etnik yapılar ve inanç üzerinden kargaşaya hazırlık yapan çıkarlar, sadece İran’ı baskı altına almıyor. Bir virüs gibi yavaş yavaş yayıldığını gösterecek.

Wall Street krizi gibi benzer gelişmelere açık bir nisan ayı var karşımızda.  ABD başkanı sosyal medyanın eline düşebilir. Açıklamaları ile herkesi şaşkına çevirebilir.

Bazı sektörler çok dikkatli olmalı!

Küçük ölçekli yatırımcılar, inşaat ve endüstri sektörleri durma noktasına gelebilir. Satürn Retro’su ile Plüton Retro’su omuz omuza ilerlerken Türkiye’nin 7. evinde anlaşmaları, komşuları, olumlu ilişkileri, ticareti ele alması gerekecek.

Ve Ortadoğu!

Kartlar dağılalı, oyuncular değişeli çok oldu. 2006 yılından bu yana kimlerin siyasi yaşamlarını alt üst etti gözlemledik.  Yılın ilk günlerinde Ortadoğu’nun liderliğine soyunan Putin devredeydi. Bu ay ise üst üste yaşanan Dolunay bu topraklar için hazırladığı planı öne çıkarabilir. Öncü burçların yönettiği 2019 Nisan’ı büyük işler döndüğünün altını çizebilir.

Yüzleşme zamanı…

Gökyüzü toprak seyrinde 2019’a ağırlık kazandırıyor. Tutulmalar da öncü burçlarda gerçekleşecek. 10. ev konularını; iktidarı, liderleri, devlet başkanları, yöneticiler, kral ve kraliçeler, hanedan soylarını, yönetim sistemlerini, istihbaratı ve derin devleti temsil ettirtiyor. Nisan ayı toprağı adeta çalkalıyor, yıl boyunca da bu konuları başlık haline getirmeye hazırlanıyor.

Zeynep Turan

13-03-2019

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...