Yükleniyor . . .

2019 JÜPİTER RETRO'SU

2019 JÜPİTER RETRO'SU

Dünya her geçen gün kalabalıklaşırken şans gezegeni bizi nasıl görecek?

Şans, bolluk, bereket gezegeni Jüpiter kendi burcunda salınırken bu yıl da en çok Yay burçlarına kendine gel, eski enerjine geri dön derken aslında düşündüğünüzden daha büyük işler yapıyor. Bir kere kendisi bu ara geri gitmeye karar verdi. 10 Nisan’da durağan pozisyona geçecek. Jüpiter’in temsil ettikleri bir anda kısıtlanacak, Retro halinde iken asıl temsil ettiği konular gündelik hayatta bizlere sınavlar verdirecek. Neymiş asıl temsil ettiği konular derseniz hak, hukuk, adalet, insan hakları mahkemesi, gündelik hayatta etik, saygın davranışlar…  Aslında Jüpiter kendi burcunda hareket ederken sadece şansı temsil ediyor diyerek geçiştirmekle büyük hata yapıyoruz. Bakın görün günlerden 10 Nisan’a ne kaldı. Jüpiter, Yay burcunda Retro’ya başlamadan önce saydığım başlıkları günümüzde ne kadar konuşur olduk.  Jüpiter’in kendi burcunda geri gitmesi bir yana bir de Neptün’le önümüzdeki 4,5 ay boyunca iletişime kafa tutacak olması beni düşündürüyor. Sebebine gelince; dört burç sonra konumlanmış Neptün’e 90’lık yapacak olması şeytanın aklına gelmeyecek planları bir şeklide öğreneceğimizi işaret ediyor. Geçmişte yapılan haksızlıkları fark ederken, kirli hesapları bu iki gezegen kafa kafaya vererek döktürecek. Özellikle kurumlarda büyük şoklar yaşatabilir.

Neler olacak neler…

Şansın, bolluğun, kısmetin, bereketin temsilciğini yapan Jüpiter-Yay transiti 2018 yılından bu zamana semada yavaş yavaş yolunu alıyordu. 2018 yılının aralık ayından bu zamana Jüpiter-Yay transiti yolunu alırken bugün ne oldu da bu yazıyı kaleme almaya ihtiyaç duydum derseniz size hemen detayları anlatayım.

Jüpiter, 12 yıl aradan sonra yöneticisi olduğu Yay burcunda misafir olurken 10 Nisan’da durağanlaşmaya, 12 Nisan’da ise tam anlamıyla geri hareket etmeye başlayacak.

Oluşturacağı açı ise özellikle hizmet alanlarında ve kamusal alanlarda etkili olarak başlayacak. Yaklaşık 4,5 ay sürecek Jüpiter Retro’su hepimizin gündemini değiştirecek, farklı tecrübeler yaşayacağız. Öncelikle duygularımızla ilgili bizlere yeni deneyimler kazandıracak. Örneğin; ben gerçekten şanslı mıyım sorularını sorduracak bizlere. 10 Nisan-11 Ağustos tarihleri arasında şans nedir, ben şanslı mıyım, benim şansım kim, hayatımın gerçeğini mi yaşıyorum, arkadaşlarım için ya da işim için yaptığım fedakarlıklardan payıma düşeni gerçekten alıyor muyum, hak ettiğim yerde miyim sorularını bol bol soracağız. Çünkü Jüpiter’in kendi burcunda geri gitmesi önce adaleti, hakları, kuralları, etik değerleri önümüze sürecek. Daha sonrasında ise yapılan haksızlıklara, kimin kime haksızlık yaptığına dair çok daha somut bilgilere kadar bize ulaştıracak.

4,5 ay sürecek bir sorgulamanın içindeyiz.

11 Nisan’da başlayıp 11 Ağustos’a kadar devam edecek olan bu yolculuk özellikle son 3 yıldır kimin kime ne kadar haksızlık yaptığını sorgulatacak. Neden 3 yıl geriye gittik diye sorarsanız; Jüpiter, şu an ateş grubunun değişkeninde 3 yıl önce de toprak grubunun değişkeni Başak burcunda hareket ediyordu. Ve Neptün’le çok daha keskin bir iletişim kuruyordu. Şimdilerde ise Jüpiter Retro’su yine Neptün’le iletişim kuruyor, bu nedenle gezegenlerin seyrini takip ederek 3 yıl kadar önceye gidiyoruz. Eğer 3 yıl hem sosyal hayatınızda hem iş hayatınızda hem de aşk hayatınızda haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız, Jüpiter-Neptün iletişimi yollarınızı açmanıza yardımcı olacak.

Evrensel etkilere geri dönecek olursak;

Jüpiter’in geri gitmeye başladığı alanların hizmet alanları olduğundan bahsetmiştim. Bu nedenle öncelikle kamusal alanları, çalışma alanlarını, eğitim ve sağlık alanlarını yakından ilgilendiriyor olacak. Peki Jüpiter’in Neptün ile iletişim kurması bize bu konularla ilgili detaylı bir bilgi verir mi derseniz; Jüpiter’in Neptün’e 90’lık yapacak olması yüksek öğretimi, akademik profesörleri, öğretim üyelerini yakından ilgilendirecek. Jüpiter, 6. evde geri gideceği için toprak ile ilgili konuları da temsil edecek. Özellikle Türkiye’nin dünyada düştüğü burç Başak olduğu için Türkiye yine bu Jüpiter Retro’su ile bolca konuşulmaya başlayacak. Özellikle de 15 Nisan’a kadar çok daha majör olayların konuşulması söz konusu olabilir diyor Jüpiter.

Bahar aylarına, değişken burçlar imzasını atacak.

Jüpiter’in Neptün ile 90’lık yapması sadece ev sisteminden yorumlanmamalı. Mayıs ve haziran aylarında gökyüzünün tamamen değişken burçlara teslim olduğu günler savunmayı, polisleri, orduyu, donanmayı ve sahil güvenliği de şans gezegeninin geri hareketi gündeme getirecek. Jüpiter Retro’su 10 Nisan’dan 11 Ağustos’a kadar kendi yönettiği burçta geri giderken Yay burçlarını sadece değiştirmeyecek aynı zamanda Neptün ile iletişim kurduğu için kralları, kraliçeleri, krallıkla yönetilen sistemleri, tarihi eski olan ülkeleri, katı aristokrat yapı olan kurumları gündeme taşıyacak. Bunların başında ise muhakkak ve muhakkak İngiltere ve Suudi Arabistan’da yer alacak. Aklınıza yalnızca sağlık sorunları ile gündeme gelecek kral ve kraliçeler gelmesin. Siyasi duruşları ve yaşadıkları olaylarla da çok konuşulacaklar.

Siyasi konjonktür yön değiştiriyor.

Jüpiter Retro’su Neptün’le 90’lık yaparak iletişime başlaması nisan ayının dünyada değişen siyasi konjonktürü anlatırken, aynı zamanda İkizler burcunda hareket eden Mars’la da karşıtlık yapmaya başlayacak. Mücadele gezegeni Mars, geri giden Jüpiter’e ne zaman meydan okuyacak diyecek olursanız; 25 Nisan 2019’dan 13 Mayıs’a kadar Mars-Jüpiter karşıtlığı şantajları, grevleri, sendikaları, hapishaneleri, casusları, örgütleri gündeme taşıyacağını ve özellikle de petrol endüstrisinin, petrolün gündeminin de konuşulacağını işaret ediyor.

15 Mayıs’tan itibaren tam anlamıyla Neptün-Jüpiter 90’lığı yaşanacak ve bugünlerde Türkiye’nin coğrafyasındaki dinlere ait tapınaklar, ibadethaneler, kiliseler çok daha farklı bilgilerle konuşulmaya başlanacak. Yani 15 Mayıs’tan 10 Ağustos’a kadar Jüpiter Retro’sunun Neptün’e kafa tutacak olması Orta Doğu ülkelerini; Suriye’yi, Irak’ı, Katar’ı, Ürdün’ü, İsrail’i, Türkiye’yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni daha çok konuşacağımızı, bu ülkelerin gündeminin çok daha keskin olacağını vurguluyor. Aynı zamanda 1988 yılındaki suikastların benzerinin gerçekleşebileceğini işaret ederken, Arap Baharı’na da vurgu yapacak. Hatta ve hatta üçüncü dünya savaşının ayak sesleri gibi algılanacak günlerin de gelebileceğini işaret ediyor. 26 Ağustos 1924 kuruluşlu İş Bankası ’da bu süreçte gündeme gelebilir.

Eğer 2007 yılında evlilik yaptıysanız, bir kurumda işe başladıysanız Jüpiter Retro’sunda çok daha keskin kararlar alabilirsiniz.

Jüpiter Retro’su en çok 1970-1984 yılları arasında doğanları yordu. Çünkü o tarihlerde doğanların Natal haritalarından Neptün-Yay’da! 2016 yılında ise bugünün transiti gibi Jüpiter’de o tarihte Başak burcundaydı, yani toprağın değişkeninde! Bu da demektir ki Jüpiter 3 yıl sonra ateşin değişken burcunda geri giderken o tarihlerde zorlananların dertlerine az da olsa deva olacak. Retro deyip geçmeyin, her Retro başka bir Retro’nun yarasını da kapatabilir. 2016 yılından bu zamana zorlananların mükafatlarının haberciliğini yapan Jüpiter aynı zamanda kendileri korumaları için de birtakım ön bilgiler, uyarılar da verecek.

Dikkat!

Jüpiter Retro’su ani kazaları tetikleyebilir. Özellikle 15 Mayıs-10 Ağustos tarihleri arasında uzun yolculuklarda çok daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

 

Astrolog Zeynep Turan

1 Nisan 2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...