Yükleniyor . . .

2018 YILININ SON MERKÜR RETRO’SU

2018 YILININ SON MERKÜR RETRO’SU

Çokça gergin fazlasıyla düzen meraklısı Merkür, bu sefer aramıza Yay burcunda Retro hareketiyle dâhil olacak. Değişken ateş grubu Yay burcunun genel yapısını zorlayacak. Hak ve haksızlıkların çivisinin ne denli çıktığını bize göstermeye çalışacak. Zaten huzursuz olan kendini köşeye sıkışmış gibi hissedenleri biraz daha öfkelendirecek. Ters köşeye oturtacak Merkür Yay burcu Retro’su; sosyal yaşamı, seyahatleri, inançları, adalet duygusunu, yurtdışına bağlı olan tüm ilişkileri bir hayli sınava tabii tutabilir. Güçlüyken aslında bir yandan aciz tarafımızı tanıyacağız.

Merkür Retro’su rahat durmuyor, nasıl mı?

Çünkü geri hareketi sırasında iki burçta etkili olacak. Akrep burcuna da şöyle bir uğrayan Retro bu seferde cinselliğin ne tür sorunlar çıkarabileceğini gösterecek. Kısacası Merkür bu sefer bir başka olacak. Geri giderken aşka, ahlaka, adalete çaka satacak gibi görünüyor. Baş döndürücü etkisini eve, arabaya, lüks tüketime, sosyal yaşama, dünyevi hırslara, arkadaşa sarma potansiyelini de ortaya çıkaracak. Jüpiter Yay burcuna geçti, bundan sıkça bahsediyorum. Geldi yerleşti kendi burcuna ne güzel oldu, bol bol şans dağıtacak derken aslında Jüpiter’in bir yandan konuları büyüttüğünü, genişlettiğini unutmayalım lütfen. Geçmişe dönüp dönüp gitmeler, kafa tutmalar derken en yakınlarımıza hesap sormaya başlayabiliriz. Anneler, kız çocukları, kız kardeşler, kadın arkadaşınız Merkür gerilemesinden çekeceğiniz var.

Ne zaman meydana geliyor?

Merkür Yay burcuna geçişiyle birlikte 16 Kasım’da yavaşlayacak ve Retro hareketine başlayacak. Geri giderken Akrep burcunda bu etkisini düz seyre girerek tamamlayacak. 16 Kasım-6 Aralık tarihlerini Astrodefter’inize not edebilirsiniz.

Kimleri, hangi konuları etkiliyor?

Yılın son Merkür gerilemesi Yay burcunda başlayacak ve Akrep burcunda devam edecek. Bu yüzden diğer Merkür gerilemelerine göre etkileri bambaşka olacak. 16 Kasım’da Merkür’ün yavaşlamasıyla birlikte gökyüzü olabildiğince Güneş’e teslim olacak. 6 Aralık’a kadar devam eden Retro öncelikle Jüpiter ile arada temas edecek. Adaleti ve bu minvaldeki konuları hatırlatacağını işaret ediyor. Merkür Yay burcunda ele avuca sığmayan, neşeli hallerini yansıtması gerekirken geri hareketiyle birlikte huyunu suyunu değiştiriyor olacak. Birçok insanı sivri, iğneleyen, geçmişi kurcalayan bir hale sokabilir. Ancak şunu belirtmeliyim ki dünyada bugünlerde büyük şeyler olacak, belki de küçük dünyalarımızda dünyanın değiştiğini kabul edip kaderin yeniden yazıldığına tanıklık edeceğiz. Tabi gökyüzü ateşle oynarken ülkeleri, liderleri özellikle dünyadaki bazı mülteci kaplarını, kiliseleri, sinagogları, camileri, en önemlisi de dini ve tarihi yerlerin çok konuşulacağını işaret ediyor. Merkür geri giderken Jüpiter’in kollarına  takılıp düşmesi  inanması güç olayların kapısını aralayabilir.  

Merkür Retro’su yaşamdan tat alan, üslubunda mizah olan, şakacı hatta mesleği komedyenlik olan kişileri de yakından etkileyeceğini işaret ediyor. Mizah belli oranda akışını değiştirirken yaşamın trajikomik durumları ile de sık sık karşılaşacağımızı vurguluyor.

Peki, neler gözlemleyebiliriz?

Yanlış anlaşılmamizahın dozunun kaçmasıadalet, sorgulamak ve kalabalıklara hitap etmek…

Merkür Retro’su aynı zamanda spor ve spor camiasını da gündemine alacak. Önemli sporcuların sakatlıkları, kazaları gündeme gelebilir. Herhangi bir spor dalında yaşanacak aksaklıkları da gündeme taşıyabilir. Eğer siz de düzenli spor yapan biriyseniz bu Retro döngüsünde ağır egzersizler ya da spor yapmaktan kaçınmalısınız. Ya da daha dikkatli olmanızda fayda var. Bir yandan dans sanatını ve ünlü dansçıları da gündemine alacak. Zarafetiyle gözlere hitap eden ünlü sanatçıları ve cemiyetten kişileri de konuşuyor olabiliriz.

Merkür’ün Yay burcunda geri gitmesi din ve din adamlarını da merkezine alacağını işaret ediyor. Din ve felsefeyle birlikte gelişen konuları gündeme alacağını vurguluyor. Bu meslek grubunda çalışan kişilerin yapacakları konuşmalar, alacakları tavırlar bu dönem çok dikkat çekebilir. Pot kırmalar, yanlış yerlere çekilen sözcükler ya da diyaloglar birilerinin başını ağrıtabilir. Ya da hiç beklenmedik ilginç sayılabilecek çıkışlarla da karşılaşabiliriz. Kehanet söylemleri ile dikkat çekecek kişileri de ayrıca işaret ediyor.

Anlı şanlı Merkür gezegenler arasında bu kadar popüler iken bir de Retro yaparak kendinden çokça bahsedilmesine neden oluyor. Olayları ise sarpa sarmasının nedeni başta yazdığım gibi Yay ve Akrep burcunda geri hareketine eşlik etmesinden kaynaklanacak.

Önemli tarihler!

26-27 Kasım aralığında Merkür, Güneş ve Jüpiter birbirine destek verirken gökyüzünde ilginç bir üçleme oluşturacak. Akademik camia, üniversiteler, rektörler ve gösteriler bu süreçte gündemde olabilir.

27-28 Kasım’da Merkür-Jüpiter ile kavuşum yaparken konuşulacakların listesi bir hayli uzun olacak. Tepkiler çok keskin olacak. Teknoloji, iletişim sistemi etki alanında kalırken hak ve adalet, eğitim sistemi, eski davalar, takipsiz dosyalar, sırlar, gizli belgeleri gündeme getireceğini vurguluyor. 

1-2 Aralık günleri en tehlike arz ettiği iki gün olacak. Akrep burcunda geri hareketine devam ettirirken yaklaşık 40 gündür Venüs’te geri giden Akrep etkisinin aslında neler yapmaya çalıştığını bizlere gösterecek. Kimlerin akıl oyunu oynadığını ifade edecek.

Saklamayın ortaya çıkar!

Varsa gizli saklı belgeler, dosyalar ya da evraklar bu döngü bunların hepsini deşifre edebilir.

Potlar ve gafların dönemi!

Ekran yüzü olan ünlüler, sözüne itimat edilen kişiler bu süreçte pot üstüne pot kırarken görebiliriz. 1-6 Aralık günlerinde bu tür konular gündeme gelebilir.

İçimizdeki vicdanı, adalet duygusunu ve haklıya hakkını vermeyi öne çıkarırken kendimizi de sorgulamayı unutmayacağız. Teknoloji düşmanı Merkür Retro’su sadece bu tarz konularla haşır neşir olmuyor bu sefer. Yüreğimizi, düşünce yapımızı ve davranış şeklimizi de hizaya sokturmaya çalışabilir.

Merkür Retro’sunun Inleri;

Haklar, uluslararası ticaret yapanlar, gümrükler

Türkiye’nin dışında yer alan camiler, anıtlar ve türbeler

Adalet ve hukuk sistemi

Akademisyenler, dekanlar, gazeteciler

Merkür Retro’sunda Outları

Sabır, sakinlik, uzlaşmacı tavır

Anlayış, özgürlük, duyarlılık, paylaşımcı olmak, iletişim

Bu tarz özellikleri olanlar bile önümüzdeki 21 gün boyunca sıkışacak.

Peki hangi burcu köşeye sıkıştıracak derseniz Yay burcunu ve Merkür’ün yöneticiliğini yaptığı İkizler ve Başak burcunu daha çok köşeye sıkıştıracak.  Ama en çok Yay ve İkizleri, ilk 10 günlük Retro’da fazlasıyla yorabilir. Sebebi ise İkizlerin karşısında geri gidecek Merkür’ün bir de gölgesi ile uğraşmak zorunda kalabilir. Eğer İkizler burcuysanız Merkür’ün ilk 10 günlük geri hareketinde bana bir şey olmaz lafları söylemeyin diye naçizane tavsiyede bulunurum. 2018 yılı kısacası hepimize ben bitti demeden bitmez dedirtecek.  Gözünüzü korkutmaya çalışmıyorum ama sadece bu burçları darlayıp köşeye sıkıştırmayacak. Merkür geri hareketinin son 10 günlük evresinde fazla geri gidip Akrep burcuna geçecek bu da Akrep burçlarının Venüs’ten sonra bir de Merkür’den çekeceği anlamına geliyor.  Peki Türkiye’nin de burcu Akrep, o ne olacak derseniz yukarıda belirttiğim ülkelerle olan ilişkilerimizde biraz yavaşlama söz konusu olabilir diyor. Ayrıca son 40 gündür en çok hangi ülke ile uğraştıysak yine o ülkenin derdi bizi yoracak gibi görünüyor. Eğer 40 gün öncesine gidip de bir şey bulamazsanız ABD, Suudi Arabistan-öldürülen Cemal Kaşıkçı olayı diye küçük bir hatırlatma yapabilirim.  Yine ne olacakta dünya bizi konuşacak derseniz bu sefer NATO olabilir notunu da düşebilirim. 

Merkür Retro’sundan en çok kimler etkilenecek;

Yay, İkizler, Akrep ve Boğa

En az etkilenecekler

Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç

Arada kalacaklar;

Başak, Balık, Kova ve Aslan

Bu Retro’da asla yapılmaması gerekenler!

Alış satış, imza, ev kiralamak, gayri menkul almak, vize almaya çalışmak, şirket kurmak veya şirket kapatmak, evlenmek, yeni kontrat yapmak, yeni bir eğitim alanına kayıt yaptırmak, araba değiştirmek, satış yapmak, sosyal medyada eski sevgiliye bakmak, yedek hat veya telefon kullanılıyorsa sık kullanmak, eşi takip eden programlar kullanılıyorsa yakalanmak ya da fark edilmek, eşinizden veya ailenizden sakladığınız birtakım yatırımınız veya paranız varsa bu ara fark edilmek ya da öğrenilmesi…

Sözün özüne gelecek olursak Merkür Retro’su 2018 yılının kapanışını yani perdeyi kapatmak için var gücüyle hepimize son dakika sürprizler yapacak. Temennim Retro’nun üstünden hayırlısıyla gelir, değişen dünyayı kabul ederiz ve 2019’da kaderimizi yeniden yazarız.

Not: Bu arada Merkür Retro’sunda doğduysanız bu yazıyı tam tersine çevirip okumanızı hatta olabildiğince olumlu yorumlamanızı tavsiye ederim. Peki Merkür Retro’sunda doğup doğmadığınızı veya Merkür’ünüzün (natal haritanızın nasıl etkilere maruz kalacağını merak ediyorsanız Twitburc uygulamasından soru sor bölümünden satın alım yaparak bir telefon uzaklığında astro koçluktan faydalanabilirsiniz.)

Zeynep Turan

6-11-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...