Yükleniyor . . .

2018 TEMMUZ GÜNEŞ TUTULMASI

2018 TEMMUZ GÜNEŞ TUTULMASI

Yılın 3. Tutulması sahnede!

Belki de aranızdan birçok kişi, şu sıralar beklediği o güzel haberleri aldığında yeterince sevinemiyor. Tam tersine bazılarınız ise olumsuz haberler karşısında öylece kalıp üzülemiyor olabilir. Üzerinizde ağırlaşan bu sönüklüğün ve rehavetin nedenini bir türlü anlamlandıramıyorsanız eğer gökyüzü sizi yavaş yavaş düşündürmeye başlamış demektir. Herkese bir haller oluyor ama tam olarak neler oluyor gibi sorular sizi sarıp sarmalarken, hayatınızdaki hemen her konu olduğundan daha karmaşık gelebilir. Hayatınızı değiştirmek, olumsuz gidişata dur demek, içinizdeki gücü açığa çıkarmak istiyor fakat bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, temmuz ayının sürprizlerle dolu bir ay olduğunu belirtmek isterim. Evet, temmuz ayı farklı sürprizleri gökyüzünden yeryüzüne taşıyor ancak önemli bir detay var ki söylemeden geçmek olmaz. Ne yazık ki hayattaki her sorunun cevabını istediğimiz anda göremiyoruz. İşte tam da bu noktada gökyüzü, hayatımızdaki hemen her konunun bildiklerimizden, gördüklerimizden çok daha ötede olduğunu bir kez daha fark ettirecek. İşin özü maneviyatı güçlü olanlar için mana âleminden haberlerin alınacağı günler bu günler. Nasıl ki ışık olmazsa gölge olmaz, işte maneviyat olmadan da kalp güçlenmez diyecek fısıldayarak Güneş tutulması. Gökyüzü devri daim oluyor!

Korkularımızla sınanacak mıyız yoksa korkularımızın üstesinden mi geleceğiz?

Plüton, nefislerin ne denli şeytani çalışabildiğini göstermeyi hedefleyecek. Aynı derecede duran sabit yıldız derinlerde gömülü bilinçaltı korkularını nekrotik veya ağır psikozları olanları gündeme getirebilir. Ancak merak etmeyin 13 Temmuz’da meydana gelen Güneş Tutulması mutluluğun anahtarını bulmanız için dönüştürücü etkiler de oluşturacak. Tüm bunlarla birlikte aslında ilahi düzenin hiç durmadan işlediğini sadece insanların bunu görmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu düşüneceğiz. Yengeç burcunda gerçekleşecek Yeniayın, Güneş tutulurken zuhur etmesi ile er ya da geç kaderin tekrar yazıldığını fark edeceğiz.  Baskıyla, kavgayla ya da dayatmayla işleyen büyükten küçüğe her sistemin zorladığına tanıklık edeceğiz. Toplumlara mal olacak olayların haberciliğini yapan Güneş Tutulması gücünü,  öncü ve anaç bir burçta gerçekleşiyor olmasından alacak.

Herkese geçit yok!

Aşk, ilişkiler, finans ve yaratıcılık gerektiren çalışmalarda şansınızın yaver gideceğini vurgulayacak. Güneş Tutulması tüm bunları gerçekleştirmek için yüksek bir potansiyel taşıyacak. Kişisel krizleri geçebilirseniz ne ala!  

Gökyüzünde aynı zamanda Yeniay’ın da oluşması, yeni bir dönemin başlangıcını temsil edecek. Aynı zamanda Venüs-Satürn ve Uranüs’ün büyük uçurtmaya eşlik etmesi kimilerinin bahtını, kimilerinin ise tahtını yapacağını işaret edecek. Bu ay iki Tutulma olduğunu hesap edersek uzun vadede etkilerinin devam edeceğini de söylemek doğru olur. 11 Ağustos’ta meydana gelecek Güneş Tutulmasıyla birlikte etkilerini günlere yayarak gösterecektir.

Her kalp kıran bir gün suç mahalline geri döner.

Güneş Tutulması sadece Astrolojinin değil dünyanın ilk gününden bu yana insanlık için de en güçlü en önemli döngülerdendir. Hayattaki tüm olasılıkları özenle masaya yatırır. Bu yüzden geçmiş hesapların bir an önce temizlenmesini isteriz ve önümüze bakmayı tercih ederiz. Bu anlamada bu tutulmayla birlikte geçmişle değil gelecekle meşgul olmayı tercih edeceğiz. Eski alışkanlıklarımızı sorgulamak, hayatımıza ve kişisel yapımıza yenilik katmak için yeni yollar denemek isteyeceğiz. Uzun zamandır ihmal ettiğimiz, bir türlü başlayamadığımız her ne varsa doğru zamanın geldiğini düşüneceğiz. 10-27 Temmuz arasında hayatımıza gelecek sürprizleri geri çevirmemeliyiz. Güneş tutulmalarının üst üste yaşanacak olması, Ay ve Güneş’in arka arkaya tutulmalara girecek olması, dünyanın değiştiğini bize gösterecek. Ancak dikkat edin burada kişilerin değişeceğini değil, algının, yapıların, davranışların değişeceğini özellikle ama özellikle vurgulamak isterim. Davranışlar gerçek fikirleri yansıtmayacak!

Ne zaman gerçekleşiyor?

13 Temmuz sabaha karşı İstanbul saatine göre 4:47’de Güneş Tutulması, 20 derece Yengeç burcunda başlıyor. Türkiye’nin birkaç ilinde gözlemlenecek ve gözlemlenen illerde ise her şey değişecek.

Kimler eşlik ediyor? Neler oluyor?

Merkür gezegenine yakın temas kuran bazı asteroitler bu tutulma esnasında aktif olacak. Ayrıcalık hissi, keskin bir akıl kullanımı, hukuksal konularda başarı, bol bol yolculuk etmek, aniden gelen şöhreti, kuralcı yaşamları, servet avcıları, rezalete varacak olayları, hastalık ve sıkıntılı kayıp haberlerini de tetikleyecek. Sizin anlayacağınız olumlu ile olumsuz iç içe geçecek. Aslında içimizde gizli kalan korkuları ortaya çıkartmaya çalışırken bir yandan da yaşamlarımızda iyi şeyler de oluyor, gör artık dedirtecek.

Oldukça baskın ve yıkıcı bir yıldız olan Castor’un tutulma esnasında Merkür’e doğru hizalanması birçok etkiyi de beraberinde getirecek.  Bu da arası bozulmaz dediğiniz köklü dostlukların nasıl da yerle bir olduğunu görmenize neden olacak. Dehalık ile çılgınlık arasında ince bir çizgi oluşturacak. Ayrıca eski travmaları da hatırlatmadan edemeyecek. Bilinçsiz bir şekilde derin korkular bırakırken kriz anını yönetmek yine biz insanlara düşecek. Bu dönem; kazalara, yüzde ya da vücutta oluşabilecek yaralanmalara,  deri hastalıklarına ve ateşli hastalıklara karşı tetikte olmak gerekebilir. Toplumda ise; kadına ve çocuğa yönelik istismar, cinayet, taciz ve önemli davalar da sistem içinde yargılanacak.

Güneş Tutulması 18 yıl aradan sonra su burcunda tutulurken, geçmişe atıfta bulunarak havayollarını, havayolları ile ilgili problemleri, birçok ülkede yaşanacak uçak kazalarını ve teknik sorunları da gündeme getirecek.

Bununla kalacak mı? Hayır.

Gizli konuların içinde devlet sırları ve dış ilişkiler politikası da var.  Devlete karşı çıkabilecek isyanları, suikast, hapis, yargı sistemi gibi konuları da gündemine çekecek.

Kimler ön planda? Dünya neleri konuşacak?

Özellikle 1948 doğumlu ve kuruluşlu her yapıyı yakından ilgilendirecek.

Tutulma madalyonun diğer yüzünü gösterecek!

Dünyanın merkezinde liderler olacak. AB, ABD, İsrail ve Ay burcu Kova, öz burcu ise Yengeç olan Merkel’i bu döngü yakından ilgilendirecek. Örneğin İsrail Tutulmaların baskın bir şekilde ön plana çıkarttığı ülkelerden sadece birisi…

ABD ve AB birliğinin karşı karşıya geldiği konuların sandığımızdan daha fazla olduğunu görebiliriz. Politik amaçla bir araya gelmiş global markaların ayrışmalarını seyredebiliriz. 4 Temmuz’da ABD bağımsızlık bildirimi ilan edilmişti; 2018 Temmuz’unda ise 21. yüzyılın ABD’sinde farklı şehirlerinde sokak gösterileri ve protestolar yükselebilir.

Ülkemizde ise;

Tutulma döngüsünde dünya sıralamasında başı çeken diğer ülke ise Türkiye olacak. Ülke içinde yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler, dünya liderlerinin, ekonomik yapılanmaların ve medya’nın gözü önünde yer alacağını işaret ediyor. 

1948 doğumlu Kemal Kılıçdaroğlu da bu döngü esnasında öne çıkan isimlerden biri olurken; Devlet Bahçeli de konuşulan liderlerin arasında yer alabilir.

Doğu Anadolu’yu yakından ilgilendirecek bir Tutulma yaşayabiliriz. Devrim gezegeni Uranüs’ün devrede olduğu, bir yandan da toprakta sirayet eden tutulmanın bu döngüde bor madenleri, altın, doğalgaz baş aktör olurken yeraltı doğal kaynakları ve madenler Yengeç-Oğlak aksındaki Güneş Tutulmasının gündeminin merkezinde olacak.

Güneş Balçıkla sıvanmaz

  • Ekonomi ve altın piyasası ise dünya gündeminin genelini yakından ilgilendirecek.
  • Toprak burçlarının su burcu ile harmanlandığı tutulmada para piyasalarını ve kaynakları bolca konuşuyor olacağız.
  • Anın yükseleni Yengeç gündemi farklı konulara çekmeyi sağlayacak: Denizler, limanlar, tersaneler, özel ve kamusal tüm deniz işletmeciliği, adalar ve komşularımız gündemimizde yer alacak.
  • Tutulma çocukları da yakından ilgilendiriyor: Eğitim, okul, parklar, lunapark, yuvalar, çocuk hastaneleri ve sosyal hizmetler ve kurumlar, ıslahevlerine dair bazı detaylar maalesef bir hayli canımızı sıkabilir.
  • Neptün ile Jüpiter’in bu döngüde birbirine destek çıkması tarikatların geldiği noktaları işaret edecek.
  • Teknolojinin açamadığı kapı olmadığını göreceğiz.
  • Politika ve ahlaki normlar üzerine kararlar aldıracak.  
  • Politikacıların ve ülke liderlerin sağlık haberleri gündeme gelebilir.

Aç gözünü açarlar gözünü!

Bu Tutulmanın eninde sonunda bir nedeni olduğunu fark edeceğiz. Her zorlukla baş etmenin mümkün olduğunu, her dibin bir de çıkışı olduğunu, güç kaybettiğimiz kadar yeniden güç de kazanabileceğimizi gösterecek. Hayat kendini sürekli yenilerken, dengenin ve mücadele etmenin hep önemli olduğunu bir kez daha gösterecek.

Tutulmaya eşlik eden Mars Retro’sunu bu döngüde hafife almamak gerek. Bir yandan da Plüton gibi sırlarla dolu bir gezegenin bu süreçte gizli patron olması yeryüzüne gündelik konuları taşırken güven, çocuklar ve ayrışmaları da ön plana çıkaracak. Çünkü Mars’ın geri hareket motivasyonumuzu zorlayan bir açıda oturuyor. Bu da içinizdeki vesveseyi bastırıp inanca sarılmamız gerektiğini hatırlatacak.

  • Topluma mal olmuş ailelerin içyapısı ve sırları,
  • Köşesine çekilen aile şirketleri ve markalar,
  • İflas’ını ilan eden köklü oluşumlar,
  • Parti ve parlamentoda dengelerin değişmesi,
  • Ünlü kişilerin sağlık haberleri,
  • Toplum, aile ve çocuk kavramının yeniden irdelenmesi,
  • Torpilli olmanın avantajdan dezavantaja dönüşmesi,

gibi toplumsal yapıları çalkamayı amaç edinecek bir Tutulma var karşımızda.

 Gizli saklı bırakır mı hayat?

Nefisleri deyim yerindeyse kalplerdeki şeytanı vesveseyi yöneten Plüton’un karşısındaki Güneş benlik, saygı üzerine gitmeye çalışacak. İlişkilerde yaşanacak krizli günleri işaret ederken konuşulmayan her meseleyi ortalığa dökecek. Bunca zaman içinizde birikenleri dışa vurma zamanı gibi düşünün bu süreci… Her türlü İkili ilişkide manipülasyona açık, kıskançlık dozu yüksek ve casusluk noktasına gelen tavırları, olayları ve sırları geliştirebilir.

Bu açı bir yandan toplumun genel yapısını bozan etkiler bıraktırırken doğa da yerinde saymayacak.  Bazı şeyler maalesef kontrol dışı gelişirken keyfimiz kaçabilir.  Değişime açık olan yürekler için de yüksek egolu tavırlardan sıyrılmak gerektiğinin altını çizecek.

Güneş Tutulmasının Tavsiyeleri;

İç savaşınızı serbest bırakın, iyi niyetinizi kötüye kullananlar ile hesaplaşma zamanı elbet bir gün gelecektir.

Hakkınızdan ve ilahi adaletten hiç şüphe etmeyin.

Takıntılarınızın açıkça belirtmek gerekirse korkularınızın üzerine gidin.

Zihninizi kullanın, başarı öyküleri yazdırabilirsiniz.

Ruh eşinizi bulabilirsiniz.

Sizden yaşça büyük ya da küçük kişilere karşı ilgi duyabilirsiniz.

Aşk ve ilişkiler gezegeni Venüs, değiştiren gezegen Uranüs 120’lığı hobilerinizden, yaşam felsefenize kadar yeni denemeler sunmanızı sağlayabilir.

Tutkunuzu açığa çıkaracak yeni aşklar mümkün olabilir.

Partnerleri olanlar ise uzun süreli ilişkilerinde farklılık arayışına gidebilir, aman dikkat!

Bedenen arınmak, ruhsal olarak sağlıklı düşünmek için alternatif arayışlar herkese iyi gelebilir.

Güneş Tutulması; tedavi için doğru doktoru, zevkinize uyacak mimarı, bahçeniz için bilgili bahçıvanı, işinizi kolaylaştıracak asistanı, ortağınızı, ruh eşinizi, doğru okul ve tercihinizi, size iyi gelecek evi ve yaşam biçiminizi bulmanızda yardımcı olacaktır.

Burçlara etkileri:

Koç: Aile işlerinizden yorgun düştüğünüzü biliyorum fakat gelin görün ki suları bile harekete geçiren yaradanın güneşi tutuluyorsa artık kapanmayan yaraları kapatmanız gerekiyor.  Gelin bu tutulmanın dünyevi sorunlardan çok manevi kapıları açtığını fark edin. Sizi siz yapan günler belki de daha yeni gelmiştir. Kendinize zaman tanıyın. İçinizdeki siyahlıktan sizi çıkaracak tutulmanın bir yerinden tutunmaya ne dersiniz?

Boğa: Size renklerinizi hatırlatmak, yaşadığınızı yeniden hissettirmek ve kabuklarınızı kırmak için kapınıza dayanan Güneşe kapılarınızı sonuna kadar açın. Özlemlerinize iyi gelirken ukdelerinizi dağıtacak olan tutulma sizi sizden almak istiyor. Sizi susturacak, heyecanınızı yıkacak, yaşadıklarınızın üstüne çıkaracak tutulmayla belki de yılardır ara ara düşündüğünüz farklı şehir ya da farklı ülke fikrine uzak olmayacaksınız. Bu tutulmanın ne düşündürdüğüne odaklanın, açılacak kapılara gözünüzü dik. Üzüntüleriniz ise bir telefonla dağılabilir unutmayın.

İkizler: Derin nefes alın! Güven kelimesini kalbinizde hissedeceksiniz. Nostalji yaptırsa da zuhur eden güneşin tutulma hali içinizdeki kavgayı bitirecek. Unutmayın başınıza gelenleri sineye çektiğiniz, sayılı günleri bitirdiğiniz bu günlerde korkularınız giderek küçülüyor. Korkularınızla aranıza mesafeler koymaya başlayacak. Gönlünüzün katlandığı sıkıntıların bir anlamı var. Siz kimseye yük olmak istemiyorsunuz.

Yengeç: Yeni yeniden diyor güneş kalbinize! Isıtmıyor sadece yakıyor belki de ama siz de ben de biliyoruz ki bu bir sebebe bir çıkışa hizmet ediyor. Derdi yargılarınızla sizi karşı karşıya bırakmak değil yüreğinizin sesi! Gül kokulu günler sizi beklerken yolun sonunda dönmeyin derim. Bir de mutlaka dünü unutun, yenilere yer açılsın yüreğinizde. Çünkü zaman sizi işliyor, işlerken de yeni yeniden diyor. Bu süreci nereye isterseniz oraya koyun.

Aslan: Korkularınızdan ne zaman kaçtınız ki şimdi kaçasınız?  Yerinizi yurdunuzu belirleyen güneş, sularda tutulma fazına girmiş ise siz neden korkar kaygılanırsınız ki? Olacaklar er ya da geç olmuyor mu? Herkesin tahtını belirleyen günler bir anda cevap vermeyecek siz de biliyorsunuz. Peki, öyleyse niye alışkanlık edinesiniz ki bu belirsizliği? Seyredin düşmeyin karanlık kaygılı belirsizi kuytulara, önce aşı sonra aşkı getirecek günlere sahip çıkın.

Başak: Hayat size karşı samimiyetini kaybetmedi öncelikle bunu fark etmelisiniz. İnancı tökezleyen sizsiniz. Kabul edin! Hayatınızın dört tarafına kurduğunuz doğrularınızla sınanırken sistemin size verdiği mesajını görün.  Size açılan yollara ve deneyimlerinize kulak verin. Eller ne bilsin sizin acılarınızı, geçmişinizi ki bunları en iyisini siz bilirsiniz. Kendiniz öğrendiklerinizi tanımlarsınız. Yeni sizden korkmayın. Bu günlerde vardır bir kerameti dikkatli bakın!

Terazi: En büyük duyguları siz yaşamadınız mı? En büyük savaşları siz vermediniz mi? son 7 yıldır yaşamınıza baktığınızda siz aynı siz misiniz?  Bin geceyi bir gecede gördüğünüz sınavlardan geçmediniz mi? Şimdi neden korkasınız ki?  Şimdi neden detayların içinde kendi vesveselerinizle kendinizi boğasınız ki? Herkesin siyahı ile beyazının ortaya çıktığı günlerde auranızı korumaya, hatta onu dualarla işlemeye ne dersiniz? Kainat bu kadar dar bir süreçten geçerken size neler olacağını ispat edemem ama çabanızı kaderinizi yönlendirmeye akıtırsanız uzun vadede nelerin olduğunu görebilirsiniz.

Akrep: Herkesin kendi masalını yazdığı bu günlerde Güneş, görünenlerin aslında hiçte göründüğü gibi olmadığını düşündürecek. Güneş sizin niteliğiniz gibi suda zuhur ederken yanına yeniayı da alacak. Amacı sizi pare pare etmek değil. Görmediğiniz, kulak arkası ettiğiniz bazı kişileri ve detayları yeniden önünüze getirmesi size reva olmadığını, aslında bir mesaj olduğunu anlatmak istiyor. Tüm canlıların muhtaç olduğu güneş tutulurken amacı size engel olmak değil, bunu kendinize mutlaka hatırlatın.

Yay: Sevdiklerinizi düşünün. Şimdi onların iyi olacağını kendinize fısıldayın. Eğer bunu yaptıysanız geleceğinize odaklanabilirsiniz. İçinizdeki seyyah duyguların bir anda gelmesinin bir sebebi var. Bu cihanda her canlının yüzünü güldürecek günlerin de olduğunu ama her şeyin zamanını beklediğini düşünün. İçinizdeki kaygılardan arınarak kavrayın. Hislerinizin üstüne oturan bulutu bizzat kendinizin yarattığını görecek ve aslında her şeyin çok basit olduğunu fark edeceksiniz. Kısacası kaybetmemek için verdiğiniz savaşın aslında bir inat olduğunu anlayacaksınız.

Oğlak: Sarı odalardan çıkın. Olmayacak kelimesini hafızanızdan silin. Çünkü güneş tutulması sizi çok yakından etkileyecek. Hatta ve hatta direkt karşınızda gerçekleşecek. Duygularınızı ya yangınlara döndürecek ya da yudum yudum içtiğiniz yılların size kattıklarının karşılığını bir çırpıda alacaksınız. İyi ile kötünün birbirine karıştığı günleri aydınlatacak güneş ile birlikte insanlık; iyi olmak için iyi bir adımın yeterli olmadığını görürken bir cümleyle ise kötü ilan edilebileceğine tanıklık edecek. O yüzden bu süreçte durmayın,  büyük adımlar atın. Kanunların bile yeryüzünde yeniden yazılmaya başladığı bu cihanda; kendini bilmeyenler yüzünden kendinizden uzaklaşmayın. Tam tersine kendinize yaklaşın. Güneşin ışığı bir yerlerde kesilirken siz kendi ışığınızı açığa çıkarın.

Kova: Bugüne kadar sizi kim durdurdu, kim yürüğünüz yoldan çıkarabildi? Sorarım size son yıllardaki tutulmalar ruhunuzu yoğururken sözlerinizi kimden esirgediniz? Yüklerinizi hep duyuramadığınız insanlardan almadınız mı? Anlaşılma için verdiğiniz çabadan yorulduğunuzu fark ettirecek bu tutulma! İçinizdeki tatlı deliliği fark edenlerle yola devam edeceksiniz. Boşuna değil tabi bu yaprak gibi sürüklenmeleriniz? Ama bilin ki gönlünüzü eşikten dışarı çıkarttıracak, kalbinizi esnetecek, kendinize bile kızmamayı öğretecek tutulmanın size söyleyeceklerini duyacaksınız.

Balık: Keskin savunmalarınızı kim bertaraf edebildi ki şimdiye kadar. Aklınızın almayacağı olayların arasında bile kendinize bir yol çizmek için hep mücadele ettiniz. Yapmaz dedikleriniz sizi can evinizden vurduğunda kocaman mesafeler bıraktınız ardınızda. Bu tutulmayla birlikte sınırlarınızı da iyice belirginleşecek. Sanmayın katı bir kişiliğe bürüneceksiniz. Tam tersine önyargılarınız dağılırken, size çok şey hatırlatacak. Kendinize inanın, değer verin. Belki de yapacaklarınızın önündeki tek engel sadece sizsinizdir.

 

 

Zeynep Turan

18-06-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...