Yükleniyor . . .

2018 OĞLAK BURCUNDA DOLUNAY (KİRLİ DOLUNAY)

2018 OĞLAK BURCUNDA DOLUNAY (KİRLİ DOLUNAY)

Bir anda etkisini göremeyeceğimiz ancak daha sonra büyük kırılmaları beraberinde getirecek Oğlak burcundaki Kirli Dolunay, sahnede tek başına yer almıyor. Akıllara ziyan etkiler bırakacak, dünyayı ve özellikle de ABD ve Ortadoğu’yu zorlayacak bir Dolunay ile karşı karşıyayız. Bu yazının geçmiş ve gelecek birkaç senemize referans olduğunu, olacağını belirtmeliyim. Bu yüzden yazıyı en az 2 kere okumanızı tavsiye ederim. İlki 2016 yılının temmuz ayında gerçekleşen Kirli Dolunay Türkiye’de büyük etkiler bırakmıştı. 2017 yılının haziran ayında gerçekleşen Oğlak burcundaki Kirli Dolunay’ın ikincisi ise dünyayı ve Ortadoğu’yu yakından ilgilendirmişti. Özellikle Amerika’da büyük dalgalanmaları başlatmıştı. Diğerleri ile benzerlikte olan 2018 yılında ücüncüsü gerçekleşecek Kirli Dolunay’ın bir farkı var. O da Satürn’ün de bu sefer Oğlak burcunda hareket ediyor olması.

Malzemesi bol Dolunay’ın etkilerinin 7’den 70’e olacağından hiç şüpheniz olmasın. Bu anlamda Türkiye’yi yakından ilgilendireceğini de ayrıca belirtmem gerekecek. Türkiye’nin 7. evinde etkili olacak olan Dolunay Türkiye’nin yükseleni ile de karşıtlık yapacak. Bu durum yeniden başlıyoruz dedirtirken, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik konularında büyük açılımlar olacak.

Ne zaman gerçekleşiyor?

28 Haziran Perşembe günü sabah 07:53, 6 derece Oğlak burcunda Dolunay meydana gelecek.

Neden Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor?

‘Kirli Dolunay 24 Haziran seçiminde etkili olacak!’

‘Asla inanmam’ dediğiniz gelişmeler başlıyor. Türkiye’nin Natal haritasının tam karşısında meydana gelen bir Dolunay etkisi var. Kirli Dolunay bu sebepten dolayı; kadınları, çocukları, toplum algısını ilgilendirirken bir yandan ülkemiz gündeminde yer alan seçimleri de etkisi altına alacak. Etkilerini önden hissettiren Dolunay, 23-24 Haziran’da yoğun süreçler yaşatacağını ve tarihte az görülen seçimlerden birini yaşayacağımızı işaret ediyor. Seçimlerle ilgili nihai sonuçların ise bir sonraki tura (seçime) kalabileceğinin altını çiziyor.

Bir göz ağlarken bir göz gülmez.

Güneş'in Yengeç burcunda Dolunay’a ışık tutuyor olması 27 Haziran’la birlikte Türkiye gündemine dikkat çekecek. Açıklamalar, istifalar, uzun yıllar tarihe not düşecek olayların yaşanabileceğini de işaret ediyor. Aklınıza olumsuz şeyler gelmesinden ziyade yeni bir döngünün başlayacağını ve yeni bir açılımın oluşacağını düşünün. Değişmez, olmaz gibi gördüğünüz kalıplaşmış konuların dönüşebileceğine tanıklık edeceğiz. Bugünlerde beklemediğimiz kişilerden beklemediğimiz çıkışlar görebiliriz. Hatta ve hatta fedakârlıklar yapabileceklerine bile tanıklık edebiliriz.

Hangi gezegenler ve transitler eşlik ediyor, neler oluyor?

Yaz dönencesine yüzünü dönen Güneş-Yengeç konumu, karşısına Oğlak burcundaki Dolunay’ı alıyor. Satürn, Plüton ve Mars’ın geri gitmesi bu döngünün bilinmeyen bazı gerçeklere ışık tutacağını işaret ediyor. Anın yükselenini Aslan oluştururken, Kuzey Ay Düğümü ile temas halinde olacak.

Şöyle bir hatırlayalım, kardinal gezegenlerden hangisi geri hareket ediyor:

Satürn Oğlak’ta, Plüton Oğlak’ta, Mars Kova’da, Jüpiter Akrep’te, Kuzey/Güney Ay Düğümleri Kova-Aslan aksında Retro’da, Neptün Balık burcunda geri gidiyor. Merkür ise Dolunay’da rol alırken kendini iyi ifade edemediği bir burçta konumlanıyor. Anın yükseleni ise Aslan!  Dolunay gerçekleşirken Uranüs Ceres ve Vesta ile büyük üçgeni oluşturuyor olacak.  Güneş, Satürn ve Chiron şeytan üçgeni büyük üçgene kafa tutacak.

Etkilerine gelecek olursak:

Kirli Dolunay’ın Satürn ile karşıtlık yapması;

  • 2018 yılının 3. Tutulması 13 Temmuz’da gerçekleşene kadar ekonomiyi tırmandırabilir.  Doların ve altının en yüksek günleri söz konusu olabilir. Başta aile şirketleri olmak üzere, kurumsal ve kamusal alanda birçok yönetici adına değişimler yaşanabilir.
  • Ülkeye giren yabancı sermayeyi markajına alacaktır.
  • İklimsel ve küresel konuları yakından ilgilendirecek.
  • Birleşmiş Milletler, Dünya Ekonomi Zirvesi ve Afrika gündemden düşmeyecek.
  • Avrupa yeni krizlerle karşılaşacak.
  • Ülkelerarası oluşan krizler yüzünden anlaşmalar bozulabilir.
  • İran ve ABD mücadelesi başka bir boyut kazanabilir.
  • Mortgage sistemine benzer alternatifler gelişecek.
  • Türkiye’deki bankalar ile ilgili yeni yaptırımlar söz konusu olabilir.
  • Eğitim sisteminde yeni değişimler yaşanacak.
  • Din ve mezhepler daha çok konuşulacak.
  • 2013’den bu yana dağılan Ortadoğu politikasının daha önce görülmemiş bir sürece girdiğini fark edeceğiz.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili yoğun hava hareketlerinin haziranda başlamış olması da gündemin en önemli konuları arasına girecek.

Söyle bize dünya sen ne yöne gidiyorsun?

Oğlak burcundaki Dolunay halının altına süpürülenleri gözler önüne sermeye niyetli. O gün gelip yaşadığımızda dünya sahnesine yine Türkiye taşınacak. Güneş’in Türkiye’nin yükseleninde konumlanıyor olması, bunun dışında bir de Merkür’ün Yengeç burcunun son derecelerinde olması ve 21 Haziran’da etkisi başlayacak Dolunay’ın 5 Temmuz’a kadar etkili olacak olması Türkiye’nin gündemindeki seçimi yakından etkileyecek. Peki kuruluş ve doğum yıllarına göre gök kubbe kime nasıl destek veriyor olacak gelin Ay’ın ışığından bakalım.

14 Ağustos 2001 kuruluşlu Aslan burcu AKP

Son 2 yıldır değişen ve gerek burcu üzerindeki tutulmalardan gerekse Ay burcu karşısındaki Satürn etkisiyle olsun partinin içinde büyük yol ayrımlarına girdiklerini hepimiz gördük.  Gökyüzü, üçüncüsü yaşanacak olan Kirli Dolunay’ın bu sefer daha heybetli olacağını, arkasında Güneş tutulmasının da olduğunu hatırlatıyor. Buradan yola çıkacak olursak tüm bu gökyüzü hareketleri AKP’nin büyük bir yapılanmaya gideceğini işaret ediyor. AKP’de aktif olan siyasetçilerin parti ile yollarını tamamen ayırabileceğini vurguluyor. Ayrıca son 2 yıldır tutulmaların Aslan-Kova aksında olması, Aslan burcu AKP’ye büyük kırılmalar da getirdi. 23 Haziran’da Kirli Dolunay’ın Oğlak burcunda gerçekleşiyor olması Aslan burcu AKP’nin bu seçimde başkanlık sisteminden fazla meclisteki konumundan etkileneceğini işaret ederken, Türkiye genelinde çizgisinin değişeceğini yorumlatıyor haritalar… AKP’nin dönüşüm süreci ise ağustos ayına kadar gerçekleşecek.

9 Şubat 1969 kuruşlu Kova burcu MHP

24 Haziran’da sandıktan çıkan kim olursa olsun ağustos ayındaki Güneş Tutulmasında, son 2 yıldır geçtiği kırılmaların en büyüğünden de geçecek diyor gezegenlerin seyri! Açıkça belirtmek gerekirse kardinal gezegenleri Başak burcunda olan MHP’nin, sıkıntılardan geçerken kendi içinde büyük ayrılıklara gireceğinin de altını çiziyor. Yani gökyüzü, seçim bitiyor da kimsenin derdi bitmiyor mesajını verirken belki de daha yeni başlıyoruz bile diyordur.   Bu arada Cumhur İttifakı yapan iki partinin de, Güneş burçları karşıtlık yapan tüm Aslan-Kova burçları gibi anlaşabildiklerini ancak 3 tutulmalı temmuz ve ağustos aylarından geçerken karşı karşıya kalacaklarını, büyük toplantıları basına kapalı yapabileceklerini de vurguluyor gezegenler!

9 Eylül 1992 kuruluşlu Başak burcu CHP ( 1992 ikinci kuruluş tarihidir )

CHP’nin Natal haritasındaki Oğlaklar, Kirli Dolunay’dan destek alırken partinin geçmiş yıllara oranla büyük yol kat ettiğini de ortaya koyacak. Ayrıca Kirli Dolunay, 1992  kuruluşlu kurumlar veya doğumlu herkes natal haritası üzerinden değerlendirildiğinde ön plana çıkaracak.  Güneş’in Yengeç burcunda olması ise öz burcu Başak olan CHP’nin seçimde göstereceği başarıyı mecliste ortaya koyarken zorlanabileceğini işaret ediyor.

25 Ekim 2017 kuruluşlu Akrep burcu İyi Parti’nin Natal haritasının Dolunay’dan bir ağlayıp bir güleceğini işaret ediyor. Sebebine gelecek olursak partiye son dakika katılanlar olacağı gibi parti içinde fikir ayrılıklarının olduğunu da fark edeceğiz. Kuruluş tarihinden bakarsak göküyüzü, seçimin içinden çıksa da ittifak durumunda sorunlarını masaya dökenler arasında yer alabileceğinin de altını çiziyor.

20 Temmuz 2001 kuruluşlu Yengeç burcu Saadet Partisi

Ay burcu Yengeç olan Saadet Partisi’nin Natal haritasında Kirli Dolunay’la Ay burcu karşıtlık yapacak.  Son 7 yıllık seçimlerden çok daha farklı bir sonuç alacak olan Neptün’ü, Uranüs’ü Kova olan Saadet partisi, tıpkı aynı yıl kurulan AKP gibi seçim sonuçlarına en çok şaşıranlardan olabilirler. Şaşkınlıklarını ise ilk açıklamalarda dahi fark edeceğiz. Çünkü seçim sonuçlarının açıklanacağı saatlerde Ay boşlukta olacak.

10 Temmuz 1992 kuruluşlu Yengeç burcu Vatan Partisi

Neptün’ü ve Uranüs’ün Oğlak, öz burcu Yengeç olan Vatan partisinin şaşırtıcı şekilde atağa geçeceği rakamlar söylenecek olsa bile seçim gününün en zorlananları arasında yer alabileceğini söylüyor gökyüzü.

15 Ekim 2012’de kuruluşlu Terazi burcu HDP

Gökyüzü HDP’nin son seçimlerde ulaşatığı oyu almakta zorlanacağını işaret ediyor. Neptün’ü Balık, Uranüs’ü Koç olan HDP, değişime gebe olan partiler arasında! 2018 yılının ekim ayında da en çok konuşulan ve değişen partileri arasında yer alacak.

29 Ekim 1923 kuruluşlu Türkiye

Güneş’i Akrep, yükseleni Yengeç, Ay burcu İkizler olan ülkemizin Natal haritası, tüm partilerin Natal haritaları ile karşılaştırıldığında, 1990'lı yılarda yaşanmış olayların benzerlerinden geçtiğimizi fark edilecek. Hata karşılaştıracağız.  Belki de tarih tekerrürden ibarettir diyeceğiz. 

Kirli Dolunay’ın Siyasi İsimler Üzerindeki Etkileri;

20 Eylül 1941 doğumlu Güneş ve Ay burcu Başak olan Temel Karamollaoğlu daha çok gündeme gelecek.

17 Haziran 1942 doğumlu İkizler burcu Doğu Perinçek’in perspektifi değişmeyecek. 

17 Aralık 1948 doğumlu Plüton’u Aslan, burcu Yay olan Kemal Kılıçdaroğlu şaşırtacak! 

26 Şubat 1954 doğumlu Uranüs’ü Yengeç, yükseleni Oğlak, Güneş burcu Balık olan Recep Tayyip Erdoğan farklı bir sürece girdiğini kendisi de ifade edecek, aynı zamanda  yükselen burcunda gerçekleşecek olan Dolunay çok konuşulacağını işaret ediyor.

19 Temmuz 1956 doğumlu Merkür’ü ve Güneş burcu yengeç olan Meral Akşener, sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın konuşulmaya devam edebilir diyor dolunay..

4 Mayıs 1964 doğumlu Neptün’ü ve Plüton’u Başak, Ay burcu Yay olan Muharrem İnce zorlanacağı günler yaşarken aynı zamanda da ön planda olacak.

10 Nisan 1973 doğumlu Neptün’ü Yay, burcu Koç olan Selahattin Demirtaş' ın natal haritası özgürlüğüne kavuşabileceğini işaret ederken, yol ayrılıkları da yaşayayacağını vurguluyor. 

Küresel ve kitlesel bazda da yaptırımı büyük olan Kirli Dolunay Oğlak burcunda gerçekleşirken tarihler yine 28 Haziran’ı gösterecek. Ruhu ise 7 kıtada hissedilirken kitlelere adeta kendi imzasını attıracak. Bu süreçte en çok aranan kelime ise güven olacak.

Petrol ile ilgili yapılan politik, ekonomik argümanların ise bambaşka bir boyuta geçeceğini vurgulayacak.

Uluslararası arenada bazı bankalar ön plana çıkabilir. Özellikle el konulan sistemlere, yönetimlere, denetlemelere ve satışlara işaret eden bir döngünün gelişini işaret ediyor gökyüzü.  Uluslararası güvenlik konseyinin ise bazı ülkeler üzerinde domino olacaklarını göreceğiz. 1946 doğumlu Donald Trump bu süreçte yeni teorilere sığınmaya çalışacak.

Tüm bunların yanı sıra dünyada popüler olan örgüt, tarikat liderlerinin sağlıkları ya da yaşamlarıyla ilgili ciddi gelişmeler yaşanabilir diyor heybetli toprak Dolunay’ı!

Kirli Dolunay gizli saklı bırakmıyor!

Yeni bir çağın duyurusunu yapan Dolunay temmuz ayında meydana gelecek tutulmalara referans olacak.  Ama haziranda dünyaya korku salan sistemleri artık toplumların birer ikişer ret ettiklerini göreceğiz. Güneş 29 yıl sonra Satürn’ün karşısına geçerken (Yengeç-Oğlak) ilk konusu ise din ve inanışlar üzerine olacak. Amerika ve Avrupa’da yer alan tarikat sistemlerinin yerle yeksan olacağını işaret ediyor gökyüzü. Paganizm, Deizm, Ruhçuluk gibi oluşumların içinde önemli gelişmeler gerçekleşebilir. İntiharlar, itiraflar ve bunlarla birlikte yozlaşmış zihniyetlerin topluma verdiği zararları da su yüzüne çıkaracak. Uranüs-Neptün 45’liği tüm bunların ortaya dökülmesine öncülük edecek.

Kirli Dolunay gerçekleşirken, Güneş-Pastrea ve Satürn’ün birlikte kuracağı üçgen hiçbir şeyin bu günlerde gizli kalmayacağını vurgulayacak. Geçmişten bu yana gelen tarikat oluşumlarının bu yeniçağda yerinin olmayacağını, barınmanın, sinsice yayılmanın artık sonunun geldiğini gösterecek. İnsanların ve toplumların da artık bu yapılara tamah etmeyeceğini, artık bu tür duygusal hırsızlıkların insanlar üzerinde yeterli gelmediğini vurgulayacak.

Juno-Vesta ve Ceres’in kurdukları büyük üçgen ise insanların yarattığı, geliştirdiği şifacılığın kavramını değiştirecek.

Satürn’ün bu Dolunay’a arka çıkıyor olması üçüncü dünya ülkelerinin kaderini değiştirecek. Afganistan, Bangladeş, Nijerya, Endonezya, Cezayir, Tunus gibi ülkelerde din, inanç, toplumsal kaygılar, direniş, boykot, farkındalık gibi konuları geliştireceğini ve kadersel değişim yaşarlarken bir yandan dönüşeceklerini işaret ediyor. Duyarlılık toplum bilinci ile gelişirken sivil hareketlilik şekil değiştirecek. Unesco, Unicef gibi uluslararası yardım kuruluşların amaçlarının üzerinde gelişmeler yaşanabileceğini vurguluyor.  Belki de bu yapıların eski popülerliğini kaybettiğine tanık olacağız.  

Yeni bir dönem başlıyor. Bu yazı üç yıldır benzer birleşimler ile benzer dönemlerde oluşan Kirli Dolunay’ın son rövanşı gibi algılanmasın. Aksine dünyanın başka bir maceraya atılırken eteğindeki taşları birer birer döküşüne tanıklık edeceğiz. Hak ve adalet üzerine bol bol konuşma fırsatı yakalarken bazı yapıların çöküşüne, bazı yeni yapılanmaların oluşumuna tanık olacağız. Dünyanın değiştiğini fark ettirecek, toplumları yönlendirecek Dolunay’ı anlamak ve yazmak çok zordu inşallah yaşarken zorlanmayız.

Kirli Dolunay'ın Burçlara Etkisi;

Koç: 2016 yılından bu yana dalgalı giden gönül işleriniz düzene girecek. Yapmam dediğiniz şeyleri dahi yaparken, keskin kararlar almaktan çekinmeyeceksiniz. Sorunlarınıza pratik çözümler bulmakta zorlanmayacağınız bir süreç yaşayacaksınız.

Boğa: Aile ve evlilik konusundaki sorunları çözmek ve üstünüze düşeni yapmak için elinizden geleni yapacaksınız. İnatlaşarak sadece kendinizi yorduğunuzu fark edeceksiniz. Bu süreçte yaşam alanınız ile ilgili ciddi değişimler yapabilirsiniz.

İkizler: Hayat sizin için adeta bu süreçten sonra kök salmak, keskin adımlar atmak için akıyor. Arkanızda bıraktıklarınıza dönüp bakmayacaksınız. Yeni atılımlar yapabileceksiniz.

Yengeç: Hatırlayın kimler kapınıza geldi, hatırlayın son 2 yıldır yaz aylarında neler yaşadınız, kimlere küstünüz, kimlere kırıldınız? Şimdi hayat sizin elinizden tutuyor, belki de teşekkür edecek Kirli Dolunay’la. Bu süreçte herkesin kendi layığını bulduğunu düşüneceksiniz.

Aslan: Güçlüsünüz, yeteneklisiniz sadece emin olmadan adım atmak istemiyorsunuz. Bu döngüde yeniden doğarken 2017 yılının yaz aylarında ah aldığınızı, düşman edindiğinizi düşünüyorsanız arkanızdan ne işler döndüğünü o günlerde öğreneceksiniz.

Başak: Sizin emeklerinize, değerlerinize taş koyan günler değil sadece derdiniz. Dünya bugünlerde ağır ve kasvetli dönerken, kendinizi kadersiz görmemeniz için çevrenizde bazı olaylara tanıklık edeceksiniz. Maddi korkularınıza ket vurur, vizyonunuza bağlı risk alırsanız hayat sizi ileriye taşımak istiyor.

Terazi: Büyük günler bir anda gelir! Dünyanın kurallarına inat, kendi kurallarınıza göre kurduğunuz düzen ile çevrenizdekilere kafa tutuyormuş gibi görünmeniz, size kıskanarak bakmalarına neden olacak. Ay ve Güneş burcunuza destek olurken, eğer son 2 yıldır bir türlü çözemediğiniz, kalbinizde taşıdığınız bir ilişki varsa işte bu durumla büyük hesaplaşmaya gireceksiniz.

Akrep: Son 6 aydır yok mu sesimi duyan diyorsunuz. Toprak burcunda gerçekleşecek Dolunay yüreğinizi ısıtacak, kimseye yük olmak istemeyen aklınıza destek çıkacak fırsatları getiriyor. İşleri bu süreçte bozulan bir Akrep burcuysanız, bu süreçte size yeni bambaşka kapılar açılacak. Yeter ki gökyüzünün seyrine zaman verin.

Yay: Belki de ne zaman ne yapacağını bilen, dinamik ruhlu ama ilk etapta yanlış anlaşılan bir burç olarak Kirli Dolunay güven evinizde gerçekleşirken sırlarınızı kiminle paylaştığınızı görmenizi sağlayacak. Eğer 29 Haziran’a kadar seyahate gidecek bir Yay burcuysanız organizasyonunuzda bir sorun çıkabilir.

Oğlak: Burcunuzda gerçekleşe Kirli Dolunay kimlerle yola çıktığınızı görmenizi sağlayacak. Kaderinizi yazarken hayatınızın en önemli kararlarını alacaksınız. Büyük günlerin burcunuzda zuhur etmesi sizin için büyük mesajları barındırıyor. Eğer bugünlerde hayatınız veya aklınız karışıksa mutlaka bir astroloğa gidin. Unutmayın Kirli Dolunay burcunuzda gerçekleşiyor.

Kova: Yeryüzünde olmazların olduğu, kralların zorlandığı, saltanı olanların köşeye sıkıştığı günlerden geçerken, emeklerinize sahip çıkın. Son bir haftadır aklınızda küçük şeyleri büyüttüğünüzün farkında mısınız? Eski dostlarınızın sizi yanlış anlaması tamamen sizin elinizde, gelin bugünleri daha şeffaf, konuşarak, uzlaşarak geçirin. Aşkın büyük sözler söylemeye gelmediğini göreceksiniz.

Balık: Bu sürecin size yorucu gelmesinde sadece Kirli Dolunay’ın katkısı yok. Neptün gerilemesi de sizi yordu. Sırf bu yüzden Neptün yazımı okumalı, yanı sıra aylık yorumlarını da dikkate almalısın. Sizin için binlerce etken olan günlerden geçerken sessiz ve kendi kabuğunuzda kalmanın ne kadar doğru olduğunu merak ettiğiniz günler yaşayacaksınız. Büyük tartışmalara sebep olacak konuları içinizde büyütmek yerine konuşmanın bir yolu olduğunu bulmalısınız.

Not: ’ 2018 Dünya Değişiyor’ Haziran ve Temmuz ayını ayrıca okumanızı tavsiye ederim.

2016 Yılında Yaşanan Kirli Dolunay’ın Etkileri: http://twitburc.com.tr/yazi/20-temmuz-oglak-burcunda-dolunay.html

2017 Yılında Yaşanan Kirli Dolunay’ın Etkileri: http://twitburc.com.tr/yazi/9-temmuz-oglak-burcunda-dolunay.html

Zeynep Turan

10-05-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay, öğleden sonra burç değiştiriyor. “Yanlış üslup, doğru lafın celladıdır” sözü hayatlarımızda yer edinecek. Dedikodular, bilinmeyen sırları ortaya çıkartacak.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...