Yükleniyor . . .

2018 DOLUNAY TERAZİ BURCUNDA

31 Mart Terazi Dolunayı

Ah şu Dolunay! Gölgesinde gizli kalan, hafızalarda kitli duran her şeyi tek tek ortaya döküp geçer. Bahara kollarımızı açmış beklerken, mart ayını bir an önce bitsin diye kovalayan izler göreceksiniz. Nisan ayını tüm coşkumuzla kucaklamaya hazırken, Retroların da damga vuracağı bir döneme gireceğimizi söylemek isterim. İletişim gezegeni Merkür bir yana, bir yandan da şans gezegeni Jüpiter geri giderken, Mars toprak burcunda seyir etmeye hazırlanıyor olacak. Gökyüzünün toprak hâkimiyetine doğru aktığı bu döngüde size keyifli ve renkli konulardan bahsetmek isterdim. Ancak bu Dolunay, kırmızı kart gösteren hakem misali, sürekli bir engelle ve sorunla karşılaşmamıza neden olabilir.

Bu ay gerçekleşen ikinci Dolunay’ın, anın yükselenini Aslan yönetecek. Bu durum ne kadar heybetli olduğuna işaret ediyor.  Günler öncesinde etkisini gösterecek ve herkes Dolunay’ın heybetinden, ışığından feyiz alacak. Bu, bir anlık bile olsa yaşamanın her şeye değeceğini gösterirken bir yandan da günlerimizi kasıp kavurarak ortalığı birbirine katmadan edemeyecek.

Ne zaman meydana geliyor?

31 Mart öncü burç Terazi'de meydana gelen Dolunay semada yükselecek. Anın yükselenini ise Aslan yönetecek.

Anahtar kelimeler?

Kadın, çocuk. Bağımlılıklar, alışkanlıklar, eğlence sektörü. Aile, yakın ilişkiler, eş ailesi. Ortaklıklar, büyük markalar, moda, tarım, maden ocakları ve maden yatakları. Estetik, tıp, doktorlar, operasyon. Lüks tüketim, para, ekonomi. Hukuk, adalet, vergi, borçlar, kaynaklar.

Kör talihimize tekme atıyoruz.

Gökyüzü, bu Dolunay esnasında aslında herkesi harekete geçirmek istiyor. Son yıllarda yaşadığımız Merkür Retro’su işlerimize ya da sorumluluklarımıza dair eksiklikleri gösteren bir memur edasında çalışıyordu. Az değil neredeyse 21 gün boyunca uzun bir liste şeklinde yapmamız gerekenleri önümüze getirecek. Ay'ın Terazi burcunda Dolunay fazında olması, Güneş'in karşısında ateş burcunda hareket ediyor olması ve Merkür'ün Koç burcunda geri gitmesi, egoları sınava çektiğine de işaret edecek. Adımların daha farklı atıldığını, köprülerin öyle kolay yıkılamayacağını bir kez daha görmemizi sağlayacak.

Dolunay’ın iyileştirici tarafına eşlik edecek olan Venüs'ün, toprak burcuna yavaş yavaş göz kırpması ile bağlantısı olacak. Gökyüzü, ateş hâkimiyetindeyken Dolunay’a eşlik ederken; şifacı ve toparlayıcı bir etki de bırakacak.  Yani aslında çift karakterli bir etkide olacak. Bir yandan düzenlerken bir yandan da eli maşalı bir halde hizaya sokmaya hevesli etkiler bırakacak.  

Önyargılarımızdan utanıyoruz!

Köşe kapmaca oynadığınız,

Kaçtığınız,

Çekemediğiniz,

Sözüne itibar etmediğiniz hatta güvenmediğiniz insanlarla ilgili fikirlerinizin değiştiğini bu süreçte görebileceksiniz. Önyargılarımızı yıkmaya hazırlanan Dolunay aslında bize oyunun diğer perdesini gösterecek. Böylelikle sahnenin arkasında olan bitenden haberimiz olacak. İşte bu yüzden algımızla birlikte fikirlerimiz de değişebilir. Ah, vah diye söylendiğimiz yargılarımızdan bu sayede kurtuluyor olacağız.

"Kabasını attık hayatın"

Daha bitmedi! Dolunay’ın bazı insanlara da uyarıları olacak; rahatı seven, rehavet içinde olan, ciddiyetsiz, sorumluluktan kaçan, vurdumduymaz, ahkâm kesenlerin işine de taş koyacak. Bekleyin ve görün! Hayatı hafife alanlara ise pek şans vermeyen bir Dolunay'dan bahsetmek doğru olur. Yaydığı ışık sadece sorunları ortaya çıkartmakla kalmayacak, tembel davrananlarında oyununu bozacak.

Hangi konulara vurgu yapacak?

Bir yandan güldüren, bir yandan düşündüren, bir yandan şaşırtacak olayları ve gündemleri konuşacağımızı gösterecek. Tepe noktasının Toprak ve Venüsyen bir Dolunay olması; güzelliğe, aşka, ilişkilere, tutkuya, lüks tüketime, para ile ilişkilere, harcamalara, kapitalist sisteme ve estetik anlayışlara da vurgu yapacak.

İlişkilerde neler oluyor?

Denge arayan ilişkilerin tutkuya yenileceğine işaret edecek. İlişkiler adına nisan ayını Dolunay ile karşılamanın, taş çıkartan cinsten konulara da vurgu yapacağının habercisi. Hava burcunda meydana gelen Dolunay bir yandan da toplumdaki birçok değerin üzerinde duracak. Mars-Jüpiter 45'liği toplulukları, yakın ya da uzak çevreyi, eğlence anlayışını ve sektörünü de yakından ilgilendireceğine vurgu yapıyor.

Terazi burcunun yöneticisi olan Venüs'ün bu devrede aktif rolü olacak. Neptün ile yapacağı açı ise gizli saklı, kapalı kapılar arkasında kalan, hatta yasaklı olarak adlandırılan ilişkileri ortaya çıkaracağının hatta birden fazla insanın ilişkiye dair bilgi sahibi olacağının da habercisi. Hiçbir şeyin gizli kalmayacağını görebileceksiniz.

Alışkanlıklara, bağımlılık konusuna, içki ve sigara gibi tüketimlere, eğlence sektörüne dair konuları işaret gündeme getirirken; geçmişte yaşanan bazı toplumsal konuların benzerlerinin yaşanacağını da görebilirsiniz.

Dünyada!

Küresel konuları, demokrasinin gündemini, dünyada başlayan yeni akımları, global kayıpları gündelik hayatlara kadar yayacak. Aynı zamanda IMF, BM, Dünya Bankasını da fazlasıyla ilgilendirecek.

Devrim gezegeni Uranüs'ün Koç burcuna güle güle dediği bu günlerde, Dolunay’ın Terazi burcunda olması ve Merkür'ün Koç burcundaki geri hareketi, aslında öncü etkideki son Dolunay'ı meydana getirdiğini gösteriyor.

Bundan başka;

Modern tarımın, teknolojinin, kadınlara, çocuklara olan yararları ve zararları, kadınlar arasında daha sık görülen kanser hastalıklarının sağlık sektöründeki gelişmeleri gündeme gelecek. Devrim gezegeni Uranüs’ün ateş burcundaki seyri, Dolunay ile birlikte moda dünyasını da yakın markajına alacak. Önemli markaların ciddi travmalar geçirdiğine tanıklık edebiliriz.

31 Mart’ta gerçekleşen Terazi Dolunay’ı; ilişkilere, evliliklere, yakın akrabalara, kayınvalidelere yeni doğum yapanlara arapsaçı misali kurgular yaratabilir.  Dolunay’ın sizi bu anlamda sarıp sarmalamasına izin vermeyin.

Dolunay’ın arkasında olan Merkür Retro’su İşbirliklerine, anlaşmalara, sözleşmelere, imzalara köstek olacak.

Dünya arenasında; siyaset, diplomasi, adalet, hukuk ile ilgili büyük sınavlar yaşanacak.

Yeni yasalarla birlikte sanatçıların, güzellik uzmanlarının, estetik doktorlarının, söyleyecekleri kamyon kamyon lafları olacak.  Kömür ve değerli yeraltı madenleri konusunda bazı sorunların ve bilinmeyenlerin keşfedileceğini de vurguluyor.

Burçlara etkisi:

Koç; dedikodular iş yerinde alıp başını giderken hakkını aramak için öfkene hâkim olmayabilirsin.

Boğa; kime hizmet ettiysen isyanın büyük olacak. Önce kendine yatırım yapmak için araştırmalara girebilirsin.

İkizler; çocuklar ve toplumda çizdiğin imaj önemli olacak. Yeni anne olanları farklı sorumluluklar da bekliyor.

Yengeç; aile düzeniyle ilgili bazı tedbirlerin olacak. Taşınma gerçekleşebilir ya da elden çıkartmak istediğin bir mülkün sağlayacağı kâra kafa yorabilirsin.

Aslan; kardeşlerin ya da kardeş gibi gördüğün insanların kararlarına tanıklık edeceksin. İletişim sektöründe çalışan Aslanlar bu süreçte biraz daha dikkatli olmalı.

Başak; maddiyatın öne çıktığı bir süreç başlayabilir. İmza atmak ya da yeni bir sözleşme yapmak için erken olabilir.

Terazi; önceliğin kendin olacak. Ufak çapta estetik dokunuşlar yaptırabilirsin. Eğer kalite arıyorsan seçimlerini yaparken para harcamaktan kaçınmamalısın.

Akrep; tutkuların esiri olmak için doğru bir dönem değil. Eşine ya da sevgiline karşı merakın ve incelemelerin artabilir. Huzuru yakalamak elinde.

Yay; uzak akrabalarından haberler alabilirsin. Duyacakların seni öncelikle şaşırtabilir, ani bir evlenme ve boşanma haberi ile yakın çevren çalkalanıyor.

Oğlak; kendi evinde rahat olan Oğlak itibari için elinden geleni yapacak. Baba ailesinden gelen miras konuları üzerine gitmen gerekebilir.

Kova; Uzak yolculuklar için doğru bir zamanlama olmayabilir. Ama hazırlık yapmak ve planlamak için ideal dönemler. Hukuksal konulara dair dikkatli olmalısın.

Balık; şüphe dalgası seni yorarken; bir yandan aşkını karşı tarafa yansıtacaksın. Aynı zamanda bilimsel, teknolojik çalışmalar yapan Balık burçlarını bu dönem başarıları ile ön planda.

Zeynep Turan

5-3-2018

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...