Yükleniyor . . .

2017 YILI SONUN BAŞLANGICI MI?

2017 yılı sonun başlangıcı mı?

Son 

Bu yazıyı okurken soğukkanlı olmanızı tavsiye ederim! Jenerasyon gezegeni Uranüs, 2018 yılında Boğa burcuna geçiyor.  Bu da demektir ki 2017’de ‘benim’ diyenin bileğini büküyor.  2017 yılında Jüpiter ile kuracağı iletişimde asi ve kafa tutun ruhu ile bugüne kadar yapılmış anlaşmaları bozabileceğinin habercisi de olacak. Örneğin; geçmiş yıllarda özelleştirilen bir kamu alanının bu yıl geri alınabileceğine şahit olabiliriz. Ayrıca 2017 yılının son dört aylık evresinde Türkiye’deki ve dünyadaki jeofizik olayları o kadar belirgin bir hale gelecek ki 2018 yılında toprağın şakası olmayacağını anlayıp ön tedbirleri alacağımızın da habercisi! Tüm bu süreçte bir ülke haritada küçülebilir. Bu çıkarımı siyasi bir yorum olarak değil, tamamen 2018 yılına kadar doğanın vereceği tepki olarak yorumlamalısınız. Uranüs 2018 yılında   Boğa burcuna geçtiğinde toprağın da bir dayanma gücü olduğu çok net anlaşılacak. Bu arada Boğa, toprak ve finansla alakalıdır ve isyankâr Uranüs ile buluştuğunda dünyada önde gelen finans şirketlerin teknoloji üzerinden aralarında daha keskin yasalar belirleyecekleri anlamına da gelir.

Gökyüzünün ağır topları Uranüs, Neptün ve Plüton’un burç değiştirmesi ve birbirleriyle olan geometrik açıları, değişen dengelerin ne kadar uç olabileceği anlamına geliyor. 2017 yılında büyük hesaplaşma başlarken aslında dünyada söz sahibi ülkelerin, liderlerin ve şirketlerin değişeceğini işaret ediyor. Tabi içinde suikastları ve topluma mal olmuş tarihi yerlerdeki yankı uyandıracak olayları da barındırıyor.

Ruhsal kıyamet ne zaman başladı?

Dünya 2012 yılından bu zamana karmik bir döngüden geçiyor. Aslında ruhsal kıyamet bu süreçte başladı. Düne kadar ne kadar zenginseniz o kadar derdim az mantığı artık yok oldu. Çünkü sistem o kadar büyük sıkıştı ki sınav zengin fakir sınavından ziyade bize ne olacak kaygısına dönüştü! Kısa zamanda hızlı bir değişim gerçekleşti. 11 Şubat tutulması Aslan-Kova aksına iyice yerleşirken etkileri halkı ve askerleri yakından ilgilendiriyor olacak.  Beraberinde yeni yasa tasarıları ve yeni yönetim şekli hayata geçirilebilir.  Ayrıca ateş burcunda geçekleşecek olan Aslan burcundaki Ay tutulması başkanlık sistemin konuşuladursun içinde dış güçlerin de dahil olduğu büyük skandalları barındıracağını işaret ediyor. Ayrıca arkasından yaşanacak 26 Şubat’taki Güneş tutulması ise Cumhurbaşkanımızın doğduğu gün gerçekleşiyor yani natal haritasının kalbinde!  Bu da demektir ki Cumhurbaşkanı’nın alacağı kararlar filmleri aratmayacak.  Tabi bu tutulma sadece bununla sınırlı değil   Avrupa Birliği adı altında çok uluslu oluşumun tarihin tozlu sayfalarına karışacağını işaret ediyor.

Günler, kimleri sivriltip kimlerin yok oluşunu görmeye doğru akıyor derseniz; Avrupa Birliği’nin ve ABD’nin yokuş aşağı yuvarlanmaya başladığı günlerin kapıda olduğunu vurguluyor. Ayrıca şubat ayında gerçekleşecek olan 2 tutulma ABD’nin kol kanat gerdiği Fethullah Gülen meselesi de tam olarak sonuçlanacak.    

Gökyüzü kaderin ara sokaklarında kaybolan Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak!

21 Ağustos tutulması liderlerin güç ortaya koymak isteyeceği bir dönem olacak.  Mars, gücünüzü nasıl kullandığınızı gösterir, bilinçli kullanılmadığında yıkıcı bir çocuğa dönüşür. 

Rockefeller gibi dünyada nam salmış kişilerin siyasete verdiği desteklerin ters etki yarattığına şahit olabiliriz.  Donald Trump’ da halkı kışkırtarak isyana teşvik edebilir.

2018 yılından sonra Çin'in popülaritesinin artabilecei gibi, 2017 yılında ABD' ye kafa tutan ülkeler arasında yer alması da söz konusu olabilir.

4 Mart itibariyle Venüs önce Koç burcunda, sonra Balık burcunda gerileyecek. Bu tarihten itibaren girişimler ve parayla ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Jüpiter-Plüton karesiyle ilgili önemli tetiklenmelerimiz, T-Kare’lerimiz var. Tutulmalar Türkiye haritasının parasal alanını etkiliyor. 26 Şubat tutulması vergiler, krediler, faizler alanında çok büyük değişiklikler getirebilir.

Satürn Yay’da ve Türkiye’nin 6. evinde etkisi tüm hızıyla devam edecek. Bu da demektir ki; askeri konuları ilgilendiren ve son yıllarda ordu ile ilgili yapılan değişikliklerin devam edecek olduğunu işaret ediyor. Aynı zamanda Satüryen etkinin Türkiye ekonomisini son 1,5 yıldır her ne kadar dar boğazdan geçirmiş olsa da haziran ayında Satürn-Güneş karşıtlığı ikinci kez gerçekleşirken Türkiye' ye ekonomik getirisi olan yeni alanlarda silah sanayinde yerli üretimlerin artacağını, yeni anlaşmaların yapılacağını işaret ediyor.  

Türkiye’yi 2017 yılında neler bekliyor?

2017 Burç Yorumları Büyük Hesaplaşma Başlıyor kitabımda her ayın siyasi gündemini hem Türkiye hem de dünya gündemi açısından ele aldım. Gökyüzünün gündeminde iyicil gezegenlerin ve dönüştürücü gezegenlerin iletişimi bu yıl yeryüzünde büyük olayların yaşanacağını vurguluyor. Siyasi anlamda dengelerin değişmeye başladığını yeni yılın ilk aylarından itibaren fark edilmeye başlanılacak. Özellikle ocak ve şubat aylarında Türkiye gündeminde siyasi açıdan çok büyük değişimler olabilir. Kişisel hayatlarda her ne kadar rahatlasak da siyasi partilerdeki hareketlilik, liderlerin açıklamaları ve meydan okumaları çok farklı sonuçlara neden olabilir. Yılın ikinci yarısından sonra ise ortalık biraz daha sakinleşirken, Türkiye’nin önemli anlaşmalara imza attığına, siyasi arenadaki öneminin daha da arttığına şahit olabiliriz. Anlayacağınız 2017 yılı hızın ve değişimin ön planda olduğu bir yıl olacak.

Gökyüzü ekonomi ve dünya siyaseti açısından neler vurguluyor?

Ben gökyüzünün tercümanlığını yapıyorum. Ekonomik anlamda hizmet, sağlık ve eğitim sektöründe yapılan değişimler beklenmedik sonuçlara gebe olabilir. Bu sektörlerde söz sahibi büyük firmaların piyasadan çekilmesi söz konusu olabileceği gibi, yeni kuralların alınması ekonomiyi farklı bir boyuta da taşıyabilir. Özellikle borsa piyasasında bu yıl hiç bitmeyen dalgalanmalar söz konusu olacak. Kendine yeni pazar arayan ülkelerle ithalat – ihracat anlaşmaları yapılabilir ve ekonomi alanında farklı ülkelerin hamlelerine şahit olabiliriz.

Dünya siyasetinde ise aslında bilinen isimler yine sahnede olacak, ancak bu sefer kim piyon, kim patron herkes görecek. Dünya devi olarak bilinen ülkelerin kendi içinde yaşadığı krizlere herkes seyirci kalacak. Özellikle ABD için zor bir yıl olacağını işaret ediyor gök kubbe! Bu yıl Türkiye dışında gelişen birçok siyasi olay bizim lehimize sonuçlanabilir. Angela Merkel açıklamalarıyla, Vladimir Putin ise yaşadıklarıyla medyanın gündemine oturabilir.

3. Dünya Savaşı'na ilk resmiyeti hangi ülke kazandıracak derseniz 2017 yılının ikinci yarısında bu sorunun cevabını da hep beraber bekleyip görelim.

Astrolog Zeynep Turan

03.01.2017

Yazının her hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...