Yükleniyor . . .

2013 BİZE GERİLEMELERDE NELER ÖĞRETTİ?

2013 Yılının Merkür Gerilemeleri (Retrosu) Bize Neler Kazandırdı, Neler kaybettirdi?

2013 yılında yaşanan Merkür gerilemeleri başımızı ne kadar ağrıttı, neler getirdi, neler götürdü merak etmiyor musunuz? Yaşamın tadı, tuzu Merkür bizden enerjisini çekince, karalar bağlar “bitse de normal hayatımıza geri dönsek” deriz. Aslında hepimizin doğum haritasına göre Merkür’ün bulunduğu konumu dikkate almak en doğru yoldur. Merkür bizi hangi konulardan vuracak daha iyi bilir, buna göre hareket edebiliriz. Bireysel haritamızdaki konumu dışında Merkür’ün genel anlamda etkilerini tabii ki de hepimiz hissedeceğizdir. Geri gitmesi demek bize “hadi 1 ay boyunca evinde otur bakalım” demek değildir ama “önlem al” mesajını sonuna kadar verir.

Ayrıca, gezegenlerin geri gitmesi diye bir durum yok aslında; yalnızca belli dönemlerde gezegenlerin, yörüngelerindeki hareketleri yavaşlıyor ve biz dünyadan onları “geri” gidiyormuş gibi görüyoruz. Ve gerileme dediğimiz şey sadece Merkür’e özgü değil, bunu da belirtelim. Mesela şu anda Jüpiter Yengeç burcunda geri gidiyor ve içsel korkularımızı tetikleyip, ortaklıklarla ilgili yeni bir dönem başlatıyor.

Neden seni bu kadar önemsemeliyiz Merkür?

Tabii bir gerçek var ki, Merkür gerilemesi denildiğinde hepimiz için akan sular duruyor; çünkü o astrolojinin popüler çocuğu! Biz astrologlar onun yaptıklarını dikkate almaktan, diğer gezegenlerin etkisini kimi zaman önemsemeyebiliyoruz. Çünkü onun bu gel git halleri, diğer gezegenlerin durumlarından çok daha etkili ve hepimizin hayatını etkileyecek bir konuma sahip. 

“Bu işte bir terslik var” deriz ya hani, Merkür’ün gerilemesi işte bu lafın anlam kazanmasına neden oluyor. Sonuçta Merkür haberleşme ve iletişim gezegeni ve biz iletişim çağında yaşıyoruz! Neden önemli olduğu çok açık değil mi?

Kuvvetli, hızlı, heyecan veren, değişikliklere düşkün, canlandıran, heveslendiren bir gezegen olan Merkür sayesinde; yaşam daha ilginç, daha zevkli ve hoş olur. Venüs’ün her türlü güzelliği yönettiğiniz biliyorsunuz. Ancak bu güzelliklerde fazla hareket yoktur. Güzelliklere de, yaşama da hareket katan Merkür’dür! Bunu basit bir örnekle açıklayalım. Çok güzel bir kadın hayranlık uyandırır. İnsan, durup zevkle böyle güzel birini seyredebilir ve bundan zevk alır. Ancak bu kadın hareketsiz duruyorsa, hiçbir tepki göstermiyorsa yani heykel gibiyse kısa süre sonra sıkılır ve ona bakmaktan vazgeçersiniz. Buna karşılık güzel olan kadın aynı zamanda hoş konuşuyorsa, hareketleri zarifse, neşeliyse, canlıysa ona duyduğunuz hayranlık da artacaktır. Venüs’ün güzellik vermesine karşılık diğer özellikleri de Merkür sağlayacaktır. O cana yakınlık, hareket, tatlı konuşma, vs. hep Merkür’e aittir. Üstelik Merkür zekâyı temsil eder. Kafasını kullanmayan bir insan çok yakışıklı veya güzel de olsa kısa süre içinde insanı bezdirir. Buna karşılık zeki, akıllı biri pek güzel olmasa da insanı oyalar. İnsan onun etkisinde kalır ve ayrılmayı istemez. Bu insan zekâsı sayesinde kusurlarını gizleyebildiği gibi kendisini olduğundan güzel, yetenekli ve çok da hoş hale getirebilir. Onun için de başarıda Merkür’ün rolü büyüktür.

İçimizi dökelim, haydi...

Sevgili Merkür’ümüzün önemini anladığımıza göre 2014’e son 1 ay kala, geçirmiş olduğumuz yıla bakmaya ne dersiniz? 2013 yılında 3 tane önemli gerileme yaşadık. Her biri ayrı özelliklere sahip, her biri ayrı yerlerden vuran gerilemeler… Yazımıza şöyle bir göz gezdirirseniz “2013 senin için nasıl geçti?” sorularına hazırlıklı olmuş olursunuz ve “ah Merkür, bu sene bana neler yapmadı ki!” diyerek içinizi dökersiniz.

2013 yılının ilk Merkür gerilemesi 23 Şubat-17 Mart arasında Balık-Başak aksı üstünde gerçekleşti.

Balık burcunda gerçekleşen Retro, iletişimin dışa dönük değil, içe dönük ilerlemesine yani pek de ilerlememesine neden oldu. Su grubunun hassas ve hayalperest burcu Balık'ın özellikleri en sert haliyle karşımıza çıktı da diyebiliriz; iç dünyamızla baş başa kaldık, hayatı ve yaşadıklarımızı sorgulamaya başladık. Bu dönemde geçmişimizle hesaplaştığımız gibi, o geri giderken biz de geri gittik. Eski sevgilinizi tekrar aramak istemediniz mi, hatta aramadınız mı? Duygularınız ve mantığınız hiç olmadığı kadar birbiriyle çatışmadı mı? Haydi itiraf edin!

Merkür, Balık burcundayken aslında zararlı bir konumdadır. Çünkü Merkür, Başak burcunun yönetici gezegenidir ve Balık’ın karşıt aksıdır. Yani Başak ve Balık karşıt burçlar oldukları için, Merkür’ün özelliklerini farklı yönlerden algılar. Merkür’ün yönetimindeki Başak ne kadar mantıklı, sistemli, hareketli, planlı hareket ediyorsa, karşıt burcu Balık dağılmaya müsait, hemen gardı düşen, duyguları ve sezgileriyle yönünü bulan bir burçtur. Balık burcunda gerçekleşen Merkür gerilemesi zihnimizi darmaduman yaptığı gibi, konsantrasyonumuzu da yerle bir etti. Bir şeylere odaklanmak ne kadar da zordu bu tarihlerde, hatırlarsınız mutlaka… 12.evin sahibi Balık, bu eve dair ne var ne yoksa hepimize aktardı, Merkür ise bu özellikleri aldı, bir güzel harmanladı ve en zor haliyle karşımıza sundu. Melankolik mi olmadık, karamsarlığa mı düşmedik, içsel hesaplaşmalar mı yapmadık... Ama güzel olan tarafı, bilinçaltımızda ne var ne yok, çok daha iyi gördük. Korkularımızla yüzleştik, canımızı acıtan şeylerin ne olduğunu bulduk. Kısacası baca temizliği yaptık…

Bu gerilemenin etkilerini de özellikle İkizler, Başak ve Balık burçları hissetti. Bu dönemde “para kaybı yaşamadım, insanlar tarafından hayal kırıklığına uğramadım” diyen bir Başak ve Balık burcu yoktur herhalde… “2013 benim için hep böyle mi geçecek?” dedirten tarzda kayıplara imza attılar.

Dikkat ve zihin dağınıklığı, ilişkilerin çok daha zor olması, alınan kararların hep havada kalması… Bu dönemde daha alıngan ve tahammülsüz olmuş olabilirsiniz; efkarlı ve irdeleyici tavrınız biraz da Neptün’ den kaynaklanmıştı. Tüm suçu Merkür’e atmayalım…

25 Haziran-19 Temmuz arasında Yengeç-Oğlak aksı üstünde gerçekleşen Merkür Gerilemesi (Retrosu)

Yazın en güzel günlerinde bir gerileme (retro) daha yaşadık. Su grubunun kaygılı ve huzursuz burcu Yengeç’te gerçekleşen bu Retro; hisleri, annelik içgüdülerini, sahiplenme duygusunu ön plana çıkarmak için elinden geleni yaptı. Olumsuz düşünmemize sebep birkaç etkisi olsa da Merkür’ün asıl vermek istediği mesajı aldıysanız eğer bu Retro’dan paçayı kurtarmışsınız demektir. Hatırlayın, bu dönemde gerçekleşen gerilemenin bize; “kötümserlikle hiçbir savaşı kazanamazsın!” mesajı vermişti.

Yengeç-Oğlak aksı üzerinde gerçekleşen bu gerileme, en çok da zaten Yengeçlerin ve Oğlakların hayatını etkiledi. Alışkanlıklar yer değiştirirken; taşınma-tadilat gibi olaylar da bu dönemde yapıldıysa eğer büyük ihtimalle sorunlu bir şekilde ilerlemiştir. İş hayatınızda ise ertelenen projeler, toplantılar, “kesin oldu” diye düşünülen işlerin bitmesi, hemcinslerle yaşanan çatışmalar bu döneme rast geldi değil mi? E, Merkür işte, yapıyor yapacağını…

Merkür gerilemesi sadece bizi değil ülkemizi de etkilemişti. Sonuçta ülkemizin yükseleni Yengeç... Türkiye’nin haritasında, 1. evde gerileyen Merkür; işleri yoluna koyduk derken temelin ne kadar sağlam olup olmadığını sorgulattı bize... 

Merkür Kimdir, Nereden Gelir, Nereye Gider?  başlıklı yazımızı okuyanlar bilirler; “Merkür Retro’sunda dış mihraplar daha çok konuşulurken, futbol camiası yeni skandallara gebe gibi gözüküyor. Satürn yavaşlaması ne kadar borsayı hareketlendirse de, Plüton’un Oğlak burcundaki seyrini de hesaplamakta fayda var. Yani emlak sektörü belli etmese de kendi pazarlarında krizsel bir dönemden geçiyor olabilir.” demiştik. Bu tarihte yaşanan olaylar malum zaten, Gezi olayları ülke gündemini epeyce bir süre meşgul etti.

2013'ün son Retro'su 21 Ekim-10 Kasım arasında Akrep-Boğa aksı üstünde gerçekleşti

Ne kadar da yazdık, çizdik 2013’ün son Merkür gerilmesini. 3,5 hafta sürecek bir dava değildi bu seferki çünkü… Görünüşte öyleydi ama etkilerini öncesinden gösterdi, hatta hala gösteriyor… Satürn’ün Akrep burcundaki konumu, Merkür’ün Akrep burcunda geri gitmesiyle paralel ilerleyince olay koptu tabii!

Her şeyi inceleyen, sezgileriyle hareket eden, ayrıntıların içinde kaybolan Akrep burcunda, Merkür gerilerse ne olur peki? Kimse beni kolay kolay kandıramaz diye düşünürken, bir bakmışsınız ki sezgileriniz sizi yarı yolda bırakmış! Ne düşüneceğiniz ne yapacağınız hep muğlakta… Karar vermekte zorlanmayan Akrep burçları özellikle bu dönemde çok ama çok zorlandılar. Akrep-Boğa aksı üstünde gerçekleştiği için Boğalar da en ağır şekilde yara aldılar bu süreçten.

Merkür gerilemesini yazarken bahsetmiştik size; “gücün, inatlaşmanın, hırsın, ilişkilerin, hemcinslerle problemlerin, kıskançlıkların, harcamaların kısıtlanmaksızın artacağını” ve “Libidonun, cinselliğin, tutkunun entrikanın, sırların, ani başlayan ilişkilerin dönemi” olacağını ısrarla vurgulamıştık. Çok uzağa gitmeyin, son 1 ayda sizin ve yakın çevrenizdekilerin başına neler geldi bir hatırlayın. “Asla yapmam” dediğiniz şeyleri bile farkında olmadan yapmış olabilirsiniz. Herkes birbirini yanlış anlamaya o kadar müsaitti ki, küslükler ve anlamsız tripler bizi oldukça oyaladı.

Satürn-Merkür-Akrep üçlüsünün ülkemizin başına neler getireceğini “SATÜRN VE TÜRKİYE” başlıklı yazımızda zaten size anlatmıştık. Siyasetçilerin birbirine düşmesi mi dersiniz, spor camiasındaki olaylar mı? Biz bu tarz haberleri daha çok duyacağız. Gençler seslerini tekrar yükseltecek; sansasyonel haberler, iddialı sözler, bitişler ve beklenmedik başlangıçlar gündemimizi oluşturacak.

Bu gerileme su grubunda olduğu için; dünyadaki suların yükselmesi, yağmurların artışı, su basmaları, suyla ilgili yaşanacak birçok sorunu da beraberinde getirecek diye her yerde söylemiştik. Ne yazık ki Filipinler’de 12 bin kişinin ölümüne neden olan kasırga bir yandan Güneş tutulmasının, bir yandan da Merkür gerilemesinin yan etkileriydi.

2013 yılında yaşadığımız Merkür gerilemeleri işte bizi ve ülkemizi bu şekilde etkiledi. Özellikle de son Retro, bize radikal kararlar aldırdığı gibi, şaşırtıcı pek çok haberin kulağımıza gelmesine sebep oldu.

Peki, siz bu dönemleri nasıl atlattınız? Merkür sizi nerelerden vurdu? Hatırlıyor musunuz?

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır 

01.12.2013

 
 

 

 

Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...