Yükleniyor . . .

EL FALI

ELLERİMİZİN DE BİR HARİTASI VAR 
 
Ellerimiz… Sevgiyi ifade eden, bizi derleyip toparlayan, yeri geldiğinde bizi koruyan; yükümüz altında hep hareket etmeye hazır, bize hizmet eden ellerimiz! Hiç düşündünüz mü ellerinizi, gün içinde bin bir işi yapan, hizmette kusur etmeyen, sevgimizi ifade ettiğimiz o ilk dokunuşların, ilk hislerin adresini?   Biliyorum biraz fazla abartılı bulabilirsiniz ama tarihte ve birçok kültürde insanların el yapılarına ve el içindeki çizgililerine yorumlar yapıldığını ve çok da önemli olduğunu. Hala günümüzde birçok kişinin bildiği bu el analizini sokakta “el falına bakayım mı abla” ile karıştırmamanızı tavsiye ederim. Elleri okuma, eski bir yöntem olmakla birlikte; karşı tarafın karakterine yönelik farklı bilgilere ulaşabileceğiniz sıra dışı bir yol…
 
Peki, hangi el bize istediğimiz bilgiyi verir?
Aslında her ikisi de… Her iki el de bize karşı tarafla ilgili hayatının başka alanına yönelik bilgiler verir. İki elin anlattığı da farklı şeylerdir. İki el, kendi arasında aktif ve pasif olarak ayrılır. Sağ elini sık kullanan bir insanın aktif eli sağ eli olurken, pasif eli sol eli olur. Aynı şekilde sol elini sık kullanan bir insanın aktif eli sol eli olurken, sağ eli pasif eli olarak kabul edilir.
İki elin ayrı hikayesine bakacak olursak; pasif elin çizgileri, kişiye kalıtsal olarak geçmiş özellikleri anlatırken; aktif elin çizgileri, kişinin bu özelliklerden zamanla ne kadar sıyrıldığını anlatır.
İki elinizin çizgileri birbirinden farklılık gösteriyorsa, bu durum kendinizi yeniden oluşturmaya eğilimli olduğunuzu, size önceden gösterilmiş geleneksel yaşama biçiminden uzak durduğunuzu gösterir.
 
Ellerin Genişliği
 
Ellerin boyutu da bireye dair oldukça bilgi verebilir. Geniş el ile nispeten daha ince bir elin anlattıkları farklılık gösterir. Geniş ellere sahip birinin, harekete geçmekten çok düşünmeye vakit ayırdığını anlayabilirsiniz. Nispeten daha küçük ellere sahip birinin, düşünmeye vakit ayırmaktan daha ziyade harekete geçmeye önem verdiğini ve daha aktif bir yaşam sürdüğünü söyleyebiliriz.
 
Ellerin Şekli
 
Ellerin 4 genel şekli olduğu kabul edilir ve tıpkı burçlar da olduğu gibi, ellerin karakteri de elementlere göre eşleştirilir; su, ateş, toprak, hava olmak üzere…
Ellerin şekliyle ilgili çıkarıma, öncelikle avuç içinden başlayarak varabilirsiniz. Avucunuz en ve boy olarak eşitlik gösteriyorsa eliniz kare şekilli olarak kabul edilir. Avucunuzun dikey ölçüleri, yatay ölçülerinden fazlalık gösteriyor ise eliniz uzun el olarak kabul edilir.
 
Parmaklarınızın uzunluğunu anlayabilmeniz için ise…
Avuç içinizin yarısının biraz daha yukarısından ölçüsünü aldığınızda, orta parmağınız bu ölçüyle eş değer veya daha uzunsa sizin parmaklarınız uzun kabul edilir. Eğer orta parmağınız bu ölçünün altında kalıyorsa, parmaklarınız kısa kabul edilir.
 
Hava grubu ellerinin tasviri şu şekildedir; şekil olarak uzun parmaklı, kare bir avuç şekline ve net, ince avuç içi çizgilere sahip olurlar. Entelektüel ve sosyal insanları temsil eder. Hareketli bir yapıya sahiptirler; yaşamlarında sürekli bir değişiklik arayışı içerisindedirler. Yaşamın çekici yönleri onları, diğer insanlara oranla daha çok cezbeder. Aşk yaşamlarında ise mantık ilişkisi kuran bir partner olmayı tercih ederler.
 
Toprak grubu ellerinin tasviri; kısa parmaklar, kare bir avuç şekli, sert ve kalın bir ten yapısı, derin keskin ve düz avuç içi çizgileri. Pratik, gerçekçi ve sağlam bir yaşam gücüne sahip bir karakteri simgeler. Dış dünya ve doğa ile kuvvetli etkileşimlere sahiptir. Aşk yaşamlarında sadık ve açık yüreklilikle hareket ederler.
 
Ateş grubu elleri yapı olarak; Uzun el, kısa parmaklar, bol ve belirgin avuç içi çizgilerine sahip, sert ve pürüzsüz bir cilde sahiptirler. Risk almaktan korkmayan, yaşamlarında aksiyon eksik olmayan bir karaktere sahiptirler. Aşk yaşamlarında pozitif, kendine güvenen ve kontrolü elinde bulunduran taraf olurlar.
 
Su grubu elleri ise uzun el ölçülerine sahiptir. Uzun parmaklara, birkaç belirgin çizgi dışında çoğunlukla elinden belli belirsiz görünen çizgilere, yumuşak ve kuru bir cilde sahiptirler. Bu el yapısı yaratıcı ve duygusal bir karaktere işaret eder. Aşk yaşamında hassas, naif, kırılgan bir tutum içerisinde, sevilmek ve sevmek ister.
 
Başparmağınızın Esnekliği
 
Başparmağınızın esnekliği, çevrenize ne kadar kolay adapte olup olamadığınızı gösterir. Esnek başparmak, kolay uyum sağlayabilen bir insan olduğunuzu gösterirken, başparmağınızın esneklikten uzak oluşu sizin uyumsuz, muhalif bir yapıya sahip olduğunuzun göstergesidir.
Bazı başparmakların beli olduğunu biliyor muydunuz? Eğer başparmağınızı parmağınızın kemiğine doğru daralıyorsa, ilişkilerinde diplomasiye önem veren, insanların farklı karakterlerini göz önüne alarak hareket eden kısacası nabza göre şerbet veren bir yapıya sahipsiniz demektir.
Başparmağınızın diğer parmaklarınıza oranla uzunluğuna veya kısalığına yönelikte ilişkilerde ne kadar vefalı olduğunuzu gösterir. Uzun bir başparmağı, kendisine ve başkalarına ihanet etmeyen güçlü bir karaktere işaret eder.
 
Avuç içinizdeki çizgiler
 
Karmaşık yapısı ile her zaman merakımızı körükleyen avuç çizgilerinin de aslında bize çok şey anlattığını biliyor muydunuz?
 
Çizgileri sınıflandıracak olarak; temel çizgi, ikincil çizgi ve küçük çizgiler olarak sınıflandırabiliriz.
Temel çizgisinin yanı sıra, bir çok ince çizgiye sahip bir avuç içi dış etkilere karşı ruhen savunmasız, kafası karışık, hassas, kaygılı bir karakteri simgeler. Temel çizginin yanında, ek olarak diğer çizgiler azaldıkça karakter daha sabit ve güçlü bir yapıya bürünür. Duygusallıktan uzak, iniş çıkışları olmayan bir ruh haline sahiptirler.
 
Avucumuzda genel olarak üç tane belirgin temel çizgi vardır. “A” harfi ile gösterilen çizginiz “Kalp Çizgisi” olarak isimlendirilir. Aşk yaşamına dair oldukça ipucu veren bu çizgiyle karşı tarafa dair birçok bilgi edinebilirsiniz. Kalp çizginiz elinize yaklaştıkça, kıskanç ve tutkulu kişilik bireyde daha çok baskınlaşır. Kalp çizginiz sağa doğru kıvrılıp gidiyorsa duygusal açıdan kontrollü bir karakteri temsil eder. Yukarı, işaret parmağına doğru kıvrılan kalp çizgisi ise ilişkilerde şefkatli, mantıklı ve sıcak kalpli bir tutuma sahip karakteri simgeler. Kalp çizginizi kesen çizgiler ve boşluklar, aşk yaşamınızdaki üzüntüleri ve sıkıntıları gösterir.
 
“B” çizgisi ise, kafa çizgisi olarak adlandırılır. Kişinin zekasının işleyişine yönelik birkaç ipucu verir. “C” çizgisi yani yaşam çizgisi ile kafa çizgisinin başlangıç noktası arasındaki boşluk bireyin adım atmadan önce tedbirli olup olmadığı konusunda belirleyicidir. Bu iki çizgi başlangıçtan birleşerek dağlıyorsa, kişinin düşünerek hareket ettiğin gösterir. Bu çizgilerin başlangıç noktasında, aralarındaki mesafe büyüdükçe risk almayı seven, anı yaşayan biri olduğunu gösteriyor.
 
“C” çizgisi ise “Yaşam Çizgisi” olarak adlandırılır. Geniş bir yaşam çizgisi aşk yaşamında paylaşımcı bir karakteri temsil eder. Yaşam çizgisi başparmağa yaklaştıkça partnerine zaman harcamak ve ilgilenmek konusunda daha az cömert davranan bir karakteri simgeler.
 
İlişkiler konusunda farklı bir ipucuna sahip olabileceğimiz bir diğer çizgi ise “Bağlılık çizgisi” dir. Bazı yerlerde ise evlilik çizgisi olarak geçer. Bu çizgiler kap çizgisinin biraz yukarısında yer alır. Hafif, yatay çizgiler yaşamınızda yüzeysel aşk yaşamınızda vaat vermeyen ilişkilerinizi simgeler. Uzun ve belirgin çizgi ise uzun süreli, mutlu bir ilişkiyi veya güzel vaatlerde bulunan bir ilişkiyi temsil eder. Eğer elinizden birden fazla uzun veya derin çizgi varsa aşağı doğru gittikçe çizgiler yaşamınızda, daha önceki ilişkilerinizi simgeler.
 
Çıkıntılar
 
Eliniz içerisindeki belli çıkıntılarla da birey ile ilgili farklı ipucular elde edebilirsiniz. Bu bölümler gezegen isimleriyle adlandırılır. Aşk yaşamına dair çıkarımlarda bulunacağımız bölge “Venüs Çıkıntısı” olarak adlandırılır. Bu bölge işaret parmağınızla başparmağınız arasındaki noktada bulunur. Venüs çıkıntınız dolgunluğu, keyifli bir aşkı simgeler. Gergin ve dolgun bir yapı ise güçlü bir libidoya, yumuşak veya sarkık bir Venüs çıkıntı ise zayıf bir libidoyu gösterir.
 
Venüs çıkıntısındaki belirgin, yatay çizgiler cazibeli, çoğu zaman beğenilen bir kişiliği simgeler. Bu bölgedeki farklı yönlere doğru dağılan belirsiz çizgiler ise karışık bir aşk yaşamını gösterir; inişli çıkışlı, kaygılı bir karakter. Venüs çıkıntısında çok fazla bulunan çizgiler ise dış etkilerden kolayca etkilenen bir karaktere işaret eder. Partnerleri tarafından kolay kandırılabilecek biri olarak görülebilir. Bu bölgede üçgene benzer bulunan şeklin evlilik dışı ilişkilere, ay şeklinin de seksüel açıdan cezbedici bir karaktere işaret eder.
 
Astrolog Zeynep Turan
22.02.2014
Günün Ruh Hali
Ay Başak burcunda. Sorumluluk sahibi olmak başka dediğimiz bir gün olacak. Sevgilisinden ilgi görmek isteyenlerin sayısı artıyor! Duygusallığımız pik yapabilir!
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...