Yükleniyor . . .

“AN”IN DA HARİTASI VAR, ADI DA HORARY!

HORARY ASTROLOJİ NEDİR?

Astrolojiyi tanımlamanın, çeşitlendirmenin sonu yok. İçinde birbirinden ilgi çekici konular yer aldığı bu alanın en değişik kollarından bir tanesi de Horary Astrolojidir.

Horary Astroloji sorunun sorulduğu tarih ve saate göre, yani sorunun doğduğu anda oluşturulan yıldız haritası ile sorunuza cevap alma tekniğidir. 

Nasıl ortaya çıkmıştır?

Horary astrolojinin temelleri çok eski dönemlere dayanmaktadır. Saray astrologlarının gözdesi olan bu teknik ile, dünyaya gelen çocukların ilerde kral mı, savaşçı mı olacağına dair cevaplar bulmak için kullanılmıştır. Kalıntılardan çıkan kil tableti resim ve bazı belgeler horary astrolojisinin Mezopotamya dönemine kadar uzandığını göstermektedir. Araştırmalarda M.Ö 400 lü yıllarda da, bu tekniğin kullanıldığına dair tabletler ortaya çıkmıştır. 

Nasıl çalışır?

Hemen uygulanabilir bir tekniktir ve doğum zamanına gerek olmadığı için kolaydır. Sorulan bir soruya ait, sorunun sorulduğu ana ait gökyüzü haritası çıkartılarak, sorunun cevabını bulmaya yarayan yardımcı bir sistemdir.

Horary Astroloji, yıldız haritası yorumu kadar zor bir teknik olmadığını söyleyelim. Temel astroloji bilgisine (semboller, gezegenler, evlerin)sahip olmak yeterlidir.

Soracağınız soru asla belirsizlik içermemelidir, net olmalıdır yoksa sorunuzun cevabını istediğiniz gibi alamazsınız. Aynı soruyu ikinci kez sormamanız gerekir. 

Nelere cevap verir?

“İş bulabilecek miyim?”

“Kaybettiğim kolyem nerede?” 

“Bugün sevdiğim kişiyi görebilecek miyim?”

“Bu yolculuğa çıkmalı mıyım?”

“Beni seviyor mu?”

“İyileşebilecek miyim?”

“ İş yerimi açmak için en uygun tarih nedir?”

Yukarıdaki örneklere benzer sorulara horary astroloji cevap vermektedir. Horary astrolojide karakter analizine gerek yoktur. Önemli olan sorulan soru ve soru “an”ın kalitesidir. Anın kalitesinden kastımız, yalan ve gerçek olmayan soruların bu teknikle daha iyi anlaşılmasıdır. Doğru zamanda doğru yerde olmak misali, doğru zamanda sorunuzu sormanız gereklidir. Soru anı bu tekniğin özünü oluşturur. 

Doğum Haritası mı, Horary mi?

Horary astroloji bir kaç bin yıldır kullanılan bir kehanet yöntemi olarak görülse de, kısa ve net olması nedeniyle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu tekniği öğrenen herkesin aklına şu soru geliyordur elbet; doğum zamanı olmadan, yıldız haritası nasıl oluşabilir. Ne kadar doğru bir teknik?

Normalde bir kişi ile ilgili karakter analizi, onun aşk, iş, eğitimle ilgili sorularına yanıt verdiği gibi hangi yönde ilerlemesi gerektiğini ve yoluna çıkabilecek engeller ile şanslı olduğu durumları açıkça ortaya sermektedir. Ve bunu yaparken de kişinin kendi doğum haritasına bakmak gerekmektedir.

Horary de ise doğum haritası kullanılmaz. Anın haritasına bakılır. Örneğin çıkarılan horoskopta 1.ci ev, soruyu soranı temsil eder. Aynı şekilde Ay da soruyu soranın ikinci temsilcisidir. 2. ev para ve malları, 3. ev kardeşleri, 4. ev araçları, 5. ev çocukları, 6. ev iş ve çalışanları, 7. ev eş ve ortakları temsil eder. Horary astrolojisinde öncelikle soruyu veya olayı temsil edecek evin saptanması gerekir.

Doğum haritası kadar çok çeşitli cevaplar veremez, yönlendirme yapmaya fırsat da tanımaz. Hayatın iniş çıkışlarını, geçmiş tecrübeleri bir yıldız haritası kadar detaylıca anlatamaz. Kısa ve özdür. Avantajlı tarafı ise bu tekniği kullanırken doğum saatinizi bilmenize gerek yoktur. Doğum saatini ve tarihini bilmeyen insanlar için merak ettikleri sorulara cevap bulmak horary astrolojide daha kolaydır. 

Astrolog ZEYNEP TURAN

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

21.01.2013 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay toprağın değişkeninde. Neden-sonuç ilişkisi kurmak isteyeceğimiz bir gün! Evde hummalı bir temizlik yapmak isteyeceğiz. Saman altından su yürütenler hayal kırıklığına uğrayabilir.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...