Yükleniyor . . .

2022 ARALIK AYINDA NELER OLUYOR?

2022 yılının son ayına girerken gerek Dünya’da gerekse de ülkemizde yeni bir yıl için son hazırlıklara başlayacağız. Mars Retrosu eşliğinde adım atacağımız Aralık ayı içerisinde bir de Merkür Retrosu’nu barındırıyor. Gökyüzündeki gezegen açıları, gündelik hayatın akışını da değiştirecek. Kurumlar, ülke yönetimleri, liderler, sınırlar ve son dakika haberleri hepimizin dikkatini çekecek. Aralık ayının içinde aslında 2023 karşılama merasimi olduğunu da göz ardı etmeyin. 2023 yılı, 21 Aralık 2022 itibariyle, dünya yeni olayların içine çekilecek. Kolektif bir yıla doğru yürüdüğümüzü ise yine bu ayın içinde anlayacağız.

Ulusüstü kurumların açıklamalarını, farklı ülkelerde alanının uzmanı olan lokomotif kişilerin açıklamalarıyla karşılaştıracağız. Bizler ise sosyal medyadan emekli komutanları, savaş stratejistlerini, ekonomistleri ve sağlıkçıları dinleyerek gelişmeleri anlamlandırmaya çalışırken, diğer yandan da birçok ülke farklı yaptırımlarını açıklıyor olacak. Özelikle Aralık ayının en büyük konularının başında dünyada işten çıkarma dalgasının hızla büyümesi gelecek.

Aralık Ayı Hangi Konuları Gündeme Getirecek?

  • Dünyada üretim bandında yavaşlama
  • Yangınlar artış gösterebilir.
  • Sulardan bulaşacak, yeni salgınlar
  • Çocukların tükettiği sağlıksız gıdalar
  • Gelişmekte olan ülkelerde kapanan hastaneler
  • DSÖ’nün gündeme gelecek yeni açıklamaları

Gezegenlerin Hikayesine Kafa Yoracağız

Antik çağda gezegenler doğasına göre benefik(faydalı) ve malefik(faydasız) olarak ikiye ayrılmışlardır. Büyük malefik Satürn, küçük malefik Mars, büyük benefik Jüpiter, küçük benefik Venüs’tür. 2022 yılının Aralık ayına baktığınızda gökyüzünde iyicil ve kötücül gezegenler büyük bir çekişmeyi başlatacak. Ülkemizi de tesiri altına alacak bu çekişme, yalnız bizi değil; ekonomik anlamda iş birliği yaptığımız ABD’yi, bizimle çıkarları için iş birliği kurmaya hevesli Çin’i ve kimi zaman ‘’müttefik miyiz değil miyiz?’’ diye kendimize sorduğumuz Rusya’yı da etkileyecek.

İstikrarı Kaybeden Güç Kaybeder

2022 Sıfırdan kitabımda kaleme aldığım ABD Ara Seçimleri, gezegenlerin tam da tarif ettiği şekilde yol aldı. “20 Kasım 1942 tarihinde Akrep stelyumunda doğan Joe Biden, 8 Kasım 2022 tarihinde zorlandığı ara seçimin sonuçları ile yüzleşmek durumunda kalacak. Gökyüzü, olayların akışını Biden’ın dezavantajı yönünde değiştirecek. Tarihten bu yana Dünya’ya gövde gösteri yapan ABD’nin, yükselen işsizlik oranı ile başının derde girdiğini göreceğiz. Yaşanan seçimlerde Cumhuriyetçilerin baskın gelmesinin arkasından Trump’ın adaylık açıklaması, ABD siyasetinin en vasat günleri olarak yorumlanacak. Trump, sık sık koz olarak kullandığı Twitter aracılığıyla dünyaya seslenirken, nevi şahsına münhasır tavrıyla Aralık boyunca dillerden düşmeyecek. Cumhuriyetçiler ile Demokratların kıyasıya bir mücadeleye giriştiğini ara secimden sonra da göreceğiz. Seçim sonuçlarına razı gelen taraf ile gelmeyen taraflar ABD sokaklarında karşı karşıya gelebilir. Başkanlık seçimlerinden ibret alan ABD’nin, sokaklarda üst düzey güvenlik önlemleri aldığını göreceğiz.”  ABD’nin uzun yıllar boyunca çok övündüğü demokrasinin yozlaşmaya başladığına da şahit olacağız. Farklı mimikleri ile ABD kürsüsünde görmeye aşina olduğumuz, 14 Haziran 1946 yılında Güneş- İkizler, Yay aksındaki Dolunay’da doğan Donald Trump’ın, tekrar aktif bir politika izlediğine de tanıklık edeceğiz. Biden hakkında ortaya atacağı iddialar, oğlu ve Ukrayna’yla bağlantısı üzerinden olabilir. Güneş Yay burcunda salınıp, Mars karşında geri giderken yeryüzünde gücü tutan kurum ve kişilerin planlarını deştirmek için elinden geleni yapacak.

Kadere Yön Veren Gezegenler Sınanırsa, ‘’Sonun’’ Başlangıcına Girilmiştir

2022 yılının son ayının nasıl biteceği konusunu düşündüğümüzde, 2001 yılından referans almalıyız. Çünkü bu yılda Satürn, İkizler’de! Bununla da bitmiyor, Mars hava burcunda geri gidiyor. Hal böyle olunca yılın son günlerinde Mars, İkizler’de 77 gün geri gider de, 2001 yılında kurulan birçok yapıyı sınamaz mı? 2022’nin son ayında yöntemleri eskimiş kurumlar Dünya’ya ayak uydurmak istercesine yapısal değişikliklere gidecek. Bunların başında ise; 15 Haziran 2001 yılında çapraz Retro’da kurulan Şangay İş Birliği Örgütü olacak. Çin’in girişimleri ile İran’ın Şangay İş birliği Örgütü’ne katılması, Ortadoğu ülkeleri üzerinde tahakküm kuran ABD etkisini iyiden iyiye azaltacak. 2017 yılında önemli bir genişleme sağlayan bu iş birliği örgütü, Batı kutbundan istediklerini daha anlaşılır dile getirmeye başlayacak. Şangay İş Birliği Örgütü’nün Destekçisi olan ASEAN (Güney Asya ülkeleri) ülkelerinin Çin ile ticaret hacmini büyütmesi, ABD’nin Filipinler Denizi'nde yaptığı ticaretini epey bir zora sokabilir. Haber bültenlerinde adını daha sık duymaya başladığımız Şangay İş Birliği Örgütü’ne olan bakış açısı, ülkemizde geniş ölçekli değerlendirmeye alınacak.

Aralık Ayında Neleri Konuşacağız?

Jüpiter, 20 Aralık tarihinde bu yıl ikinci kez Koç burcunda hareket etmeye başlayacak. Ülkemiz için suların ve sulardan bulaşan hastalıkların gündeme geleceğini ifade eden genişleten gezegenin seyrinde, birçok şehrimizin barajından su örnekleri alınıp testler yapıldığına tanıklık edebiliriz. Bir yandan da sulara karışan fabrika atıklarını yeniden konuşacağız. Ülkemizin su havzaları gündeme gelirken, Türkiye belki de ilk defa muson yağmurlarıyla tanışabilir. Karadeniz bölgemizde 2023 Mart ayına kadar seller gündeme gelebilir. Bazı şehirlerimizde dere yataklarının taşması şehir sularının kullanımına da belli tedbirler getirebilir. 

Türkiye son aylarda her ne kadar faiz düşürme politikasıyla yürüse de faiz politikasında direnci kırılabilir. Hatta ülkemizin ekonomik koşulları komşularımızın iç politikasında da gündem olabilir.

Okyanus ötesindeki süper gücün halkına sağladığı maddi desteklerde kısıtlamaya gitmesi ise ABD sınırsız bastığı dolara müdahale ediyor dedirtecek. ABD’nin gündemi ise hiç şüphesiz FED olacak. FED faiz artırımına kaldığı yerden devam edecek…

Ülkemizde Hangi Konular Öne Çıkacak?

  • Ekonomi 
  • Eğitim
  • Limanlar ve gümrükler
  • Kolluk Kuvvetleri
  • Hastaneler

Aralık Ayında Hangi Liderler Konuşulacak?

  • Donald Trump
  • Rishi Sunak
  • Emmanuel Macron
  • Justin Trudeau
  • Şi Cinping
  • Volodimir Zelenski

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

06.11.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...