Yükleniyor . . .

2022 AKREP BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

2022 AKREP BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Astrolojide en çok anlamlandırılması ve çalışması gereken gökyüzü olayı Güneş tutulmasıdır. Güneş tutulması gerçekleşirken, Yeniay da yaşanır. Bu da 6 aylık yeni bir döngünün başlangıcıdır.

Güneş Tutulması Ne Zaman Gerçekleşecek?

25 Ekim günü saat 12.45 sularında Akrep burcunda Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Akrep burcunda Güneş Tutulması, Türkiye’den de gözlemlenebilecek.

İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır

Güneş tutulmaları, en güçlü gökyüzü olaylarından birisidir. Kişisel hayatlarımıza etkileri vardır. Bizleri harekete geçirmek ister. Tutulma döngüsünde, çözmekte zorlandığımız ya da çözemediğimiz konular yeniden karşımıza gelebilir. Gökyüzü, kısır döngüden kurtulmamız için bizlere gereken desteği vermeye hazırlanıyor.

  • Yatırımlarımızın yönü değişebilir.
  • Bize zarar veren bağımlılıklar ya da kötü alışkanlıklarımızı terk etmek isteyeceğiz.
  • Birden fazla konu ile aynı anda uğraşarak yorgun düşmek yerine olayları adım adım ele almaya öncelik vereceğiz.
  • Kişisel hayatlarımızı güçlendirmek için adımlar atacağız.
  • İçsel dünyamıza yolculuğa çıkacak ve kendi iç sesimizi daha fazla dinleyeceğiz.

Sistemin Çarkları Değişir Mi?

Yılın ikinci Güneş Tutulması su burcunda gerçekleşirken kişisel hayatlar daha fazla odak noktası haline gelecek. İçerisinde bulunduğumuz sistem çarklarında öne çıkmak, ayrışmak isteyen kişilerin sayısı artış gösterecek. Önceliklerini doğru şekilde analiz eden kişiler tutulmanın kazananı olacak. Elbette ki kusurlar olacaktır fakat kusurları fark edenlerin ve bunları düzeltmek için çaba gösterenlerin herkesten bir adım öne geçtiğini de kabul etmek gerekir. Buna bağlı olarak;

  • İş yerlerinde rekabet artış gösterebilir.
  • İş yerindeki çalışma arkadaşlarının kendi içlerinde gruplaşmalar olabilir.
  • Ortaklıklar sona erebilir.
  • Yeni iş birlikleri ortaya çıkabilir.

Tanımlar Değişiyor

Tutulmayı 2022 yılındaki kitabımda 2 yıl önce kaleme alırken, 8 Ekim 2013’te Ay-Akrep döngüsünde kaldırılan Andımızın geri getirilmesi konusunun tartışılacağına kitapta tutulma bölümünde yer vermiştim. Seçim sarmalına doğru yürüyen ülkemizin, sadece pankartlar ülkesi olmadığını, meclis gündeminin geçmiş konulara evrildiğine şahit olacağız. Etnik kimlik tanımlamalarının mecliste yoğunluk kazanacak. “Türk kimliğin kana ya da ırka dayalı olmadığını” yalnızca bütünleştirici tanım olarak kullanıldığının altı çizilecek. Yanlış algılar ortadan kaldırılmak istenecek. 2022’nin Akrep tutulması ülkemizin haritasında aktif olarak yaşanırken, ayrışmayı bölmeyi kullanamayacaklar. Çünkü Akrep burcundaki tutulma ülkemizin burcunda etkili olduğu sırada en çok bizi ilgilendirecek. Ve bu konudaki yaralarımızı farklı çözümler ile sarmayı öğreneceğiz.

Partiler İmaj Çalışmasına Soyunacak

Dünya gündemi hızlanırken, Türkiye’deki siyasi partilerin şekil ve görüş değiştirdiğini görmek şaşırılacak hadiselerden olmayacak. 15 Ekim 2012’de Mars-Yay döngüsünde kurulan HDP, Mars karşıtlığından geçecek. HDP, parti tüzüğünde ve izlediği politikalarda büyük değişimler yapabilir. Birçok partinin ifade dili değiştiği gibi HDP’nin de sahip olduğu ideolojinin baştan aşağı değiştiğini göreceğiz. Partinin uzantıları ile bağlantılarının tamamen koptuğunu iddia eden görüş ve beyanlar ortaya çıkacak. 10 Nisan 1973 yılında Satürn-İkizler burcundayken doğan Selahattin Demirtaş’ın yargılanma süreci bir anda yön değiştirecek. Demirtaş; tahliye olduktan sonra partisinde soğuk rüzgarlar estirecek.

Topalla Gezen Aksamayı Öğrenir

İmralı’da bulunan Terör Örgütü sözde lideri 4 Nisan 1947 doğumlu, Ay düğümleri ve Uranüs’ü İkizler olan Abdullah Öcalan’ın çok ciddi sağlık sorunları olduğunu da duyacağız. Mars-İkizler seyrini hiçbirimiz hafife almamalıyız çünkü 26 Mart 2023’e kadar haritasında İkizler-Yay aksında gezegeni olan herkes gökyüzü tarafından sınavlara tabii tutulacak.

Bölgesel Savaşlar Coğrafya Değiştiriyor

PKK için son Suriye’de başlayacak. ABD’nin ‘’Suriye’den çekilmesi’’ PKK gibi birçok örgütün fonun ve silah yardımının kesildiği de yazılanlar arasında yer alacak. PKK terör örgütü Türkiye’nin “zayıf karnı” niteliğini kaybedecek. Yengeç burcu ABD’nin bölgeden çekilmesi ile PKK’nın eş zamanlı güç kaybetmesi aslında her şeyi açıklıyor olacak. Yani; örgütü kuran da yok eden de aynı ülke oldu diyeceğiz. ABD’ye güvenen terör örgütlerinin bir bir havlu atması gündemi belirleyecek. ABD yalnızca ondan emin olduğu müttefikleri ile askeri iş birliğini koruyacak örneğin; Yunanistan gibi…

Terzi Kendi Söküğünü Dikebilecek Mi?

“ABD ile 25 Mart 1821 yılında Koç Stelyumunun yanı sıra Merkür Retro’sunda bağımsızlığını ilan eden Yunanistan’ın sık sık üs kurduğunu ve tatbikat gerçekleştirdiğini duyacağız.” Bu satırlarım 2 yıl önce kaleme aldığım kitabımdan…

O günden bugüne üslerin sayısının arttığını hep birlikte gördük. Yunanistan basınında son zamanlarda yer alan ABD’nin Dede Ağaç limanını büyük bir liman üssü haline dönüştürme isteği, ülkemizin odağını da bu noktaya çekecek. Çünkü bu limana Amerikan muharip gemileri yanaşacak. Dolayısıyla ordumuzun bu bölgede hakimiyetini korumak için yeni deniz üsleri kurma yoluna gittiğine şahit olacağız.

Yunanistan, Amerika’nın İpiyle İndiği Kuyuda Boğulacak

2022’nin son aylarına kadar Türk Dış İşleri ile Yunan Dış İşlerinin birbirlerine rest çektiğini göreceğiz. Türkiye’deki siyasi yüzler değişse de 2022’nin bu aylarında Türk-Yunan gerginliği tırmanabilir. Hatta geçmişi hatırlayacağımız olaylar yaşanabilir. Türkiye-Yunanistan arasında bir ateş hattı oluştuğuna “maalesef” biz yine dünya gözü ile şahit olacağız. 30 Ocak 1996’da Chiron 14 derece ile Terazi burcunda geri giderken TSK’nın gerçekleştirdiği Kardak Operasyonunun bir benzerini yaptığını iş olup bittikten sonra duyacağız. Chiron karşıtlığı hafife alınacak bir transit değildir. Çünkü Chiron bir gezegen değildir, şifacı bir asteroittir ve iyileştiremediği yerde ağır yüzleşmelere tabi tutar.

Güneş Tutulması Neleri Karşımıza Getirecek?

  • Paris sokaklarında aşıklara değil gösterilere
  • Wuhan sokaklarının virüslerden değil, psikolojik baskıdan hayatını kaybedenlere
  • Tayvan’daki büyük firmaların pazardan çıkmak için yeni ülkeler aradığını öğreneceğiz.  Çünkü Çin, Tayvan’ın ABD’nin arkasına saklanmasını unutmayacak.
  • Çekya (Çek Cumhuriyeti) meydanı gülenlere değil hayat pahalılığından şikâyet edenler ile dolacak.

Kısacası dünya daha çok sokağa dökülecek. Kendi sektöründe farklı ülkede iş bulma fırsatı olanlar ise büyük göçü başlatacak.

Tutulma Hangi Konuları Ön Plana Çıkaracak?

  • Tarım
  • Ekonomi
  • Bireysel Hak ve Özgürlükler
  • Kadın Hakları
  • Alım-Satım Konuları (Tapu Daireleri)
  • Hava Yolu Şirketleri
  • Kargo Şirketleri

Güneş Tutulması Tavsiyeleri

  • Üzerinizdeki karamsar tabloyu bir kenara bırakın.
  • Kendinizi sıkışmış ya da kötü hissettiğiniz alanlardan uzaklaşın.
  • Gözlem yapmaktan geri durmayın.
  • Değişime karşı kendinize ket vurmayın.
  • Plan ve program yapın.
  • Tekrara düşmeyin.

Güneş Tutulmasının Burçlara Etkisi Neler Olacak?

Koç: Karşınızdaki kişiden herkesten beklediğiniz dürüstlüğü bekleyeceksiniz. Sizinle düzenli olarak fikirlerini ve planlarını paylaşan kişilerle ilişki halinde olmak isteyeceksiniz. Fiziksel görüntünüz için daha önce cesaret edemediğiniz radikal kararları alabilirsiniz.

Boğa: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek tutulma Boğa burcunun ilk günlerinde doğanları daha fazla etkisi altına alacak. İlişkinizde içselleştirdiğiniz konular bir bir karşınıza çıkarken, “nerede yanlış yaptım?” sözünü daha çok söyleyeceksiniz.

İkizler: Bazı kişilere yersiz ödünler verdiğinizi fark edeceksiniz. Tutulma ile beraber değişim isteyen ruhunuzun rüzgârına kapılacaksınız. İşinde yakın bir zamanda terfi almış bir İkizler burcuysanız, yaşam standartlarınızı yavaş yavaş arttırmayı hedefleyeceksiniz.  

Yengeç: Birçok şeyin omuzlarınızda bir yük olduğunu fark edeceksiniz. Kardeşlerinizin özel hayatlarındaki iniş çıkışlara karışmamaya karar vereceksiniz. İlişkinizde tutkunun kaçtığını ve azalarak yok olmaya yüz tuttuğunu düşünüyorsanız sevdiğiniz kişinin size olan isteğini ve düşkünlüğünü daha güçlü bir şekilde hissedeceksiniz.

Aslan: Aile büyüklerinizde ilişkileriniz bir ileri iki geri gidiyorsa, bu tutulma ile beraber evden ayrılmak isteyenler kendi hayatını kurma yoluna girmeyi düşünebilirsiniz. Baskın olduğunuz yönler ortaya çıkarken ailenizdeki rolünüz güçlenecek. Herkese sorumluluğu hatırlatan ve yuvanızdaki parayı yöneten siz olacaksınız.

Başak: Ödemelerinizle ilgili bütün düzensizlikleri bertaraf etmek isteyeceksiniz. Bankalarla arası kötü olan Başak burçları için buzları eritme vakti geldi. Çocuklarınızın kendi hayatlarında bir düzene girdiğine şahit olacaksınız. İç dünyanızda sürekli zuhur eden değer yargılarınızı hayatınıza uygulamak güç verecek.

Terazi: Kendi işini yapan bir Terazi burcuysanız ya da proje bazlı çalışıyorsanız, yeni anlaşma imzaları kapıda... Gözlemci ve analizci tarafınız, insan tanıma konusundaki becerilerinizi ön plana çıkaracak. Uzun zamandır ciddi anlamda birikim yaptıysanız, yazlık, arsa, mülk gibi yatırımların vakti geldi diyeceksiniz.

Akrep: Tutulmaya ev sahipliği yapıyorsunuz sevgili Akrep burçları. Sevgilinizin sosyal medyası, telefon görüşmeleri ve yazışmaları yakın markajınızdan kurtulamayacak. Eşinizin üstünü kapattığı aile konularını bu sefer kulak arkası etmeyeceksiniz. Yıllardır odaklandığınız fakat bir türlü gerçekleştiremediğiniz aksiyonlar için harekete geçeceksiniz.

Yay: İş yerinizde politik davranan kişilerin, gerçek hesaplarının neler olduğunu çözümleyebilirsiniz. Uzun zamandır canını dişine takıp birikim yapanlardansanız, emeklerinizi çeşitli yatırım yollarıyla somutlaştırmak isteyeceksiniz.

Oğlak: İş arayışında olan bir Oğlak burcuysanız, sonunda yüzüm gülecek diyeceğiniz gelişmeler yaşanabilir. Kariyerinizde hedeflediğiniz statü, finansal konular adına atacağınız adımlar karşılıksız kalmayacak. Kararlılığınızı, disiplininizi ve çalışma biçiminizi kıskananların olduğunu fark edeceksiniz.

Kova: Kariyer hayatınızda kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Karşınıza çıkan fırsatları erteleme eğilimine girebilirsiniz. Rekabetin yüksek olduğu bir iş yerinde çalışıyorsanız, gerçek potansiyelinizi açığa çıkarmak, öne çıkmak adına daha hırslı bir profil çizmeye başlayacaksınız.

Balık: Global bir firmada çalışıyorsanız, kariyerinizi kökten değiştirecek teklifler alabilirsiniz. Eğitim ya da kariyeriniz aracılığı ile yurtdışı şansları yakalayabilirsiniz. Bir süredir ilişkiniz ciddi sınavlardan geçiyorsa, tüm sorunları bertaraf edebilirsiniz. Sevgilinizle sil baştan başlamak isteyeceksiniz.

Not; Hepimizin evde oturup hayat pahalılığı ile dert yanmamızı istiyorlar. Üretmememiz için devamlı kaynaklarımızı, psikolojimizi ve tüm dengelerimizi bozacak dengeler çıkarıyorlar. Asla pes etmeyin. Çünkü; üretmeyenin tükeneceğini çok iyi biliyorlar. Her şeyi israf eden, bolluk içinde olan ülkelerin bile bugünün dünyasında dev sorunlar var. Tüketimin bir hastalığa dönüştüğünü birçok uzman günü ve yeri geldiğinde paylaşacak. Yıllar içerisinde birçok ürünün kalitesinin düşmesi bile global krizin ayak sesleriydi. Tüketimi artırıp, üretimi kısıtlayarak toplumlara şok etkisiyle birçok hamleyi yaptırmak amaçları. Örneğin iyi bir konumda olan evinizi satarak onunla iki ev alma fikriniz bile aslında ileri değil geri gitmiş durumda. Daha düşük maliyetle üretilmiş bir evi satın alarak, kâr ettiğinizi düşünüyorsunuz. Halbuki yaşadığınız çevrenin habitatını değiştiriyorsunuz. Kendiniz görünmeyen ama değeri olan birçok fedakarlığı yapıyorsunuz.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır

10.09.2022 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...