Yükleniyor . . .

YILIN İLK GÜNEŞ TUTULMASI

Mart, bu sefer geliyorum diyor….

Yalancı bahar geliyor! Dünya zorlu bir sürece giriyor. Yeryüzü büyük mücadeleler verirken biz mevsime aldanıp yüzümüzü bahara dönmüş olabiliriz. Gezegenlerin kendi içindeki mücadelesi insanoğlunun ve toplumların yine hiç beklemedikleri bir döneme gebe olduğunu işaret ediyor. Kim başlattı bu döngüyü? Tabii ki Balık burcundaki Güneş tutulması.

Aynı zamanda gerçekleşen Yeniay, gündelik deneyimlerimizi boş geçmeden, hafife almadan tecrübe hanemize yazmamız gerektiğine işaret ediyor. Zaman ve değişim arasında kalabiliriz. Bu iki gökyüzü şöleni, büyük yaşam temalarını önümüze getirebilir. Fiziksel yeteneklerimiz, sezgilerimiz, ruhsal deneyimlerimiz güçlenirken, görmek ile tanık olmak arasında kalabiliriz. Bir şeyleri kaybederken, kazandıklarımızı bu döngüde asla boşa gitmeyeceğini deneyimleyebiliriz.

Geçmişten ders çıkartmayı büyük bir faz’ın üzerinde hareket eden merdivenler gibi düşünün; birileri çıkarken, birileri inecek, belki biraz mücadele etmemiz gerekebilir ama unutmamalıyız, inanç bu deneyimden akar ve insanı büyütür.

Bu yoğun günlerin, Astroloji haritası bizlere neleri işaret ediyor?

Yüzleşmesi bol,  kazananı ve kaybedenin hesabını yapmadan değerlendirmemiz gereken bir Tutulma döngüsüne daha geldik. Konuyu ele almadan önce her Tutulmanın kendi içinde sahiplendiği ve ona ait bir formu olduğunu eklemek istiyorum. Buna göre değerlendirmenin sağlıklı olacağını ve bir arada görülen bu gökyüzü koalisyonunun genel yansımasını daha iyi anlayabiliriz.

Tutulma, Zodyak’ın son burcu Balık tarafından sorumluluğunun büyük bir kısmını sahiplenmeye hazırlanıyor. Yapısı gereği, kaygan ve bir o kadarda esnek olduğunu sakin unutmayın. Yazının genelini de Tutulmanın ruhuna da buna göre tahlil edin lütfen…

Maskelerin düştüğü, sabırların ölçüldüğü, adeta ruhun budanması diye adlandırılabilecek,  yılın ilk Tutulması kapıda!

2016 yılının ilk Güneş Tutulması 9 Martta günün ilk saatlerinde gerçekleşirken; Gök kubbede eş zamanlı bir de Yeniay’ı oluşacağından bahsettim. Balık burcunda 19 derecede hareket ederken yaşayacağımız Tutulma ve Yeniay,  İstanbul Türkiye saati ile 03: 57 yaşanacak ama ülkemizde gözlemlenmeyecektir. 

Duygusal olarak bilinen Zodyak’ın son çocuğu Balık, bilinenin aksine zehir zemberek bir bakış açısına nasıl sahip olduğunu görmemize neden olabilir. Bir yandan yürekleri sınamaya da geliyor olabilir. Bu vesile ile dünyayı nasıl bir oluşumun içine alacağına da tanıklık edebiliriz.  

İllüzyona hazır olun!

Balık burcunda yaşanacak Tutulmaya (Güney düğüm), Başak (Kuzey düğüm)  burcunun da bu oluşuma etki yapacağını hatırlatmakta fayda var. Bu birlik; yoğun, değişken, enerjisi gergin ve adrenalin yüklü olayları tetiklerken adeta sessiz ve derinden başlayacak her türlü duruma zemin hazırlayabilir. Dağınıklığının yanında yavaşça yükselen olayları temsil etmesi ile bizi yanıltmayı başarabilir.  Bu kanıya varmama sebep tamamen teknik saplamalardan kaynaklanıyor.

Değişken nitelikli burçlar, Gök kubbede geçtiğimiz Ağustos ayında itibaren yönetimi ele almıştı. Bu durum, 2015 yılının Ağustos ayından itibaren birçok sistemin tekrar revizyondan geçtiğine işaret ediyor. Adeta bir çığ gibi, hızlı, sansasyon yaratarak büyüyen örgütsel olayları, dinleri alet ederek o tarihten itibaren Satürn, Yay burcundaki gergin formunu net bir şekilde hissettirmişti.  Bu süreçte; ülkeleri ve gündemleri eş zamanlı takip eden değişimlerin, uluslararası arena da kaygan bir zeminin üzerine nasıl kurulu olduğunu, 15- 16 Kasım ( G-20 Zirvesi ) tarihlerinde, net bir şekilde görmemize vesile oldu.

Ay düğümlerinin, eş zamanlı olarak etkisini ortaya koymaları aynı dönemlerde birden fazla olayın akıbetinin manşetlere taşımasına ayrıca neden oldu. Birçok ülkenin bizzat gündemini meşgul eden terör olayları ve mülteci sorunu çok konuşuldu. Ocak ayında bu hassas konular maddi kararlarla bir yere varmış gibi görünse de aslında iyi niyetinin sorgulanacağı zamanları, Tutulmanın etkisi ile deneyimleyebiliriz. Biraz gizemli konuşuyormuşum gibi gelebilir size ama detayları sakin bir dille anlatacağım. Şunu unutmamalıyız, gökyüzü büyük bir kırılmadan geçerken değişimden herkes nasibini alacaktır.

Değişim için neleri, feda edebiliriz!

Aslında, 9 Marttan itibaren gidişatı resmiyete kavuşturacağız.

Güney düğümünün aktif rol alacağı Tutulmada, kafa karıştırıcı ve yanıltıcı, “görünen ile görünemeyenin” savaşında ilk yüzleşmeyi başlatabilir. Hatta ülkelerarası protokolü aşıp, gözdağı oluşturmaya kadar gidebileceğini işaret ediyor. Gökyüzünün nerede ise en stresli açı kalıbını anlatırken,  gezegenlerin birbirileri ile ilişkisine çok dikkatlice bakmalıyız.  Bu etkilerle, sakinliğin ve stabil kalmanın ise pek mümkün olmayacağını da ayrıca hissediyor olabiliriz.

Ya bitiyoruz Ya bitiriyoruz.

Balık burcunda gerçekleşen Güneş Tutulmasının rengini aslında 20 Şubat’tan itibaren hissetmeye başlayacağız. Adeta gökyüzünde konular yürüyen merdivenler gibi birbiri ardına akarken, merdivenlerden yukarıya çıkmaya çalışan konu başlıkları gibi, Türkiye için; vatan toprakları, yakın tarih, uluslararası anlaşmalar, göçmen sorunu gibi keskin meseleleri yeniden farklı açıdan ele alınması mümkün olabilir.

Kolay değil, kolektif gezegenlerin “şahı” Neptün Tutulmada…

Bu etki, diğer yer altı bilincini temsil eden Plüton ile altıgen açı yapıyor. Tutulma esnasında gerçekleşecek Yeniayın oluşumuna uzaktan desteğini esirgemeyen Plüton, toplumsal gündemi daha çok sivriltirken, hiç akla gelmeyecek hatta zaman zaman kaçtığımız konuları tüm gerçekliği ile 7’den 77’ye konuşacağımızı işaret ediyor.  Gündelik yaşamı ise, ilişkilerde daha yoğun beklentilere itecek olabilir.  Kayıp diye ele alacağımız insanları konuşurken, kişilerin vicdanına, inançlarına yönelik dünyada farklı gösteriler ve olaylar yaşanabilir.

Bu yolcunun gideceği bir bilet var, Dünya!

Ayrışma keskinleşiyor.

Gökyüzünün penceresinden baktığımızda Balık burcu; okyanusları, kimyasal her türlü maddeyi ve tabii ki sıvıyı da temsil eder.  Bu durumda, insanlığa, yaşama, sahiplenmeye dair gündem başlıklarının dikkat çekeceğini gösteriyor.

Balık burcunda yaşanacak Tutulmanın kare ası; Tutulmanın diğer yöneticisi Jüpiter’in Başak burcunda ve 180 derece karşıtında konumlanmış olması, kurgunun özenle hazırlandığını hatırlatacak bize!

Balık-Başak aksında gerçekleşecek Tutulmaya, Jüpiter’in ayrıca eşlik etmesi ile nelere tolerans göstereceğimizi ve yüzleşmelerin hangi konularda olacağına ayrıca bakmamız gerekebilir; hizmet, bedensel ve ruhsal sağlık, evrensel düzen ve kişisel organizasyonlar, sabır veya diğer adı ile tevekkül konuları gündelik yaşamın belirgin parçaları olacağını gözlemleyebiliriz.

Maddeden Maneviyata yolculuk!

Neptün tarafından yönetilen Balık burcunun, Zodyak kuşağında son takımyıldızı olmadığını bilmeyen yoktur.  Bu bilgi bize teorik olarak Tutulmada bir “tükenmişlik sendromunu” ifade edebilir.  Daha derin, daha içsel duygular yaşarken, kimselere boşa kürek çektirtmeyecektir. Bu vesile ile inançlarımızı zorlayacak olayların gündelik hayatımıza nasıl yansıyacağını görmemize neden olabilir.

Ben kimim?

Bize kim olduğumuzu düşündürecek ve kimlere güvendiğimizi tekrar gözden geçireceğiz. Her yapının bir kökü olduğunu göreceğiz. Kökleri ve kırılmaz denilen her türlü ilişkiyi, sağlam olduğunu düşündüğümüz durumların değiştiğini, eğrildiğini gözlemlerken büyük bir sınavın içine de girdiğimizi hissedeceğiz.

Hayatında ilk defa mı kaybettin! O zaman hiç yaşamamışsın…

Kaybederken,  korkusuz yüzünü insanlığa tüm çıplaklığı ile gösterebilen herkes, bir yanılsama ile bunun adına cesaret diyebilir.  Peki, nelere mal olabileceğini sizce tahmin edebilir miyiz? Sınır komşularımızı, ticareti, eğitimi, iletişimi ve hedef kitleleri de içine alan her türlü yapıyı öne çıkartacak olabilir. İletişimde, özellikle basın-yayın organlarını, gazetecileri 2015 Mart ayında yaşanan Tutulmadan bu yana kamuoyunda konuşulan her türlü yayın organını tekrar er meydanlarına getirmeye çalışabilir.

2011 Neptün ve etkilerini unutmayalım…

2011 yılının sonlarından itibaren Neptün, Uranüs geçişleri sayesinde takındığı tavrın kaygan bir konjonktürde olduğunu unutmamalı.

Yeni bir düzine kararlar alınırken,  Suriye ve Ortadoğu’daki rol arkadaşlarının akıbeti değişebilir. Sadece siyasi dengeleri değil birçok anlaşmanın yeniden gözden geçirileceği, ticari konular yeni revizyonlardan payına düşüne alacağını görebiliriz.  Ayrıca stratejik olarak, ordu ve askeri düzenlemelerle ilgili geniş kapsamlı kararların alına bileceğini temsil ediyor.  

2011 yılında yaşanan “Kara Çarşamba”  hatırlatacak izler bir süredir hem Türkiye’de hem de dünya finansal piyasalarında doların değer kaybı ile birlikte zemini sallamaya başlamış olabilir. 20 Şubat itibari ile bir takım yapıların tedbirlerini, geliştirdikleri kriz yönetimine ve müzakerelere yıl boyunca karşımıza başka bir ana tema olarak çıkabilir. 

Türkiye ve Tutulmanın etkisi

Tutulma, Türkiye’nin 3. ve 9. evine denk düşüyor

Ülke gündeminde; siyasetçileri, partileri, meclisi ilgilendirecek yoğun gündemlerin dışında, halkı, çocukları, sanatçıları ve eğlence sektörünü etkisi altına alacağını işaret ediyor.  Ülkemizin Ay konumu, değişken burç kategorisinde olduğunu hatırlarsak,  dünya gündeminde yerimizin hazır olabileceğinden bolca bahsettim. Terör olayları ve eş zamanlı basın yayın organlarının pozisyonları, gazetecilerin siyasilerle ilişkileri bir kez daha gündeme gelebilir.

Türkiye yine dünya basınında

Tutulma yöneticisi Jüpiter’in 9. evde hareket ediyor olması, ülkemizin uluslararası arena da belli başlı dengelere takılacağını işaret ediyor. Vatan toprakları dünya konseylerinde çok daha keskin konuşulurken, Avrupa’nın yeni düzenlemeleri, ülkenin iç işlerinde ikilemlerin ve ayrışmanın çok daha büyüyebileceğini işaret ediyor Türkiye’nin din “kisvesi” altında dünya gündeminde farklı bir şekilde yer alması sağlanabilir.  Özelikle Marsın MC olması gizli yürütülen her şeyin bu dönemde deşifre olabileceğini temsil ediyor.

İnanç sistemleri yeniden gündeme gelebilir.

Genişleten ve büyütün Jüpiter’in yönetimi altında gerçekleşen Tutulma, değişken ruha sahip Balık burcunda yaşanacak olması bir bakıma, inanç sistemlerinin mezheplerin, konuşulacağını da gösteriyor. Bu sert açı kalıbının adeta gücü çoğaltırken bir yandan yok ettiğini ve bu çatı altında toplanmış olan kutsal topraklar için yapılan gizli ve sıra dışı planları, faaliyetlerinde deşifre olabileceğini işaret ediyor. Irak, Güneydoğu ve komşu ülkelerde siyasal gelişmeler tırmanmaya devam edebilir.

Etnik konular, milliyetçi duyguların kabardığı korumacı tutumlar Mart ayının ilk günlerinden itibaren karşımıza çıkabilir. Zodyak’ın son burcunda gerçekleşecek tam tutulmanın ilki, 2015 Mart ayında 29 derecede yaşanmıştı. O tarihlerde, yine gündemi etkileyecek sansasyon yaratan olaylar olmuştu.

Zaman hızla geri giderken, teknolojinin bize yaşatacağı vahimliği de şahitlik edebiliriz.

Bu sıcak atmosfer maalesef bir yandan devam ederken, ihmal ettiğimiz “doğanın” hareketliliğini gözlemleyebileceğimiz bazı bilimsel konuşmaların, platformların oluşumlarını takip edebiliriz.

Türkiye’de, Tutulmanın  gece konumunda gerçekleşiyor olması;  yer altı faaliyetlerini hareketlendireceği anlamına gelebilir. Deniz ve su ile ilgili problemleri, basınca dayalı patlamaları, sıkışmaya dayalı her türlü enerjinin ortaya çıkabileceğini işaret ediyor.  

Dünya gündeminde…

Tutulma, Çin Cumhuriyetin kendi var olan güçlerini göstermek adına yeni bir şova kalkışabileceğini işaret ediyor.  Kuruluş tarihine göre Tepe noktasıda etkili olacak bu Tutulma fırtınanın diğer kahramanı olabileceğini gösteriyor. Neden derseniz? Biyolojik savaşın ilk bayrağını bu ülke çekebilir. 

Tutulmanın,  11 Eylül 1965 doğumlu Esad’ın,  Güneş burcunun karşında gerçekleşeceğini düşünürsek; alacağı kararlar ve anlaşmalar yine dünyanın en çok konuşulan isimleri arasında yer almasına neden olabilir. Esad’ın Ay burcunun üzerinde gerçekleşecek Yeniay, onun belli konularda Türkiye’ye yaklaşmak için farklı güçleri kullanmaya kalkacağını da ayrıca vurgu yapabilir.

Güneş tutulması sesleniyor; “Düşenin dostu olmaz”

Tutulma, Fransa’nın kuruluş tarihine göre 4. evinde etkili olacaktır. Yaklaşık 9 ay önce yaşanan olaylardan sonra aldıkları bazı iç güvenlik kararları, ülkelerarası sınır politikalarını yeniden revizyondan geçirirken,  vize işlemleri, vatandaşlık hakları gibi konularda Türkiye’ye koyacakları ambargoların ağırlığını daha derinden hissedebiliriz.  Yapacakları açıklamalar neticesinde, ülkemiz dış politikaya bağlı olan müttefiklerinden yardım istemek ya da önlemler almak zorunda kalabilir.

Güney Afrika’dan gelen haberler…

Güneş Tutulmasını etkisi altına alacak bir diğer ülkede Güney Afrika, Ay burcu üzerinde gerçekleşecek ve siyasi duruşunda dikkat çekici izlenimler bırakabilir. Özelikle jeolojik yapısı ile ilgili konuları gündeme taşıyabilir.

Tutulmanın üstüne düşecek Tanyeli gözlere şölen olabilir ama ilahi aşka eşlik eden gönlünüzün cennetini, dünya hanesine yazılan kaderimizi görmemize de yardımcı olabilir.

 Kitleleri sınavlara tabi tutarken, değişmekten korkmayan her türlü sistemi de mükâfatlandırmayı planlıyor. Yani, zemin kaygan, bilenen o ki; güçlü insanların geçebileceği bir süreç olmadığı gibi atak insanların kazanacağını gösteriyor.  Beklemeden gelen ilk dalga etkisi gibi büyük şaşkınlıklar, dağınıklıklar yüzünden yanılgının ağır olabileceğini anlatıyor.  Öyle bir merdivene takılır ki bazı görüntüler kişinin ve gözün hangi alandan baktığı çok önemlidir.  Bu yüzden 3. ve 9. evde etkin olacak Tutulmanın etkisi ile bilgi kirliliğinin ve hızla dağılacak konuların delaletini buradan çözmemiz pek zor olmayabilir. 

Yeni iktidarlar, yeni oluşumlar…

Türkiye ve dünya için yepyeni iktidarların oluşumlarını tetiklerken, aslında sistemleri tekrar ince ince kimseye torpil yapmadan inşa edeceğine tanık olabiliriz. İlk etapta yönetimleri ve sistemleri kısır bir döngüye sürüklüyormuş gibi görünebilir. Ancak, Anayasa değişiklikleri, tarihe atıfta bulunan olaylar, Türk- İslam sentezinin yeniden tartışılması dünya gündemine vurgu yaparak kendini göstermeye devam edecektir.

Siyaseten, ticarete, sınırlarımızdan sağduyumuza kadar sınavlara tabi bir döngü içinden geçerken belki ruhsal olarak kendimizi köşeye sıkışmış hissedeceğiz.  Rahatlamak ancak revizyonlardan ve arınmalardan sonra mümkün olabilir.  Dünya üzerinde yaşayan tüm canlıları ilgilendiren bir döngüyü anlatırken, su burcunda gerçekleşecek Tutulma bedenimizdeki suları da yükseltebilir. Bu süreçte muhakkak sevdiğiniz konulara yönelin.

Değişmek önce” fark” etmekten geçer.  Gezegenlerin seyri, fark yaratan bir Tutulma olacağını işaret ediyor

Yazının tüm hakları saklıdır.

02,02,2016

 Astrolog

Zeynep Turan

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...