Yükleniyor . . .

Yeniay İkizler Burcunda

Üç ruhlu ay yazı dizimize, İkizler burcunda gerçekleşecek Yeniayla devam ediyoruz. İkizler burcunda gerçekleşecek Yeniay nelerin habercisi? Gökyüzünün hareketleri zamanımızı nasıl şekillendirecek? Bireysel ve toplumsal konularda, merak ettiğiniz her şeyi anlattım.

İnsanlığa neler oluyor?

2016 yılının en derin gökyüzü olaylarından geçerken adeta bağlarımızı sorguluyoruz. Biz gibi görünmeye çalışıyoruz. Birlik olduğumuzu, birileriyle sevgimizi paylaştığımızı düşünürken aslında hep “ben” demiyor muyuz?

Güneş değişken İkizler burcunda hareket ederken, öğreten Satürn’ün tam karşına geçiş yapıyor. Yani özünde hava ve ateş buluşmasıyla karşı karşıyayız. Peki, ne olacağız? Hayatınızda birçok yenilik olacak ama bu sefer ki buluşma, emekçi, mükemmeliyetçi ya da kibar insanları ödüllendirecek.  Her alanda sadece kendini düşünenler ise bu süreçte oldukça zorlanacaklar.  “mış ‘’ gibi yaşayanlar, kraldan çok kralcılar ise yandı! Uyarmadı demeyin. Hatta onların timsah gözyaşları döktüğüne bile tanık olabilirsiniz. Eğer siz, üretken bir insansanız arkanıza yaslanın ve sadece seyredin. Çünkü maskeler bir bir düşecek…

Yılın başından bu yana düzenleyemediğiniz, idare edemediğiniz, hatta yönetmekte zorlandığınız, üzerine toz konduramadığınız insanların hepsiyle yüzleşeceğinizi işaret ediyor gökyüzü. İşle ve aileyle ilgili öteleyip, göz yumduğunuz ne varsa tek tek uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Gökyüzü, adeta hırsızı da iş üstünde yakalamanızı sağlayacak.

“Dünya Öksürüyor “ yazımda bahsettiğim, 2012 yılında başlayan değişim, 2016 yılında çetrefilli bir şekilde devam ediyor. 2012 yılında, başlayan sıkışmanın bedelini tüm insanlık olarak ödemeye devam ediyoruz. Gökyüzü de, yürekleri en çok sorgulatan o günlere yeniden vurgu yapacak. Bireysel hayatlarımızda, ruhsal açlığımızı bir türlü doyurmayı beceremediğimizi fark edeceğiz.  Son yıllarda popüler ama psikolojik bir rahatsızlık olan, “tükenmişlik sendromu” iç dünyamızda karşılığını bulacak.

Özellikle, 1970 - 84 doğumlu kişiler, bu sendromdan keskin bir şekilde etkilenenler arasındalar. Bu süreçte evli ve ya uzun ilişkileri olan: İkizler, Başak, Yay ve Balık burçları köşeye sıkışmanın da ötesine geçerek, ilişkilerinde ve yaşam alanlarında büyük olaylara tanıklık etmiş hatta bizzat yaşamış olabilirler. Ancak bugüne kadar verdikleri mücadeleden bir çırpıda vazgeçmek isteyebilirler. Neden mi? Çünkü hayalleri yöneten Neptün’ün Yay burcundaki konumu ile zamanı sıkıştıran Satürn’ün Yay burcu ile ilişkisi söz konusu. Bu da emek verilen birçok şeyden vazgeçme cesaretini onlara sunabilir.

Güneş’in semada ilk yükseldiği topraklar çok konuşulacak!

Dünyada Çin, ülkemizde Doğu Anadolu bölgesi

Türkiye’nin Ay burcunda etkili olacak Yeniay, yeniden doğarken, yeryüzünün ve siyasi arenanın tozunu attıran Satürn’ü karşına alacak. Böylelikle daha önce yaşadığımız sahnelerin bir benzerine tanık olmamız mümkün. Hatta 2015 yılının Haziran ayında bunları görmüştük sanki diyebileceğimiz bir dejavu da yaşayabiliriz. Siyasi konjektörün tıkanması ve ekonomide yarattığı dalgalanmalar, eğitim sistemiyle ilgili sancılı konularla, yeni bir gündemin habercisi olabilir.

Sadece bu başlıklar altında mı şekillenecek Yeniay? Elbette hayır… Medya ve basın dünyası bir gecede farklı düzenlemelere maruz kalabilir. Yeniay, İkizler burcunda gerçekleşirken; iletişim bazlı konuları revize etmeye yönelik değişimler gündeme gelebilir. Bizler magazin programlarında, 1952 doğumlu Bülent Ersoy ve 1952 doğumlu Aziz Yıldırım’ı konuşurken, siyasi platformda büyük düzenlemeler yapılabilir. Geçmişten, hepimizin yakından tanıdığı sağ merkezli bürokratlar, yeniden bir yapı ile can bulabilir.

Sahnede Satürn, meydan okutan ise Ay!

Biliyorum sıkıldınız, hemen anlamak istiyorsunuz çünkü Güneş İkizlerde. İletişim konusunda hepimizin leb demeden lebleyi anladığı günlerdeyiz. Ama neler olacağını inanın kimse tahmin bile edemez. O yüzden sıkılmadan okumaya devam edin. Sıkışmadan uzaklaşıp, hızla bulunduğu formun karşısına geçen Ay, kendine açık bir alan yaratmak isteyecektir. Bu sefer, kargaşanın tam ortasında bulabilir kendini. Peki, ne istiyor Ay, Satürn’den? Öyle ya, yanında bile duramıyor. Karşısına geçiyor ama orada da kendini ifade edemiyor. Efendim, Satürn aslında bize Kasım 2015 tarihinden bu yana her şeyin yönünün bir anda değiştiğini ve tutulmayan sözlerin verildiğini göstermeye devam ediyor. Hakları ihlal eden kurumların, siyasetin ve bazı sektörlerin artık miladını doldurduğunu anlatıyor. Belli kurumlardan tutun da bireylerin bile ruh halinin günü gününe tutmadığının altını çiziyor.

Sen nelere kadirsin Kasım ayı! Satürn Yay burcunun ilk derecelerinde yavaşça konumunu alırken o günlerde, Neptün ile sert bir iletişimde bulunmuştu. Hatırlarsanız,1952 doğumlu Putin ile Türkiye arasında geçen diyolog Nato'nun oldukça mesaisini aldı ve dünya siyasetinde de çok konuşuldu. Büyük değişimlerin habercisi olacağını göstermekle kalmadı, bizi de tam içine aldı. Sadece Türkiye'nin Rusya ile siyasi ilişkileri karmaşaya düşmedi. Aynı zamanda "ava giderken avlandık" deyimi, adeta ülkemizin sınır komşuları ile olan dış politikamıza kadar yansıdı. Fransa’da eş zamanlı olarak trajik acılardan geçti. Ama bu dertler bu kadarla da bitmedi…

5 Haziran’da Yeniay İkizler burcunda gerçekleşiyor!

Bazı olaylar, “Ben geliyorum.” demiyor mu sizce de? Özellikle de Ortadoğu’da roller ve oyuncular bir anda değişti. Belirsizlikler ayyuka çıkarken bunu fırsat bilen ganimet avcısı IŞID gibi örgütler kendi omurgasını oluşturmaya başladı. Akdeniz’de birden çok ülkenin donanması yer aldı. Tıpkı tarih kitaplarında olduğu gibi… ’’Neden olaylar, yine buralara kadar gitti?” diyeceksiniz. 5 Haziran’da yaşanacak Yeniay ile aslında kimin ne istediğini görebilirsiniz. Ya da yaşadıklarınızın cevaplarını bu dönemde bulabilirsiniz. Dost kim, düşman kim, kim kiminle saf tutuyor ya da tutar gibi yapıyor hep birlikte anlayacağız.

Yeniay’ın teması “kargaşa’’ günlük hayatımıza kadar yansıyacak. Hepimizin konusu olan bu döngüde, özel hayatımıza vurgu yapmaması mümkün olamazdı. Bireyden, toplumsala, kitlesel tepkiler ve beyanlar ile karşılaşmamız söz konusu iken yaşam bir yerde bu resme dikkatlice bakmamızı öğüt edecek. Avrupa tepkisini sokakta ararken, Amerika seçime odaklanabilir. Ortadoğu’nun kalbi ise farklı noktalardan gözlem altına alınabilir.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama merak etmeyin her şey eskisinden daha güzel olacak. Hayal ve gerçekler arasında kalmamızın bir nedeni olmalı, değil mi? Bu biraz da kaderi inceden işleyen olaylara bağlı. Birbirinden ayrılması da mümkün değil. İnsan, toplumsal kargaşayı görmeden özüne dönemez. Belki de bu yüzden cinsellik, romantizm, arkadaşlık ilişkileri, çevre koşulları ve duyduklarımıza çok önem vereceğiz. İyiyi ve kötüyü ayırmanın yolunun, sonsuz güvende saklı olduğunu bir kez daha anlayacağız. İkizler burcunda gerçekleşecek Yeniayla aktif rol alan Venüs, zıtlaşmaları tam anlamıyla fark ettirecek.  Hayatımızda hangi konularda belirsizlikler varsa, ruhsal anlamda çözebileceğiz.

Peki, Yeniayın etkileri, kimleri kasıp kavuracak:  

  • İletişim konusunda her türlü yapı, daha çok göz önüne çıkacak.
  • Gökyüzü, kısa yolculuklara, kariyer planlarına ve eğitime yönelik çalışmalara destek verecek.
  • Kardeşleri veya yakın akrabalarıyla sorunları olanlar, bu dönemde yüzleşecek.
  • Yaşam alanınızı paylaştığınız kişilerle size yeni kararlar aldıracak, komşu ve ya ortak alanlarla ilgili ekstra harcama ve düzenlemeler yaptıracak.
  • Medya kurumları büyük revizyonlar geçirirken, Türkiye’yi mücadele dolu günler bekleyecek.
  • Dünya, Türkiye’nin spor ve eğitim sistemiyle ilgili olayları konuşacak. 
  • Siyasette ise adeta 17 Aralık sürecinin ikinci rövanşı yaşanacak!
  • 1973 doğumlu Selahattin Demirtaş, Satürn’ün fatura kestiği en önemli isim olacak.
  • Yeniayın bilgiyi, iletişimi, uzak ülkeleri ve diplomasiyi temsil eden İkizler burcunda gerçekleşeceğini göz önünde bulundurursak, birçok konu da yeni yasa çıkacak. Ayrıca teknoloji devi markalar, ülkeler arası vergi konularında büyük tazminatlarla karşı karşıya kalacak.
  • Telif hakları fikir hırsızlığı gibi konular sanat dünyasının yeni gündemi olacak ve mayıs ayında üst üste yaşanan kayıpların asıl sebepleri konuşulacak.
  • Satürn - Neptün ilişkisine de ışık tutacak Yeniay, tarihe de atıfta bulunacak.  Arkeolojik tarihi zengin ülkemizde, yapılan kazı çalışmalarında, insanlık farklı uygarlıklarla resmi olarak tanışacak.

Unutmayın bu 31 günlük süreç, kargaşayı ve hangi bilginin doğru hangi bilginin yanlış olabileceğini temsil ediyor.  Gözünüzü dört açın. Gördüklerinize bile inanmak için bir kez daha düşünün.

3 ruhlu Dolunay yazı dizisinin sonuncusunu okumayı ihmal etmeyin.  

Astrolog

Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...