Yükleniyor . . .

YALNIZLIKTAN KAÇ(AMA)MAK

YALNIZLIKTAN KAÇ(AMA)MAK

Yalnızlık, belki de her insanın sorunu, eğer bir tercih değilse… Günümüzde zamanın ruhu insanları çoğunlukla çaresizlik duygusuna itiyor. Çift ya da evli olmanın toplum nezdinde de kabul gören bir yanının olması kişinin yalnızlıktan daha çok kaçınmasına neden oluyor. Bekâr olan insanın çevresi, dostları ailesi olsa da yalnız kabul ediliyor. Yalnızlık, kendimizden önce başkaları tarafından sorun olarak algılanıyor. Örneğin, evli bir insanın, bekâr birine göre iş bulması, etrafça saygı görmesi daha kolay. Belli bir yaşa gelmiş ama evlenmemiş kişiler, özellikle kadınlar kendilerini başarısız hissediyor. Toplumuzda evlilik ve çocuk sahibi olmak bir statü sayılıyor. Durum böyle olunca birçok insan “yalnızlıktan” kaçmaya çalışıyor. Tabii bu duygu panik halinde yaşanınca başka sorunları da beraberinde getiriyor. Kişi tercih ediyorsa, birlikte olmak elbette anlamlıdır. Peki, ya etmiyorsa? İşte yaşadığımız topraklarda böyle bir kabul yok ne yazık ki…

Yalnızlığın pek kabul görmediği kültürümüzde birey olarak da yalnız kalmayı pek beceremediğimiz aşikâr. Üstelik yalnız olmayanların da birlikteliklerinde yalnızlık hissettiğini bilerek. Birlikte olmak, güvenli bağ kurmak en doğal ihtiyaçlarımızdan. Ancak bu konuda aceleci davranmak, sırf yalnızlık korkusundan dolayı bir kaçış olarak ilişkiyi seçmek insanı derin bir mutsuzluğa sürükler.

Son yıllarda insanlar daha çok yalnızlık hissi içerisindeler. En kötüsü de bu hissin, ilişkilerde taviz vermeye, alttan almaya neden olması. Kişi, yalnız kalma korkusuyla kendi beklentilerini, isteklerini hiçe sayarak bir ilişkiyi veya evliliği sürdürmeye çalışıyor. Sonuç: Daha fazla mutsuzluk.

Bağımlı kişilik özelliklerine eğilimli kişiler, ilişkiye herkesten daha çok ihtiyaç duyabilirler. İnsana bağlı değil, bağımlı kişiler, yalnız kaldıklarında kendilerini boşlukta, sahipsiz ve amaçsız hissederler. Özgüven eksikliği de kişileri bağımlı ilişki kurmaya iten en önemli nedenlerden. Kendine olan güvensizlik çaresizlik hissine neden olduğu için gerçek sevgiyi yaşamaya da engeldir. Eğer değersizlik hislerinizin sizi ve ilişkinizi ele geçirdiğini, içten içe yaraladığını düşünüyorsanız, hayatınızı yenileme zamanı gelmiş demektir!

Metot:

  • Bir süre yalnız olmak, ömür boyu yalnız kalacağınız anlamına gelmez.
  • Yalnızlık ancak kendisiyle barışık yaşayanlara ödüller sunar.
  • Kendinizi sevmekten vazgeçmeyin.
  • Arzularınızı, isteklerinizi bir kenara atmayın.
  • Kendi başınıza geçirdiğiniz zamanın kıymetini bilin, unutmayın, üretmek ve anlamak için yalnızlığa ihtiyaç vardır.
  • Kendi değerinizi her zaman hatırlayın, bu hayat önce sizin…

Yalnızlık hakkında ne düşündüğünüzü yorum olarak yazmanızı bekliyorum.

Astrolog Zeynep Turan

10.07.2017

Yazının her hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...