Yükleniyor . . .

TUTULMANIN BURÇLARA ETKİLERİ (4 NİSAN 2015)

TUTULMANIN BURÇLARA ETKİLERİ (4 NİSAN 2015)

Koç: 8 Ekim 2014’de burcunda gerçekleşen Ay tutulmasının bir diğer ayağı, bu ay karşıt burcun Terazi’de gerçekleşecek! Kimlik, kişilik kavramı derken işin içine ilişkiler, evlilikler, partnerin ve ortaklıklar da giriyor… Gelecekle ilgili nihai kararlar alacağın, kısacası hayatınla ilgili önemli bir döngüyü işaret ediyor. Tutulma aynı zamanda iletişim ile ilgili aksaklıklara sebep olurken, aile bağların tekrar ön plana taşınacak. Ailedeki yaşı büyük insanların sağlık sorunları, tedavileri, yakın arkadaşlıkların, eskiden verdiğin emekler, aile bireylerinin, komşuluk ilişkilerinin gündeminde olduğu bir dönem... Dolayısıyla 4 Nisan’dan itibaren dolu dolu bir gündem seni bekliyor, sevgili Koç burcu…

Boğa: 4 Nisan’da oluşacak Ay tutulması ve Dolunay, maddi konuları gündeme getirirken; var olan iş yerini kapatma, satma, devretme gibi radikal kararlar almana sebep olabilir. Eğer evliyseniz, eşinizin düşünceleri de bu kararlar üzerinde etkili olacaktır. Kendi işini yapmayan bir Boğa burcuysan, çalıştığın yerdeki değişimler seni şaşırtacaktır. Ay tutulması ile eş zamanlı gerçekleşecek Dolunay, kronik rahatsızlıklarını gündeme getirebilir. Özellikle alerjisi olanlara biraz daha dikkatli olmalarını öneririm. Dolunay sakarlıkları da tetiklediği için küçük kazalar, evcil hayvanlarla ilgili problemler, yasak ilişkiler veya yakın çevrendeki kişilerin problemleri gündeminde yer bulabilir. 

İkizler: Duygusal hayatın, arkadaşlarınla olan iletişimin, eğlence yaşamın ve varsa eğer çocuğunla ilgili gelişmeler 4 Nisan’da oluşacak Ay tutulmasının etkisi altında… Eğer kendini umutsuz bir aşık olarak görüyorsan, bu günlerde aşk hayatınla ilgili “net” gelişmeler yaşanabilir. Ya sen tamamen vazgeçeceksin ve yeni aşklara yelken açacaksın; ya da hoşlandığın kişiyle ilgili aldığın haberler kendini “umutsuz vaka” olarak görmemeni sağlayacak. Ay tutulmasının bir diğer etkisi ise hayal gücünü artıyor olması. Kafandaki fikirlerin fazlalığı, hızlı düşünmen aslında hayal gücünün çeşitliliğine katkıda bulunuyor. Ama bu tutulma ile daha önce kafa yorduğun ve “ah bir ilham perisi bulsa beni” dediğin konularda çözüme ulaşıyorsun. Ailesiyle iş yapan bir İkizler burcuysan ya da aranızda her hangi bir maddi bağ varsa, 4 Nisan’daki Dolunay ve Ay tutulması parasal konularda ayrılıklar yaşamanıza neden olabilir.

Yengeç: 4 Nisan’da Terazi burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ailenle ilgili gelişmeleri ön plana çıkarırken, beklenmedik durumlar yaşamana sebep olabilir. Aynı anda oluşacak Ay tutulması ve Dolunay özellikle 4 Nisan’ı kapsayan 15 günlük süreçte ailene daha fazla vakit ayıracağını ve onların sorunlarıyla ilgileneceğini vurguluyor. Olumsuz haberler duyabilir, uzak akrabaların ile alakalı hazin sonlar dinleyebilirsin. Alınganlığının üst seviyede olduğu bu ay, arkadaşlarından uzaklaşmadan önce aranızda geçen konuşmaları bir kez daha düşün derim! Abartıyor olabilir misin? Annenin kardeşlerini ilgilendiren miras veya hukuksal problemler de gündemini uzun süre meşgul edebilir. 

Aslan: Tutulma özellikle cömert, samimi davranışlarına yansıyacak. Kendini daha güçlü hissedecek misin? Evet! Tutulma ile birlikte oluşan Dolunay öfkeni tetiklerken, hayatın kumandasını elinde tutma isteğini daha da güçlendirecek. Çevrendeki insanlara olan duyarlılığın artarken, sağlam bir duruş sergilemeyi tercih edeceksin. Her ne kadar ilk hafta önemli olsa da, Ay tutulmasının etkilerini 3 ay içersinde göreceğini hatırlatırım. Bu süreçte alışkanlıklarını tekrar masaya yatıracak, değiştirmek istediğin huyların üzerinde bugünden itibaren daha çok duracaksın.

Başak: 4 Nisan’da gerçekleşecek Ay tutulması, özellikle son 1.5 yıldır yaşadığın ekonomik sıkıntılarına merhem olmaya geliyor. Uzun soluklu projeler üreten Başak burçları için yapıcı, dönüştürücü hatta kayıpların bile kazanca dönüştüğü bir tutulma olacak. Öncü bir burçta gerçekleşen bu tutulma, değişken nitelikli Başak burçlarında keskin kararlar aldırırken; geleceği kurtarıcı fikirler ortaya çıkmasını da sağlayacak. Genel anlamda işler istediğin yönde ilerleyecek olsa da, duygusal açıdan önemsediğin bir insanın değişimine şahit olman seni şaşırtabilir.  

Terazi: Biraz geçmişe gidelim; 2014’ün Nisan ve Ekim ayında kendini hiç olmadık kaygılara bırakıp, yakın çevrenden uzaklaşmıştın. Kabuğuna çekilip, kendine adeta özerk bir bölge yaratmana arkadaşların ve ailen anlam verememiş olsa da, Ay tutulmasının duygularını bu şekilde karma çorman yapmasını ben çok iyi anlıyorum. Özellikle Ekim ayında özel hayatınla ilgili aldığın önemli kararları hatırla. Neden mi? Çünkü 4 Nisan’da burcunda oluşacak Dolunay ve Ay tutulması sana bu kararların sonuçlarını gösterecektir. Eğer o dönemde halledilmesi gereken bir problemi hasıraltı yaptıysan, işte şimdi görmezden geldiklerini görme vakti. Kaçış yok; o kararı bir şekilde vereceksin! Ay tutulması, aslında bir yandan kararsız ruh halini dengelemeye çalışırken bir yandan da hayatında olumsuz ne varsa, gözünde büyütmene neden olacak! Çevrendekiler, bu kadar net ve sert konuşmana alışkın değil, hatırlatırım… Ay tutulması döneminde duyguların adeta tavan yapıyor diyebilirim.

Akrep: 4 Nisan’da Terazi burcundaki Ay tutulması sana “bundan sonra herkes hak ettiği değeri görecek!” dedirtecektir. Bu gün gerçekleşen tutulmanın bir benzeri de 2014 Ekim ayında büyük izler bırakmıştı. Şimdi 2014 yılında sonuçsuz kalan olayların, tekrar masaya yatırılıp sonuçlanmasını tecrübe ediyor olacağız. Bir nevi bitişler günü… Olayın içinde Dolunay olması her şeyi abartmana neden olurken, sana tavsiyem açık havanın keyfini çıkartmak olacak. Uzaklaşmak da bazen sorunlara çözüm olabiliyor. Zihnini açtıktan sonra, daha sağlıklı kararlar alabilirsin.  

Yay: 4 Nisan’da Terazi burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile içinde bulunduğun ortama yabancılık çekebilir; sözlerinin dikkate alınmadığını düşünebilirsin. Bu günlerde en görmek istemediğin insan modeli; suratsız ve olumsuz düşünen insan! E, senin de dilinin kemiği yok. Ay tutulmasının ekstrası olan Dolunay’ın da etkisiyle çevrendeki, iş yerindeki bu tip insanları eleştirmekten korkmayacak, üstüne üstlük sert uyarılarda bulunacaksın… Ay tutulması, sanki geleceğinle ilgili bir rüya görmüşsün gibi seni harekete geçirebilir. “Bir dakika yahu, ben ne yapıyorum!” diyerek kendini tokatlaman bile mümkün… Evet gerçekten de uyanma vakti…

Oğlak: 4 Nisan’da Terazi burcundaki Ay tutulması, kariyer evinde etkili olacağı için bulunduğun statüde bazı değişimler meydana gelebilir. Bu gelişmelerin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması, tamamıyla senin de stratejik davranmana bağlı… 10. evinizde etkin olacak Dolunay ve Ay tutulması senin duygu dünyanı, kararlarını özellikle son 2,5 yıldır iş yaptığın ve hayatında büyük yer edindiğin, emek verdiğin insanlara karşı net tavırlar sergileyeceğini vurguluyor. Fikirlerini keskin bir şekilde ifade ederken, mağlubiyetini ya da mağduriyetini bir sonuca taşıyacaksın. Yani keskin çizgileri ve keskin hatları olan tam Ay tutulması, hem kendi alanında, işinde seni başarıya taşırken; hem de  iş yaptığın insanlarla ilgili keskin kararlar alacağını işaret ediyor.  

Kova: Tutulma sana kendin için en iyi kararları aldırırken, özgürleştiğini ve sana ayak bağı olan her şeyden uzaklaştığını fark edeceksin. Kafan rahat olduğu vakit harika işler çıkarıyorsun, biliyorsun değil mi? Yaratıcılığın üstündeyken, bazı iş görüşmeleri yapabilir; hatta bulunduğun şehirden farklı bir yerde çalışmak için adımlar bile atabilirsin. Ani bir seyahate çıkabilir veya uzak yerlerden misafirlerin gelebilir. Ayrıca bir süredir uğraş verdiğin eğitim, yurt dışı ya da hukuksal konularda beklenmedik sonuçlar elde edebilirsin. Başvurularına cevap aldığın bir süreç… 

Balık: Değişken su burcu olarak öncelikle yeniliklere çok açık olmadığını söyleyebilirim. Fakat, 2014-2015 de yaşadığın büyük değişimler hayatının 12 yıllık periyodunu etkiliyor. Özellikle 8.evinde etkin olacak bu Ay tutulması ile ilgili bazı zorlayıcı etkiler söz konusu. Aynı zamanda bazı sonuçlar ve bitişler de söz konusu… Yani elde edeceğin sonuçlar belki hoşuna gitmeyecek ya da daha iyisini bekliyor olduğun için hayal kırıklığı yaşayacaksın; fakat birkaç ay sonra dönüp baktığında bu sonucun nasıl da işine yaradığını göreceksin. Yılın en stresli tutulması yaşanırken ve 8. evinde etkin olurken, para kazanma konularında yeniliğe; harcama konularında da riske girmemen gerekmekte…

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

23.03.2015

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...