Yükleniyor . . .

ŞUBAT AYINDA NELER OLUYOR?

Şubat Ayında Neler Oluyor?

Şubat ayına Zodyak'ın zihinsel ve entelektüel enerjisi Kova etkisinde giriş yapıyoruz. Düşünce ve sosyal yapılanmada dışa dönük etkiler yoğunlukta olabilir. Akıl sunmanın en büyük göstergesi olan hava etkisindeki bu burcun etrafa yaydığı sinerjide bu minvalde olacaktır. Teknolojinin en uç noktasını temsil etmesi ile üne kavuşan Uranüs, büyük kaynakları ve global markaların yenilikleri ile de gündeme ruhunu taşıyacaktır. Toplumun keskin kenarını temsil ederken bir yandan tahmin edilemez ve beklenmedik olayları tetikleyen bir gökyüzü hâkim olabilir. 

Değişim 2017 yılının mottosu, bu etki ile dünya gündemini yerinden sarsacak etkileri şimdiden göstermeye başladı. Şubat ayı bazı kararları ve revizyonları dayatmasıyla ülke yöneticilerini ön plana çıkartabilir. Özellikle sık sık siyaset gündeminde yorumlarda bulunan dünya siyasi liderleri açıklamalarıyla tepki toplarken kendilerini açıklamak zorunda kalabilirler. Bu süreçte bireysel çabalar değil toplumsal ve kolektif amaçlar ön planda olacaktır.  Ayrışmalar ve yükselişler bütünü ilgilendirecektir. Bu noktaya gelene kadar sosyal çevreler, ulusal ya da uluslararası toplantılar, devlet ya da bağımsız dernek ya da vakıflar ön planda olacaktır.

İlişkiler bir alev topu…

Şubat ruhunda, benzersiz düşüncelerimizi ve paylaşımlarımızı da destekleyecektir. Venüs gezegeni 3 Şubat’ta Koç burcuna geçerken sosyal ilişkilerde hareketlilik ve cesur tutumlar sergilenecektir. Dış dünya için yapıcı, insanlık için vurucu yetenekleri ortaya çıkartacaktır. 21 Aralıktan bu yana yaşamlarımızda eksikleri gözümüze vuran bir gökyüzü hakimdi. Venüs, Koç burcuna geçişiyle birlikte son uyarılarımıza şekil vermeye hazırlanabilir. Bu süreçte ilişkilere odaklanan bir gökyüzü hakimken sıradan ve alışılmışın dışında görüntülere ve duyumlara vesile olabilir. Gönül bağları hassas olan ikili ilişkileri kendi içinde bir sınava tabii tutabilir. Bir yandan yeni aşklar ve kısa maceralar içinde ateşi körükleyebilir. Ve devreye Jüpiter’in geri hareketi dahil oluyor. Yaklaşık 5 ay boyunca Terazi burcunda geri hareketine devam ederken, gündelik işlerimizde beklentileri arttırıyor ve göz önünde olan insanların hayatlarını istem dışı deşifre edebileceğini vurguluyor. Adeta ayın dedikodu kazanına dönmesini sağlayan Jüpiter, Uranüs’ün etkisiyle birlikte hesaplaşmaların da olacağını gösteriyor. Çünkü devreye Merkür’ün Kova burcuna dahil olmasını ekliyor. 7 Şubattan itibaren, “benim dediğim olacak” fikrinden uzaklaşmak gerektiğini göreceğiz. Neden derseniz ilişkilerde güç savaşının entelektüel zekaya yedik düştüğünü gözlemleyebiliriz. Problemli giden her türlü ilişkiyi mercek altına alırken teselliyi başka kapılarda aramak bir moda haline gelebilir. Özgün ve benlik duygusu yoğun olan kalıpçı ve kurumsal yapılara ters düşecektir.

Muhalefet Yükseliyor.

Güven duygusu ile karşılaşmak kimseye iyi gelmeyebilir. Dalga dalga yayılan şüphe ve güven arayışı gölgesini 11 Şubat’ta meydana gelen Aslan burcundaki Ay tutulmasına bırakıyor. Toplumu şaşırtacak ve düşündürtecek olayları tetiklerken, global markaların iç işleyişinde dönen dolapları ortaya çıkartabilir. Bazı protesto sahnelerinin olabileceği, grev ya da benzeri gruplaşmalar dünyanın her yerinde aynı hızla artabilir. Şubat farklı görünüşüyle kendini gösterirken haber ve habercileri de ön plana çıkartacaktır. Türkiye’nin hava ve deniz yollarıyla alakalı konularını farklı ortamlarda gündeme taşıyabilir. Değişimin ayak sesleri derinden gelirken su hafızasını korumaya devam eden gökyüzü, 18 Şubat’ta yörüngesini Balık burcuna çeviriyor. Hizmet alanları ve yaşam rehberi özellikle kişisel hayatlara vurgu yapabilir. İsyankâr tutum yerine kendini savunma alanlarına bırakan gökyüzü, yüksek bilinç ve sezgileri ön plana çıkartabilir. Din, ırk, küresel etkiler, para piyasası gibi konular “Yeni Dünya” düzeninin vizyonunu oluşturabilir.

Kolektif bilinç devrede!

26 Şubat’ta ‘Balık burcunda meydana gelen Güneş tutulması; bilinçaltını, rüya, psişik duygular, din, felsefe gibi konulara açık zemin bırakabilir. Maddi ve manevi güvence arayışı artarken duygusal travmalar bir yandan siyasi gerilimleri de ortaya çıkartabilir. Güneş tutulması, Türkiye’nin iç işleyişine etki gösterirken hukuk, adalet, yasa, meclise bağlı konuları ve bu tarz mercileri vurgulayacaktır. Özellikle yüksek eğitim, adalet ve demokrasi üzerine konuşulurken halkın da dahil olacağı adaptasyon süreci sancılı olabilir. Uranüs bu sırada boş durmuyor ve etki tepki yasasıyla birkaç sene önce yaşanan toplumsal olayların bir benzerini ortaya çıkartabilir. Bu evrede Merkür, Balık burcuna geçerek iletişimde savunma ve nostaljiyi öne çıkartacaktır. Sosyal hayatta becerilerimiz ve yeteneklerimiz artarken, görsel sanatlarda, film ve müzik sektörün de olumlu gelişmeler olabilir. Bu dönem gökyüzünün hareketliliği, yer altını da rahat bırakmayacak gibi… İlkim değişikliği su ve toprak odaklı hareketlenmeleri artırabilir.

Şubat ayının gündeminde yok yok derken dünyayı hızlı bir tura tabi tutacak. 26 Şubat’ta Güneş tutulması gerçekleşirken, bu yıl 89. düzenlenecek olan Oscar töreninde daha önce görülmemiş olaylar ve konuşmalar gerçekleşebilir. En önemli nüans ise siyasetin altın çağından geçip geçmediğine de bu döngüde karar vereceğiz. Nasıl mı? Hemen söyleyeyim; 2017 Şubat ayında dünyanın her yerinde eş zamanlı siyasi söylemlerle karşılayacağımıza vurgu yapıyor. Bu durum da siyasetin in, rekabetin out olduğunu anlamamızı sağlayacak. Bu kadarla da kısıtlı kalmayacak, 19 Şubat’ta Türkiye’de gerçekleşecek derbinin de çok konuşulacağını, takımların açıklamalarından çok kulüp başkanlarının kararlarına da kafa yorabileceğimizi işaret ediyor. Güneş Balık burcuna 18 Şubat’ta geçerken Donald Trump’ın söylemleri ve Türkiye ile ilgili açıklamaları da dünya gündemini değiştirebilir. Güneş, Balık burcunda heybetini sahnelerken Türkiye’nin natal hartasında Uranüs’ü ile iletişim kuracak. Bu durum;Türkiye’de önde gelen araba firmalarının uluslararası pazarda konuşulmaya başlayacagını işaret ediyor. 

Bu bir evre; büyük düşünün, kaostan uzak durun, yaratıcı yönünüzü keşfedin, sosyallesin, gözlemleyin, evde musluklara ve elektronik aletlerine dikkat edin, pire için yorgan yakmayın! Kendinizi zihinsel olarak aşmaya çalışın. Uyum ve barış için yeşil ışık gösteren etkiler bir başka bahara kalabilir. Ama Mart ayına geçmişten gelen derin tecrübeleri de taşıyor olacağız.

Zeynep Turan

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

31 Ocak 2017

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...