Yükleniyor . . .

SONBAHAR MANİFESTOSU - YENİDEN BAŞLAYABİLİRSİN

YENİDEN BAŞLAYABİLİRSİN

Belki sana kimse kim olduğunu söylemedi.

Ama sen kim olduğunu seçimlerinle belirleyebilirsin.

Kendini affedebilir, geçmişi azat edebilirsin.

Şimdi başlayabilir, derin bir nefes alarak kendine hükmedebilirsin.

Kendi hayatının bugüne kadar hüzünlü safhalarını doldurduğunu farz edip, şu andan itibaren yeni bir başlangıç yapabilirisin.

Mesela tam şu an hayal kurabilir, yüreğine taş gibi oturan her nefesi Allah’a havale edebilirsin.

Bulutların arasında üzüntülerinin, seni anlamayan çatlak seslerin kaybolduğunu düşün.

Hatta sevdiklerini bile kurtarabilir, kendini telkin eden tüm korkularına kocaman bir boş ver çekebilirsin.

Öfkeni işte o zaman kontrol edecek, emeklerinin heba olmadığını göreceksin. Zihnin devamlı benim için ne yaptılar demeyecek, hatta huzursuz uykuların ilk defa belki de derinleşecek. Sen kor yangılarından zihnini kurtarmak için uğraşırken, kalbinin tuttuğu yaraları kaşımaktan kurtulacaksın.

Boğazındaki boğum boğum düğümleri sana sevdiklerinin attıklarını biliyorum. Elin yapmayacağını belki de can özünden   görüyorsun.

Başını yerden kaldır, ecel gibidir unutulmak bilirim.  Ama unutmayı seçmezsen, hayatını yarınını arkana alacaksın.

Geçmişi gözünde canlandırma, kafandaki sesleri sustur.

Kendine söz ver.

Gerekirse kendini eğit, zorla, konuşanlara özenme, düşünmeye özen.

Çocuklar gibi bak hayata 1 dakika önce niye ağladıklarını hatırlamıyorlar. Gel kendi kahinliğini yap. Diline dolanan, kırık dökük kelimeleri çıkar. Seni oyuna getiren hayata diklen.  Şarkılara gerekirse bağırarak eşlik et. Kendi şarkını yaz. Kimse senden gitti diye büyük bir mutluluğa yelken açmadı. İçin müsterih olun.

Kâğıt kalemi yanından eksik etme sonra yazarım çizerim deme, kalbine yazılanları silmenin en iyi yolu belki hedeflerini yazmaktan geçiyordur.

Büyük sevdiğini, yerle yeksan edildiğini düşünüyorsan, büyük hedefler kurma vaktin gelmiş demektir.

Gel bir çılgınlık yap, hayatına başka gözden bak, seni manipüle eden dostlarından, geçmişinden bakma.

Bu yazdıklarıma sessiz kalma, kendine arkanı dönme.

Dışarıdan göründüğü kadar şu ara mutlu değilsin. Kendinle ilgili gibi görünebilirsin.  Ama hayat internetin içindeki birkaç resimden ibaret değil. Senin hayatın iri ve diri olmalı.

Ara vermekten korkma. Korkacağın tek şey geçmişe tutunup oradan çıkamamak olsun. Unutma en iyi geçmiş, daha yaşanmamıştır.

Gözlerini kimseye bileme, gözlerin sadece şu aralar yüreğinin derinliklerini görmeye çalışsın.

Şunu bil ertelediğin her gün, her saat senden gidiyor ve olduğun girdaptan çıkmana müsaade etmeyecek kadar seni kavrıyor.

Al! binlerce yüzlerce karar al, içinde sadece seni mutlu eden şeyler ve seni hareket geçiren şeyler olsun. Hadi gel bugün o gün olsun.  Yeni sayfanla, yeni güne, yeni duygularına yelken aç,

Bu kararlarını sevdiklerine uygulatacağını göster. Sana değer verenler zaten senin bu listene duyarlı davranacaklardır. Hatta ilk onlara okut.

Unutmasınlar ki unutulmasınlar.

NOT: Bu yazıyı 7 arkadaşınıza sosyal medya üzerinden gönderin.

Yazının altındaki ankete cevaplarınızı bırakmayı da unutmayın. Bir sonraki yazımı anket cevaplarınıza göre hazırlayacağım.

Astrolog Zeynep Turan

25.08.2017

Yazının her hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...