Yükleniyor . . .

SONBAHAR EKİNOKSU (2014)

SONBAHAR EKİNOKSU (2014)

Hüzün değil, hasat mevsimi bu…

Evet, yine bir gündönümü daha geldi çattı… Gece gündüz eşitliğini Mart ayında, İlkbahar ekinoksu ile yaşamış; totemlerimizi yapıp bereketi kucaklamıştık. Sırada ise Sonbahar ekinoksu var; hani hepimizin üstüne konuştuğu, şairlerin coştuğu, aşıkların nedensiz bir hüzne girdiği, kuşların göçtüğü, yaprakların sarardığı sonbahar… Ekinoksların esas alındığı Mevsimsel Zodyak sistemini kullanan biz astrologlar için ayrı bir önemi vardır mevsim geçişlerinin. Ayrı bir hassasiyetle yaklaşırız, kutlarız; bir şeylerin değişeceğini biliriz…

Güneş’in 23 Eylül’de Terazi burcuna geçişi ile günlerin uzunluğu artık eşitlenmiş, Sonbahar gelmiştir. Bu üç aylık süreç; Terazi, Akrep ve Yay olarak astrolojide adlandırılır. Doğa ve insanlar bu 3 aylık süreçte bir nevi kışın çetin koşullarına hazırlanırlar. Planlar yapılır, denge kurmaya çalışılır. Tohum ekmek işe yaramayacağı için tohumlar bir dahaki ilkbahara saklanır, yiyecek depolanır. Bu gün;

Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a dik açı ile düşer.

Bütün dünyada gece ve gündüz eşitliği yaşanır.

Güneş her iki kutuptan da görünür.

İçinde bulunduğumuz Kuzey Yarımküre’de geceler, gündüzlerden daha uzun olur.

İşin özü, sonbahar ekinoksu ile yeryüzü bizi dengelemek için kolları sıvıyor… Gece ve gündüz eşitken, içimizdeki karmaşanın aynı kalacağını düşünmeyin. Ekinoksların adeta görevidir bu; düzen getirme, eşitleme… Evet, başlarda huzursuz olacağız çünkü dengeyi kurmak için önce bir sallanmamız lazım değil mi? Mevsim geçişlerinde büyüklerimiz boşuna demez “aman dikkat hasta olma, bu aralar hava çok dengesiz…” diye… Ruhumuz da yeni mevsime, sonbahara alışmak için en az bedenimiz kadar zorlanacak. Fakat sonrası aydınlık… Hem kargaşa olmadan nasıl çıkarız düzlüğe; nasıl en iyisinin ne olduğuna karar veririz?

Peki, ne yapmalı, nasıl karşılamalı Sonbahar ekinoksunu? Gökyüzü eski duyguları, yaşanılan kötü anıları geride bırak diyor ve kendine inanmanı istiyor. Kendine bir hedef belirledin mi? Eksik listesi hazırladın mı? Ya da enerjini boşa harcadığın konuların ne olduğunu belirledin mi? Kısacası, sonbahar ekinoksu sana eksiğinle, fazlanla kendini değerlendirme fırsatı tanıyor.

Malum kışa hazırlık süreci bu; planlarını yap. Unutma, bu ay topluyoruz… Yazın rehavetinden kurtar kendini, çalışman gerektiğini hatırlat… Unut, seni üzen ve sana kaygı veren gündelik telaşlarından en azından birkaç gün uzak kal… Temiz havaya çık, oksijeni bol ortamlarda bulun, çıplak ayakla toprağa bas… Güneş bize cimri davranmadan önce, enerjisini olabildiğince içine hapset. İlerde lazım olacak…

Bunlardan kurtul;

Hırslarından,

Detaylardan,

Fazla kilolarından,

Döküntülerinden,

Kaygılarından,

Seni yoran insanlardan,

Her lafa, her söze yetişme telaşından,

Çantandaki ve telefon rehberindeki fazlalıklardan,

“Belki lazım olur, dur biraz daha idare edeyim” dediğin insanlardan kurtul!

Sonbahar Ekinoksunda Ne yapmalı;

1-Yazın rehavetini üzerinden at, sonbaharı umutla karşıla

2-Bırakamam dediklerinden sıyrıl

3-Özlediklerini bir bir ara, dinle, yardım et

4-Kabullenemediklerini kabul et, bağışla

5-Şanssızım demekten vazgeç

6-Her şeye rağmen moralini en yüksekte tut

7-Az ile yetinmeyi öğren, şükret

8-İşini şansa bırakma, çalış, çabala

9-Kolayı seçerken, zoru da sevmeyi öğren

10-Dertlerini umuda takas et

11- Yolundan çevirmek isteyenlere değil kendine inan

12-Yetersizlik korkusundan kurtul

13-Olumsuz düşüncelerinden arın

14-Şüpheciliğinden bir süre uzaklaş

15-Suçlanma duygusundan kurtul

16-Dert etme, dua et

 Ve ne yapmamalı;

1-Zamanın aleyhine işlemesine izin verme

2-Başkalarının seni üzmesine müsade etme

3-Düşlerini erteleme, devretme

Son olarak; yanında bir kağıt, kalem bulundur. Sadece istediklerini yaz! Evine taze çiçek götür, akşam küçük bir tatlı pişir… Paylaşımcı, misafirperver ve ikramkar ol ki; bugün üstüne çektiğin her şey, sana koca bir kış yetsin… Karıncalar gibi çalışıp, uğraşacağımız koca bir kış bizi bekliyor. Arınmak için harekete geç! 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...