Yükleniyor . . .

Olumlama Nedir? Kendine İnanma Sanatını Keşfedin

Olumlama Nedir?

Olumlama kelimesini son zamanlarda kitle iletişim araçları sayesinde sık sık duyar olduk. Hatta duymakla kalmayıp hayatımızda uygulamaya da başladık. Olumlama; pozitif duygularımızı, düşüncelerimizi ve hayal ettiklerimizi bilinç altımıza kabul ettirmek olarak tanımlanabilir.

Olumlama yapmak aslında hayatımızı pozitif bir pencereden bakmamızı sağlayabilir. Olumlamanın temelinde olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak ve iyiyi istemek vardır. İyi düşünceler ile daha sakin ve huzurlu bir yaşam inşa edilebilir. Ama olumlama yapmak demek pasif bir bekleyişe geçmek demek değildir.

Olumlama Nasıl Yapılır?

Olumlama yapmak hayata başka bir pencereden bakmayı ve daha mutlu olmayı amaçlar. Ayrıca, hızlı ve karmaşık dünyanın her farklı bir köşeden çıkardığı problemlere de daha sağ duyulu yaklaşmamızı sağlar. İnsan olumsuz düşüncelerde ve olumsuz kişilerden uzaklaşarak kendini daha iyi hisseder. Lakin Plüton’un Kova burcundan geçtiği bu yıllarda her paylaşımın yüzeyselleşmesini sağladığını düşünürsek hayatımıza giren herkesi çıkaramayız. Lakin onların bir görevi olduğunu bize bir şeyler öğretme odağından bakabiliriz. Burada asıl amaç, nefsimizi terbiye etmektir.

İyi düşünerek sorunları çözme hali. Bu cümle aslında çok kıymetli çünkü gelecekte tahammülün daha da azalacağını göz önünde bulundurursak sorunları çözerken sağduyulu davrananları bulamayacağımız kadar azalacak. İnsanız ve her geçen gün sayımız artıyor. Mavi gezegenin olumlu, besleyici ve mükemmel işleyişini bozan birçok etkeni üreten yegâne canlılarız. Dolayısıyla da olumlu düşünce tarzı kendi yaşamımızın her bölümünde iç disiplinle uygulamamız gereken davranış şekli olmalı. Aksi takdirde bir 2 gün uygulanarak yapmak hiçbir anlam ifade etmez.

Bu durumu profesyonel bir örnekle anlatmak gerekirse iş yerimizden ayrıldığımızda hangi duygu veya hangi kararla olursa olsun önümüze bakmalıyız. Geriye dönüp oranın nasıl olduğunu kontrol etmek bile aslında olumsuz düşünmenin tohumlarını ve davranışlarını sergilemiş oluruz.

Tabağımızdaki zeytin çekirdeğine karşı bile olumlu davranış sergileyebiliriz. Onu toprakla kavuşturmak bizim pozitifliğimizle ilgilidir. Olumlama yapmak isteyen bir kişi öncelikle yaşadığı durumu kabullenmeli ve benimsemelidir. Pozitif duygular aklımıza geldiği zaman ise olumsuz düşünceler uzaklaştırılmalı ve olumlu olana odaklanılmalıdır.

Olumlama Tekniğinde Cümle Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Olumlama tekniğinde cümle yapısı nasıl olmalıdır sorusunda ise burada herkesle aynı olumlamaları yapmak zorunda değiliz. Kendimize özel olumlamalar hazırlayabiliriz. İlk adım olarak kendimizde değiştirmek istediğimiz konuları belirlemeliyiz. En önemlisi ise olumlama cümlelerinde olumsuz kelimeye yer vermemeliyiz ve geçmiş zaman kipleri kullanmamalıyız.

Örneğin; ‘ben mutsuz biri değilim’ yerine ‘ben mutlu biriyim’ şeklinde cümleler tekrar edilerek olumlama yapılabilir.

Hangi Konularda Olumlama Yapılabilir?

Hayatımızla ilgili her konuda olumlama yapılabilir. Gelin birlikte bunları kısa başlıklar altında inceleyelim.

Günlük Olumlama

Günlük yaşantımızda karşımıza çıkan her şeyi kapsar. Örneğin; güne güzel başladım.

Sağlık Olumlama

Sağlığımızla ilgili olan konularda pozitif düşüncelerdir. Örneğin; sağlığım yerinde.

İlişki Olumlama

İlişkimize olumlu düşünceleri empoze etmek ve kendi değerimizi anlamaktır. Örneğin; ilişkimde hak ettiğim değeri görüyorum.

Para Olumlama

Burada önemli olan yokluk bilinciyle hareket etmemektir. Örneğin; her istediğimi alacak param var.

Bilinçaltı Olumlama

Olumlama en fazla bilinçaltı ile ilişkilidir. Burada kötü düşüncelerden uzaklaşarak kendimizi büyük bir iyilik yapmış oluruz. Bilinçaltı olumlamaları ile stresimiz azalır, güne güzel düşüncelerle başlarız ve kötünün sadece bizi bulmadığını biliriz.

Sabah Olumlamaları

Bu olumlama şeklini aslında günü/ hayatı planlamak şeklinde düşünebiliriz. Sabah güne başlamadan kendimize olumlu düşünceleri empoze edersek kendimizi pozitif yönde etkilemiş oluruz. Örneğin; güzel bir gün geçireceğim, cesur adımlar atıyorum, kimse hakkında olumsuz düşünceler beslemeyeceğim vb.

21 Gün Olumlaması Nedir?

Hayatımızdaki herhangi bir şeyi alışkanlık hâline getirmek için onu 21 gün boyunca devam ettirmek büyük önem taşıyor. Olumlamayı ve pozitif bakış açısını hayatımızda en az 21 gün devam ettirirsek işte o zaman sürekliliğini sağlamış oluruz.

Peki astroloji ile olumlamanın bağlantısı nedir diye soracak olursanız şüphesiz ki burada karşımıza Ay çıkar. Astrolojide duyguları yöneten, ifade eden gezegen Ay’dır. Olumlama da duygularla bağlantılıdır. Astrolojiye göre Ay’ın Zodyak kuşağındaki turu ortalama 30 günlük bir sürede bitiyor. Dolunay ile Yeniay arası ise ortalama 21 gündür. Bunu da yıllardır yazılarımı okuyanlar Astro ajandalarımın Ay Döngüleri üzerine kurulu olduğunu bilir. Ay ajandasını aslında popüler kültür olumlama olarak tabir eder ama ben akitler yapma defteri olarak belirlerim.  Bu bir yerde kendimizle anlaşma ve hedef koyma halidir.

Olumlama yapmak için en doğru zaman dilimini ise doğum haritamızdan yola çıkarak bulabiliriz. Örneğin; Yeniay Fazında dünyaya geldiysek Yeniay Fazında olumlama yapmalıyız. Eğer gece haritasına sahipsek gece olumlama yapmak bize daha iyi gelecektir.  Eğer dolunayda doğduysak dolunayları olumlama akit yapma olarak planlamalıyız.

 Etkili Olumlama Cümleleri

  • Aşkı hak ediyorum.
  • Hayatta mutlu olacağım.
  • Her zaman kendim için en doğrusunu arıyorum.
  • Sağlıklıyım.
  • Çabalarımın karşılığını alarak güzel bir iş bulacağım.

Not: Doğum haritanızdaki Ay’ınızın nerede olduğunu ve sizi nasıl etkilediğini merak ediyorsanız aşağıdaki link üzerinden Astrolog Zeynep Turan’dan Doğum Haritası veya Soru Sor satın alabilirsiniz.

https://twitburc.com.tr/danismanlik

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

2.06.2024 tarihinde kaleme alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri