Yükleniyor . . .

OCAK AYINDA NELER OLUYOR? (2021)

OCAK AYINDA NELER OLUYOR? (2021)

2021 yılında yaşamayı ve var olmayı yeniden öğreneceğiz. Hayat koşullarımızı yenidünya düzenine uyumlamaya çalışacağız. Yılın ilk ayı yenidünya düzeninin oluşumuna hazırlanırken, ardında çok yıkıcı, maneviyatı yüksek, bitirici ve değişime açık kapıları da araladı.

Gökyüzünün Yükü Hafifliyor

2021 yılının ilk günü Ay, Aslan burcundayken başlıyor. Yıkımların ardından 2021’in ilk gününden itibaren dünyanın yükünü hafiflemeye çalışacak. Ocak ayı gezegen dizilimleri ve etkileri uzun zaman konuşacağımız konulara vurgu yapıyor. Sabahtan akşama bugünden yarına değişimin gözle görülür bir şekilde bir günde olmayacağını da belirtmek isterim. Ancak öyle bir değişimin içerisinde ülkece gireceğiniz ki tarihe yeniden not düşeceğiz.
Ülkemizin gündemi ekonomi anlamında yükselirken konuşmaların nabzı asla düşmeyecek. Gelişmiş ülkelerin ise aşı stantları kurup aşılanmaya çoktan başladığını göreceğiz. Değişimin içerisine bir anda düşeceğiz. Büyük olayların içine çekileceğiz. Geçmişte yaşadığımız günler bugünlere referans vereceğinin altını çiziyor. Dünya Covid-19 virüsünü dört elden aşılayarak ardında bırakmanın yoluna giriyor.  

Baharın Hayalini Kurabilmek İçin Kış Mevsimini Sindirmeliyiz

Yeni yapılanmaların gündemini oluşturan ülkelere tanıklık edeceğiz. 1949 yılında Jüpiter – Kova döngüsünde kurulan NATO itibar çekecek çıkışlarıyla beraber Ocak ayına damgasını vurabilir. AB destekli askeri faaliyetlere katılıp katılmayacağımız bu ay belli olacak. İtibarı sarsılan Çin’in geri dönüşünün güçlü olacağını göreceğiz. 1 Ekim 1949’da Merkür Retrosu’nda kurulan Çin Halk Cumhuriyeti’nin askeri üst kurma planları ABD’nin gündemini bu aydan itibaren meşgul edebilir. Çin Hükümeti’nin Yunanistan’da yaptığı liman yatırımları AB’nin ve Amerika’nın eşzamanlı konuştuğu konuların başında gelebilir. Çin kendi içerisindeki yaralarını iyileştirmek için 1959 yılında karşılıklı özerklik olarak tanınan Uygur Bölgesi’ni özgürlük kelimesi ile tanıştırabilir.

Devler Ligi Kuruluyor

1 Kasım 1993’de Satürn – Kova döngüsünde kurulan Avrupa Birliği kuruluşundan bugüne görmediği kopuşları ve sarsıntıları yaşayacak. AB sarsılmaya devam ederken, yeni yapılanmaları göreceğiz. Ocak ayında ulusüstü yeni kurumların kurulacağını duyacağız.  Özellikle Türkiye-Fransa ilişkisi yeni yapılandırmalarda öne çıkabilir. Karşılıklı olarak birçok konsolosluk bulundukları ülkelerden çekilme kararı alabilir. Salgınla başlayan küresel zorlanmanın yanı sıra siyasal çekişme de farklı bir boyut kazanabilir. Bu aydan itibaren kurulması için uğraşılan Devler Ligi her ne kadar bize karşı gibi görünse de yılın ikinci yarısından itibaren kartlar yeniden dağılacak.

Jüpiter - Satürn El Ele, Kova Çağı Başladı!

21 Aralık’ta bu iki gezegen 0 dereceyle kavuşurken dünyayla el ele verip hep birlikte gökyüzüne bakarak konuştuk. Bu kavuşumu bugünlerde her ne kadar konuşmuyor olsak da etkileri yıllara yayılacak. Yeni bir çağ gelişimini körükleyen bu döngü hem maddiyatı hem de maneviyatı temsil edecek. Bu bağlamda insancıl davranışlar artarken sivil toplum örgütleri daha fazla ön planda olacaklar. Bireysel yardımlar sorunları yerinde çözerken dünyaca ünlü vakıflar ve dernekler ulaşamadığı yerlere sosyal medya sayesinde hızlıca ulaşıp sorunları çözecek.

2021 yılı başımızı döndürecek.

Aciliyet sırasının birbirine girdiği bir yılı geride bıraktık. Çığ, deprem, uçak kazası ve virüs salgını ile durma noktasına gelen ülkelerden biriydik. Türkiye için devran bu sefer tersine dönecek. Dönmeden önce son keskin virajların içine bir gecede hep birlikte düşeceğiz. 13 Ocak’ta yılın ilk Dolunay’ı ülkemizin yükselen burcu ve 7.Eviyle ilişkili olacak. Siyasi itiraflar ve skandallar Türk siyasi tarihine damga vurabilir.

  • 2021 yılında normalleşmek kolay olmayacak. Kriz kelimesini eş zamanlı olarak birçok ülkenin ekonomi bakanından duyacağız.
  • 7 Ocak’ta Mars Boğa burcuna yerleştiğinde ülkeler borçlarını, kurumsal şirketlerdeki değişimleri, yeni reformları konuşuyor, tasarlıyor olacak.
  • IMF birçok ülke gibi bizim gündemimizde de yer alabilir.
  • İnsan gücüne duyulan ihtiyacın azalacağını, üretimin insan emeğine mi yoksa teknik donanımlara mı teslim olacağını göreceğiz.
  • Çin, Amerika’nın rüyalar ülkesi olmadığını, aksine kirli oyunlarla bu zamana kadar ayakta kaldığını ortaya koymak isteyecek.
  • Satürn-Jüpiter Kova ilişkisi ülkemiz haritasında Neptün ile ilişki kuruyor. Bu açıdan;
  • Yakın ülkeler, komşular ve sınırlar, medya, iletişim önemli olacak.

Siyaset bir ateş çemberinden geçiyor.

  • Ülke gündeminde inatlaşmalar, dış politikada ise yükselişiyle adından söz ettirecek.
  • 30 Ağustos 1991 yılında Satürn-Kova döngüsünde bağımsızlığını ilan eden Azerbaycan’ın, 2021 yılında seyrini aydınlatacak.

Kova çağını başlatan 20 Ocak 2021’i işaret eden takvim, yine 20 yıl sonra yaşanacakların adımlarını oluşturacak.

  • Virüsle ilgili ortaya atılan iddiaların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu okumaya başlayacağız. En önemlisi ise virüsle ilgili yapılan birçok çalışma yavaş yavaş ortaya çıkacak. Covid-19’un vücutta yarattığı hasarları öğrenerek yolumuza devam edeceğiz.  
  • Sınırlar değişecek, yeni ülke sınırları belirlenecek.
  • Salgın bu sefer ilaç sektörünü yoğun bakıma alacak. Rekabetin iç yüzü ortaya dökülecek.
  • Sırtımızı dayadığımız bazı sektörlerin ağır ve yaşam ihlalini teşkil eden planlarını okuyacağız.
NOT: 2021 yılında var olmayı yeniden keşfedeceğiz. Bunu uzun uzun anlattığım yeni kitabım ‘’2021 Var Olmak’’ da detaylıca bulabilirsiniz.

Astrolog Zeynep Turan

20.12.2020

Yazının Tüm Hakkı Saklıdır.

Kaynak Gösterilerek Dahi Kullanılamaz

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...