Yükleniyor . . .

NEFES ALMAK

Koşarız, yoruluruz, uğraşırız, ter dökeriz, harcarız, seviniriz, üzülürüz… Hayatın döngüsü, sürekli tekrar eder, hiç bitmeyen bir ritim gibi. Ancak bu döngüde sıklıkla gözden kaçan, diğer eylemlerin arasında en önemlisidir: Nefes almak.

"Kova Çağı'nın ilk ayak izleri bile nefes almaya fırsat vermiyor gibi görünüyor. Kendimize nefes almak için zaman ayırmadan önce köşeye sıkışıyor, sonrasında nefes alıyoruz. Her ne kadar "anı yaşıyorum ve nefes alıyorum" desek de, gerçekte bunu yaşamak bir süreçtir."

Sosyal yaşantımızda ya da iş hayatımızda, en son istediğimiz şeylerden biri unutkanlık. Zamanında yapılması gereken bir işi veya toplantıyı unutmak, içimizi sıkabilir, önceliklerimizi derinlemesine sorgulamamıza neden olabilir. Zamanımızı harcarız. Peki, daha önemli anları unutursak ne olur? "Unutmamak gerekir, zaman geri dönülemez bir trendir."

Birçok dert, tasa ve kaygı şekli vardır. Ancak hatırlanması gereken, dertlerin büyüklüğünden ziyade, ayağa ne kadar hızlı kalktığımızdır. Özgüveni sağlamlaştıran bir istek, hayata karşı pes etmeyeceğimizi gösterir. Nefes almak, mücadele etmektir, "ben buradayım!" demektir.

Bir insanı düşünelim, sürekli baskılar altında, kendi kararlarını alamayan ve bir amacı olmayan. Bu insan ne kadar keyif alabilir, ne kadar özgür olabilir? Kişinin baskılardan arınması kadar kendine özel bir alan yaratması da önemlidir. Nefes almak, zihinsel özgürlüğün bir parçasıdır.

Nefes almak, hayatın ta kendisidir. Bir durak, bir an, bir hatırlatma. Gelecek korkularını bir kenara bırakıp, şu anın tadını çıkarmaktır. Kalbin derinliklerine inmek, en imkansızın bile mümkün olduğunu göstermektir. Hayatı seyretmek yerine, onunla birlikte koşmaktır. Nefes almak, yaşamın özüdür.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

07.06.2024 tarihinde kaleme alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri