Yükleniyor . . .

Kaizen Nedir?

KAİZEN NEDİR?

Kaizen kelimesi Japonca kökenlidir. Japon kültürüne göre kai ‘değişim’ ifade ederken zen kelimesi ise ‘daha iyi’ anlamına gelir. Kaizen’i bir süreç olarak düşünebiliriz. Burada iş dünyasında en iyi sonuca ulaşmak için sürecin en iyi şekilde yönetilmesi anlatılır.

Kaizen Felsefesi Neyi Amaçlar?

Kaizen felsefesini daha basit bir dille anlatmak gerekirse ‘sürekli iyileştirme’ olarak karşımıza çıkar. Bu süreçte amaç; düzen ve disiplini birleştirerek randımanı arttırmak ve en iyiye ulaşmaktır. Burada iyileştirme yapılarak çözüme ulaşılmaya çalışılır ve bunun her zaman devam etmesi amaçlanır. Ayrıca, süreç doğru yönetilirse şirket maddi ve manevi kazanç elde eder.

Kaizen felsefesinde sürece en büyük parçadan en küçük parçaya kadar her şey dahil edilir. Burada bir bütün olabilmek büyük önem taşır. Çalışan herkesin bir görevi ve yerine getirecek sorumlulukları vardır. Aynı zamanda sürece her çalışan birey dahil edilir.  

Kaizen Felsefesini Yaşantımıza Nasıl Uygularız?

Kaizen Felsefesini hayatımıza uyarlayarak yaşamımızda bir düzen ve disiplin elde edebiliriz. Burada yapmamız gereken planlamak ve sürece başlamaktır. Kaizen felsefesiyle birlikte örneğin sadece iyi bir eğitim almayı ya da güzel bir işte çalışmaya odaklanmamalıyız. Hayatımızda gündelik yaptığımız tüm aktiviteleri de iyileştirmeye çalışmalıyız.

Örneğin; herkesin her gün yaptığı ilk öğün olan kahvaltıyı ele alabiliriz. Burada sağlıklı beslenmeyi hayatımızın temeline oturtabiliriz ve kendimize yeni bir beslenme düzeni oluşturabiliriz. Eğer burada bir sorun yaşıyorsak ya da sağlık sorunumuz varsa alanında uzman bir diyetisyenden yardım alabiliriz. Birilerinin bize yol göstermesinden korkmayarak ve her gün yeni bilgiler öğrenerek hayatımızı düzenlemeye basit görülen en önemli noktadan başlayabiliriz.

Kaizen Felsefesini Astoloji’de Hangi Gezegen Temsil Eder?

Kaizen Felsefesi aslında bir öğrenme ve devamlılığını sağlama döngüsüdür. Bu durumu ise astrolojide öğreten gezegen Satürn, temsil eder. Satürn kişisel haritalarda öğreten gezegendir. Aynı zaman da bir şeyi öğreneceğimizi ve onu hayatımıza nasıl dahil edeceğimizi bize anlatır.

Kişisel haritalarda Satürn, Oğlak burcunda kendini en rahat hissettiği ve güçlü olduğu konumdadır. Satürn’ü Oğlak burcunda olan kişiler daha disiplinli, düzenli ve çalışkan olur. Bu yüzden de Satürn’ü Oğlak burcunda olan kişiler Kaizen Felsefesini hayatlarında rahatlıkla uygulayabilirler.

İş Yaşantısında Kaizen Tekniğinin Yeri

İş yaşantısında Kaizen tekniği kullanıldığında kurum, çalışanlar ve müşteri pozitif yönde etkilenir. Burada aslında karşılıklı fayda söz konusudur. Kaizen tekniğinde ilk olarak hedef belirlenir. Burada hedef belirlenerek kurum ve müşteri için en iyi sonuca ulaşmak amaçlanır. İkinci aşama da durum analizi yapılır ve daha sonra planlama aşamasına geçilir. Planlama aşamasında iyileştirme çalışmalarıyla bir yol haritası çıkarılır.

Uygulama ve değerlendirme aşamalarından sonra süreçten pozitif bir sonuç elde edilirse iyileştiren iş süreci standartlaştırılır ve kalıcı hâle getirilir. Peki iş yaşantısında Kaizen Tekniği nasıl bir artı sağlar diye düşünecek olabiliriz. Bunlar ise şunlardır;

  • Harcamalar azalır.
  • Verimlilik artar.
  • Kalite artar
  • Çalışan mutlu olur.
  • Müşteri memnun olur.

Not: Doğum haritanızdaki Satürn’ünüzün nerede olduğunu ve sizi nasıl etkilediğini merak ediyorsanız aşağıdaki link üzerinden Astrolog Zeynep Turan’dan Doğum Haritası veya Soru Sor satın alabilirsiniz.

https://twitburc.com.tr/danismanlik

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

13.05.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri