Yükleniyor . . .

KAHVENİZ HAZIR MI?

KAHVENİZ HAZIR MI?

Kendini sev, eksiklerini bir kenara bırak, neşeni, sesini arada yükselişini bile gel bugün sev…

Kendini şımarttığın anları düşün, akışa bıraktığında dünya dönmüyor mu hatırla!

Sağlıklı oluşuna, kimseye muhtaç olmadığın şu ânına, hatırı sayılır verdiğin emeklerine şükret.

Usulca kaldır kafanı bak dönen bulutlara, hiçbiri durmuyor yerinde, dünkü fikrin bugün değişiyorsa o da iyi bir şey, gelişiyor değişiyor, en önemlisi ise farklı açılardan bakmayı başarıyorsun. Bak burası çok önemli kıssadan hisse gibi düşün. Eleştirme kendini.

Bir de tabi sevdiklerimi koruyacağım diye boğma kendini de onları da herkesin var kendine göre süreci var.

Hayatını sen ciddiye almazsan, sevmezsen, kendine şefkatli davranmazsan kimi sevsen sana az kalacaktır unutma, istediklerini bir tek sen verebilirsin kendine.

Dön bak içine, rengine, sesine, nefesine, kimseye söyleyemediğin gizlerine hatta günahlarına bile bak, neyi eksik görüyorsan git üstüne, aşılamayacak yol, geçilemeyecek engel yok dene ve gör.

Hayat defterini yıpratma silerek. Önce kendini mutlu et. Böyle deyince bencil olmazsın merek etme. Ne dalını kırıyorsa orayı güçlendir. Mesela neden korkuyorsun muhtaç olmaktan mı? Çalış o zaman gece gündüz deme! Başarı mı istiyorsun al o zaman risklerini, yap planlarını, koy stratejini kolay değil elbette hikayesiz hiç kimse varamamış bir yere kendine hatırlat. Zaten öbür türlüsü tatsız, tuzsuz, kıymetsiz. Yazarak bahtiyar olur muyum bilemem ama ilham vermek için farklı farklı köşelerden yaklaşıyorum size, kalbinize. Siz de kendinize yaklaşın. Kendinden uzak olana kimse yaklaşamaz unutmayın. Dertleri baki olanı yok zaten, dertsiz canlının yer yüzünde yeri yok. Hepimize göre farklı sadece. 

Niyetsiz hedef olmaz. Niyete girin, hedefinizi içselleştirin. Takılıp düşmekten mi korkuyorsun? Korkmayan canlı yok. Korku insana tabiî bir duygu, ehlileştir kendini, adım adım yürü, korku senden korksun sonra.

Kendine nerede, nasıl olursa olsun yol çizmekten yüksünme, nefes aldığımız sürece hayatlar hayalleri gerçekleştirebilir nuru böyle cihanın unutma…

Astrolog Zeynep Turan

Yazının her türlü hakkı saklıdır.