Yükleniyor . . .

İLİŞKİNİZ DEPRESYONDA MI?

İLİŞKİNİZ DEPRESYONDA MI?

Hiç kimse ilişkisine toz kondurmak istemez. Eminim siz de öylesiniz. Ancak bir şeylerin iyiye gitmediğini fark ettiğiniz zaman ilişkinizden bir türlü vazgeçemediniz, çünkü size göre ayrılmak için mutsuz olmanız yeterli bir sebep değildi! Kanayan parmağımı kesip atarım demek yerine, kangren ilişkinizin sizi zehirlemesine de izin verdiniz üstelik. Unuttuğunuz bir nokta var ki kesip atmaya kıyamadığınız kangren olmuş parmağınız zamanla tüm vücudunuza yayılacak ve parmaktan olmayayım derken kolunuzu kaptıracaksınız. Peki, ilişkiler bu noktaya gelmeden önce depresyona girdiğini nasıl anlarsınız birkaç soruyla test edelim.

Sevgiliniz zamanının çoğunu arkadaşlarıyla dışarıda geçirmeyi tercih ediyor ve konu size ortak aktiviteler için zamanının olmadığını söylüyor.

a)Tamam, sosyal hayatı olacak ama o kadarına da müsaade etmem.

b)Yanımdayken sürekli sorun çıkarıyor zaten. Uzak kalsın bir süre.

Sevgilinizin yanındasınız ve en yakın arkadaşınız sevgilisinden ayrıldığını ve size ihtiyacı olduğunu söyledi. Ne yapardınız?

a)Ne yapacağım, hemen geliyorum der, telefonu kapatır kapatmaz evden çıkarım.

b)Birlikte olduğum kişiye beraber gitmeyi teklif eder, eğer o gelmiyorsa bende gitmem.

İşe gitmek için hazırlandınız ve sevgiliniz kıyafetlerinizi beğenmediğini söyledi. Ne yaparsınız?

a)Kendimi o kıyafetlerle iyi hissediyorum ki giydim der, değiştirmem.

b)Beğenmediyse vardır bir bildiği, hemen değiştirir, bir sonraki kıyafetim için fikrini sorarım.

Bir süredir ortak bir şeyler yapmadınız ve sevgiliniz için bir sürpriz hazırladınız. Sevgiliniz beğenmemekle kalmadı, üstüne üstlük bir de surat astı.

a)Bir şeylere canı sıkılmıştır der, mutlu etmeye çalışırım.

b)Ben o kadar uğraşacağım, onun için bir şeyler yapacağım ve o beğenmemeyi tercih edecek. Keyfi bilir.

Aile görüşmelerine artık yalnız gitmeyi tercih ediyor ve kendisiyle ilgili detayları anlatma ihtiyacı hissetmiyor.

a)Kırıcı bir davranış olduğunu düşünüyorum, nedenlerini mutlaka sorgularım.

b)Bir yerde herkesin kendi hayatı, bende her detayı anlatma ihtiyacı hissetmiyorum.

Hiç huyu olmadığı halde sürekli telefonunuzu ve sosyal medya hesaplarınızı kontrol etmeye başladı.

a)Böyle bir şeye asla izin vermem. Ben kendime güveniyorum onun da bana güvenmesi lazım.

b)Bende aynı şeyi ona yapıyorum. Bence sorun yok.

Seni seviyorum demekten vazgeçti ve nedenini sorguladığınız zaman da sorunlarım var, kafam yerinde değil dedi.

a)Aynı durum bana da olabilir, her şeyi sorgulamamak lazım.

b)Sorunları seni seviyorum demesine engel olamaz.

Birlikte olduğunuz kişiyle akşam dışarı çıkmak için hazırlandınız ama son anda kendinizi iyi hissetmediniz ve gitmekten vazgeçtiğinizi söylediniz. Tepkisi ne olurdu?

a)Benimle ilgilenir, neyim olduğunu sorar.

b)Uzun süre tribini çekmek zorunda kalırım, bu sebeple ölsem de sürüne sürüne giderim sesimi çıkarmam.

 

SONUÇ:

a’ lar çoğunluktaysa

Tam olarak ideal ilişki olmasa da birbirinizin eksikliklerini tamamlayabileceğiniz, yeri geldiği zaman gerekli anlayışı gösterebileceğiniz ilişkiyi yakalamışsınız. Ancak pamuk ipliğine bağlı olduğunu da belirtmek de fayda var. Eğer mükemmel ilişkiyi yakalamış olsaydınız size yönlendirilen soruların çoğunun cevabı sizin için şıklarda olmazdı, hatta belki sorular bile sizi yansıtmazdı. Unutmayın, eğer ilişkide ki eksiklikleri şıklarda bulabiliyorsanız aslında her şey o kadar da yolunda gitmiyor demektir.

b’ ler çoğunluktaysa

İlişkinizin depresyonda olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Sizde farkındasınız ama harekete geçme konusunda kararsızsınız. Büyük ihtimal hayatınızın düzenini bozmak istemiyor, daha kötü günler yaşayacağınızı düşünüyorsunuz. Hatırlatmakta fayda var; kötü günlerde iyi günler gibi geçip gidecek. Mutsuz olduğunuz bir ilişki içinde barınmak zorunda değilsiniz. Aksi takdirde ilişkiniz depresyondan çıksın diye uğraşırken siz depresyona girebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey sorunlardan bir süre arınmak. Kendinize şans verin.

Astrolog Zeynep Turan

18.04.2015

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...