Yükleniyor . . .

HAZİRAN AYI, AY BOŞLUKTA SAATLERİ

HAZİRAN AYI, AY BOŞLUKTA SAATLERİ

‘’ Astrolojide duygularımızı etkileyen Ay’ dır. Ay’ ın birçok şeklinin olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu çeşitlilik bizim ruh halimize etki ettiği gibi kuracağımız diyalogları da etkileyebilir. Ay’ın bulunduğu burç, gün içerisinde ruh halimizi, ilgilendiğimiz konular ve diğer insanlarla iletişimimiz ile işleri ele alış biçimimizin nasıl olduğunu yönlendirir. ‘’

Ay Boşlukta iken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Bu süreçte başlayacağınız yeni bir işin olumlu sonuçlanmama ihtimali çok yüksektir. Hatalı kararlar alınabilir.
  • Kişisel bakımınızla ilgilenebilir, vücudunuzda yer alan olumsuz duygulardan su ile arınabilirsiniz.
  • Düzenleme ile ilgili bu zamana kadar ertelediğiniz rutin işlerinizi yapabilirsiniz. Örneğin; evinizde ya da iş yerinizde dolabınızı, çekmecelerinizi toparlamak, evde birikmiş ev işlerinizi yapmak, maillerinizi silmek ya da dosyalamak….
  • Sizi yargılama ya da üzerinizde söz söyleme hakkına sahip olabilecek hiç kimseyle tartışmaya girmeyin. Hâkim, avukat, öğretmen, polis, asker…vb
  • Evinizde onarmanız gereken herhangi bir şey varsa, ertelemeniz de fayda olacaktır, istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.
  • Kurmak istediğiniz olumlu diyaloglar planladığınız gibi ilerlemeyip aksine tam ters yönde bir bitiş gösterebilir. Oldukça önemli iletişimleri erteleyin, e-posta göndermeyi, arama yapmayı erteleyin.
  • Ayın boşlukta olduğu saatlerde vaatlerde bulunmayın, söz vermeyin.
  • Ay boşlukta olduğu için süreklilik sağlaması gereken kararlar almaktan uzak durmak gerekir, somut kararlar için uygun saatler değildir.

 

Dünyanın her yerinde olduğu gibi, Anadolu’da da günlere değişik anlamlar yüklenmiştir. Eski Türklerde günler bize daha çok “ne yapılıp ne yapılmaması” gerektiği ile ilgili ipuçları verir; yani Anadolu´daki insanlar, yılların birikimlerine göre günleri özelliklerine ayırmışlardır. Bu inanışa göre günler iyi-kötü, uğurlu-uğursuz şeklinde sınıflandırılır. Pek çok açıdan ele aldığımız günlere gelirsek;

Pazartesi

Pazartesi, Astroloji ’de Ay günü olarak geçer. Ay gününde, duygularımızla, çelişkilerimizle, hayatın içsel ve karanlık yüzüyle karşı karşıya geliriz. Çoğumuz, pazartesi gününü haftanın en sıkıntılı günü olarak değerlendirir. Haftanın ilk iş günü olmasının yanında, Pazartesi'nin astro-enerjisi de ne yazık ki diğer günlere oranla biraz daha negatiftir. Şüphe yoktur ki Ay, değişken ve önceden kestirilemeyen etkisini, gökyüzündeki konumu ve hareketleriyle, yıl boyunca bizlere yansıtır. Temsil ettiği günde, bunu daha yoğun hissetmemiz de olağandır. Bu günlerde, duygu dalgalanmalarını diğer günlere oranla daha yoğun yaşayabiliriz. 

Salı

Salı gününün temsil ettiği gezegen Mars’tır. Mars agresif bir gezegendir. Salı, iş günlerinin içinde üretkenliğin, rekabetin ve kararlılığın en yüksek oranda yaşandığı gündür. Bu öne çıkan enerjilerin etkisiyle Salı, uzun süreli, uğraştırıcı işlerinizi artık bitirmek için en mükemmel gün olarak değerlendirilebilir. Zıt bir şekilde, içinde bulundurduğu üretken enerji nedeniyle bugün, projelere başlamak için de çok uygundur.  

Çarşamba

Çarşamba, Astroloji’de Merkür günüdür. Merkür iç huzurun habercisidir. Sağlıklı iletişim kurma ve yeni ufuklar açma gibi enerjiler yaratır. Merkür aynı zamanda yüksek farkındalığın da sembolüdür. Bir bakıma, Çarşamba diğer günlere oranla iletişim kurmak adına en uygun gündür, bu kurulan bir network ağı bile olabilir. 

Perşembe

Bugün Astroloji ’de, Jüpiter’i temsil eder. Kuzey Amerika’da yapılan araştırmalarda Perşembe haftanın en üretken ve yaratıcı iş günü seçilmiştir. Bizimde Jüpiter’in üzerimizdeki ateşleyici etkisini inkâr etmemiz yersiz olur. Belki yaklaşan hafta sonunun da etkisiyle, Perşembe'yi diğer günlerden kayırır, daha çok severiz. Zaten, Astroloji ‘de girişim ve gelişim gezegeni olarak bilinen Jüpiter’in getirdiği inanılmaz olumlu enerjiyi hissetmememizin imkânı yoktur. 

Cuma

Cuma günü, Astroloji ‘de Venüs gezegeni ile özdeşleştirilir. Hepimiz, Venüs enerjisini bilir ve hissederiz. Konu günlerin sembolik anlamlarına gelince; haftanın son iş günü olan Cuma'nın aşk, bağlantı, aitlik, rahatlama, duygusallık ve tutkuyu temsil ettiğini söyleyebiliriz. Fark ettiyseniz çalışanlar, genellikle cuma gününü bir kutlama günü ilan eder ve bazen hafta sonundan bile daha çok severler. Cuma, her yönüyle iyi hissetme günüdür. Aynı zamanda en popüler randevu günüdür. 

Cumartesi

İngilizce’de Saturday olarak geçen cumartesi, adını Saturn-day olarak Satürn gezegeninden alır. Gelecek haftayı planlamak veya geçmiş haftanın değerlendirmesini yapmak için çok avantajlı bir gündür. Fakat Perşembe gününün aksine, Cumartesi üretkenliği pek neşeli değildir. Ancak mecburiyet etkisiyle işler bitirilir. 

Pazar

Adını Güneş’ten alan pazar günü, İngilizce ’de olduğu gibi Sun(güneş)-day olarak geçer. İncil’de de Tanrı’nın dinlenme günü olarak geçen pazar, aile ve komşularla olmak için mükemmel bir gündür. Dinlenme ve sakinleşme, gelişme, paylaşma, kendini ifade etme, hayatla ilgili düşüncelere kapılma gibi enerjilerle gelir. Güneş’in sembolik manalarından biri de hazırlıktır; hayatın devamlılığını simgeler. Bu yüzden pazar günü yapılabilecek en iyi aktiviteler, dinlenme, sevdiklerinizle vakit geçirme, bahçe düzenleme, yemek yapma veya mistik şeylerle ilgilenmek olabilir.

Çift Ruhlu Gün: Günün aktif saatlerinde Ay’ın burç değiştirip, başka bir burçta hareket etmeye başladığı günler.

Huysuz Gün: Ay’ ın 6 saatten fazla boşlukta olduğu günler.

 

Günlerin Anlamları

Tarih

Saat

Tarih

Saat

 

03 Haziran

00:49

03 Haziran

03:04

Çift Ruhlu Gün

05 Haziran

11:58

05 Haziran

13:47

Huysuz Gün

07 Haziran

03:36

08 Haziran

02:00

Çift Ruhlu Gün

10 Haziran

09:20

10 Haziran

14:37

 

12 Haziran

21:46

13 Haziran

02:45

Çift Ruhlu Gün

15 Haziran

08:40

15 Haziran

13:18

Çift Ruhlu Gün

17 Haziran

14:33

17 Haziran

20:55

 

19 Haziran

22:43

20 Haziran

00:54

Huysuz Gün

21 Haziran

07:26

22 Haziran

01:45

 

23 Haziran

21:46

24 Haziran

01:07

 

25 Haziran

21:45

26 Haziran

01:07

 

28 Haziran

00:13

28 Haziran

03:42

 

29 Haziran

23:35

30 Haziran

10:03

 

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...