Yükleniyor . . .

GÜNEŞ AKREP BURCUNDA 2023

Güneş her sene olduğu gibi bu sene de 23 Ekim’de Akrep burcuna geçecek ve 22 Kasım tarihine kadar oradaki seyrini sürdürecek. Güneş bir burçta kalırken diğer gezegenlerle de iletişim kuracak. Güneş, 23 Ekim’den 22 Kasım tarihine kadar Akrep burcunda kalırken ona Mars eşlik edecek. Güneş ve Mars’ın buluşması, büyük bir döngüyü işaret ediyor. Mars’ın yüceldiği noktada hareket etmesi ve diğer taraftan Güneş’le kavuşacak olması aslında büyük gümlerin bizi beklediğinin de haberciliğini yapıyor.

  • Son 2,5 yıldır savaşın, dünyadaki temasının nereye doğru evrildiğini, hangi noktaya geldiğini ve en önemlisi ise bir nevi savaşın bitip bitmediğini bizlere anlatacak.

Bu Döngüde Bizler Nelere Tanıklık Edeceğiz?

  • Ülkemizde beli bir saatten sonra planlanan elektrik kesintilerinin yaygınlaşması dijital gazetelerin bile manşetlerine taşınacak.
  • Acil önlemlerin başında Avrupa’nın birçok bölgesinde yaşanan su kesintileri ön plana çıkacak.
  • Fosil yakıtların bitme noktasına geldiğini ilk defa açıklayan ülkelere tanıklık edeceğiz.
  • Geri dönüşüm ve atık değerlendirme konusunda gaza basan yasalar ulus üstü kurumların destek ve teşviklerinden öteye geçip bu desteği veren uygulayan markalara acil “eylem planları yapın” denecek.
  • Almanya yüzde 56,1 düzeyinde dünyanın en çok geri dönüştüren ülke olma unvanını komşu ülkelere kaptıracak.

Güneş Tutulması, Ülkemizde Hangi Konuları Ön Plana Çıkaracak?

2023 yılının 2. Güneş Tutulmasının hava burcunda yaşanacak olması atık savaşlarını başlatacak. Ülkemizin enerji üretimini denetleyen kurumları da yine bu tarihlerde konuşacağız. 3 Mart 2001 yılında kurulan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu gündeme gelecek. 2023 yılında tanıdık müessesesinden fayda olmamasının sebebi ülkemizdeki yargının hızlanması olarak yorumlanacak. İhaleleri farklı yollardan alan çoğu şirketin piyasadan çekilmesi büyük ölçekli yatırımcılarında dikkatini çekecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Ülkemizin Gündemine Bomba Gibi Düşecek

30 Ekim 2023 günü gökyüzü Marsyen etkiye teslim olacak. Karşısında ise Ay, Uranüs kavuşumu gerçekleşecek. Bizler ise o günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunu konuşuyor olacağız.

“Ay Çarpması” Yaşayacağız!

Güneş’in su burcunda olması; suları, denizleri, boğazları, limanları yakından ilgilendirecek. Güneş, Akrep seyri boyunca bir yerde Dolunay Fazı yaşayacak. 28 Ekim’de Güneş’in karşısına geçecek olan Ay Tutulması, Türkiye’nin Güneş burcuyla efektif bir etkisi olacak. Bu da demektir ki; bu gökyüzü olayı aslında “Ay Çarpması” denilen bir duyguyu yaşatacak bizlere. Ay çarpması her zaman etkili olmaz ve karşımıza çıkmaz. Bu terimi belkide ilk defa okuyanlardan da olacaksınız Sevgili Twitburc okuyucuları.

Gökyüzü, “Beklenmeyeni, Bekle” Diyor

Astolojide; Ay duyguları, Güneş ise yaşamı temsil eder. Bu döngüde; yaşamımıza, toplumumuza, toplumumuza uymayan birtakım çıkışlar karşımıza çıkacak. Bu sadece Türkiye’nin haritasında değil Dünya’nın haritasında da etkili olacak. Krizler yaşanacak. Bunlar sadece yürüyüşler, protesto gibi algılanmamalıdır. Daha önce tarihte çok yaşanmamış, beklenmeyen, insanların duygu patlamaları yaşayacakları bir evreye tanıklık edeceğiz. 28 Ekim Gökyüzü’nün ve Güneş’in en zorlandığı hafta olarak tarihe geçecek ve bu hafta da genel itibariyle birçok ülke de toplumda yankı uyandıracak olayları meydana getirecek. Peki, neler olabilir diye soracak olursanız;

  • İntiharlar,
  • Protestolar,
  • Tarikatlarla ilgili skandal olaylar,
  • Ritüeller,
  • Birtakım sapkınlıkların yaşanmasına tanıklık edeceğiz.

Çöllerin Bile Göl Olmasını Konuşacağız

13 Kasım haftasında Güneş ve Ay Akrep burcunda kavuşurken hemen arkasından 18 Kasım’a kadar da Güneş ile Mars kavuşacak. Hem Ay’ın hem de hemen arkasından Güneş’in Mars’la kavuşması,

  • Denizleri,
  • Sulardan bulaşacak mikropları,
  • Boğazları,
  • Müsilaj sorununun yeniden ortaya çıkmasını,
  • Deniz seviyesinden alçak bölgelerin, sular altında kalma ihtimalinin şehir planlamaları içinde konuşulmasını,
  • Çölün bile göl olması gibi konuları da beraberinde getirecek.

İklim Kriminolojisi 

2023 yılının zor gelen sonbaharında iklim krizinin savaşa dönüştüğü gerçeği ile yüzleşeceğiz. Dünya, iklim krizinin gözle görülür en tuhaf yazını arkasından kalan raporlarla sadece haber kanallarında değil ülkelerin meclislerinde de konuşulması adına somut adımlar atacak. Ortaya çıkan sayıların korkutucu boyutlara geldiğini gözlemlemek bazı düzenlemelere geç kalındığını anlatan kamu spotlarıyla aşılmaya çalışılacak.

İklim Tarihinin Dondurucu Soğukları Geri Dönüyor

Dört buçuk milyar yaşında olan dünyamızda 2.6 Milyon yıl önce başlayan Buzul Çağı (Pleistoten Çağ) Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika kıtasının tamamını etkisi altına almıştı. Mevsimlerin normalden çok anormal biçimde yaşanması orta sıcaklıkları yok etmeye başladı. Buradan hareketle yaşayacağımız kışlar da termometrelere en dip soğuklukları gösterecek. Anormal hava durumları, “soğuğun da soğuğu varmış” dedirten cinsten olacak.

Okyanus akıntıları, dünyanın eksen değişikliği ve gezegenimize yaklaşan galaksimizin diğer gezegenleri, soğukların şiddetlenmesini tetikleyecek. Her ne kadar kutuplardaki buzların erimesini konuşuyor olsak da soğukla başa çıkamayan insanlığın 21. Yüzyılda hayatta kalma mücadelesi evrimde yeni bir zinciri başlatacak.

Astrolog Zeynep Turan

Yazının Her Hakkı Saklıdır.

01.10.2023 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...