Yükleniyor . . .

GÖKYÜZÜ GERİLİYOR!

BİNDİK BİR ALAMETE GİDİYORUZ...

"Tecrübe konuşuyor burada!"

Sanırım zaman-değişim ilişkisini düşündürten en yerinde soru... Hani “zaman her şey ilacıdır” ya... Öyledir, çünkü zamanın durağanlığa sahip olmaması sürekli bir yenilenmeyi ve değişimi ardında getirir. Bu cümleleri sarf ederken de artık öngörülerimiz yerini tecrübelere bırakır. Çünkü yaşamış ve öğrenmişizdir artık; zaman hakikaten her şeyi değiştirir...

 Astrolojide de “zaman” kavramı önemli bir önceliğe sahiptir. Gezegenlerin konumları, Ay’ın konumu yine zamanla belirlenir; öngörüler ve uyarılar konusunda zaman belirleyici olur. Fakat astrolojide değişimin ölçütü sadece zaman değildir. Bu yıl Haziran ayına kadar uzun bir süre gündemimizi de meşgul edecek bir de Retro süreçleri vardır. Biz buna bir gezegenin geri hareketi olarak ta yorumlarız. 

BİR GEZEGEN HİÇ GERİ GİDER Mİ?

Tabi ki aslında geri gitmez. Her bir gezegenin Güneş’in çevresinde bir dolanım süresi ve hızı vardır. Bir gezegen geri hareketine başladı dediğimizde aslında bu Güneş’in etrafındaki dolanım hızını yavaşlattığı anlamına gelir. Bu konuya da açıklık getirdiğime göre artık size bu yıl Haziran ayına kadar esir alacak Retrolardan bahsedebilirim. Merak etmeyin bu sefer dünya gündeminden girip, yer altı kaynaklarından çıkmayacağım. “Toplum için astroloji” temalı bu yazımda size daha günlük hayata dair tanımlar, süreçlere ait uyarılar ve tavsiyelerde bulunmayı hedefliyorum. Yani kafanızı çok karıştırmayacağım.

Şimdi gelin bu senenin ilk yarısını şekillendiren geri hareketlerine bir göz atalım;

   

 TEMSİL ETTİKLERİ                  RETRO TARİHİ

JÜPİTER

ŞANS&BEREKET

 BAŞAK

 7 OCAK– 9 MAYIS

SATÜRN

DİSİPLİN&MÜCADELE

 YAY

 25 MART-13 AĞUSTOS

MARS

ENERJİ&ÖFKE

 YAY-AKREP

 17 NİSAN- 30 HAZİRAN

MERKÜR

ZEKA&İLETİŞİM

 BOĞA

 28 NİSAN-22 MAYIS

 

JÜPİTER GERİ HAREKETİ 

Aslında 2016’da işini titizlikler yapanlar ve sabırlı olanlar kazanacak yorumunu yapmamın en büyük sebeplerinden beri Jüpiter’in Başak burcundaki konumu. Geride bıraktığımız yılın ortasından itibaren Jüpiter Başak burcunda hareket etmeye başlamıştı. Fakat o günlerde de gökyüzünde sert fırtınalar koparken Jüpiter’in marifetlerini göstermek bu seneye kaldı. Bu yılı değerlendirirken Jüpiter’in konumunu göz ardı etmek mümkün değil. Çünkü 

2016’ya dair söylediğim ne varsa, Jüpiter’in bu yıla kattıklarıdır…

Mesela neler; Başak burcundaki Jüpiter bu sene toplumsal olaylara, vicdan meselelerine daha çok vurgu yaparken, toprak grubunun ruhundaki inceliğe de farklı bir boyuttan bakacağız. İncelik burada daha çok detaycılık kelimesini karşılıyor tabi… Hayatımızdaki bireysel yansımaları ise günlük rutinimizde kullandığımız, tükettiğimiz ürünleri daha titiz yaklaşımlarımızda kendini gösterecek Yediğimize, içtiğimize hatta kullandığımız şampuana kadar daha titiz olacağız. Kimyasal, yapay olana savaş açmaya karar verirsek sanırım o bu sene olur. Hatta vejetaryen-vegan beslenme türüne merak saran insanlara daha sıklıkla rastlamamız da mümkün. Sağlık konusunda önemli gelişmeler, çeşitli hastalıklarla ilgili yeni testler ise 2016 yılında bol bol konuşulacak. Size kendi çevremden ufak bir örnek vereyim. Kentsel dönüşümlerin çok yaygın olduğu bir semtte ofisim. Fakat arsalardan bir tanesinde tamamen yepyeni dizayna sahip bir bina yerine, bir doktor evinin inşası gerçekleşti.

Örneğin yeni aldığınız ev ile ilgili sorunlar yaşıyor olabilirsiniz. Ya da yeni bir iş kurmuşsunuzdur ve keşke kurmasaydım diyorsunuzdur. Kısacası, bir hevesle başladığınız işler kursağınızda kalmış gibi bir durum var ortada değil mi? Jüpiter retrosu böyle bir şey işte; bu dönemde yaptığımız veya aldığımız şeylerden memnun olmayabilir, üretkenlik konusunda tıkanabiliriz.

Biraz da Başak gözüyle değerlendirelim Jüpiter’i. Bu mütevazi, adeta “egosuz” burç, yine çalışmak, faydalı olmak, karşılıksız yapılan iyilikler üzerine bazı çatlakları göz önüne serecektir. Sözde erdemlilikleriyle vicdanını rahatlatanların canı çok yanacak. Çünkü Jüpiter geri hareketiyle gerçek emekçi insanları ve onların mücadelelerini gözler önüne serecek. Eğer sizde, kendinize haksızlık edildiğini düşündüğünüz bir işte, bir ilişkide ya da bir grupta yer alıyorsanız; görün bakın dengeler nasıl değişiyor...

Sadece bu kadar değil elbette. Sosyal medyada da dengeler çok değişecek. Şu milyonlarca takipçileri olan popstarlar, futbolcular önümüzdeki günlerde ilgi odağı olmaktan uzaklaşabilir. Daha samimi ve halktan insanların yaptıkları, çıkışları, seslerini duyurmak için paylaştıkları daha çok dikkat çekebilir. Snapchat en çok kullanılan uygulama olabilir.

Neler yapın/ nelere dikkat edin;

- Sivil toplum kuruluşları, gönüllülerle yol alan vakıflara mutlaka dahil olun. Yardıma ihtiyacı olan, sesi bastırılan insanların sesi olun. Bu tarz konular özellikle önümüzdeki günlerde büyük bir duyarlılıkla ele alınacaktır.

- Doğal yaşam fikrine biraz ısınmaya başlayın. Küresel ısınma, ekolojik kirlilik konularında neler yapabileceğinizi araştırın. Organik ürünler kullanın. Toprak çocuğu Başak çevre duyarlılığı konusunda ihmal edilmiş sorunlarda bizi bir hayli sert bir biçimde sınayabilir.

-Bahçe, çiçek ekimi işleriyle uğraşın. Bereketi temsil eden Jüpiter Başak’ta geri hareketine devam ederken ekip te, uygun şartlar oluşmadığı  için solup giden çiçeğiniz bakarsınız bu sefer filizlenir...

-İçeriği doğal ürünler tüketin. Bu konuda bilinçliliğinizi arttırın. İçeriği doğal vitaminler hakkında daha çok şey öğrenin, okuyun, araştırın...

-Paylaşın... Faydalı ya da iyi bir şey keşfettiğinizde bunu gerek sosyal medyadan, gerek arkadaşlarınızla, gerek komşularınızla paylaşın. 

-Detaylar önemlidir, unutmayın! Yaptığınız işte, konuşmalarınızda, düşüncelerinizde, planlarınızda detayları es geçmeyin. Detayları es geçmenin cezası Jüpiter geri hareketine devam ederken çok ağır olabilir...

-Uzun soluklu kullanışlılık sunan ürünler tercih edin. Yani alışverişlerinizde daha sağlamcı alın. Bir kere alın ama uzun yıllarca kullanın. 

Özetle;

Hayatınızı basitleştirin.
Kendi kendinize yetmeyi öğrenin.
Yanınızdakileri gözetin.
İyi olanı çoğaltın...

Eğer Jüpiter’in 2016 yılında size hayatınızın hangi alanlarında destek vereceğini merak ediyorsanız “Zeynep Turan’a sor” bölümünden de bana ulaşabilirsiniz. 

https://twitburc.com.tr/yazi/jupiter-basak-burcunda-geri-gidiyor.html

SATÜRN GERİ HAREKETİ

Bu sefer ki Satürn geri hareketine çok yabancı değiliz aslında. 2015 yılının Mart ayında yine iki Tutulma arasında Yay burcunda geri hareketini başlamıştı hatırlarsanız bu otoriter gezegenimiz. Bu sene de 25 Mart itibariyle Yay burcunda geri hareketine başlayacak. 

"BEN SANA KÜSÜM ASLINDA HABERİN YOK!"

Satürn’ü bir soğana benzetebilirsiniz. Yemeğiniz için hazır hale getirirken ne çok gözyaşı döktürür bize. Ama sonra bir bakmışsınız yemeğinizin tadı tuzu bu az önce ağlatan soğan olmuş! Satürn de böyledir biraz... Sınayarak, mücadeleyle başarının mümkün olduğunu tecrübe ettirir ve hiç te haksız çıkmaz!

Bireyselliğimize çok dokunan bir yıldan geçiyoruz!

Ve bu yorumu yapmamın başlıca sebeplerinden biri de Satürn. Çünkü bu sene Satürn istikrarını koruyup, her bir burçta hareketini sürdürecek. Yay burcunda hareketi ise kendi değerlerimizden, prensiplerimizden ödün vermeden nasıl hayatın içinden sorumluluk üstlenebileceğimizi öğretecek. Her Satürn hareketinin bir mücadele teması vardır, bilirsiniz. Jüpiter gibi ışıl ışıl, optimist bir gezegen tarafından yönetilen Yay ile kendi benliğimizi yansıtmamıza izin verilmeyen her alanı eleştireceğiz. Anlayacağınız kendi haklarımızı savunurken, karşı tarafın kurallarıyla bol bol çatışacağız. 

Örneğin; uzun zamandır bir iş yerinde çalışıyorsanız (Satürn’ün uzun soluklu ilişkileri bozmakta üstüne yoktur) ama ne şirket politikası ne de patronunuz bir türlü içinize sinmiyor, haklarınızın yendiğini düşünüyorsunuz. İşte 25 Mart’tan sonra artık yeter deyip aniden istifayı basabilirsiniz. Çünkü bu süreçte herkes “önce benim hakkım/kurallarım” derken,  uzlaşmakta pek kolay olmayacak.

SEN DE BENİ ANLAMADIN YA BEN ONA YANIYORUM!

Evet, bu sefer Satürn’ün uyarıları bol ünlemli olacak. Neden mi? Tabloya bir daha göz atalım; toprak grubunun öncü nitelikli burcunu yöneten Satürn, geri hareketine ateş grubunun değişken nitelikli burcu Yay’da başlayacak. Değişken-ateş ruhu Satürn’ün o ağırbaşlı, tertipli, olgun ruhuna o kadar ters ki. O maceraperest, kafasının estiğine göre hareket eden Yay ruhu biraz törpülenmeye maruz kalacak önümüzdeki günlerde... Ama bu sürecin sonunda tıpkı hikayenin sonunda olduğu gibi Ağustos Böceğinin yaptığı gibi sorumluluk sahibi olmanın önemini öğrenip, yine önceliklerimizden vazgeçmeden hayatımızı bir düzene oturtmuş olacağız. Ve karınca gibi, biraz daha toleranslı ve vicdanlı olmayı, hep eleştirdiğimiz, onaylamadığımız insanlara yönelik bakış açımız da değişecek.

Satürn Yay geri hareketi sürecince ne yapın/ ne yapmayın;

- Okulunu yarım bırakanlar! Okula geri dönün. Eğitiminize devam edin. Kaydını yeniden yaptırın. İdeallerinizden vazgeçmeyin...

- Yurt dışı seyahatlerinizi erteleyin. Özellikle Haziran’a kadar! Uluslararası ilişkilerdeki sıcak gündemin seyahatinize yansımaları olabilir...

- Sıkılıp bıraktığınız ilgi alanlarınıza, hobilerinize yeniden göz atın. Buradan size yeni bir kapı açılabilir...

- Sürekli “önce ben” diyerek bakmayın olaylara, hayata. Karşı taraf ne düşünüyor, onun hikayesi ne; bunları da gözetin...

- Her zaman siz haklı olamazsınız! Satürn’ün ruhuna kendinizi kaptırıp kısıtlayıcı olmayın, toleransınızı eğitmeyi öğrenin.

Spesifik olarak Satürn’ün hayatınıza yansımalarını aşağıdaki linkten de öğrenebilirsiniz.

https://twitburc.com.tr/yazi/saturn-ne-yapacak.html

MARS GERİ HAREKETİ

AH MARS, SENDEN ÇEKECEĞİMİZ VAR!

Çünkü hangi burçta olursa olsun, Mars Retro konumunda olmaktan hiç hoşlanmaz. Çünkü Mars hızdır, adrenalindir, enerjidir. Ve biz onun yavaşlamaya başladığından söz ediyoruz, bir düşünsenize! Mars arkasına bakmayı, beklemeyi, düşünmeyi, gözden geçirmeyi hiç sevmez. Bir adım atarsa iki adım geriye gider. Mars’ın öfkesi Retro sürecinde daha tehlikelidir çünkü kendini doğru kanala akıtma şansı bulamadığından çok daha şiddetli bir şekilde dışa vurur kendini...Diğer gezegenlere oranla Mars’ın geri hareketi bu yüzden genellikle daha sıkıntılı bir döngüye işaret eder. Bu yüzden özellikle kendini en rahat hissettiği bir konumda başlayacak ve 11 hafta sürecek Mars geri hareketini kesinlikle göz ardı etmemek gerekir...

TAM YERİ AMA TAM ZAMANI MI?

Gelelim Mars’ın en kritik olduğu noktaya. Mars biraz gaza getirmeyi sever. Özellikle Retro sürecinde “yürü, kim tutar seni” deyip, hiç alakanız olmayan o işte çalışmanıza, yürütemeyeceğinizi bildiğiniz o halde o ilişkiye başlamanıza ön ayak olur. Hani o pişmanlık anları vardır ya “ne yapmışım ben” dediğimiz, işte bunlar hep Mars Retrosunun  size bıraktığı tatlı hatıralardır. Yani siz kendinizi çok hazır hissedersiniz. Hatta “ben bu işi yaparım, ne olacak?” ya da “koskoca insanım, bir ilişkiyi niye yürütemeyecek mişim?” gibi düşünürsünüz. Ve durum gerçekten böyle olabilir. Gerçekten söylediğiniz kadar hayatınıza girecek yenilikleri yüklenmeye hazırsınızdır. Ama Mars Retrosu bunlara başlamak için uygun zaman dilimini temsil etmez. Çünkü o kendinize çok güvenerek giriştiğiniz her iş sizi zorlar, hevesinizi de kursağınızda bırakır. 

Biraz daha spesifik örnekler vermek gerekirse sizin için aşağıda hazırladığım Mars Reçetesi daha açıklayıcı olabilir...

SAKIN YAPMAYIN!

- Kimseyle kavga etmeyin, kafa tutmayın. “Sadece atıştık”la kalmaz bu kavga ben size söyleyeyim. Mars, kincidir unutmayın...

-Önemli ameliyatlarınızı, operasyonlarınızı erteleyin. 

- “Söz veriyorum çok çalışacağım” demeyin! Performansınız hem sizi hem karşı tarafı biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Bu süreçte potansiyeliniz en son güveneceğiniz şey olsun...

- Hukuksal süreçlere dahil olmayın. Bir dava açmayı planlıyorsanız erteleyin... Çünkü Mars değişken bir burçta geri hareketine devam ederken haklıyken haksız duruma düşen siz olabilirsiniz. 

- Yeni bir elektronik eşya almayın.

MUTLAKA YAPIN!

- Gerçekten ne istediğinizi ve önceliklerinizi keşfedin. Çünkü doğum haritanızda Mars, hayattaki önceliklerinizin ve arzularınızın temsilcisidir. Bu döngüyü öz benliğinize dönerek değerlendirebilirsiniz.

- Olası kazalara karşı her durumda önleminizi alın. Sakin sahil şeridinizde bisiklete binmeye çıkarken bile ekipmanınız tam olsun. Ve sakın ama sakın risk almayın!

- Uzlaşmacı olun. Uzatan taraf siz olmayın. İnatlaşmayın. Orta yolu bulmak önceliğiniz olsun.

-Hedeflerinizi gözden geçirin. Hayatınızda neyi değiştirebilseydiniz mutlu olurdunuz, işte bunun cevabını bulmaya çalışın. Fakat harekete geçmek için dediğim gibi, sakın acele etmeyin...

 Link’e tıklayarak Mars Retrosunu ve burcunuza etkisini daha detaylı okuyabilirsiniz...

https://twitburc.com.tr/yazi/ben-mars.html

MERKÜR GERİ HAREKETİ

Merkür’ün geri hareketi bizi fazlasıyla etkiler. Günlük yaşamımızda ve benliğimizde etkendir. Merkür aklın ve mantığın gezegenidir. Merkür’ün seyirde olduğu burç ve ev, olaylara yaklaşım tarzımızı açıkça ortaya koyar. Günlük hayatımızda kurduğumuz başarılı ve başarısız iletişimlerin de tek sorumlusu yine Merkür’dür. Merkür iletişim, yazılı metinler, sözleşmeler, alım satım işleri ve eğitimle direk alakalıdır.

HEPSİ ÜST ÜSTE Mİ GELİR?

Bazen gelir. 28 Nisan itibariyle Merkür’ün Boğa burcunda geri hareketi bu tarz problemlerin özellikle günlük rutinimizde kendini göstereceğini işaret ediyor. Bankadan basit gibi gözüken bir para çekme işlemi bile bir anda angarya işe dönüşebilir. Özellikle finansal işlemler, güzellik ve estetik ile ilgili konularda, uzun soluklu planlarda elinizi hiçbir taşın altına koymayın! Bekleyin… 

Merkür Ortalığı Nasıl Birbirine Katar?

•İletişimde karışıklıklar baş gösterir.
•Yanlış anlaşılmaların sayısı artabilir.
•Dalgınlık, unutkanlık, çeşitli aksamalar, karışıklıklar yaşanabilir.
•Hesaplamalarda hatalara ve ödemelerde gecikmelere rastlanır.
•Tekrarlamalar yaşanabilir. Sonuca ulaşamadan yerinde sayıyormuş hissi veren yine Merkür’dür.
•Hali hazırda olan tüm konular hiç ummadığımız bir şekilde ilerleyebilir.
•Zamanlama ayarlamaları boşunadır çünkü pek tutmayabilir.
•Daha önce kararlaştırılan anlaşmalar tamamen değişebilir. Eskisine sadık kalınmayabilir.
•Bilgisayarların güvenliğinden şüphe edilebilir. Yedekleme yapmakta fayda vardır.
•Eskide kalmış ufak detaylar aniden karşımıza çıkabilir. 
•Çok önemli belgelerin kaybolması ve bu yüzden çeşitli aksamaların yaşanması olasıdır.
•Uzun zaman önce kaybedilen ve artık umut kesilen değer verdiğimiz eşyalar bir anda karşımıza çıkabilir.

Anılar! 
Şimdi gözümde canlandılar...

Merkür geri hareketi dönemleri, sakinleşmemiz gereken dönemlerdir. Eskide kalmış her ayrıntıya tekrar geri dönmek için uygun zamanlardır. 

Merkür geri hareketinin olumsuzluklarından kendimize olumlu paylar çıkarabilmeliyiz! Eskide kaldığını düşündüğünüz arkadaşlarınızla tekrar iletişime geçebilirsiniz. Derleyip toparlamaya yönelik her ne varsa, Merkür geri hareketi dönemleri bize yardımcı olacaktır. Eskiden tamamlamaya fırsat bulamadığımız yarım kalmış projeleri tamamlama zamanı geldi diyebiliriz. Sorgulayan ve programlayan yapımız ağır bastığında, o projenin neden yarım bırakıldığına dair daha net düşüncelere sahip olabiliriz. 

Haydi gel yeniden barışalım!

Eskiyi toparlamaya el atmışken, yanlış anlaşılmalardan dolayı yaşanan kırgınlıkları da onarmaya başlayabiliriz. Değerlendirme yetimiz yükseldiğinde, daha önceden yapılan hatalar da tekrarlanmayacaktır. Merkür gerilemesi hem olumlu hem de olumsuz yanlarıyla 28 Nisan- 22 Mayıs tarihleri arasında BOĞA burcunda gerçekleşecek. Olumsuzu olumluya çevirmek tabii ki bizim elimizde…

ASTROLOG ZEYNEP TURAN

Yazının Her Hakkı Saklıdır

7 MART 2016