Yükleniyor . . .

Duygusal Zekanızı Yönetmek İster Misiniz?

Duygusal Zekanızı Yönetmek İster Misiniz?

Herkes duygusal zekâ açısından birbirinde farklıdır. Donanımları, olayları yorumlayış şekli, olaylara karşı tepkileri… Hepsi ama hepsi birinden farklıdır. Hayatın dinamikleri her an değişirken bizler de duygu durumumuzu yönetmekte zaman zaman zorlanabiliyor hatta ve hatta başaramayabiliyoruz. Peki bu sonucu düzeltmek için neler yapabiliriz?

Öz Farkındalık

Çevrenizdeki insanlardan aldığınız olumlu ya da olumsuz eleştirileri değerlendirmeniz çok önemlidir. Kulak arkası ettiğiniz eleştiriler aslında size sizinle ilgili ipuçları veriyor olabilir. Kendinizi tanıma fırsatını kaçıyor olabilirsiniz. Dikkat!

Umursamazlık Derecesi

Hayatın içinde birçok olaya karışıyor, pek çok kişiyle muhatap oluyoruz. Yaşadığınız olaylara ya da tanıştığınız kişilere karşı tavrınızı hiç gözlemlediniz mi? Gerçekten umursamaz mı davranıyorsunuz yoksa merak duygunuz devreye giriyor mu?

Dikkat Odaklılığı

Yaptığınız her işin hakkını verdiğinizi düşünüyor musunuz? Ortada bir sorun olduğunda sorundan kaçma eğilimi göstermek ya da sorun olarak algılamamak, dikkatinizi toparlayamamak farkındalık adına sizi bir adım geri çeker.

Olumlu Bakış Açısı

Birçok başlıkta da bahsettiğim gibi hayatın değişkeni çok fazla ve bizler uyum sağlama konusunda çok da başarılı değiliz. Ancak istersek başarılı olabiliriz. Her olayın arkasında yatan gerçeklerin yanında olumsuzu düşünmek yerine olumlu olana odaklanmak öz bilincimizi iyi anlamda beslerken, hayata bakış açımızı da günceller.

Uyumluluk Eşiği

İş ortamınıza, arkadaş çevrenize ya da yaşadığınız olaylara uyum gösteriyor musunuz yoksa sadece uyum göstermiş gibi mi davranıyorsunuz? Bu sorunun cevabı sizde! Ancak eğer cevabınız uyum gösterebilmek ise herkesten bir adım önde olduğunuzu bilmelisiniz.

Özgüven

İsterseniz bu başlığın altını önce özgüvenin tanımını yaparak dolduralım. Özgüven; kişinin kendi değeri hakkındaki subjektif değerlendirmesi, kişinin kendi özelliklerinin ne ölçüde olumlu ya da olumsuz olduğu hakkındaki yorumu. Özgüven hem kişinin kendisine ilişkin düşünceleri hem bu düşüncelerin yol açtığı duyguları, hem de bu duygu ve düşüncelerin ifadesi olan davranışları içerir. Bu bilgiler ışığında özgüveninizin tam olduğunu düşünüyor musunuz? Eğer aklınızda soru işaretleri varsa mutlaka cevapların üzerine gidin. Özgüven hayata karışmamızı sağlar. Yaşamaktan asla eksik kalmayın.

Affetmek

Yüreğimizden uğurlayamadığımız her duygu hayata tam anlamıyla karışmamızı engeller. Kendimize karşı koyduğumuz sınırları bazen esnetmeli, kendi koyduğumuz kuralları yine kendimiz yıkmalıyız. Geçmişi taşımak, affedici olmamak yalnızca hayatı zorlaştırır.

Astrolog Zeynep Turan

16.10.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...