Yükleniyor . . .

DOĞRU VE YANLIŞLARIYLA: BURÇLAR VE CİNSELLİK

Cinselliği yaşamak ve anlamak, önemli bir mesele gibi karşımıza çıkar. Ancak yatak odasındaki zamanların keyfini kaçırabilecek davranışlardan uzaklaşmak da oldukça doğaldır. Partnerinizle cinsel hayattaki deneyimlerinizin yanı sıra eğer cinsellikle ilgili konuşamadığınız, cevaplarını bulamadığınız sorular var ise bunları rahat bir şekilde dile getirmelisiniz. Cüretkarlık, ne istediğini bilme duygusu ve tutku ne kadar seksi görünse de kimi zaman işlerin yolunda gitmediğini sezebilirsiniz. Bu durumun partnerinizin burcu ile ilişkisi olabilir mi?

Burçların kişisel yaşamımızda etkilediği birçok konu var, elbette ki cinsellik de bunlardan biri. Cinsellik olgusu, kimimiz için ilk planda, kimimiz için ikinci planda hatta üçüncü... Ancak kulaktan dolma yayılmış, yanlış bilinen detaylardan uzak durmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu gibi detaylar, burç değerlendirme süzgecine mutlaka etkisini hissettiriyor.

Gelin, bütün kulaktan dolma tabuları yıkıp, burçların cinsel hayatındaki rollerini daha yakından keşfedelim.

Koç: İlişkideki rolünde yönelge veren taraf olan Koç burçları, cinsel yaşantılarında da ipleri elinde tutmak ister. Onlar için çok önemli olan bu alan, loş ışık ve mumlardan oluşan bir geçit töreni değil, kendini ifade edebildiği ve yorulmadan devam edebildiği savaş alanıdır. İfadede yetersiz kalırsa ilişkisini olgunlaştıramaz ve yol kat etmekte zorlanır. Hatta kimi zaman o yol başlamadan kalır.

Boğa: Sekse düşkünlüğü açık açık gözükse de anlatıldığı gibi olmayanlardan. Hayatının her alanında olduğu gibi yatak odasında da rahatlığına bir hayli düşkün Boğa burçları ve ambians! Kadınları yatak odasında romantik bir ortam görmeyi, loş ışık ve müziği bekler. Fakat Boğa burçlarının konfor alanını terk etmeme ve rahatlığına düşkün hali ilerleyen dönemlerde aseksüllliğe kadar evrilebilir. Ayrıca dişler onlar için önemlidir.

İkizler: Bir orda bir burda… İkizler burcu, hareketlilik denince parmakla gösterilir fakat cinsel hayatında küçük adımlar atmayı tercih eder. İlgiyi üzerinde hissettiği müddetçe karşı tarafla da ilgilenecektir. Bilinenin aksine sık sık eş değiştiren veya flörtöz biri değildir. Her türlü fanteziye sıcak yaklaşabilir özellikle sözlü olanlar onu daha da tatmin eder. Koku, onlar için oldukça önemlidir.

Yengeç: Dışardan kaplan içerde kedi! Kimi zaman kucaklanmayı sever kimi zaman bağlanmayı. Zodyak’ın alıngan burcu Yengeçler, hakkında söylenenleri yalanlıyor. Belki çok kıskanç, belki çok küsüyor ama cinsel hayatını tahmin edemeyeceğiniz kadar da önemsiyor. Şefkatli yanını partnerine yakından belli eder. Onlar için oldu bittiye getirilen bir cinsel hayat olmaz.

Aslan: Cinsellikte lider gibi gözükse de ilgili, şefkatli bir yapısı vardır. Karşı tarafın onu arzuladığını ve ilgi gösterdiğini bilmek ister. Libidosu da bir hayli yüksektir hani. Egosuyla nam salmış Aslan’ın karşı tarafı düşünmeyeceğine dair önyargıları kıralım.

Başak: Takıntıları bir yana oldukça seçici olan Başak burçları, ilişkilerine ve cinselliğe bağımlıdır. Korkuları olduğuna dair dedikodular olsa da Başak burçları yatakta beklemediğiniz yenilikleri barındırabilir. Zihinleri doluysa, kafalarında soru işareti varsa onunla cinsel bir paylaşım yaşayamazsınız. Güven onlar için esastır. Temas bağımlısı dokunmayı sever dışardan mesafeli ve soğuk.

Terazi: Uyumlu, sakin, gürültüden hoşlanmayan Terazi’ler… sahiden mi? Sessiz ve uslu görüntülerinin altında bir flört devi yatıyor. Sohbet etmeyi sevdiği gibi kendini sevdirmeyi de başarır. Konu cinsellik oldu mu işte hayatının merkezinde yeni bir alan keşfi… tek eşli olmaya yatkın olmasa da doğru eşleşmeyle kendini partnerine adayacaktır.

Akrep: Burcu Akrep olup, doğduğunda Venüs’ü de Akrep ise yalnız kalmak istemez. Her ne kadar Akrep burcunu cinsellikle eşleştirseler de Mars’ı Akrep olanın cinsellikte libidosu daha yüksektir. Oldukça seçici davranan Akrep burcu cinsellikte dönemsel düşüklükler ve isteksizlikler yaşar. Erkeğinin birtakım cinsellik sorunları peyda olurken kadının aurasından ise buram buram cazibe ve şehvet kokuları yayılır. Akrep burçları uzun soluklu ilişkilerin insanıdır.

Yay: Kılıçları kuşanalım meydana çıkıyoruz. Abartılı mı oldu? Sanmam… Onun sevgisi sınır tanımaz. Yay burçları cesaretlerini yatak odalarında coşturdukça coşturur. Fantezi dünyalarının renklerinde kaybolabilirsiniz. Özgürlüğüne düşkünlüğüne dair artan bahislerin asıl nedeni işte tam da burası. Cinsellikte sınır tanımaz ve yeni deneyimler yanı sıra konuşmaktan da asla çekinmezler.

Oğlak: Konuya sadık ama istekleri çok mu tuhaf? Evet… toprak grubunun bir garip çocuğu Oğlakların sıra dışı dünyaları var. Senaryolu seks onun işi mi? Neden olmasın ki? Dışarıdan gördüğünüze aldanmayın daha fazlası var. Karmaşık bir cinsel hayatın kapıları ardına kadar aralayabilir. Farklı ilişki biçimlerini denemekten de geri kalmayan Oğlak burçları, tek gecelik ilişkilerden yine de uzak kalmayı tercih ederler. İlişki monotonluğa girdiğinde kafasının içinde fanteziler dönmeye başlar.

Kova: Yürüdüğü yolda buz parçaları bıraksa da içi yanar Kovaların. Orijinal fikirleri vardır ve çekinmez. Bağlanmak ve romantizmden uzak dururken partnerini seçerken önceliği zekâsı ve arkadaşlığı olur. Astrolojide kedi familyasından birini tarif etmek isterseniz Kova burcu bu tanımı karşılayacaktır. Yanlış bilinenin aksine soğuk ve tutkusuz değil, dokunma ve hissetmeye temas bağımlısı denilecek kadar öncelik verir.

Balık: Kişinin burcu Balık bir de üstüne Ay burcu Balık ise bir anda hiç ummadığınız tutkuyu, cazibeyi ortaya koyabilir. Anahtar kelimesi mutluluk… Balık burçları karşı tarafı mutlu etmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Yatak odasında da sevecen ve oyuncudur fakat kabalığa karşı tahammülü pek yok. Sık sık partner değiştirmesinin yanı sıra vicdan azabı da duyar. Duygusallığıyla ilgili sayısız metin düzülürken cinselliğe olan düşkünlüğünden hiç bahsedilmez. Libidosu azımsanmayacak kadar yüksekken baskınlığı da elden bırakmaz. Küçük bir sır, seks ile yemeği birleştirebilirler.

Astrolog Zeynep Turan
Yazının Her Hakkı Saklıdır.
03.07.2024 Tarihinde Kaleme Alınmıştır.

Zeynep Turan

Twitburc Kurucusu & Astrolog

Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz?Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Danışmanlık Hizmetleri