Yükleniyor . . .

DİYET - BEDEL

DİYET ÖDEMEK

2019 yılının fiziksel olarak belki de en zor yanı herkese bir şeklide kilo aldırmış olması olabilir. Bir de üstüne kilo vermek her zaman olduğundan daha zor.  Sebebi belli aslında. Ben diyeceğim ki size; gezegenler Oğlak burcunda toplanıyor tıpkı metrobüs gibi sıkış tıkış hareket etmeye de bir süre daha devam edecek. Peki hâl böyleyken ne olacak bizim kilolar derseniz; bu sefer öncelikle ruhu terbiye edeceğiz.

Eskilerin sözü ile önce gözümüzü doyuracak sonra da karnımız doyacak. Üstelik gezegenlerin sıkışık hali ruhumuza da sıkışıklık vermeyecek. Peki nefis terbiyesini nasıl yapacağız? Hepimizin natal haritası, algısı, tepkileri birbirinden farklı olsa da yaşadığımız zaman aynı. Zamanın kalitesi de ağır ve ağdalı. O zaman ne mi yapmalı? Kural 1, sadece az yiyeceğim deyip işin içinden çıkmaya çalışmayacağız.

Bu ağdalı akan, basıncı yüksek döngüde az konuşacağız, az yorum yapacağız. Az alışveriş yapacağız. Her şeyi aza indirgeyeceğiz. Kimi buna oruç diyebilir. Kimi buna frekansımızı temizleme diyebilir. Nasıl adlandıracağınız tamamen sizin kalbinize kalmış.  Prensip, felsefe, disiplin gibi kelimeler yazmayacağım ki kendinizi baskı altında hissetmeyin. Adlandıracağınız terimi gündelik hayatınıza alın ki kendi doğal arzunuz gelişsin ve alışkanlığınız haline dönüşsün. Üstelik bu durum alışkanlığa dönüşürse hayatınızın yönü de değişir, hayatınızın yönü değişirse hayatınız değişir hem de gelişerek. Kısacası usulca hayatımıza az ye, az konu, az al, az harca, az tüket, az dedikodu yap, insanların hayatıyla az ilgilen mottolarını alıyoruz.

Peki bu süreçte neyi çok yapacağız?

  • Çok yürüyeceğiz değil çok adım atacağız.
  • Çok okuyacağız.
  • Çok hayal kuracağız.
  • Çok plan yapacağız.

Evimizi, işimizi, masamızı hatta buz dolabımıza kadar her şeyi derleyip toparlayacağız. Hem çok şey yapmış hem az yemiş hem hafiflemiş hem de gündelik hayatınızı şöyle kıyı bucak toparlamış olacaksınız.

Çok su içmek kolay, az konuşmak çok daha kolay. Sorun kendinize şu yazılanları yapmak için ne gerekli? Yavaşça aklınızda yer açmak, niyete girmek, usulca uygulamaya çalışmak 1-3-5 derken arada bayram var deyip koyvermezseniz bir de üstüne kıymetli günler zaten iyi de olur derseniz ağustos ayı sizden desteğini esirgemez.

Azlarla çokların yerini değiştireceksiniz.

Sizi rahatsız eden neyi çok yapıyorsanız onu azaltacak, neyi az yapıyorsanız onu çoğaltacaksınız. İster detoks deyin ister yenilenme ister oruç… Adını her ne koyarsanız koyun sonuçta ruhunuzu ve vücudunuzu yormadan hafifletip kendinizle barıştıracak.  Sonu şölene giderse bana da haber edin çünkü benim anlatmak istediğim perhiz değil,  hafifleme, dinginleşme, zindeleşme üzerine odaklı. İyi beslenme, iyi yiyecekler yeme, bu tamamen size kalmış.  Unutmayın kural nefis terbiyesini sıkışarak değil sakince hatta gün gün adım adım. Amaç dilinde, seste, nefeste kalitesini artırmak, dilindeki hissizliği kaldırmak Geldiği gibi değil seçtiğiniz gibi yaşamak…

Astrolog Zeynep Turan

30.07.2019

Yazının her türlü hakkı saklıdır.