Yükleniyor . . .

CİNSELLİĞİN ÇEŞİTLERİ

CİNSELLİĞİN ÇEŞİTLERİ

 

 
İnsanoğlu çeşit, çeşit; kimi mesafeli, kimi cana yakın, kimi geveze, kimi sessiz… Hepimizin parmak izi bile birbirinden farklıyken; karakterlerin, beklentilerin, isteklerin aynı olması beklenemez tabii ki. Ayrı zevklere sahip olduğumuz gibi, bu zevkler zaman içinde değişebiliyor da. 
 
Cinsellik de hayatın olmazsa olmazlarından. Peki, herkes aynı şekilde mi yaşıyor bu hazzı? Cinselliğin de çeşitleri var; bazen tek gecelik, bazen nostaljik, bazen agresif… Bu yazımızda, astrolojide günlük yaşamın olaylarını temsil eden evlerin anlamlarına göre burçların cinselliğe bakış açılarını size açıklamak istedik. Haydi, kendinizi keşfedin…
 
EĞLENCELİ / TEK GECELİK 
 
Bazen bir anda olan şeyler insanı daha da mutlu eder ya, işte eğlenceli cinsellik de ilerisini düşünmeden yapılır ve her iki tarafı da mutlu eder. Depresyondaysanız, kalbiniz kırılmışsa, sinirleriniz tepenizdeyse yaptığınız seksin de pek bir eğlencesi kalmaz doğal olarak. Bu kategoriye uzun ilişkisi olanlar da girebilir; özellikle rutinleşmiş ilişkilerini güncellemek isteyenler beraberliklerini eğlenceli hale sokabilirler.
 
Fakat genellikle bu durum kısa süreli ilişkiler ya da ilişkisi olmayan insanlar için daha makul olabilir. Çünkü bu tarz ilişkiler bağlılık değil, eğlence amaçlıdır. Kötü yönleri ise iki taraftan birinin ilişkiye ciddi bir anlam yüklemesi ve sonucunda yaşanan kalp ve hayal kırıklığı gösterilebilir. Ancak bu tür bir yakınlaşmada amaç sonrasını düşünmek değil; anı yaşamaktır. 
 
Anı yaşama kavramı ve eğlenceli birliktelik denildiğinde ise akla direkt Aslan burcu geliyor. Aslan burcunu temsil eden 5.Ev; yaratıcılık, yaratıcı kişiliğin sergilenmesi, sanat, aşk, eğlence, çocuklar, kumar kavramlarını içinde barındırır. Bu ev, aynı zamanda kişinin irade gücünü, kararlılığını, zevk aldığı alanları, kendini ifade etme ve dikkat çekme çabalarını anlatır.  Bağlılıklar ve kalp istekleri ile de yakından ilgilidir. Aşkını eğlenceli bir şekilde yaşamak isteyen Aslanlar anı yaşamaya odaklanmıştır. Tabii ki uzun süreli ilişkiler de yaşarlar, hatta sevdiklerine oldukça sadıktırlar. Ama işin içinde eğlence yoksa sıkılmaları da hızlı olur.
 
“Tek gecelik ilişki” kavramı her ne kadar kulağa itici gelse de, cinsel açıdan kuraklık yaşayan birçok kişi tarafından, bu türe yönelinebilir. Uzun ilişki kurmak ve karşı tarafın sorumluluğunu üstüne almak istemeyenlerin kurduğu bu ilişki türü, fiziksel açıdan tatmin edici olsa da duygusal açıdan sorunlara yol açabilir. Birlikteliği olduğu halde, tek gecelik ilişki kuran insanlar ise genellikle ilişkilerinde sorun yaşayan, tatmin olamayan ya da farklı bir heyecan yaşamak isteyen kişilerdir.
 
Havai bir burç olan Kovalar, karşılarındaki insanda öncelikle zeka ve kültürel birikim ararlar. Duygusal olarak tatmin edilmeleri genellikle çok zordur. Bu yüzden kısa süreli ilişkilere daha yatkındırlar. Kova burcunun evi olan 6.ev; arkadaşlar, gruplar, grup çalışmaları, organizasyonlar içinde ortak hedefler için çalışmaları temsil eder. Kişi, iç dünyasında insanlara yararlı olma amacı hisseder ve bu amaç uğrunda kurulacak dernekler ve hayır işlerini yönetebilir. Bu ev arkadaşların evidir. Bu yüzden Kova burçları arkadaşlarını, sevgililerinden daha üstün tutabilir. Tek gecelik ilişkiler ise her zaman kolaylarına gelir.
 
MESAFELİ / PLANLI 
 
Bazen iş yükümlülüğünün altında o kadar çok kalınır ki dışarı çıkıp, bir şeyler yapmak zor gelir; zaman kalmaz. Mesafeli ilişki dediğimiz tür, genellikle ara sıra ilişkiye girdiğiniz biriyle ve ya sizi heyecanlandıran farklı biriyle; genellikle gece yarısından sonra telefonda veya internette chat şeklinde yapılır.  İnternet üzerindeki çöpçatanlık siteleri de işe yarayabilir. Genellikle bu tarz bir ilişkide iki tarafın da normal bir birliktelik için zamanı yoktur. Ama özel hayatını da bir şekilde yaşamak ister. 
 
Mesafeli davranışlar ve işkolik olma denildiğinde akla Oğlak burçları gelir. Oğlak burcunun evi olan 10.ev: kariyer, şöhret, başarı, yükselme, dünyaya karşı olan sorumluluklarımız ya da hedeflerimizin evidir. Kişinin görünümünü etkileyen sosyal sorumluluklardır. Kişinin şöhreti ve hemcinsleri arasındaki saygınlık derecesi bu eve bağlıdır. Oğlaklar işlerine o kadar çok odaklanır ki, duygusal yaşamlarını 2.plana atabilirler. Bu tarz bir ilişki kurarak ise hem yorulmaz, hem de işiyle cinselliği birlikte yürütebilir. Aradaki mesafe ona güvenli gelir. 
 
Planlı ilişki ise genellikle uzun ilişkisi olan ya da belli bir yaşı geçmiş, düzenli hayatı olan insanlar için geçerlidir. Alışkanlıklar ön plandadır, belli bir düzene göre hareket edilir. Yoğun çalışan insanlar da bu tarz bir ilişki yaşamak isteyebilirler. Sonuçta sürprizler herkesin hoşuna gitmez. Bu tarz ilişkilere yönelen insanlar spontane gelişen olaylardan hiç hoşlanmaz, neredeyse birkaç ay sonrasını bile planlayıp programlamışlardır. Özel hayatlarını da…
 
Mükemmeliyetçi Başaklar, her konuda titiz ve programlıdır. Bu yüzden planlanmış ilişkiler yaşamaya daha yatkındır. Başak burcunun evi olan 6. ev; iş, çalışma, hizmet etme, faydalı olma, pratiklik, sağlık, kişisel gelişim, temizlik ve ayrıntılarla ilgili olduğu gibi dış dünyaya verilecek hizmetler ile de alakalıdır. Aynı zamanda rutin işleri ve bu işlerde kullandığımız metotları, yani çalışma yöntemlerini temsil eder. Başaklar iş ve ev hayatını kafalarında kurdukları metoda uygun olarak şekillendirir. Cinselliğin bile zamanı vardır, aniden olan şeyler ona göre değildir. Onların mantığını özetlemek gerekirse; “her şeyin yeri ve zamanı vardır” diyebiliriz.
 
SÜRPRİZ / NOSTALJİK 
 
Sürpriz ilişki, hiç aklınızda yokken, aniden yaşanan ilişki türüdür. Okul yıllarında yaşadığınız tutkulu bir ilişkinin bittiğini düşünün. Yıllar sonra karşılaştığınızda oturup bir şeyler içmek isterseniz; ama bir bakmışsınız ki gece uzun geçmiş. Sürpriz! Eski günleri yad etmek demek, yeni bir ilişkinin de startını verebiliyor bazen. Unutulmayan anılar, aynı tazelikte karşınıza çıkabilir, hayat bu…
 
Duygusal olsalar da bunu pek belli edemeyen Terazi burçları sürprizlere bayılır. Özellikle de aniden başlayan ilişkiler onların oldukça hoşuna gider.  Terazi burcunun evi olan 6.ev: ikili ilişkiler, ortaklık, anlaşmalar, evlilik, eş ile ilgili konuları içerir. Hatta ev çizgisinin bulunduğu burç, evlenilecek kişiyi tanıtabilir. Bu ev anlaşmazlıkları ve kendisine açıkça karşı gelen kişileri de gösterir. 
 
Bu tür beraberlikler asla beraber olmayacağınızı düşündüğünüz veya bir daha görüşmeyi bile planlamadığınız bir insanla yaşadığınız cinselliği kapsıyor olabilir ama duygu dünyası karışık olan Teraziler için bazı ilişkiler hiç bitmemiştir. Ya da yaşanan her şeyi ciddiye alma eğilimindedirler. Bu yüzden sürpriz gelişen olaylar, ciddi bir ilişkiye dönüşebilir.
 
Nostaljik cinsellik de aynı sürpriz yaşanan ilişkiler gibidir; Eski bir partner ya da sevgiliyle yaşanılan bu ilişki, üşengeçliğin bir başka sonucudur aslında. Yeni birini tanımak yerine, tanıdık ve kolay ulaşılabilir bir partnerle yapılan bu seks, fazla çaba harcanmadan yapıldığı için tercih edilebilir. 
 
Duygusal ve ilişkisine düşkün Balık burçları, ilişkilerini oldukça ciddiye alır. Ayrılık acısını ise oldukça derinden yaşarlar. Eski sevgililerine dönmeleri ise an meselesidir. Balık burcunun evi olan 12.ev; bilinçdışı, kolektif bilinç, ruhsal çalışmalar, içe çekilme, içe dönüş, kapanma, izolasyon gibi konuları temsil eder. Kişinin ruhsal yapısını ve manevi kapasitesini gösterir. Zorlanmanın, baskının evidir. Bu yüzden, küçücük şeylerde bile iç dünyalarında kıyametler kopar. Eski aşklarına, geçmişlerinin hayaletlerine bağlı olmaları da bu durumdan kaynaklanır. Ancak, aşkın alevlenmeyeceğinden eminlerse hiç böyle bir maceraya atılmamalıdırlar. Aksi takdirde duygusal dalgalanmalar ve yeni bir aşk acısı kapılarını çalabilir.
 
HEYECANLI /AGRESİF 
 
Kadın ve erkeği birleştiren şey her zaman pozitif duygular olmayabilir. Kimi zaman partnerinizle yaşadığınız büyük bir kavga, öfke nöbeti, kıskançlık, ağlama krizi gibi konular sonrasında bir de bakmışsınız yataktasınız! Agresif ilişki türünde, kişiler birbirlerine sert davranışlarda bulunarak daha heyecanlı bir seks hayatı yaşamayı amaçlar. Onlar için bu şekilde alınan haz daha doyurucu olur.
 
Her ne kadar eğlenceli ve muzur bir burç olarak görülse de, İkizler insanı ilişkilerinde agresif tavırlar sergileyebilir. Sinirlendiği vakit gözü hiçbir şey görmez, beklenmedik kıskançlık triplerine girebilir.  İkizler burcunun evi olan 3.ev; iletişim, kısa yolculuklar, aile bağları, eğitim, yakın akrabalar, komşular gibi konuları temsil eder. Akıl (kafa) bu ev ile ilişkilidir. Problemlere yaklaşımı ve analizi, yani sahip olunan bilgiyi nasıl değerlendirdiğimizi belirler. İkizler burçları için ilişkiler pek ciddiye alınmayabilir ama bağlandıkları vakit, karşı tarafa yoğun baskılar uygulayabilir. Cinsel hayatlarında ise agresif tavırlar onların hoşuna gidecektir.
 
Koçlar yani ateşin çocukları heyecanlı tavırlarıyla bilinir. Cinsel olarak da libidoları oldukça yüksektir, bu yüzde herhangi bir şey onları harekete geçirebilir. Örneğin, elektrik kesintisi, erotik bir film, parfüm kokusu, seksi kıyafetler… Uyarıldıkları andan itibaren harekete geçmek isterler; mekan neresi olursa olsun… Heyecan demek adrenalin demektir, onların enerji içeceklerine ihtiyaçları yoktur. Yeter ki heyecanlandırmayı bilin.
 
Koç burcunun evi olan 1.ev: Kişilik, maske, beden, sağlık, kişisel farkındalık evi olduğu gibi, dıştan gelen etkilere karşı tepkilerimizi, dünyaya bakış açımızı, aktiviteyi, kendini ispat tarzını, liderlik ve öncülüğün sınırlarını belli eder. Vücut tipini belirlemede büyük ölçüde bu ev söz sahibidir. Dış etkenlere karşı sürekli tetikte olması ve çabuk etkilenmesi bu özelliklerinden ileri gelir. 
 
VİCDANİ / ÖZGÜR  
 
Vicdani ilişki; pek de çekici bulunmayan fakat bir tür acıma duygusuyla kurulan ilişki türü olarak görülebilir. Morale ihtiyacı olan, aldatılan, uzun zamandır ilişkiye girmeyen insanlar bu tarz bir ilişki için mükemmel adaylardır. Böyle insanlarla ilişki kurmak isteyen kişi ise fiziksel olarak değil, duygusal olarak tatmin olur. Bir nevi acıma duygusuyla kurulan bir birlikteliktir.
 
Yumuş kalpli ve vicdan duygusu gelişmiş olan Yengeçlerin de bu tarz ilişkiler kurması normaldir. Yengeç burcunun evi olan 4.ev; yuva, ev, dünya, geldiğimiz yer, anne, ebeveynler ile ilgilidir. Doğanın doğum yerini ve evini belirler. Örf ve adetler, kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, duygusal kökenli ben imajını, korunma ve sahip olma ihtiyacını temsil eder. Sahip olma duyguları da oldukça gelişmiştir. Aşık olmadan bile bir başkasıyla duygusal yakınlık kurabilir. Sırf ona acıdığı için…
 
Özgürlüğüne düşkün Yaylar ise ilişkilerinde serbest bırakılmak ister. Kimi zaman biten uzun süreli ilişkisinin izlerini silmek için dünü, yarını düşünmeden biriyle cinsel ilişki kurabilir. Fakat bunu yaparken de seçicidir. Önüne gelen herkesle seks yapmak istemez. Kendi gibi yaralı ve aşk acısı çeken bir partner onun için daha uygundur. Bu şekilde hem kendini, hem de karşı tarafı tedavi ettiğini ve hayata yeniden döndürdüğünü düşünür.
 
Yay burcunun evi olan 9.ev; seyahat, yurt dışı yolculukları, uzak ülkeleri dolaşma, felsefe, din, yükseköğrenim gibi konuları kapsar. Bu ev moral ve vicdan olgularımızı da temsil eder. Ruhsal gelişme alanındaki kapasite, inançlar, soyut fikirler, felsefi düşünceler, yaşamın sırlarına dönük arayışlar da bu eve aittir. Yaylar her ne kadar özgür ruhlu olsalar da, vicdanları birçok insandan daha gelişmiştir. Karşı tarafı kırmadan, ona zarar vermeden yaklaşmak ister.
 
SAKİN / RAHATLATICI 
 
Bazen sadece sevmek ve sevilmek istersin. Yeni bir ilişkiye başlama cesaretin olmadığı gibi, yaşamının düzenini bozmak da zor gelir. İşte sakin ilişkiler kurmak isteyen insanların mantığı bu şekilde çalışır. Mevcut ilişkilerinden verim almak onlar için önemlidir. Yeni bir beden demek, uzunca bir tanıma sürecini gerektirir. Onlar ise bu durumu zaman kaybı olarak görür ve tabiri caizse ellerindekiyle yetinme derdine düşer.
 
Sakinliği ve sabitliği ile bilinen Boğa burçları çok fazla partner değiştirmez. Uzun süreli ilişkiler kurdukları gibi, kavga-dövüş yaşanan ilişkilere asla tahammülleri yoktur. Zaten işle ilgili konulara kafa yorduğu için çapkınlık yapmaya vakit de bulamaz. Boğa burcunun evi olan 2.ev; maddi güvence isteği, maddi kazanç, para kazanma ve harcama ile ilgilidir. Başlangıç çizgisinde bulunan burç, gelir kaynaklarını belirler. Miras ve vasiyette, bağış yoluyla kazancı ve bu işlere olan istidadını göstermektedir. Kişinin mesleki ve ticari yetenekleri ile güven ve güvensizliğin dayandığı noktalar bu evin yönetimindedir.
 
Rahatlatıcı ilişki ise genellikle romantik dokunuşların olduğu ve arka fonda slow parçaların çaldığı ilişki türüdür. Fakat hep aynı şekilde yaşanılması beklenildiğinden zamanla tatminsizlikler olacaktır. Romantik, tutkulu bir ilişki için her zaman hazır olan Akreplerin de karşı taraftan beklediği şey budur. Akrep burcu cinsel hayatlarında uçları yaşamayı sever, ama eğer karşısındaki insan duygusal olarak bağlı olduğu biriyse kesinlikle rahatlatıcı bir ilişki türünü seçecektir. Masajlar, müzikler, ufak dokunuşlar tam da onları tarif eder.
 
Akrep burcunun evi olan 8.ev; ölüm ve yeniden doğum, yenilenme, dönüşüm, gizli ilimler, miras, ortak paralar gibi konuları kapsar. Büyük işleri simgelediği gibi çalışmadan kazanılan ödüller ve paralarla da yakından ilgilidir. Kariyerlerinde doyuma ulaştıkları andan itibaren, ilişkilerine daha bağlı hale gelirler. Sevdiği insan için ise oldukça verici ve tatmin edicidir.
 
Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...