Yükleniyor . . .

BU YÜZYILIN MOTTOSU

Bu yüzyılın mottosu ne mi? Hedeflerinizi sorgulatan, adeta yüreğinizin derinliklerine inen bu gökyüzü hangi sona sürüklüyor, niye bu gözyaşlarını döküyorum diye düşünmeyin. Sevinen yok, kötü konuşan çok diye hayıflanmayın. Herkes ektiğini biçecekse pes etmeyin. Söylenerek hayat geçmeyeceğini daha önce deneyimlediğinizi unutmayın. Gülenin dostu yok psikolojisi devrinin bittiğini kabul edin. Düşene bir tekme de ben vururum diyenlerden olmayın! Hiçbir zaman düşmeyeceğinizi bilemezsiniz, unutmayın. İyi günde sizin mutluluğunuzu gerçekten paylaşacak insanların olmadığını artık fark edin. Herkes kendisiyle baş başa, kimseye sırtınızı yaslamayın ama kimseye de sırtınızı dönmeyin.

Kendine değer vermeyen, yeni dünya düzeninde hedefleri olmayanlardan olmayın. Yaşamanıza neler kattığınızı artık kendinize sorun. Kaybettiklerinizin değil, kazandıklarınızın hesabını yapın. Bir liranın hesabını yapan insanları asla aklınızdan çıkarmayın. İyilikleri unutmayın ama kötülükleri de es geçmeyin. İntikam derdine düşmeyin, değer mi zaman harcamaya düşünün!

İnsanları genelleyerek bir arpa yol kat edilemeyeceğini artık öğrenin. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmaktan çekinin ama gerçekten çekinin. Başkasının başına gelenin sizin başınıza da gelebileceğini asla unutmayın! İnsanlara ahkâm keserek yol alanların aslında zaman kaybı olduğunu kabul edin. Hiç kimsenin hayatı hakkında konuşma, yorum yapma hakkınız yok, hiç kimsenin de sizin hayatınız hakkında konuşmaya hakkı yok! Sizi üzmelerine izin vermeyin, değerinizi kaybettiğinizi düşünmeyin. Düşündürmelerine de izin vermeyin. Belki kimse sizin kadar değerli değil ama kimsenin de değersiz olmadığını kendinize hatırlatın.

Fedakârlık kelimesi arkasına sığınarak mağdur edebiyatı üzerinden dikkat çekmenin out olduğunu çevrenizdeki yetkili şahıslara öğretin. Göze girmek için, karşılık almak için iyilik yapanları bir kenara not edin ve asla onlar gibi olmayın.

Yalnızlığa gelince, önce seçimlerinizi sonra bakış açınızı irdeleyin, nerede kolaya kaçıyorsunuz, neyi görmemezlikten geliyorsunuz da aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyorsunuz bulun. Bile isteye aynı hataları tekrarlamayın.

Dünyaya at gözlüğüyle bakmaktan vazgeçin, hayatta değişmeyen hiçbir şey yoktur. Gerekiyorsa siz de değişin, değişimi reddetmeyin.

Olur olmaz şeyler için umudunuzu kaybetmeyin. Sizin için neyin iyi neyin kötü olduğunu bilecek bir sırrın sahibi var.

Sevenin de sayanın da her zamankinden daha çok uğraşarak, yorularak kazanılması gereken bir dönemden geçildiğini kabul edin. Ben senin için neler yaptım cümlesini lugatınızdan çıkarın, istemediğiniz takdirde kimse için bir şey yapmayacağınızı kendinize yüksek sesle tekrarlayın.

Özür dilemekten korkmayın. Özür dilemenin, hata kabul etmenin erdem olduğunu kabul edin. Herkes hata yapabilir. Kimse kusursuz değildir. Hiç kimse!

Aldığınız kararları kimseye dayandırarak almayın. Sadece kendi iradenizi pusulanız yapın.  Bir günde gelen yarım saatte gider,  kimse bu ülkede uzun uzadıya konuşulmaz. Gıybet timlerine söyleyin. Sizde konuşurken bonkör davranmaktan vazgeçin, düşünmeden konuşmayın.

O çıplak gözle bakamadığımız güneşin her saniye 100 milyar nükleer bomba ürettiğini düşünürsek,  kendinize dünyayı kurtarıyormuş gözü ile bakmaktan vazgeçin,  Truman Show’ a benzettiğiniz hayatlarınızı şimdi ki zamana entegre edebilirsiniz, ne dersiniz?

Geleceğinizi düşünün ama bulunduğunuz ânı yaşamayı da ıskalamayın. Hepimiz aynı dünyanın insanıyız unutmayın!

Biri bana bunların geçip gideceğini söylesin diye top gibi sağa sola devrilmeyin. Eğer hayatta pasif kalmayı tercih ederseniz, hiçbir şeyin değişmeyeceğini kabul edin. Ne için uğraştığınızı bilerek hareket edin.  İnsanları eleştirerek geçirdiğiniz zamanın koca bir kayıp olduğunu, yerinde saydığını, dünyanın artık daha büyük dertleri olduğunu size biri hatırlatmadan uyanın. Bencillikten uzaklaşın, sizin yerinize egonuzun konuşmasına izin vermeyin. Ve unutmayın her insan kendi illüzyonunu yaratır, eğer siz zihninizi, aklınızı, duygularınızı birbirinden uzak tutarsanız en çok üzülen yine siz olursunuz.  

Sevdiğine, saydığına sahip çıkarsan sahip çıkılırsın, almadan vermek Allah’ a mahsustur. Hatırlayın!

Zeynep Turan

Yazının her hakkı saklıdır.

02.08.2016

Günün Ruh Hali
Ay ateşin değişkeninde. Tecrübenin sert bir öğretmen olduğunu göreceğiz. Hayat sınavından kalanlar, büyük derslerle karşı karşıya kalacaklar.
Zeynep Turan
Hakkında
Astroloji bir yol haritasıdır. Hayatınızla ilgili keskin bir viraj aldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki, o zaman size bir soru; İçinde bulunduğunuz dönemin hayatınızdaki en zor dönem olduğuna nasıl karar veriyorsunuz? Astroloji bunları yıl yıl cevaplıyor! Zeynep Turan; doğum haritanızda yani horoscope haritanızda, size özel olayları anlatırken, olayları nasıl yöneteceğinize dair danışmanlık da veriyor…Siz doğum bilgilerinizi veriyorsunuz, Zeynep Turan doğum anınızdaki gezegen konumlarından hayatınızda neyin öne çıktığını anlatıyor.
Yükselenini Hesapla
2023 Karar
Gezegen hareketleri 2023’ün seçilmiş bir yıl olduğunu iddia ediyor...